aledjo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 πηρα ενα λαπτοπ lenovo g510 http://www.e-shop.gr/lenovo-g510-59-406675-156-intel-core-i3-4000m-4gb-1tb-amd-radeon-8570m-1gb-free-dos-p-PER.910290 λεει οτι εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων amd Radeon HD 8570M εβαλα windows 8.1 και εντοπισε 2 καρτες γραφικων. μια intel 4600 και την amd. απο τη διαχειριση συσκευων δειχνει οτι εχουν εγκατασταθει και οι 2 σωστα. οταν κανω δεξι κλικ ομως στην επιφανεια εργασιας και μπαινοντας στην αναλυση στους προχωρημενους δειχνει την intel, πραγμα που σημαινει οτι δουλευει με την intel σωστα? γιατι ομως δουλευει με την intel και οχι με την amd? και πως θα το κανω να δουλευει με την amd? 2
mad-proffessor Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 απο το bios όταν εκκινει σου λέει press <κουμπι> to enter setup. Συνήθως πατας το delete παρατεταμένα.
Unabomber Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Σε ¨χαλαρη¨ φαση, ιντερνετ, word κλπ δουλευει η intel και σε games, 3d animation η amd.... Καθαρα για λογους εξοικονομησης ενεργειας στην μπαταρια και γενικα στο συστημα..... 1
aledjo Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 α δηλαδη αλλαζει αυτοματα μονο του? και αν εγω θελω να δουλευει παντα η amd? τι κανω?
Unabomber Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 yeap αυτοματα….. Για τσεκαρε εδω http://superuser.com/questions/298383/how-to-stop-switchable-graphics-from-switching-to-high-power-gpu-when-charging-t
wantone Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Αν καει η AMD το λαπτοπ θα δουλευει κανονικα με την ενσωματωμενη; Ισως είναι το μεγα πλεονεκτημα αυτου του σεταπ. Ετσι και αλλοιως ο επεξεργαστείς αλλαζει αν χρειαστεί. Η καρτα γραφικων είναι κολλημενη όμως στην μητρικη.
Xristaras12 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 σε παλιότερες γενιές μπορούσες να επιλέξεις μέσα απ τον catalyst ποια κάρτα ήθελες να δουλέψει. Επειδή όμως οι κάρτες ηταν δεμένες μεταξύ τους και χρειαζόταν ειδικός driver για να παίξουν σωστά η amd το σταμάτησε τούτο πχ στο λάπτοπ της υπογραφής μπορώ να επιλέξω ποιά εφαρμογή θέλω να τρέξει σε ποιά κάρτα και επίσης αν θέλω σβήνω τελείως την ιντελ. ΟΜΩΣ δεν μπορώ να αναβαθμίσω drivers απο amd ούτε απο Intel γιατι η μια "καταργεί" την αλλη και περιμένω αν και ποτε η dell θα βγάλει driver updates(έχει βγάλει 2 αλλα είναι προ 13.12 catalyst) γι αυτο και άλλαξε το τροπάριο έτσι,αντίθετα η nvidia πάντα δούλευε έτσι και σε αφήνε να ανεξαρτητοποιήσεις τις κάρτες και να πεις ποιο exe θες να τρέχει σε ποια κάρτα.
aledjo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 α καλα τρεχα γυρευε... κατι τετοια λεει και μενα, αλλα πως θα καταλαβω αν οντως τρεχει η amd η οχι?
Xristaras12 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 βάλε κάτι βαρύ να τρέχει και άνοιξε το gpu-z λογικα θα σου δείξει 2 κάρτες και θα δεις ότι η amd δεν κοιμάται :Ρ
aledjo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 μα το θεμα δεν ειναι στα βαρια. εγω θελω ακομα και στο chrome να τρεχει η amd ή στο photoshop η σε εφαρμογες αλλες...
Xristaras12 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 ο catalyst κάπου έχει επιλογή για το ποιες εφαρμογές να τρέχουν σε εξοικονόμιση και σε υψηλές επιδόσεις. βρες τα exe μεσα απ τον catalyst και όρισε υψηλες επιδόσεις. είναι λίγο ζόρικη διαδικασία αλλα δεν γίνεται αλλιως Δυστυχώς μπορώ να σε καθοδηγήσω που θα το βρεις γιατι δεν έχω τέτοιον catalyst. προσωπικά κάνω δεξι κλίκ στην επιφάνεια εργασίας μου και επιλέγω διαμόρφωση εναλλάξιμων γραφικών. παρ όλα αυτα όμως μην περιμένεις ότι όλα τα προγράμματα θα το ακολουθήσουν,η κυρια κάρτα γραφικών του συστήματος είναι η ιντελ και δεν αλλάζει αυτό
iborakos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 πηρα ενα λαπτοπ lenovo g510 http://www.e-shop.gr/lenovo-g510-59-406675-156-intel-core-i3-4000m-4gb-1tb-amd-radeon-8570m-1gb-free-dos-p-PER.910290 λεει οτι εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων amd Radeon HD 8570M εβαλα windows 8.1 και εντοπισε 2 καρτες γραφικων. μια intel 4600 και την amd. απο τη διαχειριση συσκευων δειχνει οτι εχουν εγκατασταθει και οι 2 σωστα. οταν κανω δεξι κλικ ομως στην επιφανεια εργασιας και μπαινοντας στην αναλυση στους προχωρημενους δειχνει την intel, πραγμα που σημαινει οτι δουλευει με την intel σωστα? γιατι ομως δουλευει με την intel και οχι με την amd? και πως θα το κανω να δουλευει με την amd? γενικότερα υπαρχή η επιλογή στα bios να χωρίσεις σαν κύριά και μόνο gpu τι amd για περαιτέρω πληροφορίες youtube για να σε βοηθήσω βάλε μοντέλο motherboard και θα βρεις πως μπαίνεις στα bios το delete που λένε δεν είναι σε όλα εγώ από την εμπειρία μου που έχω αλλάξει πολα pc ένα είχε f1αλλο delete άλλο f11 δεν ξέρω πόσο καιρό έχεις κάνει τι ανακοίνωση λογικά έχεις βρει τι λύση προσέχεται τι απαντάται πηρα ενα λαπτοπ lenovo g510 http://www.e-shop.gr/lenovo-g510-59-406675-156-intel-core-i3-4000m-4gb-1tb-amd-radeon-8570m-1gb-free-dos-p-PER.910290 λεει οτι εχει ξεχωριστη καρτα γραφικων amd Radeon HD 8570M εβαλα windows 8.1 και εντοπισε 2 καρτες γραφικων. μια intel 4600 και την amd. απο τη διαχειριση συσκευων δειχνει οτι εχουν εγκατασταθει και οι 2 σωστα. οταν κανω δεξι κλικ ομως στην επιφανεια εργασιας και μπαινοντας στην αναλυση στους προχωρημενους δειχνει την intel, πραγμα που σημαινει οτι δουλευει με την intel σωστα? γιατι ομως δουλευει με την intel και οχι με την amd? και πως θα το κανω να δουλευει με την amd? Ξέχασα speccy η cpu-z σας λέει χαρακτηριστικά του υπολογιστή το λέω γενικά οποίος το δει άσχετα με τις θερμοκρασίες άλλα για μοντέλα όπως αν έχετε παλιό pc και δεν ξέρετε τι έχει ας πούμε. Σε ¨χαλαρή¨ φάση, ίντερνετ, word κλπ δουλεύει η intel και σε games, 3d animation η amd.... Καθαρά για λογούς Εξοικονόμησης ενεργείας στην μπαταριά και γενικά στο σύστημα..... και όχι δεν ισχύ αυτό παντού και επίσης όταν έχεις 2 gpu 1 από τις δυο να είναι τις cpu στην καλύτερη να λειτουργεί τις cpu πάντα και η άλλη όταν χρειάζεται στα ζορια δηλαδή αν χρειαστεί τοτε έχεις διπλή κατανάλωση. δεν ανοίγω κλείνουν οι gpu έτσι
g8anos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2015 Στο g770 εχει επιλογες μεσω του catalyst center. Επίσης, μπορείς να διαλέξεις μια λιστα με προγραμματα και παιχνιδια που θες να ειναι η amd κ οχι η intelHD, χειροκίνητα. Νομιζω high performance λεγεται. Συνήθως καταλαβαίνει μονο του ποτε πρεπει να κανει την αλλαγη, αυτοματα. Όπως ειπε και ο Unabomber, σε χαλαρη φαση ιντερνετ, word κτλ δουλευει η ιντελ, με χαμηλη καταναλωση και σχετικα δροσερες θερμοκρασίες, ενω οταν παιξεις κανενα game ενεργοποιείται η amd. Οταν βάλεις κάτι που δεν εχει ιδεα ποιά απο τις 2 να χρησιμοποιήσει, συνηθως σε ρωτάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα