Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!!!

Θέλουμε να πάρουμε έναν καινούριο υπολογιστή στο γραφείο. Κυρίως θα δουλεύω με το MS Office 2010 ή και παραπάνω.

Ποσό που διαθέτουμε : ~500€

Χρήση υπολογιστή : Επαγγελματική

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: AutoCad (λίγο), MS Office '10 (κυρίως Excel με VBA)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οθόνη υπάρχει (Viewsonic VA1916w)

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμηθεί από ένα κατάστημα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το συναρμολογώ εγώ.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Όχι

Η βασική λειτουργία είναι να διαβάζει δεδομένα από .txt αρχεία και να τα επεξεργάζεται στο Excel και 1-2 φορές το χρόνο να χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το AutoCAD για χάρτες.

Τέλος θα ήθελα να είναι γρήγορο και με μελλοντικά MS Office καθώς αυτός είναι και ο λόγος που αγοράζουμε καινούριο σύστημα.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας :)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1 περαν της χρησης που ανεφερες, θα κανει τιποτα αλλο?  

2 χρησιμοποιεις μεγαλα αρχεια καπου, ωστε να χρειαζεσαι μεγαλη χωρητικοτητα?

ΥΓ. οι απαιτησεις που εχεις, δεν ειναι υψηλες. κατα βαση, ειναι ο,τι πιο απλο μπορεις να κανεις με τα σημερινα πισι...!!! 

• Like 1
Δημοσ.

μπορεις να καλυψεις τις αναγκες και με πολυ μικροτερο ποσό αλλα αν θες να δωσεις το budget, μια εκδοχη: 

COOLERMASTER SIL-352M-KKN1 SILENCIO 352 MIDNIGHT BLACK

BE QUIET! SYSTEM POWER 7 400W

INTEL CORE I5-4440 3.30GHZ LGA1150 - BOX

ASROCK H97M ANNIVERSARY RETAIL

CRUCIAL (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT

WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3

470.20 €

παντως και με ~300€ μπορεις να κανεις χωρις προβληματα τη δουλεια σου.

εγω θα προτιμουσα να δωσω 300€ και να επαιρνα μια νεας τεχνολογιας 23-24αρα οθονη FHD. 

MS-TECH LC-02 400W BLACK

KINGSTON KVR16N11S8/4BK 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 BULK

INTEL CORE I3-4130 3.40GHZ LGA1150 - BOX

WESTERN DIGITAL WD10EZEX 1TB CAVIAR BLUE SATA3

302.26 €

και σου μενουν ~200€ για οθονη (πχ: μια Dell P2314H)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Το ποσό που έβαλα είναι το μέγιστο που διαθέτουμε. Δε χρειάζεται να το φτάσουμε με το ζόρι.

Αυτό που χρειάζομαι να κάνει, είναι να τρέχει γρήγορα με προγράμματα φτιαγμένα σε VB6 και Excel VBA.

Edit: Θα μπει σίγουρα κάποιος SSD. Μηχανικός δίσκος υπάρχει από προηγούμενο Η/Υ για αποθήκευση δεδομένων. Άλλη χρήση δεν κάνει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :)

Το ποσό που έβαλα είναι το μέγιστο που διαθέτουμε. Δε χρειάζεται να το φτάσουμε με το ζόρι.

Αυτό που χρειάζομαι να κάνει, είναι να τρέχει γρήγορα με προγράμματα φτιαγμένα σε VB6 και Excel VBA.

Edit: Θα μπει σίγουρα κάποιος SSD. Μηχανικός δίσκος υπάρχει από προηγούμενο Η/Υ για αποθήκευση δεδομένων. Άλλη χρήση δεν κάνει.

Γιαυτο στην φορμα ρωταμε αν υπαρχουν parts απο αλλον υπολογιστη που μπορουν να χρησιμοποιηθουν... Σε περιπτωση που υπαρχει μηχανικος δισκος για αποθηκη παρε εναν ssd ναι (πχ: Samsung 840 Evo)

Δημοσ.

Γιαυτο στην φορμα ρωταμε αν υπαρχουν parts απο αλλον υπολογιστη που μπορουν να χρησιμοποιηθουν... Σε περιπτωση που υπαρχει μηχανικος δισκος για αποθηκη παρε εναν ssd ναι (πχ: Samsung 840 Evo)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Η μητρική που μου προτείνεις χωράει στο κουτί MS-TECH LC-02 400W BLACK; Γιατί είναι Mini-ATX.

Το έψαξα κι είναι εντάξει. Συγνώμη για την αμφισβήτηση.

Δημοσ.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Η μητρική που μου προτείνεις χωράει στο κουτί MS-TECH LC-02 400W BLACK; Γιατί είναι Mini-ATX.

Το έψαξα κι είναι εντάξει. Συγνώμη για την αμφισβήτηση.

Σιγα βρε :P Εννοειται καλα κανεις και το ψαχνεις! 

Για γραφειακι ισως αξιζει να δωσεις 2-3€ παραπανω να παρεις το ολομαυρο.

Δημοσ.

Νομίζω κατέληξα. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αν χωράνε όλα στο κουτί που διάλεξα:

CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT

COOLERMASTER RC-130-KKN1 ELITE 130 MIDNIGHT BLACK

SAMSUNG MZ-7TE120BW 840 EVO SERIES SSD 120GB 2.5'' SATA3

COOLERMASTER ELITE SERIES 400W PSU (RS400-PSAPI3-EU)

Ο λόγος που διαλέγω Ι5 και 8GB Ram είναι για να μου αντέξει για >5 χρόνια χωρίς αναβάθμιση.

Εσείς τι πιστεύετε;

Δημοσ.

Το κουτι που διαλεξες δεν παιρνει Micro ATX μητρικες, μονο m-ITX. Στο λεω με σιγουρια γιατι αυτο εχω. 

Αντίθετα με άλλα Mini-ITX κουτιά, μπορεί να φιλοξενήσει full size ATX τροφοδοτικά

Δημοσ.

Νομίζω κατέληξα. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι αν χωράνε όλα στο κουτί που διάλεξα:

CRUCIAL BLS2CP4G3D1609DS1S00 BALLISTIX SPORT 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-12800 1600MHZ DUAL CHANNEL KIT

Ο λόγος που διαλέγω Ι5 και 8GB Ram είναι για να μου αντέξει για >5 χρόνια χωρίς αναβάθμιση.

Εσείς τι πιστεύετε;

Για τη δουλειά που το θέλεις 15 χρόνια θα σου κρατήσει, όχι 5 :-)

Δημοσ.

Mini ITX δεν είναι η ASUS;

στη συνθεση σου εχεις βαλει αυτη: http://www.e-shop.gr/asrock-h97m-anniversary-retail-p-PER.528798

Εσείς τι πιστεύετε;

Δημοσ.

στη συνθεση σου εχεις βαλει αυτη: http://www.e-shop.gr/asrock-h97m-anniversary-retail-p-PER.528798

Συγνώμη... λάθος στο λάθος. ASRock ήθελα να γράψω και μπέρδεψα τις εταιρείες.

Οπότε παραμένει το ερώτημα... χωράει ή όχι;;

Και μιας κι έχεις το ίδιο κουτί, μπορείς να μου πεις τι μητρική έχεις βάλει;

Δημοσ.

Εγω εχω ΑΜD συστημα. Η συγκεκριμενη ειναι microATX οποτε δεν χωραει. 

Θα σου προτεινα το εξης: 

εφοσον δεν εχεις αναγκες κουτιου για μεγαλη καρτα γραφικων:

COOLERMASTER RC-110-KKN2 ELITE 110 BLACK

και

ASROCK H81M-ITX RETAIL

Δημοσ.

Δες και αυτό το κουτάκι http://www.e-shop.gr/coolermaster-nse-200-kkn1-n200-black-p-PER.807699. Είναι τίμιο για τα λεφτά του (2 ανεμιστήρες από την μαμά και καλή διαρρύθμιση) και παίρνει mATX μητρικές. +1 στις προτάσεις. Και με έναν i3 όπως ο i3 4150 θα ήσουν καλυμμένος για αυτά που κάνεις για αρκετό καιρό, αλλά σίγουρα ο 4460  θα είναι πιό future proof (μη βάλεις τον 4440 για 3-4€ διαφορά).

Υ/γ (μη θεωρηθεί διαφήμιση, παράδειγμα φέρνω) Βλέπε και κάτι τέτοιες ευκαιρίες εντωμεταξύ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/318874-intel-core-i5-4570-320ghz-lga1150/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...