Προς το περιεχόμενο

απορια σχετικα με αγορά νεου ενισχυτη

geocool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας , διαθετω ενα sony home cinema (HTP-BD3SF) του οποιου ομως ο ενισχυτης χαλασε σε σημειο που δεν συμφερει να φτιαχτει. Οποτε αποφασισα να αγορασω ενα καινουριο ενισχυτη και να συνδεσω πανω τα ηχεια και το subwoofer που μου εμειναν

.Αρχικα να πω οτι ειμαι ασχετος με το αντικειμενο οποτε συγχωρειστε με αν πω καμια χαζομαρα. Τα ηχεια μου απ οτι ειδα αναγραφουν οτι ειναι αντιστασης 3Ω( δεν ξερω αν εχει σημασια ) .Τα specs του home cinema βρισκονται εδω ( http://www.sony.ie/support/en/content/cnt-specs/HTP-BD3SF/list) .Με ενδιαφερει να βρω ενα καλο ενισχυτη που να υποστηριζει οσο το δυνατον καθε τωρινη νεα τεχνολογια. Θα ηθελα να μου πειτε τι πρεπει να προσεξω και ενδεχομενως αν εχετε καποια προταση για συγκεκριμενη μαρκα/μοντελο.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...

οταν λες χαλασε;τι επαθε δλδ;ποιος ενισχυτης ειναι;...την διαγνωση εσυ την εκανες ή πηγες σε μαγαζι;

τα 3ω ειναι η αντισταση και ναι παιζει σημασια(οχι τοσο για σενα) αλλα για τον ενισχυτη σου.

πες μου τι χρηματα διαθετεις για να σε βοηθησω!

εσυ τι χρηση κανεις;

καλος ενισχυτης για home cinema ειναι οι pioneer...!και δεν θα σου προτεινα κατι αλλο περα απο αυτον.

Τον πηγα σε τεχνικο και μου ειπε οτι εχει καψει κατι πυκνωτες μεσα, οι οποιοι και λογω παλαιοτητας του μηχανηματος ,δεν συμφερει να αλλαχθουν. Δυστυχως δεν εχω sony care καπου κοντα μου για να το παω σε αυτους, οποτε εμπιστευτηκα τον τεχνικο μιας και εχει καλη φημη οτι ξερει τι λεει.

Χρηματα εχω ενα ταβανι στα 400 ευρω ,η χρηση που κανω ειναι κυριως ταινιες και video games. Απλα ειπα μιας και θα αγορασω καινουριο καλυτερα να εχει και 1-2 λειτουργιες παραπανω σε περιπτωση που αλλαξουν οι αναγκες μου.

Πιο πολυ η απορια μου ηταν η εξης: Μετα απο αναζητηση που εκανα ειδα οτι οι περισσοτεροι ενισχυτες εχουν εξοδο 6 ή 8 Ohm, αρα πως θα συνδεσω κατωτερης αντιστασης ηχεια ?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

εαν ο τεχνικος ειναι εμπιστοσυνης τοτε ολα καλα.

απο κει και περα...τα ohm ειναι η αντισταση των ηχειων...οσα πιο πολλα τοσο πιο καλο-δυνατο ενισχυτη θελουν...πχ σε εναν ενισχυτη αμα συνδέσεις ηχεια 2 οhm x watt θα αποδώσει πιο δυνατα απο οτι αμα συνδέσεις στον ιδιο ενισχυτη ηχεια 8ohm x watt.

εψαξα να βρω τα ηχεια σου τι ohm έχουν αλλα δεν βρηκα κατι...κανε τον κοπο και δες στην πισω οψη μηπως λεει τπτ...για να δουμε τι ενισχυτη θελουμε.

Και τα 5 ηχεια αναγραφουν   3Ω ,ενω το woofer 1.5Ω.  επισης αναγραφει οτι ειναι magnetically shielded type L. Δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο, απλα το αναφερω.

Οχι δυστυχως  αυτα τα 2 γραφουν :/ Το μονο που βλεπω με Watt ειναι  απο τα specs του αρχικου ενισχυτη.Παιζει να ειναι ακριβως τα Watt των ηχειων επισης  δηλαδη 143 για καθε ηχειο και 285 για το woofer?

4Ohms1kHz (per channel)       143W/ch (3 Ohms)

(4Ohms 1kHz) THD          108W + 108W (3 Ohms)

Power Output (Total)    143Wx5 +285W = 1000W

Φοβερος ο VSX 923 Σ'ευχαριστω πολυ! . Μπορω να πω οτι με επεισε. :) Ωστοσο και αυτος ειδα οτι βγαζει εξοδο  στα 6Ω , μηπως   με 3Ω ηχεια και 1.5Ω  woofer , ο ενισχυτης  "φορτωθει" πολυ, αφου θα στελνει περισσοτερο ρευμα ?

Τα subwoofer στα περισσότερα all in one home cinema ειναι παθητικα. Ο pioneer οδηγα μόνο ενεργά SUB. Άρα δεν θα κάνει στον pioneer. Με τέτοια ήχεια θες και SUB οπωσδήποτε. Η αντίσταση τους ειναι πολύ χαμηλή και θα φέρνει στα όρια τον pioneer. Δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοια φορτία.

Για εμενα επισκευάσε τον ενισχυτή σου σε κάποιον τεχνικό σχετικό και όχι σκιτζι όπως αυτός που πήγες. Οι πυκνωτές είναι ότι πιο φθηνό και εύκολο να αλλάξεις. Στην χειρότερη να έχει κάψει τρανζίστορ εξόδου που και αυτά αλλάζουν εύκολα. Το ότι δεν τα είχε το μαγαζάκι της γειτονιάς που ψωνίζει αυτός δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Άκου έκαψε πυκνωτές.... Καινούργιο ανέκδοτο για την παρέα μου..

Και μενα η αρχικη μου σκεψη ηταν να τον επισκευασω ,και ειχα στειλει email στην sony ,και η απαντηση τους  ηταν οτι  "πλεον το μοντελο αυτο δεν ειναι στην παραγωγη(μαλλον δεν εχουν και ανταλλακτικα )" και μου προτειναν να παρω εναν καινουριο  απο τους δικους τους. Αυτο σε συνδιασμο με το τι μου ειπε και ο τεχνικος με εβαλαν στον δρομο της αναζητησης για καινουριο. Anyway με λιγα λογια τα ηχεια και το sub ειναι αχρηστα για  ενισχυτες οπως ο VSX 923?

και εγω εξ αρχης αυτο ηθελα να πω ...αλλα δεν ηθελα να επιμεινω...οχι μονο τον φτιαχνεις μην σου πω τον χεριαζεις κιολας. και απορω πως σου χαλασε μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα...!

Το home cinema το εχω 5 χρονια τωρα, ποτε δεν ειχα προβλημα, ετσι ξαφνικα εγινε..Θα κοιταξω για επισκευη αμα ειναι και θα δω.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...