Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν XronisR θέλω να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Το turbo core το έχεις ανοιχτό στον x4 760k και επίσης όταν παίζεις σε αυτό η ραμ ξεπερνάει ποτέ τα 3gb? Ρωτάω γιατί εγώ που έχω 4gb (3.20 γιατί τα 768mb είναι στα γραφικά) η ραμ δεν περνάει τα 2.7 gb, μήπως δηλαδή με περιορίζει η ραμ. Να τονίσω ότι όταν παίζω λολ και η ραμ είναι 80% για παράδειγμα νιώθω το σύστημα να κάνει ένα κράτημα, το οποίο μάλλον φαίνεται να προέρχεται από την ραμ που γεμίζει. Σαν δηλαδή το σύστημα να περιορίζει το παιχνίδι ή το λειτουργικό γενικότερα να αξιοποιήσει την υπολειπόμενη ραμ, να βάζει δηλαδή ένα φρένο στο σύστημα γιατί θα κολλήσει αν τερματίσει την ραμ (δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, δική μου σκέψη έπειτα από την αντίστοιχη αντίδραση του συστήματος). Έχω παρατηρήσει ότι όταν η ραμ πηγαίνει 92% αρχίζω και έχω fps drop ακόμα και εκτός team fight, έχοντας τον επεξεργαστή να αράζει γύρω στο 30%.
XronisR Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2014 Νομιζω σε apu συστημα που εχεις πρέπει να δοκιμασίες με 6 η 8gb ram.Μετα θα βγαλεις συμπερασμα
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπόν θα αναφέρω άλλη μια δοκιμή που έκανα και μου έχει προξενήσει απορίες. Έχοντας το razer cortex να τρέχει, πάτησα boost αλλά ρυθμίζοντας από το cortex να μην μπαίνει σε προφίλ υψηλών επιδόσεων (razer power plan). Χωρίς τις υψηλές επιδόσεις, με το boost και με balanced προφίλ έχω γερά drops. Με το razer power plan δεν έχω κανένα drop πουθενά, ανακάλυψα ότι αιτία για το κρασάρισμα του cortex ήταν πιθανότατα κακή εγκατάστασή του. Να τονίσω ότι έχοντας το cortex με boost και power plan είχα ένα διάστημα drops, γιατί δοκίμασα με ανοιχτό το asus epu (το έχω πάντα κλειστό από το bios, τό άνοιξα για δοκιμή). Μου κάνει εντύπωση, όταν είχα κλείσει εγώ από το bios οτιδήποτε σχετίζεται με εξοικονόμηση ενέργειας (AMD PowerNow, C1, C6, EPU είναι πάντα κλειστό) και είχα βάλει από τα windows προφίλ υψηλών επιδόσεων κλείνοντας οτιδήποτε θα έθετε κάποιο εξάρτημα σε εξοικονόμηση ενέργειας είχα drops και πάλι. Είναι περίεργο, ίσως τελικά να μην με περιορίζει η ραμ και ακόμα δεν έχω καταλάβει τι φταίει.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 XronisR παίζω χωρίς shadows με αυτό το pc από τότε που το πήρα. Παίζω με very high όλα, κλειστά shadows, 1920x1080, vsync ανοιχτό, colorblind ανοιχτό, frame rate cap uncapped και anti aliasing κλειστό.
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 XronisR παίζω χωρίς shadows με αυτό το pc από τότε που το πήρα. Παίζω με very high όλα, κλειστά shadows, 1920x1080, vsync ανοιχτό, colorblind ανοιχτό, frame rate cap uncapped και anti aliasing κλειστό. νομίζω είχε ερωτηθεί και πρίν το συγκεκριμένο. κλείστο το ρημάδι ντε.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Και με κλειστό Xristaras12 από 90 έχει drop στα 45 το ίδιο δηλαδή άσε που χωρίς vsync δείχνει όχι τόσο ομαλό. Τις ρυθμίσεις του catalyst τις έχω στα default.
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 λογικό είναι μιας και δεν προλαβαίνει η κάρτα να βγάλει πλήρως το καρέ και παρατηρείς tearing. το vsync προκαλεί input lag. Δεν υπάρχει λόγος να το έχεις ανοιχτό και πάλι.και fps χάνεις και δεν αφήνεις την κάρτα να δουλέψει(άσχετα αν στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχεις πρόβλημα)
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Με το drop όμως δεν γίνεται κάτι, δυστυχώς παραμένει.
XronisR Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Δοκιμασε και με καρτα γραφικων και πες μας.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2014 Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν έχω κάρτα γραφικών και ούτε μπορώ να δανειστώ από κάποιον φίλο. Η μοναδική κάρτα γραφικών που έχω διαθέσιμη είναι agp και δεν μπαίνει στην μητρική μου.
ExitFever93 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2014 Λοιπον φιλε μου για να καταλαβω..Εκει οπως εισαι στα χ,ψ fps στο lol σε ριχνει κατω στα ταρταρα σωστα? Στο κανει μονο στα fights η και σε αλλες περιπτωσεις? Χωρις να ειναι αυτο η αιτια που θα σου πω εχω ενα pc ο οποιος δουλευει με ενα fx6300 και μια 7770. Που προφανεστατα στο lol σου δινει ευκολα 200+ fps.Σιγα το απαιτητικο παιχνιδι. Ομως με μετα το update στο map τα frames επεφταν απο τα 200 πολλες φορες κατω απο τα 40 χωρις κανεναν προφανη λογο. Με λιγο ψαξιμο(δν ασχοληθηκα παραπανω γτ το βαρεθηκα μετα απο κατι εβδομαδες) ειχαν πολλοι αυτο το προβλημα και ειχε σαν αιτια το καινουργιο map. Σημειωση-Εδω και κανα 3 εβδομαδες δν το εχω ανοιξει καν και δν ξερω αν εξακολουθει να γινεται. 2-Δεν γινοταν σε καθε παιχνιδι μου αυτο αλλα περιπου 1/5 games που επαιζα υπηρχαν αυτα τα drops. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 ExitFever93 έχω να ομολογήσω ότι το μήνυμά σου με βοήθησε αρκετά, καθώς κατάλαβες την αιτία που έχω drops. Συμπέρανα ότι τελικά μπορεί να μην φταίει το σύστημά μου. Ως προς το ερώτημά σου, μου το κάνει και εκτός fights μερικές φορές όταν για παράδειγμα μετακινώ γρήγορα την κάμερα με το ποντίκι να δω το map. Βλέπω ότι έχουμε κάτι κοινό, δηλαδή 4gb ram. Εγώ στην ουσία έχω 3.20, αφού τα 768mb είναι στα γραφικά. Όταν παίζεις η μνήμη ξεπερνά τα 3gb? Ρωτάω γιατί από τα 3.20 όταν παίζω η ram είναι κάτω από 2.5gb (δεν θυμάμαι πόσο κάτω, έχω να παίξω κάτι μέρες, πάντως περισσότερο είναι μόνο όταν αρχίζω να ανοίγω skype και chrome).
ExitFever93 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 ExitFever93 έχω να ομολογήσω ότι το μήνυμά σου με βοήθησε αρκετά, καθώς κατάλαβες την αιτία που έχω drops. Συμπέρανα ότι τελικά μπορεί να μην φταίει το σύστημά μου. Ως προς το ερώτημά σου, μου το κάνει και εκτός fights μερικές φορές όταν για παράδειγμα μετακινώ γρήγορα την κάμερα με το ποντίκι να δω το map. Βλέπω ότι έχουμε κάτι κοινό, δηλαδή 4gb ram. Εγώ στην ουσία έχω 3.20, αφού τα 768mb είναι στα γραφικά. Όταν παίζεις η μνήμη ξεπερνά τα 3gb? Ρωτάω γιατί από τα 3.20 όταν παίζω η ram είναι κάτω από 2.5gb (δεν θυμάμαι πόσο κάτω, έχω να παίξω κάτι μέρες, πάντως περισσότερο είναι μόνο όταν αρχίζω να ανοίγω skype και chrome). Δεν εχω κοιταξει καθολου την λειτουργεια της ram να σου πω την αληθεια. Να εχεις ομως στο μυαλο σου ομως οτι ακομα και το λειτουργικο σου τρωει ενα κομματι της ram. Εγω στην θεση σου θα κοιταγα τι ζουμι εχει το pc σε αλλα παιχνιδια και αν εκει τα παει μαι χαρουλα μπορεις να αποκλεισεις το κομματι του να φταις εσυ. Οσο αναφορα το lol ξερω οτι πολλοι ειναι στην ιδια μοιρα με μας αλλα πιστευω οτι σε καποιο μελλοντικο patch θα λυθουν οποια θεματα υπαρχουν. Οτι σου λεω ομως για αυτο εχω και μια επιφυλαξη διοτι εχω καιρο να παιξω. Παντως εμενα σε καποια game ειχα fps drop ακομα και οταν καποιος πεταγε ενα ward εκει που εβλεπα εγω. Και αυτο ειναι σιγουρα θεμα του παιχνιδιου γτ αν εσυ εχεις αμφιβολιες τι θα επρεπε να σηκωνει ο apu εγω δν εχω αμφιβολια τι μπορει μαξαρει η 7770.Και το lol το σηκωνει σε full ολα με περιπου 200 fps.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2015 Στα παιχνίδια που παίζω εγώ, κάτι nfs ας πούμε τα πηγαίνει πένα χωρίς drop σε medium γραφικά σε 768p (έχω 1080p monitor, ρίχνω ανάλυση λόγω της κάρτας του apu).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα