Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα και θα δωσω οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορω.

Πριν την ανακαινηση του σπιτιου είχα μονο μια, την κεντρικη πριζα. Με τα προβλεπομενα σπλιτερ κλπ , είχα συχνες αποσυνδεσεις, ελαφρυ συνεχομενο φυσημα στο τηλεφωνο και μερικους ηχους σπασιματος. Μετα απο συνεχομενες δηλωσεις βλαβης στον οτε μου απαντουσαν οτι η γραμμη μου ειναι καθαρη και το μονο που εκαναν ηταν να με κλειδωσουν σε 12αρι προφιλ για βελτιωση της σταθεροτητας. Ομως τιποτα δεν διορθωθηκε επι της ουσιας.

Μετα την ανακαινηση εγιναν καινουργιες καλωδιωσεις με utp καλωδια και πριζακια λεγκραντ. Με διάφορα φιλτρα, αλλες συσκευες τηλεφωνου και αλλα μοντεμ, τα προβληματα που αναφερω παραπανω παρεμειναν ιδια. Επισης, καθε φορα που μιλουσα στο τηλ επεφτε το σνρ και μαζευα πολλα ερρορς. Εχω βαρεθει να παιρνω στις βλαβες, εχουν ερθει 2 φορες οι τεχνικοι στο σπιτι, και απ εξω και απο μεσα η γραμμη ειναι καθαρη μου λενε, ομως συνεχιζεται το ιδιο. Ακομα και με κλειδωμενο προφιλ με 11 σνρ. Υπηρχαν βραδια που δεν κλειδωνε με τιποτα το αδσλ.

Πριν απο δυο εβδομαδες δηλωνω βλαβη επειδη δεν κλειδωνε το αδσλ για ωρες. Μετά απο ελεγχο μεσα εξω βρισκουν κατι στο καφαο τελικα. Μου αλλαζουν ζευγος αλλα ο τεχνικος βλεπει οτι μαζευω πολλα ερρορς οταν λειτουργει το τηλεφωνο. Ξαναπηγαινει στον κατανεμητη, καφαο κλπ αλλα δεν μπορει να δει κατι. Ζηταει απο τον συναδελφο του να αλλαχτει το φιλτρο της γραμμης μου και του απανταει οτι δεν γινεται διοτι το φιλτρο ειναι φιξ και δεν γινεται να αλλαχτει. Τον ρωταω τι κανουμε τωρα? Μου λεει τι να σε πω δοκιμασε να αλλαξεις φιλτρο. Φευγουν.

Συνδεω μοντεμ, τηλεφωνο και βλεπω κλειδωνει στα 10mbps down και 950 up με 11 σνρ και 37 αττ, οπου συνηθως εβλεπα με το ζορι 9.1 με το ζτε (ξερω θελει πεταμα) του οτε και 8,5 με αλλα μοντεμ. Δοκιμαζω και τα αλλα μοντεμ και βλεπω οτι κι αυτα κλειδωνουν σχεδον στα ιδια νουμερα down και up! (Κατι που με χαροποιησε ιδιαιτερα). Με το thomson v8 εχω 9 snr και 31 att οπως και με το vigor 2710n Ναι αλλα η συνδεση κρατουσε μονο για μερικες ωρες και ο θορυβος στο ακουστικο συνεχισε να υπαρχει.

Μετα απο δυο μερες ξαφνικα βλεπω ο θορυβος εχει φυγει και βλεπω οτι το ζτε κραταει καλα και φτανει μεχρι τις 3 μερες uptime μεχρι να καθαρισει η συζυγος και να το βγαλει απ τη πριζα. Το ξαναβαζω και μετα απο αλλες δυο μερες uptime εκει που αρχισα να πιστευω οτι μπορει να εγινε κατι, χθες το βραδυ άρχισε παλι τα ιδια. Δεν κλειδωνε με τπτ το αδσλ και οταν κλειδωνε επεφτε γρηγορα μεχρι σημερα τ απογευμα που εφυγα για δουλεια. Ο θορυβος στο τηλ επεστρεψε επισης.

Εχω φτασει στο αμην παιδια τι να κανω? Ολο το βανακι του οτε βλεπω εδω στη περιοχη, μου φαινεται τα εχουν κανει μπαχαλο εδω περα. Εχουν περασει χρονια ομως ετσι. Πληρωνω τσαμπα λεφτα και δεν βλεπω ουσιαστικη αντιμετωπιση στο προβλημα μου. Και ουτε εχω καμια διαθεση να τους παιρνω καθε τρεις και λιγο τηλεφωνο. Μου φαινεται θα τους παρω μια τελευταια φορα να τους πω οτι αν δεν βρεθει ουσιαστικη λυση θα αναγκαστω να κοψω το connx.

