Προς το περιεχόμενο

θερμοκρασια

orion1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

την καλησπερα μου σε ολους . εχω παρατηρησει το εξης θεμα με το  αμαξι μου (focus 2008 , 1400cc) : οταν ξεκιναω το αυτοκινητο και ο δεικτης ειναι στους 60 (εντελως κρυο δηλαδη) με το που παταω γκαζι για να ξεκινησω να φυγω , ο δεικτης θερμοκρασιας παει μεσα σε λιγα δευτερολεπτα κατευθειαν στην μεση (στην θερμοκρασια που πρεπει να ειναι οταν ζεσταινεται) . διευκρινιζω οτι δεν εχει παει πανω απο 90 (απο την μεση δηλ.) ποτε , το αμαξι εχει κανει και ταξιδι και μεσα στην κινηση της πολης , ολα καλα . απλα μου κανει εντυπωση πως γινεται να φτανει την θερμοκρασια λειτουργιας τοσο γρηγορα ! ειναι φυσιολογικο? σας ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή το ανάβεις βλέπεις 60 βαθμούς θερμοκρασία ξεκινάς να φύγεις και απευθείας πετάγεται στους 90 ;

Εάν είναι έτσι δεν μου φαίνεται φυσιολογικό σε μερικά δευτερόλεπτα να ανεβάζει έτσι θερμοκρασία , το δικό μου από 53βαθμους μέχρι 82 βαθμούς θέλει ένα 5λεπτο στο ρελαντί χωρίς γκάζι κτλ

ακριβως οπως το ειπες , μεσα σε 10 δευτερολεπτα το πολυ . βεβαια δεν εχει ανεβει ποτε πανω απο τη μεση , οπως γραφω και στο αρχικο ποστ

Μήπως αυτό το βλέπεις ενώ το έχεις αφήσει να "κρυώσει" για λίγες ώρες; 

το εχω δοκιμασει και με το αμαξι να εχει να αναψει για 2-3 μερες

Ψυκτικό έχει στο φούλ; (G12 πρέπει να παίρνει).

Λάδια κανονικά;

Το βεντιλατέρ ανάβει πιο συχνά σε σχέση με άλλες φορές;

Άμα το πας απο την αρχή με αναμμένο το ac τα ίδια κάνει;

Αλλιώς ποιος ξέρει... Θερμοστάτης; Αισθητήρας; Θέλει κοίταγμα όπως και να έχει για να μην έχεις θέματα με φλάτζες και τα συναφή.... Κοίταξέ το...

το εκανε και παλιοτερα;

σε πολλα καινουρια αμαξια, ο δεικτης θερμοκρασιας δεν δειχνει μικροδιαφορες, αλλα εχει φτιαχτει ετσι ωστε να μενει στη μεση για ενα φασμα 5-10-20 βαθμων πανω κατω, για να μην αγχωνονται οι (ασχετοι) οδηγοι

το εχω εδω και ενα μηνα , μεταχειρισμενο . το εκανε απο την αρχη εχει κοντα 62.000ΧΛΜ απλα δεν ειχα δωσει πολυ σημασια

το εκανε και παλιοτερα;

σε πολλα καινουρια αμαξια, ο δεικτης θερμοκρασιας δεν δειχνει μικροδιαφορες, αλλα εχει φτιαχτει ετσι ωστε να μενει στη μεση για ενα φασμα 5-10-20 βαθμων πανω κατω, για να μην αγχωνονται οι (ασχετοι) οδηγοι

το θεμα ειναι σε περιπτωση υπερθερμανσης πως θα το παρω χαμπαρι? (αν δεχτουμε οτι εχει θεμα ο αισθητηρας θερμοκρασιας)

Οι αισθητήρες θερμοκρασίας σε τυπικά ΙΧ δείχνουν range θερμοκρασιών όπως ειπώθηκε.

Ανά 10-20 βαθμούς C είναι συνήθως.

Την "υπερθέρμανση" θα την καταλάβεις αν ξεκινήσει το βεντιλατέρ - ο ανεμιστήρας του ψυγείου.

Συνήθως αυτός είναι σε ξεχωριστό κύκλωμα με δικό του θερμοστάτη.

Αν έχεις θερμοστάτη στο πάνω δεξιό ή αριστερό μέρος του ψυγείου σου, είναι και σένα έτσι.

/sc

δες αν ολα τα focus σαν το δικο σου εχουν την ιδια συμπεριφορα στον δεικτη ψυκτικου

αν το δικο σου διαφερει, πηγαινε σε μια ford να το βαλουν στο διαγνωστικο

το βεντιλατερ στα καινουρια ελεγχεται απο τον εγκεφαλο

μια που ειδα το θέμα να συμπληρώσω και εγω οτι οντως δεν εχουν ακριβεια οι ενδειξεις θερμοκρασίας στο ταμπλώ (πραγματι η διαβάθμιση ειναι μεγάλη δε θυμαμαι ακριβως καθε ποσους βαθμούς C)...

Μην ασχολείσαι orion δεν ειναι τίποτα.... Και αν πάλι θες να εισαι βέβαιος βάλε ενα OBD2 διαγνωστικό του 15ευρου και εχε το συνδεδεμένο με οτ κινητο και παρακολούθησε και απο εκει συμπεριφορά θερμοκρασίας με μεγαλύτερη ακρίβεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...