anesperos13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα, μπορω να αποθηκευσω το περιεχομενο ενος hdd σε εναν ssd μεσω καποιου usb δισκου ; η καπως αλλιώς.. Απλα εχω μονο λαπτοπ και δε μπορω να εχω συνδεδεμενους και τους δυο.. Γι αυτο ψαχνω καποιο ενδιαμεσο σταθμο για τη μεταφορά..!
saflom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.skroutz.gr/s/4382726/DeLock-SATA-male-USB-A-3-0-USB-A2-0-male-61883.html Πόσο μέγεθος έχουν τα αρχεία μεταφοράς;
anesperos13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 70 gb! Αυτο φαινεται ενδιαφερον!
saflom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 70 gb! Αυτο φαινεται ενδιαφερον! Βρες έναν σταθερό φίλου. Βάλε και τους δυο μέσα. Κάνε τη μεταφορά και είσαι οκ. sata καλώδια έχουν όλοι. Για να μεταφέρεις 70gb να δωσεις 15€ δεν συμφέρει.
anesperos13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Θα πρεπει να εχω 3 σκληρούς ταυτοχρονα ομως στον σταθερο;
saflom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Θα πρεπει να εχω 3 σκληρούς ταυτοχρονα ομως στον σταθερο; δεν είναι πολλοί. 3 sata καλώδια είναι. Εαν δεν βρεις sata καλωδια,αποσυνδέετε το dvd rw. βάζεται τροφοδοσία και sata στο σκληρό σου,αντιγράφετε στο σκληρό του φίλου τα 70gb. βγάζεις τον δικό σου και βάζεις των ssd. Αντιγραφή απο του φίλου και έτοιμος
anesperos13 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν χρειάζεται να χει ιδιο λογισμικο οι 2 σκληροι; και η αντιγραφη με ποιο προγραμμα; θα bootaρει κανονικα;
saflom Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν χρειάζεται να χει ιδιο λογισμικο οι 2 σκληροι; και η αντιγραφη με ποιο προγραμμα; θα bootaρει κανονικα; θα σου έλεγα να τους βάλεις αφού μπει στο os το pc αλλα για λόγους ασφάλειας δεν το συστήνω. Μπορείς να τους συνδέσεις και απο τα bios να επιλέξετε να bootarei απο συγκεκριμένο δίσκο.
anesperos13 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Συγγνώμη που επανέρχομαι.. Ένας φίλος έχει το συγκεκριμένο καλώδιο. Μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να κάνω copy τον σκληρό έτσι όπως έιναι ώστε όταν βάλω τον ssd να είναι ακριβός το ίδιιο περιεχόμενο και να bootαρει κανονικά;
Xristaras12 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2014 υπάρχει και ποιό "ευκολη" διαδικασία αρκεί να έχεις εναν εξωτερικό δίσκο να κάνεις αυτη τη δουλεία. Και τα windows μπορούν να πάρουν full image backup απο έναν δίσκο και να τον κάνουν restore σε άλλον. Αν σε ενδιαφέρει μου λες και συνεχίζω.
anesperos13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Έχω εξτερικό σκληρό δίσκο. Δλδ μου λες ότι θα "φωτογραφήσει" τον σκληρό δίσκο, θα τον μεταφέρει σε έναν εξωτερικό σκληρό και στη συνέχεια θα βάλω στο laptop έναν νέο σκληρό και θα μπορέσω κάπως να μεταφέρω τη φωτογραφία από τον εξωτερικό στον νέο σκληρό και θα λειτουργεί κανονικά; Αν ναι φυσικά με ενδιαφέρει υ.γ. το καλώδιο θα το χρειαστώ ή μεσω usb;
Xristaras12 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 ίσως να φτιάξω και οδήγο για το συγκριμένο αν δεν υπάρχει,είναι δοκιμασμένο απο εμένα προσωπικά και 3 φορές με έχει σώσει απο δικό μου λάθος. λοιπόν αυτά που θα σου γράψω είναι σε περιβάλλον win7,φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και στα 8-8.1 αλλά εκεί δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν χρειάστηκε ακόμα. Αρχίζουμε. 1)πίνακας ελέγχου->Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά 2)Αριστερά λέει δημιουργια ειδώλου συστήματος-το πατάς 3)επιλέγεις σε σκληρό δίσκο 4)σου βγάζει τα διαθέσιμα partitions και σου έχει να επιλέξεις αν θυμάμαι καλά. στο τέλος σου λέει αν θες να δημιουργήσεις μονάδα επιδιόρθωσης συστήματος σε DVD. ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ. Αφού τελειώσεις τα παραπάνω,βάζεις τον SSD και το DVD που δημιούργησες και λες στο σύστημα να boot-άρει απο εκεί. αφού διαβάσει το DVD Κλπ θα σε βγάλει σε ένα μενού και επιλέγεις εργαλεία επιδιόρθωσης(αν θυμάμαι καλά) έτσι θα μοιάζει http://images.pcworld.com/howto/graphics/224952-systemrecovery_original.jpg θα σου βγάλει άλλο μενού αν έχεις image recovery(είναι αυτό που δημιουργήσαμε πριν) το επιλέγεις και θα αντιγράψει στον ssd το Image. Στην επόμενη επανεκκίνηση το μηχάνημα θα είναι έτοιμο. Επειδή όμως δεν ξέρω τι γίνεται απο την αλλαγή HDD σε SSD δεν ξέρω τι κόστος σε επιδόσεις θα έχεις κλπ. ΠΡΟΣΟΧΗ. Για να γίνει με επιτύχια το παραπάνω θα πρέπει το windows partition σου να ΧΩΡΑΕΙ στον SSD.
anesperos13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Επειδή όμως δεν ξέρω τι γίνεται απο την αλλαγή HDD σε SSD δεν ξέρω τι κόστος σε επιδόσεις θα έχεις κλπ. Τι εννοείς; λοιπόν αυτά που θα σου γράψω είναι σε περιβάλλον win7,φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και στα 8-8.1 αλλά εκεί δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν χρειάστηκε ακόμα. Αρχίζουμε. 1)πίνακας ελέγχου->Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά 2)Αριστερά λέει δημιουργια ειδώλου συστήματος-το πατάς 3)επιλέγεις σε σκληρό δίσκο 4)σου βγάζει τα διαθέσιμα partitions και σου έχει να επιλέξεις αν θυμάμαι καλά. Εχω αγγλικά windows 8.1 δεν βρίσκω την επιλογή "αντιγραφα ασφαλείας και επαναφορά" Τέλος, επειδή δεν έχει cdιερα μπορω να χρησιμοποιήσω εξωτερική cdιερα (recorder)
Xristaras12 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 για το 1) εννοώ ότι δεν ξέρω αν το σύστημα θα δει ότι είναι ssd και ότι έχεις ενεργοποιήμενο το ACHI για μέγιστες επιδόσεις απ τον δίσκο. για το 2) κάπως παρόμοιο θα είναι στα 8αρια απλα δεν τα έχω μπροστά μου για να δω. δεν υπάρχει πρόβλημα τι cdιερα θα βάλεις :Ρ
130888 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2014 για το 1) εννοώ ότι δεν ξέρω αν το σύστημα θα δει ότι είναι ssd και ότι έχεις ενεργοποιήμενο το ACHI για μέγιστες επιδόσεις Πως μπορει να το εξασφαλισει αυτο; σε νεο pc υπαρχει τετοια πιθανοτητα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα