Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα πρόσφατα άλλαξα σύνδεση σταθερού και internet και απο forthnet πήγα σε wind και στο κατέβασμα είδα διαφορά 400Kbyte/s προς τα κάτω φυσικά. Εννοείτε ότι απο 24Mbps πήγά πάλι σε 24Mbps αλλά με διαφορά 400Kbyte/s προς τα κάτω. Μήπως φταίει κάτι στη σύνδεση μου; ή απλά αυτές είναι οι ταχύτητες που προσφέρει η wind - (Tellas); Το πρόγραμμα είναι wind double play. Στην forthnet κατέβαζα με 1,2MB/s και τώρα στη wind κατεβάζω με 800MB/s. το bandwidth μου τώρα είναι Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:992 / 7.840
Xristaras12 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 λογικά η wind παίζει με παραπάνω snr γι αυτό έχασες ταχύτητα η forthnet είναι στο 6,η wind πρέπει να είναι παραπάνω.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 οπότε δεν γίνεται κάτι να μην τους πάρω τηλ? Αυτά είναι τα στατιστικά τώρα. Uptime: 7 days, 9:07:29 DSL Type: G.992.1 annex A Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 992 / 7.840 Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 14,63 / 14,23 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 14,5 / 23,0 SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,0 / 9,5 Vendor ID (Local/Remote): TMMB / BDCM Loss of Framing (Local/Remote): 42 / 0 Loss of Signal (Local/Remote): 60 / 0 Loss of Power (Local/Remote): 0 / 0 Loss of Link (Remote): 0 Error Seconds (Local/Remote): 186 / 0 FEC Errors (Up/Down): 0 / 471.043 CRC Errors (Up/Down): 0 / 1.260 HEC Errors (Up/Down): 0 / 1.065
Xristaras12 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 SN Margin στο 9. δεν ξέρω αν η wind μπορεί να παίξει με παραπάνω,περίμενε μήπως σου απαντήσει κανείς άλλος. διαφορετικά πάρτους τηλέφωνο αύριο και ρώτα.
jkoukos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Αναλύω λίγο αυτό που έγραψε ο @Xristaras12. Η Forthnet ορίζει χαμηλό SNR 6, σε αντίθεση με την Wind που δίνει 9. Αυτό επιδρά στον συγχρονισμό. Όσο μικρότερο το SNR, τόσο μεγαλώνει η ταχύτητα συγχρονισμού, αλλά σε προβληματικές γραμμές αυξάνονται οι αποσυνδέσεις. Στην περίπτωσή σου σε Forthnet θα είχες ταχύτητα συγχρονισμού ~11Mbps και τώρα έχεις 7,8Mbps. Τέτοια διαφορά λόγω των 3dB του SNR δεν θα την περίμενα. Επιπλέον από την τωρινή τιμή 23 του Attenuation, θα περίμενα έναν συγχρονισμό ~17Mbps στη Forthnet και ~14Mbps στη Wind. Όμως είσαι πολύ παρακάτω και αν δεν υπάρχει γενικό πρόβλημα στην περιοχή σου, θα πρότεινα να κάνεις έλεγχο της εγκατάστασης από τον πάροχο αλλά και της δικής σου εσωτερικής. Τώρα πρόσεξα ότι το modem έχει κλειδώσει σε G.992.1 που σημαίνει το απλό ADSL με μέγιστο συγχρονισμό 8Mbps. Κανονικά θα έπρεπε να δείχνει G.992.5 για ADSL2+ και πλήρη ταχύτητα έως 24Mbps. Πάρε τηλέφωνο και ανέφερε το πρόβλημα.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2014 οκ θα πάρω τηλ και θα τους το πω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
PEPES2 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 οκ θα πάρω τηλ και θα τους το πω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Και ζητα τους να σου βαλουν το snr στο 6 το εχω κανει και εγω.Τωρα αν σου δημιουργησει προβλημα με ασταθεια ξαναπαρτους να το βαλουν στο 9.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Και ζητα τους να σου βαλουν το snr στο 6 το εχω κανει και εγω.Τωρα αν σου δημιουργησει προβλημα με ασταθεια ξαναπαρτους να το βαλουν στο 9. ΟΚ ευχαριστώ.
parsifal Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα Χάρη. Αν και απαντώ αργά (βρήκα το θέμα ψάχνοντας για κάτι άλλο) και ίσως έχεις βρει ήδη λύση, αυτό εδώ που παρέθεσες: Αυτά είναι τα στατιστικά τώρα. DSL Type: G.992.1 annex A ...δείχνει ότι το ADSL modem/router σου δεν συνδέεται σε ADSL2+ mode, αλλά σε ADSL1 απλό. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που έχεις μείωση ταχύτητας. Αν μπορείς, άλλαξέ το σε G.992.5 (που είναι το ADSL2+). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα