Προς το περιεχόμενο

Web Designer/ Developer -

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Φετος τελειωσα στο ΙΕΚ γαλατσιου την ιδια ειδικοτητα με εσενα web design/development

Αν αξιζει για εμενα  η απαντηση ειναι ΟΧΙ.

Δεν μαθαινεις τιποτα απολυτως, θα μαθεις html, και πολυ ελαχιστα css και php....

Τωρα, απο CMS μην περιμενεις πολλα θα κανεις joomla η wordpress και αυτα μηδαμηνα εισαγωγη αρθρου, 2-3 αλλαγες αυτα.

Και Dreamweaver (αχρηστο για εμενα)

Εγω σε joomla περισσοτερα απο τον καθηγητη ηξερα, πηγαινα και βοηθαγα τους μαθητες γιατι μερικα δεν τα ηξερε ουτε ο ιδιος.

Για να κανουμε εγκατασταση το Joomla φαγαμε 4++ ωρες για μια διαδικασια 5 λεπτων.

Και στο τελος στις εξετασεις ειχε για Joomla καντε εγκατασταση, δημιουργηστε 5 αρθρα, 5 μενου, και να περασετε τα αρθρα στο μενου.

Και αντε μια φορμα επικοινωνιας..

Εγω προσωπικα ξενερωσα παραα πολυ δεν με καλυψε καθολου, αν ημουνα σπιτι μου τις μισες ωρες με οδηγους απο το internet θα ειχα μαθει τα δεκαπλασια (και λιγα λεω) απο αυτα.

Εγω σου λεω κατσε σπιτακι σου βρες οδηγους στο Internet και ξεκινα, και οχι πολλες ωρες την ημερα, και σε λιγακι θα τα ξερεις ολα απ'εξω και θα εισαι expert οχι σαν εμενα που βγηκα και δεν μας εμαθαν ουτε ενα μενου σε μια σελιδα να φτιαχνουμε..

Εγώ πριν κανα 5άρι χρόνια είχα δώσει ενα μηνιάτικο (νομίζω 240€ χρέωναν αλλά δεν θυμάμαι καλά) για να μπώ σε ιδιωτικό γνωστό ιεκ να δω έτσι γαι την πλάκα τι γίνεται επειδή ήθελα να έχω εμπειρία απο πρώτο χέρι (και σκέφτηκα ότι αν δεν ήταν εξεφτιλιστικό το επίπεδο θα έπαιρνα και μια πιστοποίηση για τις γνώσεις που έχω εκτος της σχολής μου και σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τα δίκτυα)

Λοιπόν... ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ... σε βιντεάκια τυχαία στο youtube βλέπεις πιο ψαγμένα πράγματα... υπάρχουν "καθηγητές" που δεν ξέρουν απλά τιποτα παπαγαλίζουν κάτι σελίδες απο το ανοιχτό πανεπιστήμιο... οταν λέω άσχετοι το εννοώ...δεν ξέρανε καν την διαφορά windows/linux/mac (απλά σου απαντούσαν ενα γενικό τα μακ ειναι για να μην πιάνεις ιούς και να μην χρειαστείς drivers -λολ- και τα linux για ψαγμένους) 

Γενικά ζόριζα πολύ τους καθηγητές τους έκανα ερωτήσεις πάνω στο μάθημα για τις οποίες ήξερα ήδη την απάντηση και ήθελα απλά να τους τσουρουφλίσω :P 7/10 απαντούσαν λάθος 2/10 η απάντηση τους ήταν πολύ γενική και προφανής χωρής να απαντάει σε βάθος την ερώτηση και αντε μια φορά στις τόσες απαντούσαν σωστά :P

στο τέλος του μηνα ήταν να κάνουμε μια εργασία για το hardware του PC (απλά να γράψεις απο τι αποτελείτε και διάφορα τέτοια αυτονόητα) εγώ κάθισα μια βδομάδα και εκανα πτυχιακή ουσιαστικα ξεφτιλίζοντας το θέμα απο την ιστορία των υπολογιστών μέχρι την αρχιτεκτονική τους και τον λόγθ ύπαρξής διαφορετικών αρχιτεκτονικών ή συγκεκριμένου hardware/συνδυασμού με εικόνες παραδείγματα και αναφορές σε πηγές κτλ ο καθηγητής μου έβαλε 9 -γιατι δεν με χώνευε μιας και τον έβγαζα άσχετο- και γιατι νόμιζε ότι πήρα την εργασία απο κάποιον φοιτητή... επειδή προφανώς δεν ήξερε τίποτα για τα όσα έγραψα στο μεγαλύτερο μέρος της εργασίας. και έδωσε 10 σε κάτι γκόμενες που δεν ξέρουν απο που μπουτάρει ο πύργος επειδή κάνανε copypaste απο το wikipedia και είχαν ωραίο κωλαράκι λολ

απλά τζάμπα κόπος αξίζει μόνο για το χαρτί (εαν και εφόσον τα ξέρεις ήδη ή διατίθεσαι να δουλέψεις αρκετά μόνος σου ή και τα 2) αν και  εγώ το σταμάτησα τον επόμενο μήνα  γιατι μελαγχολούσα στην τάξη απο την απραξία το μηδαμινό ενδιαφέρον των καθηγητών και την μηδενική κατάρτιση τους... ενας μάλιστα εκτός το ότι ήταν άσχετος δεν ήξερε ούτε ορθογραφία ούτε και αγγλικά... αν δεν ήταν συγκενής αυτού που είχε το ιεκ δεν ξέρω πως στο διαλο τον προσλάβανε...

οκ ήταν και 2 που ήξεραν την δουλειά τους σαν προγραμματιστές είχαν πολύ περισσότερη εμπειρία απο εμένα και ήξεραν καλύτερα  αλλά πάλι σαν καθηγητές -να μεταδώσουν αυτό που ξέρουν- δεν το είχαν με την καμία ή βαριόταν να το κάνουν, γιαυτό και έκανα ερωτήσεις συμπληρωματικές έτσι ώστε με το που τις απαντήσουν να καταλάβουν τα υπόλοιπα παιδιά γιατι ανέφερε το Χ πράγμα ο καθηγητής και πόσο σημαντικό ειναι. 

Για δίκτυα κτλ καλύτερα να πάρεις ενα χαρτί απο την cisco εγώ αυτό έκανα παρατώντας τα ΙΕΚ τώρα για προγραμματισμό web/design σταμάτησα να το ψάχνω αλλά δεν νομίζω στην Ελλάδα να υπάρχει άλλος τρόπος να πάρεις επίσημο χαρτί πέρα απο ιεκ  ΤΕΙ/ΑΕΙ 

Στον TS να έχεις υπόψιν σου οτι ο ανταγωνισμός ειναι τεράστιος (και απο το εσωτερικό και απο το εξωτερικό ) οπότε πέρα απο τις γνώσεις χρειάζεσαι και κονέ ή τρόπο να πλασαριστείς στην αγορά... και δεν είναι εύκολο (πχ μην το διαλέγεις επειδή ο designer ειναι "μικρός προγραμματιστής".. γιατι πέρα απο την εμφάνιση ειναι και το backend ενος ιστότοπου πράγμα που θέλει δουλειά... με joomla κτλ δεν γίνεται καμιά σοβαρή σελίδα ή e-shop  

Και θα πρέπει να μπορείς να κάνεις heavy duty δουλειές γιατί αλλιώς για τα απλά και καθημερινά γιατι να σε πληρώσει ο άλλος και να μην το κάνει μόνος του ή να πάρει ενα έτοιμο δωρεάν template και να κάνει την δουλειά του αν δεν έχει πολλές απαιτήσεις ;  υπάρχουν και άτομα που δεν θέλουν αν δώσουν πολλά λεφτά αλλά ούτε να ασχοληθούν εκεί οκ ίσως έχεις πιθανότητες να μπείς αν ξέρεις λίγο wordpress joomla κτλ  αλλά ακόμη και εκεί ο ανταγωνισμός ειναι τεράστιος και τα μεροκάματα χαμηλά... οπότε μονόδρομος η πλήρης κατάρτιση και μια καλή βάση στον προγραμματισμό/δίκτυα/βάσεις δεδομένων. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πριν κανα 5άρι χρόνια είχα δώσει ενα μηνιάτικο (νομίζω 240€ χρέωναν αλλά δεν θυμάμαι καλά) για να μπώ σε ιδιωτικό γνωστό ιεκ να δω έτσι γαι την πλάκα τι γίνεται επειδή ήθελα να έχω εμπειρία απο πρώτο χέρι (και σκέφτηκα ότι αν δεν ήταν εξεφτιλιστικό το επίπεδο θα έπαιρνα και μια πιστοποίηση για τις γνώσεις που έχω εκτος της σχολής μου και σχετίζονται με τον προγραμματισμό και τα δίκτυα)

Λοιπόν... ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ... σε βιντεάκια τυχαία στο youtube βλέπεις πιο ψαγμένα πράγματα... υπάρχουν "καθηγητές" που δεν ξέρουν απλά τιποτα παπαγαλίζουν κάτι σελίδες απο το ανοιχτό πανεπιστήμιο... οταν λέω άσχετοι το εννοώ...δεν ξέρανε καν την διαφορά windows/linux/mac (απλά σου απαντούσαν ενα γενικό τα μακ ειναι για να μην πιάνεις ιούς και να μην χρειαστείς drivers -λολ- και τα linux για ψαγμένους)

Γενικά ζόριζα πολύ τους καθηγητές τους έκανα ερωτήσεις πάνω στο μάθημα για τις οποίες ήξερα ήδη την απάντηση και ήθελα απλά να τους τσουρουφλίσω :P 7/10 απαντούσαν λάθος 2/10 η απάντηση τους ήταν πολύ γενική και προφανής χωρής να απαντάει σε βάθος την ερώτηση και αντε μια φορά στις τόσες απαντούσαν σωστά :P

στο τέλος του μηνα ήταν να κάνουμε μια εργασία για το hardware του PC (απλά να γράψεις απο τι αποτελείτε και διάφορα τέτοια αυτονόητα) εγώ κάθισα μια βδομάδα και εκανα πτυχιακή ουσιαστικα ξεφτιλίζοντας το θέμα απο την ιστορία των υπολογιστών μέχρι την αρχιτεκτονική τους και τον λόγθ ύπαρξής διαφορετικών αρχιτεκτονικών ή συγκεκριμένου hardware/συνδυασμού με εικόνες παραδείγματα και αναφορές σε πηγές κτλ ο καθηγητής μου έβαλε 9 -γιατι δεν με χώνευε μιας και τον έβγαζα άσχετο- και γιατι νόμιζε ότι πήρα την εργασία απο κάποιον φοιτητή... επειδή προφανώς δεν ήξερε τίποτα για τα όσα έγραψα στο μεγαλύτερο μέρος της εργασίας. και έδωσε 10 σε κάτι γκόμενες που δεν ξέρουν απο που μπουτάρει ο πύργος επειδή κάνανε copypaste απο το wikipedia και είχαν ωραίο κωλαράκι λολ

απλά τζάμπα κόπος αξίζει μόνο για το χαρτί (εαν και εφόσον τα ξέρεις ήδη ή διατίθεσαι να δουλέψεις αρκετά μόνος σου ή και τα 2) αν και εγώ το σταμάτησα τον επόμενο μήνα γιατι μελαγχολούσα στην τάξη απο την απραξία το μηδαμινό ενδιαφέρον των καθηγητών και την μηδενική κατάρτιση τους... ενας μάλιστα εκτός το ότι ήταν άσχετος δεν ήξερε ούτε ορθογραφία ούτε και αγγλικά... αν δεν ήταν συγκενής αυτού που είχε το ιεκ δεν ξέρω πως στο διαλο τον προσλάβανε...

οκ ήταν και 2 που ήξεραν την δουλειά τους σαν προγραμματιστές είχαν πολύ περισσότερη εμπειρία απο εμένα και ήξεραν καλύτερα αλλά πάλι σαν καθηγητές -να μεταδώσουν αυτό που ξέρουν- δεν το είχαν με την καμία ή βαριόταν να το κάνουν, γιαυτό και έκανα ερωτήσεις συμπληρωματικές έτσι ώστε με το που τις απαντήσουν να καταλάβουν τα υπόλοιπα παιδιά γιατι ανέφερε το Χ πράγμα ο καθηγητής και πόσο σημαντικό ειναι.

Για δίκτυα κτλ καλύτερα να πάρεις ενα χαρτί απο την cisco εγώ αυτό έκανα παρατώντας τα ΙΕΚ τώρα για προγραμματισμό web/design σταμάτησα να το ψάχνω αλλά δεν νομίζω στην Ελλάδα να υπάρχει άλλος τρόπος να πάρεις επίσημο χαρτί πέρα απο ιεκ ΤΕΙ/ΑΕΙ

Στον TS να έχεις υπόψιν σου οτι ο ανταγωνισμός ειναι τεράστιος (και απο το εσωτερικό και απο το εξωτερικό ) οπότε πέρα απο τις γνώσεις χρειάζεσαι και κονέ ή τρόπο να πλασαριστείς στην αγορά... και δεν είναι εύκολο (πχ μην το διαλέγεις επειδή ο designer ειναι "μικρός προγραμματιστής".. γιατι πέρα απο την εμφάνιση ειναι και το backend ενος ιστότοπου πράγμα που θέλει δουλειά... με joomla κτλ δεν γίνεται καμιά σοβαρή σελίδα ή e-shop

Και θα πρέπει να μπορείς να κάνεις heavy duty δουλειές γιατί αλλιώς για τα απλά και καθημερινά γιατι να σε πληρώσει ο άλλος και να μην το κάνει μόνος του ή να πάρει ενα έτοιμο δωρεάν template και να κάνει την δουλειά του αν δεν έχει πολλές απαιτήσεις ; υπάρχουν και άτομα που δεν θέλουν αν δώσουν πολλά λεφτά αλλά ούτε να ασχοληθούν εκεί οκ ίσως έχεις πιθανότητες να μπείς αν ξέρεις λίγο wordpress joomla κτλ αλλά ακόμη και εκεί ο ανταγωνισμός ειναι τεράστιος και τα μεροκάματα χαμηλά... οπότε μονόδρομος η πλήρης κατάρτιση και μια καλή βάση στον προγραμματισμό/δίκτυα/βάσεις δεδομένων.

σκεφτόμουν να κανω ακριβώς το ίδιο γιατι η σχολή μου ασχολείται πολυ με προγραμματισμό βασεις και δικτυα και θελω να ασχολείθω και με το web design και έλεγα να παω σε κάποιο ιεκ για να υπαρχει και κάποιο χαρτί εκτός απο αυτα που ξερω και εχω διαβάσει αλλα μάλλον απο οτι φαινεται τζάμπα χρόνος και χρήμα.....
Δημοσ.

σκεφτόμουν να κανω ακριβώς το ίδιο γιατι η σχολή μου ασχολείται πολυ με προγραμματισμό βασεις και δικτυα και θελω να ασχολείθω και με το web design και έλεγα να παω σε κάποιο ιεκ για να υπαρχει και κάποιο χαρτί εκτός απο αυτα που ξερω και εχω διαβάσει αλλα μάλλον απο οτι φαινεται τζάμπα χρόνος και χρήμα.....

Γιατι δεν μπαινεις σε καποιο δημοσιο ΙΕΚ που ειναι δωρεαν μονο και μονο για το χαρτι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...