Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν κάποιος κάνει το παραπάνω, το forum αυτόματα προσαρτεί το δεύτερο post στο τέλος του πρώτου. Ετοιμάζω όμως ένα ζουμερό πληροφοριακό topic και για οργανωτικούς λόγους θέλω να βάλω διάφορα πράγματα Α Β Γ σε διαφορετικό post το καθένα -- για παράδειγμα, θέλω το πρώτο post να είναι εισαγωγή-περιγραφή και το δεύτερο post (ας πούμε 1ο κεφάλαιο του περιεχομένου) να είναι ξεχωριστό.

Ο λόγος είναι ότι τα posts θα είναι μεγάλα από τη φύση τους οπότε θα ήθελα να τα κρατήσω όσο πιο οργανωμένα και αυτοτελή γίνεται (και να μπορώ να βάζω links στα επιμέρους τμήματα στο εισαγωγικό) καθώς και να αποφύγω σεντόνια μεγέθους αεροδιάδρομου.

Υπάρχει τρόπος;

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα εαν γινεται (ισως εαν το 2ο post εχει μεγαλη χρονικη διαφορα με το 1ο?).

Η μπακαλικη λυση που μπορω να σκεφτω ειναι να κανεις το 1ο post, δευτερο post/get καποιος αλλος που θα σε βοηθησει στο εγχειρημα και παει εναλλαξ, μεχρι να καταληφθουν τα posts που πιστευεις πως θα χρειαστεις. Και στη συνεχεια edit τα posts/get με τα περιεχομενα που επιθυμεις. Μπακαλικη λυση, το πα στην αρχη :P

Υπαρχει και η λυση του wiki σε περιπτωση που σε βολευει.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αν έχουν αρκετή διαφορά χρόνου τα πιάνει σαν 2ο ποστ. Κάνε μια δοκιμή. (Λογικά θα γράψεις πολλά, οπότε μέχρι να γράψεις το 2ο ποστ θα έχει περάσει αρκετή ώρα :P )

Δημοσ.

gio το σκέφτηκα αυτό αλλά από την πολλή μπακαλιά αποφάσισα ότι καλύτερα να ρωτήσω (πχ ίσως να προκύψει ότι κάποιος mod μπορεί να κάνει split τα ενωμένα post μου). Ή ίσως μια παραλλαγή πάνω σ' αυτό που λες -- what if με τη συνδρομή κάποιου mod τα ενδιάμεσα αυτά post σβηστούν στη συνέχεια; Θα μπορούσα εγώ σε συνεργασία με ένα mod να βρεθώ με 4-5 posts καβατζωμένα μέσα σε λίγα λεπτά και να τα κάνω edit για να τα γεμίσω αργότερα.

Το wiki δε βολεύει γιατί πρώτον θα γίνει πιο μεγάλο από την κοτσίδα της Ραπουνζέλ και δεύτερον δεν έχει χώρο για συζήτηση που πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμη.

Η διαφορά χρόνου είναι λίγο hit or miss, δεν είναι ελεγχόμενη διαδικασία.

zio δεν παίζει το σενάριο που λες έτσι ακριβώς, για να τα ποστάρω όλα θα πάρει ώρες δουλειάς και δε θα το κάνω σε μια καθησιά.

Θα ποστάρω σε λίγο το πρώτο για να μιλάμε πιο συγκεκριμένα και να καταλάβετε τι θέλω να κάνω.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ριξε και ενα pm στον mod που ειναι υπευθυνος για το forum section που θελεις να κανεις το post. Εαν ειναι σε καποιο απο τα δικα μου, ανετα κανω post στο ενδιαμεσο και στη συνεχεια σβηνω τα δικα μου posts οπως προτεινες.

Δημοσ.

Το wiki δε βολεύει γιατί πρώτον θα γίνει πιο μεγάλο από την κοτσίδα της Ραπουνζέλ και δεύτερον δεν έχει χώρο για συζήτηση που πιστεύω ότι θα είναι πολύ χρήσιμη.

Πώς δεν έχει!

• Like 1
Δημοσ.

Πώς δεν έχει!

Oops! #fail

Λοιπόν, ορίστε το κείμενο του υποθετικού πρώτου post. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε topic θα ήταν καλύτερα, αλλά τώρα μπορούμε να πούμε γνώμες με χειροπιαστά δεδομένα.

Πριν από λίγους μήνες είχα δημιουργήσει topic σχετικό με την ύπαρξη θέσης εργασίας για έμπειρο PHP developer στην εταιρία όπου εργαζόμουν. Σε ένα από τα αρχικά posts παρέθεσα 4 ερωτήσεις που επιλέχθηκαν για αρχικό screening των υποψηφίων χωρίς βέβαια να δώσω τις απαντήσεις. Υποσχέθηκα όμως πως θα το κάνω αργότερα, και το αργότερα έφτασε.

Σ' αυτό το topic σκοπεύω να ποστάρω:

1. Τις 4 αρχικές ερωτήσεις μαζί με τις "τέλειες" απαντήσεις τους, καθώς και κάποια γενικά σχόλια σχετικά με τις απαντήσεις που πήρα στην πράξη.

2. Άλλες 6 παρόμοιες ερωτήσεις μαζί με τις απαντήσεις τους (αρχικά συγκέντρωσα 10 και απ' αυτές επιλέχθηκαν μόνο 4 για να μη γίνουμε υπερβολικοί).

3. Μια σειρά από λιγότερο "στενές" ερωτήσεις μαζί με σύντομες αναφορές στα points που θα έπρεπε να περιέχουν οι απαντήσεις τους τις οποίες χρησιμοποίησα στις συνεντέυξεις. Αυτές είναι χοντρικά χωρισμένες σε γνωστικές κατηγορίες και η φύση τους είναι τέτοια που επιτρέπουν (ενδεχομένως επιβάλλουν) αμφίδρομη συζήτηση στα πλαίσια του σχηματισμού της "σωστής" απάντησης.

4. Την εκφώνηση για ένα hands-on coding test που ζητήθηκε από κάποιους υποψήφιους να κάνουν, καθώς και τη δική μου "official" λύση του.

Τα παραπάνω θα χρειαστούν αρκετή ενασχόληση, οπότε η δουλειά θα γίνει τμηματικά όταν βρίσκω κατάλληλη ευκαιρία (θα κάνω update αυτό το αρχικό post σχετικά κάθε φορά).

Οι στόχοι μου είναι:

1. Να ανοίξω ένα παράθυρο σ' αυτό τον τομέα (της διαδικασίας εύρεσης εργασίας ως developer) δίνοντας ποιοτικά real world παραδείγματα, προκειμένου να αποκτήσει όποιος ενδιαφέρεται μια ιδέα για το τι ενδέχεται να βρει μπροστά του.

2. Να δώσω πραγματικά παραδείγματα για το πώς ακόμα και σε φαινομενικά απλούστατα πράγματα υπάρχει χώρος για να ξεχωρίσει ο αφρός και για το πώς πρέπει να προσεγγίζει κανείς τέτοια πρακτικά θέματα αν θέλει να ξεχωρίσει.

3. Να δημιουργήσω προϋποθέσεις για ενδιαφέρουσα και χρήσιμη συζήτηση σχετική τόσο με τη διαδικασία της αξιολόγησης υποψηφίων όσο και με τις τεχνολογίες που συνδέονται με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα έπρεπε να εννοείται αλλά παρόλα αυτά το λέω ότι το υλικό που ακολουθεί δεν είναι βέβαια στο επίπεδο του έμπειρου senior developer στον οποίο αναφέρεται η θέση. Δεν είναι αυτή η δουλειά του. Η δουλειά του είναι να ελέγξει ότι πράγματα τα οποία οποιοσδήποτε θέλει να αποκαλεί τον εαυτό του senior developer θα έπρεπε να τα έχει με τα μάτια κλειστά, όντως τα έχει με τα μάτια κλειστά. Ο πήχης είναι αρκετά χαμηλότερα προκειμένου απλά να κοπεί όποιος ζορίζεται για να τον περάσει, αλλά αυτό είναι θετικό για τις ανάγκες του topic μιας και έτσι το υλικό θα είναι προσβάσιμο σε πολύ περισσότερα μέλη.

Enjoy!

Καταλαβαίνετε τι θα γίνει εφόσον αυτό είναι η εισαγωγή... :)

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίο, μπράβο για την κίνηση και την προσπάθεια. Αν και δεν έχω σχέση με το αντικείμενο θα το παρακολουθώ γιατί σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον! Ερώτηση, τι έγινε τελικά με τη θέση? Καλύφθηκε? Την πήρε κάποιος από δω? (εντελώς πληροφοριακά)

Δημοσ.

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση απο δω (να πω την αλήθεια δεν περίμενα κιόλας αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Η θέση όπως φαίνεται θα καλυφθεί πολύ σύντομα. Γενικά το επίπεδο ήταν χαμηλό, είναι πολύ πολύ δύσκολο να βρεις top talent.

Δημοσ.

Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση απο δω (να πω την αλήθεια δεν περίμενα κιόλας αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Η θέση όπως φαίνεται θα καλυφθεί πολύ σύντομα. Γενικά το επίπεδο ήταν χαμηλό, είναι πολύ πολύ δύσκολο να βρεις top talent.

Σε πιστεύω, μόνο να απαιτούμε ξέρουμε κι ας μη ξέρουμε την τύφλα μας...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...