lolspyros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα παιδιά Έχω windows 8.1 32 bit,750 τροφοδοτικό και μητρική την ga p35c ds3r με 2gb ddr3 ram sta 1600 mhz(o.c.) dual channel Σκεφτόμουν λοιπον να αγοράσω 8gb ram για το pc που έχω τωρα και μιας που στο μέλλον θα πάρω μια asus maximus hero και εναν i7 διαλεξα να αγοράσω τις g.skill ripjaws X 8gb στα 1866 mhz με cl 9 για να τα βάλω μετα στο καινουργιο (σκεφτόμενος πως θα μπορουσα να το συνχρονισω να παίξει στο παλιο στα 1600 mhz μέχρι την αναβαθμιση) Έχω λοιπον κανει clear to cmos και έχω περάσει το τελευταιο bios στην μητρικη,βάζω τις ram (εχω δοκιμάσει να βάλω και το ενα 4αρι dim μονο του) και το pc ανοίγει για 3 δευτερολεπτα,σβινει και μετα ανοίγει μενοντας να δειχνει μαύρη οθονη(ουτε καν το system check) Υπάρχει κάποιος τροπος να γίνει η δουλεια και να ανοίξει το pc εστω και με τα 4gb? Υ.Γ. Σε forum έχω δει την μητρική μου να παιρνει κανονικά 8gb alla sta 1333mhz
xalkiadakis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 δοκιμασε να βγαλεις την παλια και βαλε της καινουργιες μονο και δες αν ανοιγει
sotkiritsis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 φιλαράκι είχα ακριβός την ίδια μητρική και την δουλευα όντως με 8 γιγα με τις μνήμες της υπογραφής μου. crusial balistix 1600 cl8. δούλευε κομπλέ κανονικότατα. από θέματα που εχω διαβάσει κατά καιρούς εδώ μέσα είχαν πολλοί το ίδιο πρόβλημα με αυτές τις μητρικές που παίρνουν και ddr2 kai ddr3 μνήμες. καθαρά ασυμβατότητα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. μπορεί να βάλεις άλλες 1866 και έτσι απλά να δουλέψει. αυτές οι μνήμες που σου λέω δουλεύουν και 8 γιγα κι ολας γιατί η μητρική σε ddr3 δίνει μέχρι 4 αλλά δουλεύουν και 8. α και κάτι άλλο για να διαβάσουν τα window πάνω από 3 γιγα μνήμη θες 64bit window. edit εννοείτε άμα φορούσες ddr2 μνήμες πρέπει να τις βγάλεις και να βάλεις μόνες τις ddr3. και με τις δυο μαζί δεν δουλεύει.
blitzNikos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Η μητρική σου είναι P35 και κανονικά δέχεται μέχρι 2x2=4g ddr3 στα 1333Mhz. Επίσης είναι και combo, δηλαδή δέχεται δύο είδη μνήμες που σημαίνει, συνήθως, αυξημένα θεματάκια με ασυμβατότητες ... Δυστυχώς, γενικά, είναι δύσκολο να δεχτεί οποιοδήποτε στικάκι των 4g... Σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεσαι για κάποια προηγούμενη εμπειρία στο διαδίκτυο, διαφορετικά πας στα τυφλά με μεγάλες πιθανότητες ασυμβατότητας. Καλές οι μνημούλες που πήρες και λογική η σκέψη που έκανες, για αργότερα, αλλά, εφόσον προέκυψε ασυμβατότητα, οι μνήμες αυτές δεν θα λειτουργήσουν στη μητρική που έχεις. Αν η μητρική ήταν P43/45 ή G41 θα μπορούσες να ελπίζεις για μεγαλύτερο περιθώριο επιλογών...
WTFG Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Είσαι σίγουρος πως με τα 2gb τρέχει στα 1600?
sotkiritsis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Η μητρική σου είναι P35 και κανονικά δέχεται μέχρι 2x2=4g ddr3 στα 1333Mhz. Επίσης είναι και combo, δηλαδή δέχεται δύο είδη μνήμες που σημαίνει, συνήθως, αυξημένα θεματάκια με ασυμβατότητες ... Δυστυχώς, γενικά, είναι δύσκολο να δεχτεί οποιοδήποτε στικάκι των 4g... Σε αυτές τις περιπτώσεις ψάχνεσαι για κάποια προηγούμενη εμπειρία στο διαδίκτυο, διαφορετικά πας στα τυφλά με μεγάλες πιθανότητες ασυμβατότητας. Καλές οι μνημούλες που πήρες και λογική η σκέψη που έκανες, για αργότερα, αλλά, εφόσον προέκυψε ασυμβατότητα, οι μνήμες αυτές δεν θα λειτουργήσουν στη μητρική που έχεις. Αν η μητρική ήταν P43/45 ή G41 θα μπορούσες να ελπίζεις για μεγαλύτερο περιθώριο επιλογών... άντε να το ξανά πω από την αρχή. φιλαράκι η μητρική δουλεύει και με 8gb ας λέει 4gb ακριβώς με την ίδια μητρική την είχα εγώ με 8gb και δούλευε κανονικά.στο google υπάρχουν αρκετές απαντήσεις για αυτό το θέμα.και αυτό συμβαίνει λένε γιατί όταν είχε βγει η μητρική δεν υπήρχαν stik των 4gb αλλά μόνο των 2gb.και επειδή για ddr3 υπήρχαν μόνο 2 slot πάνω στη μητρική 2gbx2gb=4gbhttp://www.tomshardware.co.uk/forum/286058-30-gigabyte-p35c-ds3r-ddr3
lolspyros Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Το εχω δοκιμασει εχοντας πανω μονο τις καινουργιες. και ναι οι παλλιες σε dual channel ειναι στα 1600 με (o.c.) ram: http://www.directlinkupload.com/uploads/79.167.103.74/cpuz1.png και υπολοιπες ρυθμισεις:http://www.directlinkupload.com/uploads/79.167.103.74/cpuz2.png
sotkiritsis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 δυο από αυτές εχω φιλαράκι που σου λέω ότι κάνουν και έρχονται μια η άλλη με τις 1866 γιατί αυτές είναι cl8 http://www.skroutz.gr/s/3002645/Crucial-Ballistix-Elite-4GB-DDR3-1600MHz-BLE4G3D1608DE1TX0CEU.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα