Mortis19 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Γεια σας, μολις εκανα format σε εναν ssd (Corsair Force 3). Μετα το format ετρεξα την εντολη fsutil behavior query DisableDeleteNotify και μου εβγαλε 0 (δηλαδη υποτιθεται οτι το trim λειτουργει). Παρολα αυτα, το hard disk sentinel μου βγαζει The TRIM feature of the SSD is supported but disabled. Τι πρεπει να κανω για να το φτιαξω; (Το AHCI ειναι ενεργοποιημενο στο bios) EDIT: Εχω μητρικη Gigabyte GA-880GM-D2H και δυο σκληρους συνδεδεμενους
SPANK Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Νομίζω πως αυτο εχει σχέση με το ahci , στο bios ειναι ενεργοποιημένο αλλα την ρύθμιση στα windows την έχεις κάνει με το registry ; δες εδώ Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista στο βήμα 5
EddieObscurant Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 πέρνα τους chipset drivers, ειτε απο τη gigabyte ειτε απο την amd αν εχει βγαλει καινουριους
Mortis19 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Νομίζω πως αυτο εχει σχέση με το ahci , στο bios ειναι ενεργοποιημένο αλλα την ρύθμιση στα windows την έχεις κάνει με το registry ; δες εδώ Ενεργοποίηση του AHCI σε Windows 7 / Vista στο βήμα 5 Το εχω κανει ηδη αυτο (ξεχασα να το πω) και τιποτα. πέρνα τους chipset drivers, ειτε απο τη gigabyte ειτε απο την amd αν εχει βγαλει καινουριους Αυτο θα κανω τωρα και βλεπουμε
Mortis19 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Εβαλα και τους chipset drivers και δοκιμασα και διαφορα αλλα πραγματα αλλα το hard disk sentinel συνεχιζει να βγαζει το ιδιο μηνυμα. Ομως παρατηρησα κατι. Αμα πατησω update disk information στο hd sentinel μου βγαζει οτι το trim λειτουργει και αν το κλεισω και το ξανανοιξω βγαζει παλι οτι δεν λειτουργει. Μπορω να τσεκαρω αν λειτουργει το trim με καποιο αλλο προγραμμα;
SPANK Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι μπορείς να το τσεκάρεις και με το ssd life http://ssd-life.com/eng/download-ssdlife.html
Physiciant Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δες εδώ http://www.insomnia.gr/topic/337668-ssd-tips-tweaks-trim-support/
Mortis19 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Οκ, τσεκαρα με το ssd life και το crystal disk info και το trim φαινεται πως δουλευει. Δεν ξερω πως ακριβως το εφτιαξα αλλα το θεμα μπορει να κλεισει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα