Nicolina.M Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 καλησπέρα, μιας και είδα ότι σε αυτό το forum υπάρχουν γνώστες του συγκεκριμένου ERP είπα να κάνω την ερώτηση μου και εγώ. Από αλφαριθμητικό πεδίο που περιέχει το barcode με την ενσωματωμένη συνάρτηση code128A τυπώνω σε ετικέτα.Όταν λοιπόν η ετικέτα βγει στον εν λόγω εκτυπωτή, ΔΕ διαβάζεται από τα scanner. Από το website που παρέχει τα fonts που χρησιμοποιώ (http://www.bcgen.com/linear-barcode-creator.html) όταν τυπώσω το barcode που σου βγάζει εκείνη την ώρα στον ίδιο εκτυπωτή, διαβάζεται από το scanner. Κάπου πήρε το αυτί μου για κάποιες ρυθμίσεις στον εκτυπωτή προκειμένου να δουλεύει σωστά.Αλλά εφόσον εκτυπώνω το ίδιο barcode που έχει παραχθεί από άλλο πρόγραμμα και αυτό διαβάζεται, πιστεύω ότι φταίει το ERP. κάποια ιδέα, κανείς? ΥΓ: έχω ήδη παίξει με μέγεθος γραμματοσειράς,χρήση άλλου εκτυπωτή,4 διαφορετικά scanner.....αλλά κανένα αποτέλεσμα.
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δοκίμασες με EAN13; Φθηνά USB barcode scanners καμιά φορά έχουν θέμα με την ανάγνωση οτιδήποτε άλλου.
Nicolina.M Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Στις διαθέσιμες συναρτήσεις του ERP υπάρχει μόνο η code128A.(Η οποία προτείνεται από όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα για την παραγωγή κωδικών EAN13, UAN Κτλ.). Το φθηνότερο barcode scanner που έχω στη διάθεσή μου είναι της τάξης των 70 ευρώ.Το ακριβότερο 200+ .Έχω αποκλείσει όμως να φταίει αυτό γιατί διαβάζει ΟΛΑ τα barcodes τα οποία φτιάχνονται online και δε μπορεί να φτιάξει το softone.Παίρνω δλδ πχ το "520530xxxxxxx" και το κάνω generate online.Η εικόνα που παίρνω είναι X:1,5cm Y:0.5 (σχεδόν το 1/4 από αυτό του softone) και παρολαυτά το χτυπάει κατευθείαν. Στα properties της εκτύπωσης μπορείς να εισάγεις barcode fonts, το οποίο και έκανα, αλλά δεν είχα αποτέλεσμα.
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Πρέπει να πειραματιστείς και να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό διαστάσεων, font, πυκνότητας χαρακτήρων, λόγο πλάτους/ύψος χαρακτήρων, γιατί όλα αυτά μπορεί να παίζουν ρόλο. Είδες και μόνος(-η; ) σου πως η εικόνα που εκτυπώνεις από τον online generator είναι πολύ μικρότερη σε φυσικές διαστάσεις εκτύπωσης, αλλά σκανάρεται κανονικά. Άρα, οι διαστάσεις από μόνες τους δεν φταίνε. (hint: μήπως παραείναι μεγάλη η εκτύπωση που στέλνεις από το Soft1 και γι' αυτό δεν τη διαβάζει σωστά; ). Σου παραθέτω ένα screenshot με τις ρυθμίσεις του barcode πεδίου που χρησιμοποιούμε στη φόρμα εκτύπωσης για ετικέτες σε ίδιο εκτυπωτή SATO CX400: Η τιμή του πεδίου Font που κόβεται στο screenshot, είναι: IDAutomationC128M,0,-16777208,9,0
Nicolina.M Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι. Επισυνάπτω τις δικές μου ρυθμίσεις οι οποίες δε διαφέρουν και πολύ. IDAutomationC128M,161,-16777208,9,0 είναι αυτό που δε φαίνεται. τα άλλαξα σύμφωνα με τα δικά σου αλλά και πάλι.Το θέμα μου είναι ότι δε το κάνει σε όλα τα είδη.Οπότε τώρα δουλεύω με ένα κωδικό που δε διαβάζεται για να κάνω τα πειράματα μου.Επίσης σου δείχνω πως έχω το Sato δηλωμένο.Εσύ τον έχεις ως draft? Έχεις κάνει κάποια extra ρύθμιση στις ιδιότητες του εκτυπωτή; Τέλος το μέγεθος της ετικέτας που τυπώνω είναι 5,5x2,5 Υγ: δοκίμασα να ξαναπεράσω με το χέρι τον αριθμό στο πεδίο στο s1 μπας και είχε πάρει κάποιο κενό ή οτιδήποτε..και χαλούσε στη μετατροπή.
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δυστυχώς δε μπορώ να δω παραπάνω λεπτομέρειες, γιατί ο εκτυπωτής είναι σε υποκατάστημα της εταιρείας κι εγώ βρίσκομαι στα κεντρικά. Το μόνο που έχω από εδώ είναι administrative account στο Soft1, αλλά driver setup του εκτυπωτή δε μπορώ να δω... :-/ 1
crunchraven000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 καλησπερα φιλε parsifal οπως βλεπω χρησιμοποιεις το προγραμμα softone. Μηπως μπορεις να με βοηθησεις πως να μπορουσα να κανω απο το προγραμμα barcodes?
parsifal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2020 Καλησπέρα. Έχει αρκετά χρόνια που εργάζομαι αλλού, δεν έχω πλέον πρόσβαση σε Soft1 κλπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα