Apoll Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Για όσους αναφέρουν την "Αυτοκρατορία" του Αλεξάνδρου, η όλη απάντηση είναι σχετική. Μέχρι και τον θάνατο του Αλεξάνδρου, η "Αυτοκρατορία" δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία λουρίδα φάρδους 50 χιλιομέτρων από τα την ανατολική Μακεροδονία, και την Θράκη, και από τα παράλια της Ασίας μέχρι την Ινδία. Αίγυπτος παραθαλάσσια και παραπλήσια του Νείλου προς Νότο. Όλες οι υπόλοιπες περιοχές ήταν στην καλύτερη περίπτωση ανεξάρτητες, αλλά οι περισσότερες εχθρικές. Οι Διάδοχοι μετά τον θάνατό του, έκαναν το συμμάζεμα, κατά την διάρκεια του πρώτου και δεύτερου πολέμου των Διαδόχων. Και κυρίως οι επεφημίες θα πρέπει να πάνε στους Αντίγονο ο Μονόφθαλμος στην Ασία, και Πτολεμαίο ο Σωτήρ στην Βόρεια Αφρική. Βέβαια την ίδια περίοδο υπήρχαν δύο αυτοκρατορίες με ίσο και μεγαλύτερο μέγεθος. Του Chandragupta Maurya στο subcontinent της Ινδίας, και η Zhou Dynasty στην Κίνα. (η τελευταία είχε και τον μεγαλύτερο πλυθισμό). Και η Αθήνα σούπερ δημοκρατικό και προοδευτικό κράτος... αρκεί να μην υπήρχαν ζητήματα με λεφτά. Σε νησί. Που το όνομά του να ξεκινάει από "Δ". Θα συμφωνήσω μαζί σου. Πως είναι δυνατόν, ο Περικλής να κυβερνά την "Δημοκρατική Αθήνα" επί δέκα χρόνια ως Στρατηγός, όταν σύμφωνα με την νομοθεσία δεν μπορούσε να το κάνει αυτό για πάνω από ένα έτος; Φυσικά όσοι το ανέφεραν σχετικά, εξοστρακίστηκαν.......(στην καλύτερη περίπτωση...) 1
kostas_dr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ως Επώνυμος Άρχων, υπήρχε ο συγκεκριμένος περιορισμός. Στρατηγός νομίζω, μπορούσες να εκλεγείς κάθε χρόνο.
KilliK Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Και τι ακριβώς αποδεικνύει και στηρίζει η εικόνα που έκανες post; Μπορώ να φέρω και εγώ εικόνες από την θήκη της μούμιας του Αρτεμίδωρου που πάνω έλεγε "Αρτεμίδωρε ευ ψυχή". Αυτό σημαίνει πως οι μούμιες ήταν ελληνική πατέντα ας πούμε; καταρχας, οτι εχεις γραψει ειναι πλανη. δευτερον, αποδεικνυιει την ελληνικη καταγωγη του μεγα αλεξανδρου, αφου βρεθηκε στην ελλαδα σε ταφο της βασιλικης οικογενειας του Αλεξ. αν βρουν κατι παρομοιο εκει στα Σκοπια, τα ξαναλεμε. μεχρι τοτε: 1
Praetorianos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Οπότε δεν είναι σύμπτωση που το imperialism προκύπτει από το [...] imperator!!It is who I am, it is what I do. Δεν γνωριζω ποιος ειχε κατακτησει τις πιο πολλες στανες η τους πιο πολλους μαυρους, παντως οταν οι μπιχλες οι Βρετανοι παλευαν να ανακαλυψουν το σαπουνι και οι Μογγολοι βρωμουσαν τραγιλα καποιοι εκαναν μπανιο σε θερμαινομενα λουτρα, ειχαν Συγκλητο, θεσπιζαν Δικαιο ονομαστο μεχρι σημερα και σταυρωναν και κανα ανταρτη αμα τους πολυκουνιοτανε. SPQR rules!111111
Silenzio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 It is who I am, it is what I do. Δεν γνωριζω ποιος ειχε κατακτησει τις πιο πολλες στανες η τους πιο πολλους μαυρους, παντως οταν οι μπιχλες οι Βρετανοι παλευαν να ανακαλυψουν το σαπουνι και οι Μογγολοι βρωμουσαν τραγιλα καποιοι εκαναν μπανιο σε θερμαινομενα λουτρα, ειχαν Συγκλητο, θεσπιζαν Δικαιο ονομαστο μεχρι σημερα και σταυρωναν και κανα ανταρτη αμα τους πολυκουνιοτανε. SPQR rules!111111 ανατριχιάσαμε τώρα.. και πίσω απο το pc θα σαι κανα nerd με γυαλάκια λολ
mathsrule Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 θεσπιζαν Δικαιο ονομαστο μεχρι σημερα Εδώ αντιλέγω. Άλλος ήταν καλύτερος, αποδοτικότερος, δικαιότερος και πιο ονομαστός Κώδικας που πολλά άρθρα του ισχύουν μέχρι και σήμερα.
Praetorianos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 και πίσω απο το pc θα σαι κανα nerd με γυαλάκια λολ Ναι αλλά με ένα πουλί τεράστιο. Εδώ αντιλέγω. Άλλος ήταν καλύτερος, αποδοτικότερος, δικαιότερος και πιο ονομαστός Κώδικας που πολλά άρθρα του ισχύουν μέχρι και σήμερα. The categories of the Napoleonic Code were not drawn from earlier French laws, but instead from Justinian's sixth-century codification of Roman law "Roman law" also denotes the legal system applied in most of Western Europe until the end of the 18th century. In Germany, Roman law practice remained in place longer under the Holy Roman Empire (963–1806). Roman law thus served as a basis for legal practice throughout Western continental Europe, as well as in most former colonies of these European nations, including Latin America, and also in Ethiopia. The historical importance of Roman law is reflected by the continued use of Latin legal terminology in legal systems influenced by it. Checkmate. Επίσης 1500 χρόνια εξέλιξης δεν είναι λίγα ε? Αμα πω ότι ο τροχός είναι σημαντική ανακάλυψη και έρθεις και μου πεις "ναι αλλά έχεις δει τι επιτάχυνση έχει η Aventador" , ε κλέβεις. 3
Valerie_ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 ανατριχιάσαμε τώρα.. και πίσω απο το pc θα σαι κανα nerd με γυαλάκια λολ Τα μισά να μου λεγε πρετοριανε.
viper2005 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 θα μπορουσε να ειχε γινει ενα ωραιο thread... #such is life
mathsrule Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Checkmate. Για πες μου, που ακριβώς έλεγε το Ρωμαϊκό Δίκαιο ότι όλοι έχουν ίδια αντιμετώπιση από τον Νόμο; Και για πες μου τώρα, η διακήρυξη των δικαιωμάτων από την Γαλλική Επανάσταση δεν έλεγε ακριβώς αυτό; Ο Ναπολεόντειος κώδικας (1807) στηριζόταν στις δύο βασικές αρχές της Γαλλικής Επανάστασης: τα δικαιώματα του ανθρώπου και την ισότητα όλων των ανθρώπων μπροστά στο νόμο.
athlios Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Ο τιτλος κρυβει καποιο καλαμπουράκι ή ετσι γουστάρουμε
Praetorianos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Για πες μου, που ακριβώς έλεγε το Ρωμαϊκό Δίκαιο ότι όλοι έχουν ίδια αντιμετώπιση από τον Νόμο; Και για πες μου τώρα, η διακήρυξη των δικαιωμάτων από την Γαλλική Επανάσταση δεν έλεγε ακριβώς αυτό; Επίσης 1500 χρόνια εξέλιξης δεν είναι λίγα ε? Αμα πω ότι ο τροχός είναι σημαντική ανακαλυψη/εφευρεση και έρθεις και μου πεις "ναι αλλά έχεις δει τι επιτάχυνση έχει η Aventador" , ε κλέβεις.Βλεπω μπροστα κι απανταω πριν τεθουν τα ερωτηματα ^^
bluesattack Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 It is who I am, it is what I do. Δεν γνωριζω ποιος ειχε κατακτησει τις πιο πολλες στανες η τους πιο πολλους μαυρους, παντως οταν οι μπιχλες οι Βρετανοι παλευαν να ανακαλυψουν το σαπουνι και οι Μογγολοι βρωμουσαν τραγιλα καποιοι εκαναν μπανιο σε θερμαινομενα λουτρα, ειχαν Συγκλητο, θεσπιζαν Δικαιο ονομαστο μεχρι σημερα και σταυρωναν και κανα ανταρτη αμα τους πολυκουνιοτανε. SPQR rules!111111 Ναι αλλα ο Σπαρτακος τους πηγε ασαλιωτα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα