Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιο ειναι καλυτερο προγραμμα/codec για να μετατρεψω wav σε mp3 αυτη τη στιγμη;;

το Lame ηταν για χρονια ο καλυτερος αλγοριθμος..τωρα τι παζει;

Αν παραμενει ο καλυτερος codec, εχετε να προτεινετε καποιο καλο frontend για την ευκολη χρηση του;

Ο αλγοριθμος που ενσωματωνει το Audition τι λεει;

Δημοσ.

Ο αλγοριθμος που ενσωματωνει το Audition τι λεει;

Δεν ενσωματώνει κανέναν,σε βάζει να τον κατεβάσεις ξεχωριστά. (και νομίζω αν δεν κάνω λάθος πάλι το lame έχει)

Καλύτερος codec δεν υπάρχει το mp3 έτσι κι αλλιώς χάνει πολλές πληροφορίες από την μουσική.  

Δημοσ.

εγώ χρησιμοποιώ το razolame που είναι ένα frontend του lame. Και τίποτα άλλο

αν και πλέον όλα τα κάνω 64άρια aac με το iTunes

Δημοσ.

Το LAME εξακολουθεί να είναι από τους καλύτερους codecs/libraries για MP3 κωδικοποίηση. Αλλά μάλλον έχει εξαντληθεί η εξέλιξη και το όποιο optimization ήταν να γίνει στις υλοποιήσεις των MP3 encoders.

Για frontend, μπορείς να δεις αν θες το LameXP: http://lamexp.sourceforge.net/

Δημοσ.

οποτε μια χαρα ειναι ο Lame... απλα χρειαζομαι ενα fronend.. παλιοτερα ειχα χρησιμοποιησει το razolame..δεν ξερω αν το LameXP ειναι καλυτερο..

το Audition δεν θυμαμαι αν μου ειχε ζητησει  codec κατα την εγκατασταση.. φαινεται καπου στις ρυθμισεις του;

επισης στο Audiograbber ενω ειχα εγκαταστησει τον Lame, δεν με αφηνε να επιλεξω μονος μου τις ρυθμισεις ποιοτητας απλα μου εβγαζε καποια προφιλ να διαλεξω (NEW,...). Ξερουμε ποια ειναι καλυτερα;

Δημοσ.

Audiograbber; Δηλαδή θέλεις frontend για να κάνεις rip απευθείας από AudioCD; Αν ναι, άκυρο το LameXP που πρότεινα, το Exact Audio Copy είναι αυτό που πρέπει να δεις...

• Like 1
Δημοσ.

Audiograbber; Δηλαδή θέλεις frontend για να κάνεις rip απευθείας από AudioCD; Αν ναι, άκυρο το LameXP που πρότεινα, το Exact Audio Copy είναι αυτό που πρέπει να δεις...

οχι δεν με ενδιαφερει απο AudioCD.. απλα στο Audiograbber μπορεις να κανεις μονο τη διαδικασια της κωδικοποιησης σε ετοιμα wav αρχεια, δηλαδη να χρησιμοποιηθει και σαν fronend για το lame..

στο LameXP σε αφηνει να ρυθμισεις χειροκινητα τις επιλογες ποιοτητας ή μονο ετοιμα προφιλ μπορεις να διαλεξεις;

Δημοσ.

στο LameXP σε αφηνει να ρυθμισεις χειροκινητα τις επιλογες ποιοτητας ή μονο ετοιμα προφιλ μπορεις να διαλεξεις;

Δεν έχει δυστυχώς σύστημα για να σώζεις δικά σου πολλαπλά profiles, αλλά μπορείς να ορίσεις τις παραμέτρους που θες για τον LAME.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν έχει δυστυχώς σύστημα για να σώζεις δικά σου πολλαπλά profiles, αλλά μπορείς να ορίσεις τις παραμέτρους που θες για τον LAME.

το LameXP δεν αναφερει πουθενα ποια εκδοση του Lame χρησιμοποιει ανα πασα στιγμη..

εβαλα το lame3.99.5-64 μεσα στο φακελο του, αλλα που ξερω οτι εχει ενεργοποιηθει και χρησιμοποιει αυτο και οχι την εκδοση που ειχε ενσωματωμενη;

Δημοσ.

η λέξη καλύτερο και mp3 ακούγεται κάπως, στην εποχή μας, όπως λες. τι ακριβώς μετατρέπεις? φωνή?μουσική? σε τι ποιότητα θέλεις το αποτέλεσμα? που θα αποθηκευτεί? γιατί θες οπωσδήποτε mp3?

Δημοσ.

εννοω ποιος ειναι ο καλυτερος σε αποτελεσμα/ποιοτητα αλγοριθμος.. προφανως για συγκεκριμενες/ιδιες ρυθμισεις
mp3 θελω γιατι ειναι το ποιο διαδεδομενο..

και δινει μια καλη ανλογια ποιοτητας/μεγεθους ακομα και στα 320kbps
αποθηκευση σε δισκους αλλα και σε φλασακια (για να εχω μαζι μου παντα συγκεκριμενη μουσικη)

Ειδη μουσικης: σχεδον τα παντα

Δημοσ.

αν τα κρατάς στα 320kbps, δεν έχει και πολύ νόημα να πας σε κάτι άλλο. οι καινούριοι αλγόριθμοι π.χ AAC είναι πιο αποδοτικοί σε μικρότερα bitrates. αν θες την καλύτερη δυνατή ποιότητα, τότε πας σε μη απωλεστικό αλγόριθμο, όπως το FLAC, που απλά σου γεμίζει περισσότερο τον δίσκο και το flash.

Δημοσ.

νομιζω οτι ειναι πολυ δυσκολο να διακρινεις διαφορες στον ηχο μεταξυ 320 mp3 και αλλων μη απωλεστικων αλγοριθμων..
Προσωπικα εγω και ενας φιλος μουσικος δεν μπορουμε να ακουσουμε διαφορα σε καλα ηχεια στουντιο μονιτορ..
Οποτε θεωρω οτι mp3 στα 320 ειναι η καλυτερη λυση

Δημοσ.

Οποτε θεωρω οτι mp3 στα 320 ειναι η καλυτερη λυση

μάλλον ναι, απλά τα έγραψα να υπάρχουν :) προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα mp3 αν είχα τα wav πάντως, θα κοίταζα για κάτι πιο σύγχρονο, έστω απλά για να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από το mp3.

αν μου επιτρέπεται να βάλω και κάποια στατιστικά για μικρότερα bitrates, και που βρισκόμαστε τώρα

http://listening-test.coresv.net/results.htm

και ένα για χαβαλέ

5a3dd9ae_lossless-mcdonalds-voice.jpeg

Δημοσ.

μάλλον ναι, απλά τα έγραψα να υπάρχουν :) προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα mp3 αν είχα τα wav πάντως, θα κοίταζα για κάτι πιο σύγχρονο, έστω απλά για να ξεφύγουμε κάποια στιγμή από το mp3.

αν μου επιτρέπεται να βάλω και κάποια στατιστικά για μικρότερα bitrates, και που βρισκόμαστε τώρα

http://listening-test.coresv.net/results.htm

αν καταλαβα καλα και στα 136Kbps την παλευει το Lame mp3..

οποτε σε υψηλοτερα bitrates δεν καταλαβαινεις διαφορες..

ειδικα το 99% του κοσμου που ακουει σε οτι να'ναι ηχεια δεν θα παρει χαμπαρι τιποτα.. εδω ειναι και ακαποιοι που τους βαζεις και ψιλομετριο 128αρι και δεν ενοχλουνται..

Προσωπικα παντως με 320Kbps ειμαι ευχαριστημενος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...