Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, εδω και αρκετο καιρο αντιμετοπιζω ενα αρκετα σοβαρο θεμα με την γραμμη μου ADSL στον ΟΤΕ. Το κεντρο του ΟΤΕ ειναι ουτε 50 μετρα απο το σπιτι μου,με νεες καλωδιοσεις! και  παντα συχρονιζω σε πολυ υψηλες ταχυτητες πανω απο 20mbps. Ομως εδω και αρκετο καιρο ειχα αρκετες αποσυνδεσεις και το εξεις φαινομενο, το μοντεμ του ΟΤΕ να ριχνει αποτομα την ταχυτητα στα 12mbps και αρκετες φορες και στα 8mbps , και μετα απο restart , να ξανα συχρονιζει κανονικα. 

Το δηλωσα αρκετες φορες βλαβη , ηρθαν οι τεχνικοι και εκαναν φιλο και φτερο την γραμμη μου.
Αρχικα μου αντικατεστησαν το μοντεμ με αλλο καινουριο αλλα δεν αλλαξε κατι...
Το επομενο που δοκιμασαν ηταν να μου αλλαξουν το φιλτρο στην πορτα οπως μου ειπαν , αλλα το προβλημα παλι δεν εφτιαξε.
μετα μου εκαναν αλλαγη πορτας αλλα και παλι τα ιδια... συχρονιζει δηλαδη στα 21-22 mbps αλλα καποια στιγμη μετα απο καποιες ωρες θα πεσει πχ στα 12....
Ακομα και ο τεχνικος που ηρθε σπιτι μου 2-3 φορες μου ειπε οτι τετοιο προβλημα δεν του εχει ξανα τυχει...

Αυτην την στιγμη τα στατιστηκα της γραμμης μου ειναι:

Bandwide Down/Up(kbps) :19205 kbps / 1023 kbps

SNR Margin Down/Up(db) :9.5 dB / 9.6 dB

FEC Down/Up :0 / 0

CRC Down/Up :2699 / 7

HEC Down/Up:43872 / 0 

Στο τελος ο τεχνικος του ΟΤΕ μου ειπε οτι ρωτησε εναν συναδελφο του , και του ειπαν οτι εχουν αρχισει να παρατηρουντε τωρα τελευταια και αλλα τετοια φαινομενα σε πελατες του ΟΤΕ και οπως μου ειπε , υπαρχει μεγαλη περιπτωση να υπαρχει  ασυμβατοτητα του μοντεμ του ΟΤΕ με τις νεες καρτες του δυκτιου τους.  Εχετε εσεις ακουσει κατι επι του θεματος???

Οποτε η τελικη μου επιλογη ειναι οπως μου ειπε να αγορασω ενα καλο και αξιοποιστο μοντεμ-ρουτερ του εμποριου σαν τελευταια λυση που να ειναι ομως συμβατο με τις νεες καρτες του δυκτιου του ΟΤΕ. και εδω θα ηθελα την βοηθεια σας , θα ηθελα να μου προτεινετε ενα καλο τετοιο  modem router , που να αξιοποιει και  το μεγιστο της γραμμης και αν ειναι δυνατον να διαθετει και 1000αρι switch!

Σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

ΥΓ:  το μοντεμ ειναι το ΖΤΕ H108NS

Δημοσ.

Δοκίμασε, αν μπορείς να δανειστείς, από κανέναν γνωστό σου(ή αν έχεις και εσύ), κάποιο άλλο ή παλιότερο router. Βάλτο μια-δυο μέρες να δεις πως θα συμπεριφερθεί.

Router 1000αρι που θέλεις είναι και τσιμπημένο, και κανένας δεν σου εγγυάται ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Μην το αγοράσεις και έχεις πάλι  τα ίδια.

Αν ισχύει αυτό που σου είπανε από τον ΟΤΕ.

Γράψε ξανα στατιστικά της γραμμής όπως στην αρχή, αλλά να μας πεις και σε πόση ώρα(uptime) εβγαλε τα λάθη

Δημοσ.

υπαρχει μεγαλη περιπτωση να υπαρχει  ασυμβατοτητα του μοντεμ του ΟΤΕ με τις νεες καρτες του δυκτιου τους.  Εχετε εσεις ακουσει κατι επι του θεματος???

Φυσικά και όχι. Λές να είναι τόσο χαζοί ωστε να παραλαμβάνει ρούτερ που είναι ασύβατα με τα DSLAM του; Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν το 108 NS, αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχε γίνει χαμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...