Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να μου πειτε δυο πραγματακια για τον 4770k(μιας και εχω αυτον)

Καταρχην διαβασα κατι για "παρκαρισμα πυρηνων"  τι ακριβως ειναι αυτο;
τα windows παρκαρουν τους πυρηνες του επεξεργαστη αναλογα με την χρηση; 
η καμμια σχεση; επισης υπαρχει τροπος να "ξεπαρκαρω" μονιμα τους πυρηνες;
Μπορει πχ να χανω σε αποδοση με αυτο το "παρκαρισμα" των πυρηνων του επεξεργαστη;

Δευτερον για χρηση καθαρα gaming το "hyper-threading" ειναι περιττο;
ετρεξα το metro 2033 (redux) με ενεργοποιημενο το "hyper threading" και ειχα ολο stuttering
Tο απενεργοποιησα και πλεον ειναι κολλημενο 60fps και τρεχει νερο το παιχνιδι.
Οποτε καλο ειναι να το εχω απενεργοποιημενο;

Και τελος μια επιλογη που ειδα στο uefi bios της asrock z87 extreme 4 (που εχω)
γραφει "multi core enchancement" τι ακριβως ειναι αυτο; να το εω ενεργοποιημενο η οχι;

Επεξ/σία από redarmada
Δημοσ.

Κοίτα, δεν χρειάζεται πάντα το ξεπαρκάρισμα, ούτε ωφελεί. Με το FSX που ασχολήθηκα πάντως υπάρχει μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Με Windows 7 το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάς στο Control Panel/Power Options και να επιλέξεις High performance και εν συνεχεία στο Change Plan Settings να πας στο Advanced Settings και να επιλέξεις στο Processor να επιλέξεις minimum και maximum state στο 100%. 

Ως προς το hyper threading νομίζω ότι στα περισσότερα παιχνίδια δεν βελτιώνει κάτι. Χρήση ίσως γίνεται στην φόρτωση των textures κ.λπ. και για αυτό σε κάποιες περιπτώσεις πέφτουν τα fps αντί να ανεβαίνουν (π.χ. στο FSX)

• Like 1
Δημοσ.

Για το hyper εξαρτάτε πάντα από το παιχνίδι,αν τρέχει τέλεια ένα παιχνίδι με 4 πυρήνες τότε θα βλάψει, αν τρέξεις κάνα παιχνίδι που έχει της πόπης τα νήματα όπως π.χ. το crysis θα δεις να βοηθάει.

http://maldotex.blogspot.gr/2013/02/hyperthreading-and-real-custom-graphics.html

http://www.techbuyersguru.com/ochtgaming2.php

• Like 1
Δημοσ.

Το κάθε πρόγραμμα είναι φτιαγμένο να τρέχει σε κάποιο αριθμό πυρήνων. Τα περισσότερα απλά προγραμματάκια τρέχουν σε 1, και έτσι με το hyper-threading ενεργό, μπορείς να τρέξεις ποιο γρήγορα περισσότερα προγράμματα και να κάνεις την ίδια δουλεία σε λιγότερο χρόνο

Το gaming ας όμως που είναι ποιο πολύπλοκη διαδικασία απαιτεί όχι μόνο παραπάνω πυρήνες(multi-threaded applications), αλλά και μεγάλη δύναμη από τον κάθε πυρήνα. Αν ένα game πχ χρησιμοποιεί 4 πυρήνες και εσύ έχεις το hyper-threading ενεργό τότε οι άλλοι 4 μένουν αχρησιμοποίητοι, ενώ αν το έχεις κλειστό χρησιμοποιεί όλη την δύναμη του επεξεργαστή. Οπότε όπως είπε και ο TheELF από πάνω δοκίμαζε τα και τα 2 και θα καταλάβεις ποιο τρέχει καλύτερα και σε ποιο game

Σε άλλα πράγματα πάλι, όπως το rendering, που χωρίζεται σε όσα περισσότερα κομμάτια γίνεται για να γίνει πιο γρήγορα, θα δεις μεγάλη διαφορά με το hyper-threading ενεργό

• Like 1
Δημοσ.

παιδια οκ καταλαβα αρα εξαρταται το παιχνιδι εαν οφελει η οχι το hyper threading.
φιλε @pnick τo ειχα ηδη ρυθμισει το high performance στα windows οπως ακριβως το γραφεις 100% min/max!

για  το "multi core enchancement" γνωριζουμε τι ειναι και αν πρεπει να το εχω ενεργοποιημενο η οχι;

• Like 1
Δημοσ.

για  το "multi core enchancement" γνωριζουμε τι ειναι και αν πρεπει να το εχω ενεργοποιημενο η οχι;

Είναι το τούρβο που λέγαμε παλιά,αν χρειάζεται μόνο ένας πυρήνας ανεβάζει αυτόματα την συχνότητα μόνο σε αυτόν για να έχεις καλύτερη ταχύτητα χωρίς να ξεπεράσει όμως το tdp,αν χρειάζονται 2 πυρήνες τον ανεβάζει λιγότερο κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

στην ουσια boosταρει οποτε αυτη την επιλογη  καλο δεν ειναι να την ενεργοποιησω;

Εκτός και αν κάνεις oc όπου μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα.

Δημοσ.

Ρυθμίζει την μέγιστη turbo συχνότητα να την έχουν όλοι οι πυρήνες και όχι μόνο ένας.

Δημοσ.

ωραια! εγω δεν εχω κανει oc αρα καλο θα ειναι να το ενεργοποιησω,στο performance του επεξεργαστη θα υπαρξει αρκετη διαφορα;
επισης δεν δημιουργω κανενα προβλημα στον επεξεργαστη με την ενεργοποιηση του multi core enchancement σωστα;(παντα για stock μιλαω)

Δημοσ.

Αντί να δουλεύουν όλοι οι πυρήνες στα 3,5GHz θα δουλεύουν στα 3,9GHz, αυτό γίνεται. Εσύ κρίνεις αν το θες, αλλά αυτά τα 400MHz δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

• Like 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...