Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτες το απόγευμα με τσίμπησε μια διαολεμένη σφήκα στην περιοχή του ώμου απο την εξωτερική πλευρά. Εκείνη την ώρα εκτός απο τον ελάχιστο πόνο που έκανε πέρασε αρκετά γρήγορα. Το βράδυ όμως ξύπνησα γτ πονούσε το χέρι μου στο σημείο και είχε πρηστεί ελαφρώς. Σήμερα είναι πάλι πρησμένο, με πονάει αρκετά ειδικά όταν κάνω κάποια κίνηση με το συγκεκριμένο χέρι, επίσης η περιοχή που έγινε το τσίμπημα καίει. 

Τι μπορεί να είναι? Έχω βάλει 2-3 φορές fenistil, αλλα δεν έκανε κάτι. Μην με πρήξετε να παω σε γιατρό, θα παω σε ενα φαρμακείο αύριο λογικά θα μου δώσει καμια αλοιφή αντιφλεγμονώδες και θα περάσει γτ είχα παλιότερα πάθει κάτι παρόμοιο και είχε μελανιάσει κιόλας το σημείο που με έιχε τσιμπήσει για κανα μήνα. Υπάρχει περίπτωση να είμαι αλλεργικός? 

Δημοσ.

Αν είσουν αλλεργικός θα επιβεβαίωνες πιθανώς το nick σου, φτου φτου

Για ανακούφιση δοκίμασε λίγο διάλλυμα σόδας ή αν τυχαίνει και έχεις αμμωνία. 

• Like 1
Δημοσ.

Πήγαινε σε φαρμακείο. Στον κολλητό μου κάτι τον είχε τσιμπίσει στο μπράτσο και μάλιστα μέσα από την φανέλα. Αισθάνθηκε έναν πόνο δυνατό σαν να σου κάνουν ένεση και όταν σήκωσε το μανίκι είδε ένα πράγμα σαν κεντρί μέσα στο δέρμα του και να βγαίνει αίμα γύρω γύρω, μετά είχε μείνει πρισμένο το δέρμα σαν να υπήρχε κάτι στο εσωτερικό. Δεν είδε πάντως τι ήταν αυτό που τον τσίμπισε και του είπα να πάει σε γιατρό γιατί μπορεί να είναι τσιμπούρι ή κάτι ποιο επικίνδυνο.

Δημοσ.

Σφήκα ήταν η πόρνη την είδα που έφυγε. Η μέλισσα όταν τσιμπάει αφήνει το κεντρί της μαζί με τα άντερά της.

• Like 1
Δημοσ.

Πριν βάλεις κάτι σιγουρέψου ότι ήταν σφήκα ή μέλισσα. .

οντως υπαρχει διαφορετικη αντιμετωπιση για το καθε τσιμπημα αλλα πως μπορει να ξερει αν δεν την εχει δει?

*edit οκ σφηκα ηταν :P

Δημοσ.

Χτες το απόγευμα με τσίμπησε μια διαολεμένη σφήκα στην περιοχή του ώμου απο την εξωτερική πλευρά. Εκείνη την ώρα εκτός απο τον ελάχιστο πόνο που έκανε πέρασε αρκετά γρήγορα. Το βράδυ όμως ξύπνησα γτ πονούσε το χέρι μου στο σημείο και είχε πρηστεί ελαφρώς. Σήμερα είναι πάλι πρησμένο, με πονάει αρκετά ειδικά όταν κάνω κάποια κίνηση με το συγκεκριμένο χέρι, επίσης η περιοχή που έγινε το τσίμπημα καίει. 

Τι μπορεί να είναι? Έχω βάλει 2-3 φορές fenistil, αλλα δεν έκανε κάτι. Μην με πρήξετε να παω σε γιατρό, θα παω σε ενα φαρμακείο αύριο λογικά θα μου δώσει καμια αλοιφή αντιφλεγμονώδες και θα περάσει γτ είχα παλιότερα πάθει κάτι παρόμοιο και είχε μελανιάσει κιόλας το σημείο που με έιχε τσιμπήσει για κανα μήνα. Υπάρχει περίπτωση να είμαι αλλεργικός? 

Αυτό που περίμενες να βραδιάσει να κλείσουν όλα τα φαρμακεία και να προσπαθήσεις με το ένα χέρι (αφού το άλλο σε πονάει) να γράψεις το σεντόνι... με ξεπερνάει :P

Πέρα απ' την πλάκα. Δεν είναι ανάγκη και η μέλισσα να σε τσιμπήσει και να μην της βγει το κεντρί ή να πέσει αμέσως. Αλλά άμα είσαι σίγουρος ότι ήταν σφίγγα οκ! Κάτι για αλάτι μου έλεγαν μικρό, αλλά καλύτερα περίμενε να πας σε κάποιο φαρμακείο. Βλέπεις κανένα κεντρί? 

Δημοσ.

Σήμερα είναι κάπως καλύτερα, δεν έκατσε να παω φαρμακείο λογικά το απόγευμα θα πεταχτώ. Εντωμεταξύ είναι λες και έχω πάρει καριόλια και έχει πρηστεί το μπράτσο :P

Δημοσ.

Κάτι για αλάτι μου έλεγαν μικρό

Δεν βάζεις αλάτι ρε λολ

Άμα είναι μέλισσα βάζεις αμμωνία (το κατουράς ξέρω γω χαχα :P) και στην σφήκα ξύδι.

Το ένα είναι οξύ και το άλλο βάση.

Σήμερα είναι κάπως καλύτερα, δεν έκατσε να παω φαρμακείο λογικά το απόγευμα θα πεταχτώ. Εντωμεταξύ είναι λες και έχω πάρει καριόλια και έχει πρηστεί το μπράτσο :P

Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό να σου μένει πρησμένο για τόσο πολύ καιρό (1 μήνα όπως λες).Κοίταξέ το πάντως.

Εμένα που με είχε τσιμπήσει μέλισσα λίγο πάνω από τα χείλη (ήθελε να με φιλήσει :P) τι να πω για το πρήξιμο :P

Ευτυχώς ήταν για λίγες μέρες βέβαια :P

Δημοσ.

Οχι και ενα μήνα μπερδεύτηκες, προχτες το απόγευμα με τσίμπησε. Πιστεύω αυριο μεθάυριο θα είμαι κομπλεντάν

• Like 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ti να πω εγω που με τσιμπησε στο δεξι χερι, στο 3ο δαχτυλο σφηκα, και τωρα εχει πρηστει και νιωθω διαρκως ενα μουδιασμα...
Και αν το τρβω το δαχτυλο με το ενα μου χερι, νιωθω λες και σπρωχνω πχ το πρηξιμο να περασω και πιο πανω στον καρπό...
Την στιγμη παντως που με τσιμπησε η σφηκα, εβαλα Fenistil αλλα τιποτε... (ως τωρα)
Και το αστειο της υποθεσης ειναι οτι μολς σηκωνω πχ το 3ο δαχτυλο ψηλα ειναι τοσο καρουμπαλιασμενο (απ'τα αλλα) λες και ειναι ερεθισμενο ετοιμο για δραση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...