Αν δεν συνεβαινε η βελτιωση των 3+2 ημερων που αναφερω παραπανω, θα ημουν σιγουρος οτι φταιει κατι απο μεσα στην καλωδιωση μου. Ομως μετα απ αυτο πιστευω οτι το προβλημα ειναι απ εξω.

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα και θα δωσω οσο περισσοτερες πληροφοριες μπορω.

Πριν την ανακαινηση του σπιτιου είχα μονο μια, την κεντρικη πριζα. Με τα προβλεπομενα σπλιτερ κλπ , είχα συχνες αποσυνδεσεις, ελαφρυ συνεχομενο φυσημα στο τηλεφωνο και μερικους ηχους σπασιματος. Μετα απο συνεχομενες δηλωσεις βλαβης στον οτε μου απαντουσαν οτι η γραμμη μου ειναι καθαρη και το μονο που εκαναν ηταν να με κλειδωσουν σε 12αρι προφιλ για βελτιωση της σταθεροτητας. Ομως τιποτα δεν διορθωθηκε επι της ουσιας.

Μετα την ανακαινηση εγιναν καινουργιες καλωδιωσεις με utp καλωδια και πριζακια λεγκραντ. Με διάφορα φιλτρα, αλλες συσκευες τηλεφωνου και αλλα μοντεμ, τα προβληματα που αναφερω παραπανω παρεμειναν ιδια. Επισης, καθε φορα που μιλουσα στο τηλ επεφτε το σνρ και μαζευα πολλα ερρορς.

Μέχρι εκει διαβασα

Εχεις πρόβλημα με τα φίλτρα σου εδω και χρόνια δεν τα εχεις τοποθετήσει σωστά.

Δημοσ.

Μέχρι εκει διαβασα

Συνδεω πρωτα το φιλτρο στη πριζα και κουμπωνω το καλωδιο του τηλεφωνου. Εχω δοκιμασει και το αντιστροφο δλδ φιλτρο απο τη συσκευη και μετα το καλωδιο. Μεχρι και διπλα φιλτρα δοκιμασα αλλα τιποτα.

Δημοσ.

Σου αλλαξαν ζευγος απο το καφαο μεχρι το σπιτι? Αν ναι παιζει να εχει θεμα η γραμμη πριν το καφαο. Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, ηρθαν μεχρι και συνδυαστικο ραντεβου οτε και hol, αλλαξανε τεσσερα ζευγη απο το καφαο στο σπιτι, ολα προβληματικα, κανανε και μετρησεις με cable box, παλι τιποτα. Τελικα αλλαζει ο τεχνικος του οτε μετα απο κατι μερες ζευγος απο το κεντρο μεχρι το καφαο και καθαρισε.

Δημοσ.

Σου αλλαξαν ζευγος απο το καφαο μεχρι το σπιτι? Αν ναι παιζει να εχει θεμα η γραμμη πριν το καφαο. Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα, ηρθαν μεχρι και συνδυαστικο ραντεβου οτε και hol, αλλαξανε τεσσερα ζευγη απο το καφαο στο σπιτι, ολα προβληματικα, κανανε και μετρησεις με cable box, παλι τιποτα. Τελικα αλλαζει ο τεχνικος του οτε μετα απο κατι μερες ζευγος απο το κεντρο μεχρι το καφαο και καθαρισε.

Όταν λες καθαρισε τι εννοεις? Ο θορυβος?

Ναι μου αλλαξανε ζευγος απο το καφαο μεχρι το σπιτι. Μονο διαφορα στο κλειδωμα ταχυτητας ειδα.

Καποιος μου προτεινε να βαλω ενα φιλτρο εκει που παιρνω τηλεφωνικό σημα δλδ πριν απο τη πρωτη πριζα. Να το κάνω ή να ζητήσω κατευθείαν απο τον οτε να μου αλλαξει ζευγος απο το κεντρο μεχρι το καφαο?

Δημοσ.

Ναι, και ειχα και αποσυνδεσεις πριν οταν καποιος επαιρνε τηλ, οι οποιες σταματησαν.

Εννοουσε λογικα στην συσκευη του τηλεφωνου, πριν την πρωτη πριζα ειναι το καλωδιο απο το κουτι της πολυκατοικιας, αν βαλεις εκει φιλτρο θα σου κοβει τις συχνοτητες του DSL.

Δεν μπορεις να το ζητησεις εσυ, αν το κρινουν αυτοι αναγκαιο θα το κανουν

Δημοσ.

αν σου αλλαξαν απο το καφαο μεχρι το σπιτι απλα σου αλλαξαν απερχομενο που ειναι ουτε 500 μετρα καλωδιο.πολλες φορες θελει αλλαγη το κεντρικο δηλαδη απο καφαο μεχρι γενικο κατανεμητη οτε.οποτε πρεπει να τους πεις για τον θορυβο για να το αλλαξουν και αυτο.αλλιως εγω θα ζηταγα απο αλλο παροχο νεα γραμμη ωστε να ειναι αλλο ζευγαρι κεντρικο και αλλο απερχομενο μπας και ετσι τελειωνε η ιστορια.

ο Θορυβος υπαρχει μονιμα  ή οχι?β.ακουγεται και οταν εχεις κλειστο το adsl router ή οχι?

Μέχρι εκει διαβασα

οτι γινονται αυτα που εχεις βαλει με κοκκινο δεν σημαινει οτι ειναι παντα θεμα φιλτρων.αν και τις περισσοτερες φορες ειναι φιλτρο στο χωρο του πελατη εν τουτοις το ιδιο προβλημα μπορει να εμφανιστει και για αλλους λογους.

προβληματικος χαλκος οτε,οξειδωση σε σημειο ενωσης,πχ καφαο,κατανεμητη,χωνευτη.

προβλημα στην splitter card του παροχου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν δεν εχω μοντεμ επανω δεν ακουγεται τιποτα ολα ειναι καθαρα! Σε 4-5 διαφορετικα μοντεμ με το που κλειδωσει το λαμπακι του αδσλ ξεκιναει συνεχομενο φυσημα και σπασιματακια ανα διαστηματα.

EDIT: Τους πήρα τηλ, εξήγησα τι συμβαίνει και ζήτησα να αλλαχτεί το κεντρικό από καφάο μέχρι αστικό κέντρο. Για να δούμε... :mellow:

EDIT No 2: Παιδιά υπάρχει περίπτωση να λυθηκε αμεσα δλδ μετα απο μερικα λεπτα αφοτου δηλωθηκε η βλαβη;

Επεξ/σία από Andresalonika
Δημοσ.

πρεπει να ερθει τεχνικος να αλλαξει ζευγος στο καφαο, οποτε οχι

Το λεω γιατι εχθες δηλωσα την βλαβη γυρω στις 12 το πρωι απο τον χωρο της δουλειας μου και οταν γυρισα σπιτι κατα τις 2, σηκωσα το ακουστικο και ειδα μεγαλη διαφορα στον θορυβο σε σχεση με πριν. Σαν να εφυγε εντελως το φυσημα και τα σπασιματακια με το σνρ να μενει σταθερο (με αποκλιση 0.1). Σημερα μεχρι το πρωι που εφυγα ειχα 20 ωρες uptime.

Με παιρνει πρωι πρωι ο τεχνικος του εξηγω τι συνέβει οτι έχω θορυβο κλπ και οτι θελω να αλλαχτει το κεντρικο καλωδιο κ οτι μαζευω πολλα ερρορς οταν χρησιμοποιω το τηλεφωνο αλλα του επεσημανα οτι απο εχθες που δηλωσα βλαβη, ειδα μεγαλη διαφορα. 

Μου ειπε οτι μπορει να το κοιταξαν αλλοι τεχνικοι εχθες. Με το που τον ειπα για τα ερρορς ζητησε απο εναν συναδελφο να το κοιταξει (την ωρα που μιλουσαμε) και του απαντησε οτι ειναι οκ τα ερρορς ειναι ελαχιστα. Επισης ειπε οτι το κεντρικο καλωδιο εχει ηδη αλλαχτει στις 25 αυγουστου οταν ειχα δηλωσει και τοτε βλαβη. Τελος, αυτο που ειδε ειναι οτι με βαλανε σε ενα αλλο προφιλ το οποιο ειναι γι αυτες τις περιπτωσεις. Το αφησαμε ετσι και πλεον θα πρεπει να το παρακολουθησω.

Δημοσ.

Οταν δεν εχω μοντεμ επανω δεν ακουγεται τιποτα ολα ειναι καθαρα! Σε 4-5 διαφορετικα μοντεμ με το που κλειδωσει το λαμπακι του αδσλ ξεκιναει συνεχομενο φυσημα και σπασιματακια ανα διαστηματα.

EDIT: Τους πήρα τηλ, εξήγησα τι συμβαίνει και ζήτησα να αλλαχτεί το κεντρικό από καφάο μέχρι αστικό κέντρο. Για να δούμε... :mellow:

EDIT No 2: Παιδιά υπάρχει περίπτωση να λυθηκε αμεσα δλδ μετα απο μερικα λεπτα αφοτου δηλωθηκε η βλαβη;

μονο αν εφταιγε κατι στον γενικο κατανεμητη ή στην splitter card και το εφτιαξαν απο εκει.και παλι οχι σε μερικα λεπτα αλλα οκ θελει λιγο ωρα μεχρι να το δουν και να κανουν ενεργειες.και λογικα θα επεφτε και το ιντερνετ ενδιαμεσα.

Το λεω γιατι εχθες δηλωσα την βλαβη γυρω στις 12 το πρωι απο τον χωρο της δουλειας μου και οταν γυρισα σπιτι κατα τις 2, σηκωσα το ακουστικο και ειδα μεγαλη διαφορα στον θορυβο σε σχεση με πριν. Σαν να εφυγε εντελως το φυσημα και τα σπασιματακια με το σνρ να μενει σταθερο (με αποκλιση 0.1). Σημερα μεχρι το πρωι που εφυγα ειχα 20 ωρες uptime.

Με παιρνει πρωι πρωι ο τεχνικος του εξηγω τι συνέβει οτι έχω θορυβο κλπ και οτι θελω να αλλαχτει το κεντρικο καλωδιο κ οτι μαζευω πολλα ερρορς οταν χρησιμοποιω το τηλεφωνο αλλα του επεσημανα οτι απο εχθες που δηλωσα βλαβη, ειδα μεγαλη διαφορα. 

Μου ειπε οτι μπορει να το κοιταξαν αλλοι τεχνικοι εχθες. Με το που τον ειπα για τα ερρορς ζητησε απο εναν συναδελφο να το κοιταξει (την ωρα που μιλουσαμε) και του απαντησε οτι ειναι οκ τα ερρορς ειναι ελαχιστα. Επισης ειπε οτι το κεντρικο καλωδιο εχει ηδη αλλαχτει στις 25 αυγουστου οταν ειχα δηλωσει και τοτε βλαβη. Τελος, αυτο που ειδε ειναι οτι με βαλανε σε ενα αλλο προφιλ το οποιο ειναι γι αυτες τις περιπτωσεις. Το αφησαμε ετσι και πλεον θα πρεπει να το παρακολουθησω.

Μπορει τοτε να ειχαν αλλαξει κεντρικο και οχι απερχομενο και το προβλημα να ηταν στο απερχομενο.το να αλλαξεις απερχομενο θελει και αυτο την ωρα του συν οτι πρεπει να βγει τεχνικος για να το κανει οποτε εκτος αν ηταν καπου εκει κοντα και κανε κατι.οταν εχεις errors οκ σου ανεβαζουν το margin με σκοπο να παιζεις πιο σταθερα και να εχεις λιγοτερα errors οποτε δεκτο οτι εχεις 20 ωρες uptime>λογικα αμα μπεις στο ρουτερ θα δεις και μεγαλυτερο Margin απο 9 που ειναι το default οπως και μικροτερο συγχρονισμο απο πριν.αλλα με το Profile ο θορυβοος δεν φευγει διοτι ειναι ασχετος με το Profile.οποτε ή κατι εκαναν πχ αλλαγη Port<αλλαγη splitter,αλλαγη απερχομενου δεν ξερω τι αλλο (περα απο την αλλαγη profile)ή απλα ετυχε να μην στο κανει τωρα οπως δεν στο ειχε κανει και πιο παλια οπως εγραψες στο πρωτο post.Που για μερικες μερες επαιζες ενταξει.αν το ξανακανει μετα πρεπει να δεις και το θεμα της δικης σου καλωδιωσης διοτι μπορει να ειναι και κατι απο εκει.να δεις συγχρονισμο στον κατανεμητη/χωνευτη και μετα να δεις και πανω αν ειναι ο ιδιος για να δεις μηπως χανεις οποτε και υπαρχει καποιο θεμα.αλλιως μετα ειναι κατι εξω οποτε υπομονη γα αλλαγη κανενος απερχομενου αν το κεντρικο αλλαχτηκε.εκτος αν εχει θεμα και αυτο το κεντρικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...