Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα

σήμερα αγόρασα την Gigabyte GTX770 και αντιμετώπισα προβλήματα για να την βάλω.

Πληροφοριακά η μητρική είναι η Gigabyte Z77MX-D3H

και το τροφοδοτικό το Seasonic SS-650HT 650W

μην έχοντας ξαναβάλει τόσο καινούργια κάρτα δεν ήξερα ποια από τα 2 pin που έχει πρέπει να συνδέσω για την τροφοδοσία της.

• Στην αρχή δοκίμασα το 6pin (από το τροφοδοτικό) που είχε και η παλιά μου κάρτα (GTX550Ti) το μηχάνημα άνοιγε αλλά δεν έδειχνε κάτι στην οθόνη.
  • Στην συνέχεια δόκιμα να βάλω το 8pin από το τροφοδοτικό αλλά δεν ταίριαζε.. οπότε δοκίμασα να βάλω το 6pin από το τροφοδοτικό και ένα 8pin καλώδιο που έδινε η 770. το καλώδιο ήταν 8pin και έβγαζε σε 2 molex (τα λέω καλά;; ) εκεί έδειξε το logo της μητρικής αλλά έμεινε εκεί. και ανά 20 περίπου δεύτερα έκανε beep η μητρική.
  • Σε αυτό το σημείο έβγαλα την 770 και συνδεσα την onboard κάρτα γραφικών η οποία δούλεψε! βέβαια μου εμφάνισε ένα μήνυμα το BIOS πριν μπω στα windows. Boot Failure Detected και μου πρότεινε να βάλω τα default values το οποίο και έκανα.
  • Αφού λοιπόν μπήκα στα Windows, ξαναεβαλα την 770 και αρχησε παλι τα beep σε αυτο το σημειο αφησα το pc ανοικτο και αρχησα να ψαχνω στο νετ. Παρατηρησα λοιπον οτι στα 4 beep το pc ανοιγει κανονικα και βλεπει κανονικα την καρτα!! εβαλα drivers κτλ κανω restart και παλι τα ιδια με τα 4beep, προσπαθω να μπω Bios δεν με αφηνει αλλα παρολα αυτα στα 4 beep με βαζει στα windows...

Ξερει κανεις τι μπορω να κανω; γιατι με φοβηζει να την αφησω την καρτα ετσι πανω στο μηχανιμα...

Δημοσ.

πρέπει να συνδέσεις και το 6πιν και το 8πιν για να δουλέψει η κάρτα.

το 8πιν που έχει το τροφοδοτικό είσαι σίγουρος ότι δεν μπαίνει;

δεν πιστεύω να πας να βάλεις το 8πιν eps που είναι για τον επεξεργαστη.

Δημοσ.

καλά αυτό λύνεται με εναν αντάπτορα,

το θέμα είναι άλλο και τώρα το είδα,η κάρτα ζητάει 42 αμπέρ αν δεν κάνω λάθος αλλα σε σένα και 2 γραμμές να συνδιάσεις για τα 2 pci-e πας στα 36.

Νομίζω χρειάζεσαι αλλαγή τροφοδοτικού δυστυχώς.

Δημοσ.

καλά αυτό λύνεται με εναν αντάπτορα,

το θέμα είναι άλλο και τώρα το είδα,η κάρτα ζητάει 42 αμπέρ αν δεν κάνω λάθος αλλα σε σένα και 2 γραμμές να συνδιάσεις για τα 2 pci-e πας στα 36.

Νομίζω χρειάζεσαι αλλαγή τροφοδοτικού δυστυχώς.

Αφού οι δύο γραμμές PCI-E του τροφοδοτικού δίνουν ένα θεωρητικό μέγιστο 2x216=432W, λογικά είναι υπεραρκετά για την 770. Αυτά τα "προβλήματα" δημιουργούν πάντως τα μη-single-rail τροφοδοτικά, που δεν είναι δυνατή η πλήρη εκμετάλλευση της ισχύος τους. Μια 770 είναι μια εύκολη υπόθεση για ένα ποιοτικό 550άρι single-rail.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...