Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Millenium εννοείς να υπερχρονίσω τις μνήμες η να τις αλλάξω με μεγαλύτερης χωρητικότητας? Λέτε να φταίει ότι το chipset της μητρικής ζεσταίνεται αρκετά? Όσες φορές το άγγιζα έκαιγε. Ρωτάω διότι στο northbridge βρίσκονται τα ενσωματωμένα γραφικά και ίσως throttlarei στα παιχνίδια αυξάνοντας τα γραφικά λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας που προξενείται. TheElf είπαμε ο athlon είναι κάτι παραπάνω από ικανός για το λολ, απλούστατα βρίσκεται μερικά fps κάτω σε σχέση με κάποιον αντίστοιχο ιντελ. Βέβαια θα κοιτάξω αυτό που μου είπες αν και δεν νομίζω να ισχύει. Άμα ήταν έτσι, δεν θα έτρεχε το λολ καθόλου στους amd ή θα έτρεχε με άφθονο stuttering. Εδώ το λολ τρέχει σε παλαιότερους amd νερό που έχουν χειρότερο single core performance σε σχέση με τον athlon x4 που έχω. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να δω τις θερμοκρασίες του chipset? Επίσης να τονίσω ότι Battlefield Bad Company 2 παίζω μόνο campaign.
TheELF Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το Hwinfo σου δείχνει όλες της θερμοκρασίες για της οποίες έχεις αισθητήρες ο Η/Υ σου.
Millennium Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου καλύτερα.Έχεις και χαμηλά χρονισμένες μνήμες αν και δε νομίζω να ευθύνεται αυτό.Έχω παίξει lol με 5800k και δεν είχα τέτοια θέματα που περιγράφεις.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Φίλε Millenium φίλοι μου και γνωστοί μου παίζουν με hd 4000 very high σε φορητούς με ανάλυση 1366x768 και σε εμένα με καλύτερη κάρτα σκαλώνει. Ακόμα και αν χαμηλώσω ανάλυση σε 1366x768 πάλι το πρόβλημα παραμένει. Δηλαδή στα teamfights σε ανάλυση 1920x1080 όλα στο τέρμα εκτός των shadows πέφτω σε κάθε teamfight 50 και 40 fps και στην χειρότερη έχω δει και 30αρια. Αυτή η κατάσταση μου κάνει το gameplay ανυπόφορο ειδικά στα ranked games. Memtest έχω τρέξει 3 ώρες και ερρορ δεν έβγαλε, το σύστημα είναι καθαρό από ιούς, όλα είναι στα default settings. Πραγματικά δεν ξέρω τι στο καλό φταίει. Στο vento έχω κάνει πατέντα, και ο 120αρης φυσάει μέσα άφθονο αέρα. Τον έχω τοποθετήσει στις θέσεις για τα dvd drives πιάνοντας συνολικά 3 θέσεις και το dvd drive μου είναι στην πρώτη θέση. Πίσω ένα 80αρι ανεμιστηράκι δουλεύει στις 2500 και βγάζει όλη την ζέστη. Επίσης, το άλλο 80αρι ανεμιστηράκι φυσάει την πλακέτα του σκληρού μου, (wd caviar blue 500gb 7200rpm 16mb cache) στις 1300 παρά κάτι στροφές. Γενικά έχει καλό αερισμό το σύστημά μου και οι θερμοκρασίες είναι σε φυσιολογικά επίπεδα.
TheELF Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Αν τρέχεις το gpu z και πας στην καρτέλα sensors σου δείχνει πόσο της εκατό δουλεύει η vga σου αλλά και την συχνότητα και διάφορα άλλα,μπορείς έτσι να παρακολουθείς αν πάει 100% χρήση η vga. Τώρα είδα ότι έχεις 2χ2gb μπορεί δηλαδή να γεμίζει τα 2gb στης έντονες μάχες και να έχεις πρόβλημα από εκεί.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Έβαλα το msi afterburner καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι και η κάρτα δούλευε 99% καθ' όλη την διάρκεια των teamfights. Όσο για την μνήμη, πάνω από 2.8 δεν πήγαινε με όριο 3.20 gb. Χαμήλωσα την μνήμη των γραφικών στα 512mb από τα 768 για να έχω λίγη περισσότερη ελεύθερη μνήμη. Το afterburner έδειχνε ότι η μνήμη των γραφικών ακούμπαγε 220 mb στο λολ γενικά από teamfights μέχρι λοιπό gameplay. Πάντως καθώς έπαιζα εκτός των teamfights η κάρτα άραζε και 75% αλλά τα fps ήταν σταθερά. Όλη η ζημιά γίνεται στα teamfights. Έχω το turbo core ανοιχτό, το epu στο auto, την κάρτα από auto την κλείδωσα στα 844mhz, διότι στο auto ενώ πάλι ήταν 844mhz έριχνε την συχνότητα στο λολ και 512mb στα ενσωματωμένα γραφικά. Αλλά διαφορά δεν βλέπω.
