STRS1992 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μου έβγαλε ξαφνικά γραμμές και χιόνια , ή κάρτα από το Pc μου μετά πάνω από 5 ετών άψογη , αθόρυβη λειτουργία. Η σημερινή της αξία σαν μεταχειρισμένη είναι 60-70 ευρώ. Αξίζει να επισκευασθεί ή φεύγει για ανακύκλωση; Αν ναι, γνωρίζει κανείς κάποιον καλό-οικονομικό τεχνικό σε Αθήνα- Πειραιά, που ασχολείται με αυτά?
SPANK Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που μπορείς να της κάνεις μηπως και την σώσεις ειναι να την καθαρίσεις απο σκόνες και να βάλεις καινούργια πάστα
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Πρωτη λυση ειναι η απο πανω. Η εσχατη λυση ειναι να την βαλεις στον φουρνο. Ειναι η "δωρεαν" λυση για μπακαλικιστικο reflowing. Αλλα αυτο καλυτερα να το αφησεις αν ποτε τα φτυσει εντελως η καρτα.
STRS1992 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που μπορείς να της κάνεις μηπως και την σώσεις ειναι να την καθαρίσεις απο σκόνες και να βάλεις καινούργια πάστα Μπορεί να φταίει αυτό για τα προβλήματα μου? Καθάρισμα της είχα κάνει, πάστα όμως ποτέ γιατί δεν ανέβαζε θερμοκρασίες. Πρωτη λυση ειναι η απο πανω. Η εσχατη λυση ειναι να την βαλεις στον φουρνο. Ειναι η "δωρεαν" λυση για μπακαλικιστικο reflowing. Αλλα αυτο καλυτερα να το αφησεις αν ποτε τα φτυσει εντελως η καρτα. Θα πρέπει να εξαντλήσω κάθε άλλη περίπτωση επισκευής πρώτα, γιατί αυτή δεν έχει γυρισμό απ ότι έχω δει.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μπορεί να φταίει αυτό για τα προβλήματα μου? Καθάρισμα της είχα κάνει, πάστα όμως ποτέ γιατί δεν ανέβαζε θερμοκρασίες. Θα πρέπει να εξαντλήσω κάθε άλλη περίπτωση επισκευής πρώτα, γιατί αυτή δεν έχει γυρισμό απ ότι έχω δει. Τρεξε ενα HWMonitor ταυτοχρονα με κατι που ανεβαζει την χρηση της καρτας να δουμε μεχρι τι θερμοκρασιες φτανει. Σε μια 3850 προσφατα που εκανε κολπα με artifacts ενας καθαρισμος και αλλαγη παστας ηταν αυτο που εδωσε τη λυση.
STRS1992 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν φτάνει μέχρι εκεί. Παγώνει το σύμπαν άλλοτε σταματάει και άλλοτε δε μπορείς να διαβάσεις τίποτα άπω τις γραμμές και τα χιόνια! Τις θερμοκρασίες τις παρακολουθούσα πάντα σε idle κάτω από 40, παιχνίδια δεν έπαιζε ποτέ.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν φτάνει μέχρι εκεί. Παγώνει το σύμπαν άλλοτε σταματάει και άλλοτε δε μπορείς να διαβάσεις τίποτα άπω τις γραμμές και τα χιόνια! Τις θερμοκρασίες τις παρακολουθούσα πάντα σε idle κάτω από 40, παιχνίδια δεν έπαιζε ποτέ. Εγω προσωπικα, στην περιπτωση αυτη, θα την εβαζα στο φουρνο, εγω προσωπικα. Να την πας σε τεχνικο για reflow σε μηχανημα θα σου κοστιζει παραπανω απ'οτι αξιζει.. Ισως να αγοραζες μια καρτουλα να κανεις τη δουλεια για τα βασικα και επειτα να επαιζες με τον φουρνο σου.
STRS1992 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Εγω προσωπικα, στην περιπτωση αυτη, θα την εβαζα στο φουρνο, εγω προσωπικα. Να την πας σε τεχνικο για reflow σε μηχανημα θα σου κοστιζει παραπανω απ'οτι αξιζει.. Ισως να αγοραζες μια καρτουλα να κανεις τη δουλεια για τα βασικα και επειτα να επαιζες με τον φουρνο σου. Θα το είχα ήδη κάνει, αλλά με σταμάτησε ο τύπος στο παραπάνω link, που λέει ότι μετά πρέπει να αγοράσω και καινούργιο φούρνο γιατί όλα είναι τοξικά!
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Θα το είχα ήδη κάνει, αλλά με σταμάτησε ο τύπος στο παραπάνω link, που λέει ότι μετά πρέπει να αγοράσω και καινούργιο φούρνο γιατί όλα είναι τοξικά! Δεν ξερω καν πως να σου απαντησω σε αυτον σου τον ενδοιασμό!
STRS1992 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξερω καν πως να σου απαντησω σε αυτον σου τον ενδοιασμό! Δεν είναι αβάσιμος http://www.sentryair.com/solder%20fume.htm . Γνωρίζει κανείς κάποιον που ασχολείται με αυτά και αν φυσικά το κόστος επισκευής μπορεί είναι λογικό και όχι απαγορευτικό για μια τέτοια κάρτα??
darkiller Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο που μπορείς να της κάνεις μηπως και την σώσεις ειναι να την καθαρίσεις απο σκόνες και να βάλεις καινούργια πάστα κανε πρωτα αυτο που λεει ο φιλοσ παραπανω.. ιδικα αλλαξε παστα.. εαν συνεχιστει το προβλημα βλεπεισ αλλεσ εναλακτικεσ ,, ριξε καμια ματια εαν γυριζει το φουρφουρι οταν δουλευει η καρτα..
Invader Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Οχι φούρνο έλεος...με τη θερμοκρασία ζεσταίνοντα όλα τα εξαρτήματα.Είναι μια πολύ μικρής διάρκειας λύση (αν πιάσει).Αλλαξε πάστα,καθάρισε την και αν δε συνέλθει βρες κάποιον για reflow.
STRS1992 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 κανε πρωτα αυτο που λεει ο φιλοσ παραπανω.. ιδικα αλλαξε παστα.. εαν συνεχιστει το προβλημα βλεπεισ αλλεσ εναλακτικεσ ,, ριξε καμια ματια εαν γυριζει το φουρφουρι οταν δουλευει η καρτα.. Γυρίζει κανονικά. Οχι φούρνο έλεος...με τη θερμοκρασία ζεσταίνοντα όλα τα εξαρτήματα.Είναι μια πολύ μικρής διάρκειας λύση (αν πιάσει).Αλλαξε πάστα,καθάρισε την και αν δε συνέλθει βρες κάποιον για reflow. Υπάρχει κανείς σε Αθηνά-Πειραιά που μπορεί να το κάνει σε λογική (για αυτή τη κάρτα) τιμή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα