Προς το περιεχόμενο

dual boot win 8.1 -win 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eχω windows 8.1 χ64  και θελω να βαλω και τα 7 χ32 .Θα εχω προβλημα με νεο partition-dual boot  ? (στο παρελθον δεν ετυχε να προσθεσω προγενεστερο λειτουργικο ).Tι παιζει με το uefi ? Πρεπει να το απενεργοποιησω πρωτα ?

Εχω καποιο κερδος αν ασχοληθω με την περιπτωση του virtual machine ? Mειονεκτηματα ? 

Δημοσ.

Γνώμη μου, μην το κάνεις. Δεν θα κερδίσεις τίποτα. Τα 8.1 είναι μια χαρά, βάλε και ένα start menu αν σου λείπει και είσαι εντάξει. Εμένα πάντως το start menu μετά από 1 μήνα με τα 8.1 δεν μου έλειψε καθόλου.

Δημοσ.

Εχω καποιο κερδος αν ασχοληθω με την περιπτωση του virtual machine ? Mειονεκτηματα ? 

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσεις το boot και να ψάχνεσαι πως θα ξανά μπεις στο κεντρικό σου λειτουργικό...

Αν έχεις cpu με virtualization (οποιοδήποτε σύγχρονο cpu) θα έχεις την ίδια ταχύτητα μέσα στο virtual και με τα vmtools θα έχεις και πρόσβαση στα 3d γραφικά της vga σου (παίζεις και κάνα game δηλαδή με της ίδιες ταχύτητες)

100% της απόδοσης/συμβατότητας όμως δεν την φτάνεις...

Δημοσ.

Γνώμη μου, μην το κάνεις. Δεν θα κερδίσεις τίποτα. Τα 8.1 είναι μια χαρά, βάλε και ένα start menu αν σου λείπει και είσαι εντάξει. Εμένα πάντως το start menu μετά από 1 μήνα με τα 8.1 δεν μου έλειψε καθόλου.

Oχι θα το κανω για καποια θεματα που  εχουν καποια προγραμματα που θελω να περασω.Αλλιως ειμαι οκ,μαλιστα μεχρι τωρα ειναι βραχος τα 8 ( εκτος απο  το metro το οποιο το εχω παρακαμψει με το γνωστο shell)

Δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσεις το boot και να ψάχνεσαι πως θα ξανά μπεις στο κεντρικό σου λειτουργικό...

100% της απόδοσης/συμβατότητας όμως δεν την φτάνεις...

Προχωραω ακαθεκτος λοιπον.thx

Δημοσ.

Στα 8.1 update δεν χρειάζεται το "γνωστό shell". Σε πάνε απευθείας στο desktop.

Τα προγράμματα που λες ποια είναι αν επιτρέπεται; Δεν τρέχουν με επιλογή συμβατότητας; Σόρυ που συνεχίζω αλλά πίστευα ότι τα προγράμματα που τρέχουν σε 7 θα τρέχουν και σε 8. Αν ήταν για xp θα το δεχόμουν και το virtualization θα ήταν η πιο λογική λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8.1 εχω .Δεν ξερω τι εννοεις κατευθειαν , ουτε αν αυτο το update ειναι κατι σε στυλ sp , αλλα εγω εχω το classic shell.Xωρις αυτο με καμμια..

Bασικα ξαναστηνω  ht pc και εχω καποια θεματα με players φιλτρα κλπ.Και επειδη ολα ετρεχαν ρολοι στα 7 αποδιδω στα win το προβλημα.Δεν ειναι και σιγουρο βεβαια,ουτε εχω την διαθεση να λιωσω το ιντερνετ ψαχνοντας για το αν ειναι bug η οχι

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.

Για το shell το λέω γιατί έχω κι εγώ 8.1 χωρίς κανένα classic shell και μπαίνει στο desktop κετευθείαν. Τέλος πάντων.

Το htpc με ποιο πρόγραμμα το στήνεις; Κανένα xbmc; Το είχα δοκιμάσει με xbmc και τελικά έμεινα με την έκδοση 12 γιατί από την 13 και μετά κάποια addons δεν δούλευαν σωστά.

Δημοσ.

8.1 εχω .Δεν ξερω τι εννοεις κατευθειαν , ουτε αν αυτο το update ειναι κατι σε στυλ sp , αλλα εγω εχω το classic shell.Xωρις αυτο με καμμια..

Bασικα ξαναστηνω  ht pc και εχω καποια θεματα με players φιλτρα κλπ.Και επειδη ολα ετρεχαν ρολοι στα 7 αποδιδω στα win το προβλημα.Δεν ειναι και σιγουρο βεβαια,ουτε εχω την διαθεση να λιωσω το ιντερνετ ψαχνοντας για το αν ειναι bug η οχι

Νωμιζω απο την πρωτη στιγμη τα windows 8.1 εχουν τις ρυθμησεις να μπουταρουν στο desktop και να απενεργοποιουν την charm bar.

Υ.Γ.Παντως αν εχεις σκοπο να το χρησιμοποιησεις για την TV,σου προτινω να ασχοληθεις λιγο και με το metro,λογο του χωρις να πειραξεις τιποτα σε scale κ.τ.λ. σου προσαρμοζει τα παντα αναλογα με το μεγεθος της οθονης και μπορεις να βλεπεις και να χειριζεσαι απο πολυ μακρια(σε 46αρα FullHD, την χειριζομαι απο 3,5 μετρα).

Ειναι σαν να εχεις android ή apple TV και στο desktop να τρεχει μονο,σε fullscreen μονο το xbmc.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...