Sakiz105 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν ξερω αν βοηθαει αλλα αυτος με παρομοιο συστημα εχει αρκετα χαμηλα fps..
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Το θέμα είναι ότι αυτός δεν λέει σε τι χαρακτηριστικά παίζει κλπ και επίσης εμένα έχει 3 φορές πάνω αυτά τα fps με τα γραφικά στο τέρμα στα 1080p και κλειστά shadows με τα πάντα στοκ. Θερμοκρασίες όταν παίζω λολ είμαι στους 58 με zalman cnps5x performa με turbo core ανοιχτό. Μου κινεί το ενδιαφέρον, το γεγονός ότι το σύστημά μου είναι καθαρό και ενημερωμένο και κολλάει στα teamfights .
Sakiz105 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Λεει παιζει στα low settings και αν κρινω απο το βιντεο η 720p η 1080
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Λογικά θα είχε εγκαταστήσει λάθος τα drivers ή θα είχε κάνει κάποια πατάτα, διότι ο συγκεκριμένος apu το τρώει το λολ και έχει μόλις 5 fps διαφορά από τον a10 5800k που έχει ελαφρώς ανώτερη κάρτα. Τι να πω είμαι σε αδιέξοδο από πλευράς αντιμετώπισης των drops.
george200-13 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 <p>Γεια σας. Αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο θέμα εδώ και 4 μήνες περίπου από την αγορά του υπολογιστή μου. Αποτελείται από τα εξής κομμάτια :</p> <p> </p> <p>Asus Vento TA 863</p> <p>Corsair CX 430 Non Modular</p> <p>Asus F2 A55 M LE</p> <p>AMD A8 6600K Stock Clocks</p> <p>Radeon 8570d</p> <p>Gskill RipJaws X 4GB 2X2 1600 Mhz 1.5v</p> <p>Zalman CNPS5X Performa</p> <p>Nilox 120MM Case Fan</p> <p>2x 80MM Case Fans</p> <p> </p> <p>Αυτό το θέμα συναντάται κυρίως στο Lol και στο Battlefield Bad Company 2. Έχω δηλαδή fps drops στα teamfights στο Lol και στα πιστολίδια και τους καπνούς στο campaign του Battlefield. Lol παίζω σε ανάλυση 1920x1080 Very High, Shadows και Colorblind και Anti Alising κλειστά και το Vsync ανοιχτό. Είτε ανοιχτό είναι είτε κλειστό το Vsync πάλι dropparei. Battlefield παίζω σε ανάλυση 1600x900 Medium, με Shadows Low και Aa/Anisotropic στο x1. 60 fps στο Lol 50 στο Battlefield. Το Battlefield έιναι αγορασμένο και ενημερωμένο.Έτρεξα memtest ένα καθαρό 3ωρο δεν έβγαλε ερρορ, έχω κάνει 4 φορμάτ, απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση οδηγών κάρτας με ddu σε safe mode, ρύθμιση των windows για βέλτιστη απόδοση και υψηλές επιδόσεις, κλείσιμο των προγραμμάτων που δεν χρειάζομαι να τρέχουν background εκτός οτιδήποτε σχετίζεται με την κάρτα γραφικών και ήχου. Γενικώς τίποτα δεν βοήθησε. Η κάρτα γραφικών του apu μου παίζει στα 950 MHz από τα 844, ρυθμισμένο από εμένα και είναι 10 fps πάνω σε κάθε παιχνίδι. Οι μνήμες παίζουν στα 1600 MHz χειροκίνητα. Πραγματικά δεν ξέρω τι παραπάνω να κάνω, χρειάζομαι τα φώτα σας. Λειτουργικό σύστημα που φοράει ο υπολογιστής Windows 7 Ultimate x64 αγορασμένα. Από θερμοκρασίες δεν περνάω τους 58 σε load, ο σκληρός είναι στους 36 και πάει μέχρι 40 όταν κάνει ζέστες.</p> Φιλε καπου λογικα θα εχει ενα χαρτι στα παιχνιδια που λεει απαιτησης συστηματος και αν ειναι λιγοτερα απο του υπολογιστη σου εισαι ενταξει. Παντως για μενα ισως να φταιει και η συνδεση ιντερνετ. Αν δν εχει φουλ σημα λογικο ειναι να εχεις μειωμενα fps. Σε αλλα παιχνιδια που δν παρατηρης μειωση fps μπορει να μην χρειαζονται τοσα fps.
TheELF Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Όσο για την μνήμη, πάνω από 2.8 δεν πήγαινε με όριο 3.20 gb. Δεν είναι αυτό το θέμα,το κάθε πρόγραμμα(ή μάλλον νήμα) μπορεί να δει μόνο συνεχόμενη μνήμη δηλαδή μόνο την μια από της δυο που έχεις και οπότε σύνολο 2gb το πολύ αν δεν κρατάει και κάποιο άλλο πρόγραμμα μνήμη από το ίδιο stick. Για να τραβήξεις βίντεο πρέπει να δώσει ο επεξεργαστής ή η vga αρκετή δύναμη στην καταγραφή και για αυτό βλέπεις πολύ χαμηλότερα fps από ότι όταν παίζεις «κανονικά» . Έβαλα το msi afterburner καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι και η κάρτα δούλευε 99% καθ' όλη την διάρκεια των teamfights Δοκίμασες να ρίξεις και άλλο την ανάλυση/ποιότητα να δεις αν φτιάξει;Γιατί και το 99% όριο είναι και μπορεί να φτάνει θεωρητικά για τα drops.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 TheELF η κάρτα μου έχει και άλλο να δώσει στο λολ δεν είναι όριο το 99% στο λολ ειδικά. Και με ριγμένη ποιότητα το ίδιο είναι. Έτσι και εξάλλου για ποιο λόγο να μειώσω την ποιότητα από την στιγμή που μαξάρει το παιχνίδι χαλαρά? Πραγματικά σκεφτόμουν την μελλοντική αναβάθμιση μνήμης, για 8 gb στα 1866 αν πέσει καμιά καλή προσφορά και από τα 7.90 gb που θα διάβαζε το σύστημα να ήμουν με 6.85 δίνοντας 1gb στην apu. Θα έκανε διαφορά ή θα ήταν το ίδιο άραγε? Μου κάνει εντύπωση διότι γνωστοί μου με 4gb παίζουν με hd 4000 σε λάπτοπ και δεν dropparei καθόλου το παιχνίδι. Το ίδιο πρόβλημα το έχει φίλος με i5 4570 και gigabyte z87 d3h, όπου dropparei χειρότερα και έχει και αυτός 4gb ram και 512mb στην ενσωματωμένη κάρτα όπως εγώ. Επίσης έχουμε τον ίδιο σκληρό, τον wd caviar blue 500gb 7200 rpm 16mb cache. 1
TheELF Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Από το 99% πόσο παραπάνω έχει να δώσει δηλαδή η vga, 1% ;;;;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2014 Θέλω να πω ότι δεν σκαλώνει επειδή πάει 99%, εδώ όταν δουλεύει 65% εκτός teamfights τότε είναι σταθερά 60 τα fps με μαξαρισμένο το παιχνίδι. Περίεργα πράγματα. Να ρωτήσω τους γνώστες για amd. Υπάρχει κάποιος τρόπος να κλείσω το cool and quiet από το bios? Διότι χτένισα το bios και cool and quiet δεν βρήκα. Αν το cool and quiet βγαίνει θέτοντας τον υπολογιστή σε υψηλές επιδόσεις, τότε δεν είναι αυτό διότι και σε υψηλές επιδόσεις πέφτουν τα fps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα