Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ cabdik πιστεύω πως είναι μια χαρά ο pentium, απλά όπως λες λίγο πολύ όλοι μας έχουμε συνηθίσει το κάτι δυνατότερο και με περισσότερους πυρήνες. Εσύ πχ έχεις συνηθίσει όπως λες τον 720be. Αλλά αν έχεις συνηθίσει τον 720be, το τέρας τον 8320 μπροστά σε αυτούς τους cpu δεν νομίζω να μπορείς να τον ξεσυνηθίσεις καθόλου εύκολα γιατί ως γνωστόν είναι μανούλα για πολύ πιο βαριές δουλειές τις οποίες και ο pentium αλλά και ο be δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οπότε με σειρά δύναμης έχουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση 8320>720be>pentium. Εγώ για παράδειγμα όταν δούλεψα για ένα διάστημα ως dual core τον δικό μου δοκιμαστικά, μου φάνηκε λίγος σε σχέση με την τετραπύρηνή του μορφή που είναι κανονικά. Στις μέρες μας πιστεύω πως ακόμα και αν ένας dual core αποδίδει καλά στα παιχνίδια και σε απλή χρήση, τι να τον κάνεις αν δεν μπορείς να ανοίξεις ότι τραβά η ψυχή σου στον chrome και να κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα ; Δεν σημαίνει ότι δεν είναι εντάξει, απλά πλέον είναι λίγος. Όπως έχω ξαναπεί, για online παιχνίδια με 2 πυρήνες, για microsoft office, για ελαφρύ σερφάρισμα και ελαφριές γενικότερα δουλειές είναι ηφαιστειάκι και μάλιστα για ένα τέτοιο σύστημα θα τον επέλεγα ανεπιφύλακτα.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κοιτα..., οι απαιτησεις εχουν αλλαξει πολυ, σε σχεση με πριν 5-7-10 χρονια..!!  

διαφορετικα λειτουργικα, με πολυ περισσοτερες απαιτησεις, αλλα και πολλες περισσοτερες δυνατοτητες.  

πολλα προγραμματα που λειτουργουν παραλληλα -πλεον- σε οποιοδηποτε συστημα. π.χ  skype, antivirus, viber, utilities ηχου και γραφικων,  outlook, browser(s), bluetooth, aero, gadgets στην επιφανεια εργασιας, ...κλπ, κλπ....  

το προγραμμα που (θα) δουλευω, χρειαζεται παραλληλα και μια σελιδα browser ανοικτη μονιμα...!  

ολα αυτα, πλεον, αποτελουν απο μονα τους mutlitasking.., χωρις καν, καποιος, να χρειαστει καποια πιο βαρια προγραμματα...!!  

οπως εχω αναφερει, δεν λεω οτι δεν θα τα βγαλει περα ο G3220.  αλλιως θα τον επεστρεφα και θα επαιρνα κατι πιο δυνατο..!!

απλα, επειδη -οπως ειπα- με εχει κακομαθει ο 720ΒΕ (ενας επεξεργαστης 4-5ετιας πλεον!!!), γιατι αυτον εχω συνεχως ανοικτο, περιμενα κατι αντιστοιχο, μετα απο 5 χρονια...!!!

(Εννοειται, πως δεν υπαρχει συγκριση με τον 8320, γι αυτο αλλωστε και δεν τον ανεφερα καν...!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ για παράδειγμα όταν δούλεψα για ένα διάστημα ως dual core τον δικό μου δοκιμαστικά, μου φάνηκε λίγος σε σχέση με την τετραπύρηνή του μορφή που είναι κανονικά. Στις μέρες μας πιστεύω πως ακόμα και αν ένας dual core αποδίδει καλά στα παιχνίδια και σε απλή χρήση, τι να τον κάνεις αν δεν μπορείς να ανοίξεις ότι τραβά η ψυχή σου στον chrome και να κάνεις και άλλα πράγματα ταυτόχρονα 

Ε,δεν είναι το ίδιο αυτό τώρα,αν κλείσεις δυο πυρήνες από τον A8 μένει σχεδόν μισός pentium(g3220) σε δύναμη,σαν να λέμε ότι τον έκανες pentium μονοπύρηνο.

(Έχει νομίζω και σχέση ποιους πυρήνες θα κλείσεις; π.χ. από έναν σε κάθε module πάει καλύτερα από ότι να τρέχεις δυο στο ίδιο module) 

Δημοσ.

Όπως και να έχει ο 720be πέραν ότι δίνει την δυνατότητα για ξεκλείδωμα του τέταρτου πυρήνα και κάνει και oc δεν παύει να είναι καλύτερος σε multithreaded περιβάλλοντα. Τον έχεις ξεκλείδωτο σε x4 και με oc, ή με κλειδωμένο τον τέταρτο πυρήνα και στοκ συχνότητα ; TheELF έκλεισα έναν από κάθε module. Το ξέρω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των πυρήνων των modules και των πυρήνων των intel, απλά έθεσα ένα παράδειγμα ενδεικτικά. Έτσι όπως το θέτεις όμως ότι όταν τον έκανα διπύρηνο ήταν σαν pentium μονοπύρηνο, τότε γιατί ο pentium δεν έχει ίδιες επιδόσεις με τον a8 ολόκληρο ;

Δημοσ.

ναι, ξεκλειδωμενο σε Χ4, με light OC στα 3.0ghz....!!! ανεβαινει κι αλλο, αλλα δεν υπαρχει λογος να ανεβαζω ρευματα..!!! 

παντως για να επιστρεψω στο αρχικο θεμα συζητησης, στην θεση σου, θα αλλαζα τις μνημες με πιο γρηγορες (2133/2400ΜΗΖ), καθως εχει πολλακις αναφερθει η προτιμηση των APU σε γρηγορες μνημες..!  

ετσι κι αλλιως η διαφορα χρηματων ειναι σχετικα μικρη, εαν πουλησεις τις δικες σου...!!! 

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο απλά δεν έχω σκοπό για να προβώ σε τέτοια κίνηση αυτό το διάστημα. Ωστόσο αργότερα κάτι θα κάνω για αυτό. Ο a8 μου παίρνει μέχρι 1866mhz χωρίς oc και η μητρική υποστηρίζει μέχρι 2400mhz με oc. Τώρα έχω τις μνήμες στα 1866mhz oc με στοκ timings και voltage και έπειτα από 1 ώρα memtest δεν έβγαλαν error. Mε την κάρτα στα 1013mhz αλλά και τις μνήμες στα 1866mhz πάλι είχα drop μέχρι τα 52 fps. Άρα είναι θέμα παιχνιδιού, μητρικής πιθανότατα αλλά και ότι έχω 4gb ram ανεξάρτητα από την συχνότητα που είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν επανέρχομαι με νέα. Έβαλα το ai suite και για καλή μου τύχη βελτίωσε την κατάσταση. Κλείνοντας το dynamic power management μέσω του suite και βάζοντας το cpu power phase στο optimized από standard (optimized το έβαλα και στο bios αλλά και στο suite, γιατί αν δεν το έβαζα στο suite και άφηνα το standard δούλευε στο standard και είχα drop) σταμάτησε τα απότομα drops στο άκυρο δηλαδή τα στιγμία στα 47 από 60 εκτός fights. Έκανα oc τις μνήμες στα 1866 σε στοκ voltage και timings με xmp ανοιχτό (9 9 9 24, 1.5v) και είναι σταθερές. Δοκιμάστηκαν σε memtest για μια ώρα και κάνα τέταρτο παραπάνω χωρίς να βγάλουν errors ολοκληρώνοντας επιτυχώς 3 pass. Στην καθημερινή χρήση ωστόσο είναι επίσης λειτουργικότατες καθώς το σύστημα δεν έχει παρουσιάσει κάποια δυσλειτουργία. Στα fights πέφτει μέχρι 58 και πιο κάτω ας πούμε 50 ελάχιστες φορές. Μόνο όταν υπάρχει ryze στην ομάδα και κάνει το combo πέφτω στα 50 fps άγνωστο γιατί. Ωστόσο, θα κάνω undervolt τον επεξεργαστή ώστε να δω αν μπορώ να τον έχω σε αυτή την συχνότητα με λιγότερο ρεύμα. Επίσης θα δοκιμάσω και underclock στα 3.6 για να συμπεράνω αν για παράδειγμα τα drops οφείλονται τελικά σε thermal throttling. Θα επιστρέψω αργότερα έπειτα από μια σειρά δοκιμών. Με τρώει το πείσμα να βρω τι φταίει για να βελτιώσω τελικά την εμπειρία μου στο παιχνίδι  ;) .

Δημοσ.

Καλησπέρα ,εγώ δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο μιάς και δεν ήθελα να μπλέξω ποτέ με amd ,παρ'ολα αυτά η προσωπική μου εμπειρία με onboard graphics ηταν η εξής : 

To laptop μου με i5-3210m ,8gb ram (1.6GHz) παίζει με την onboard στα 100 fps (ολα φουλ no AA) και στα tfs παει περίπου 80 ,ενώ το σύστημα της υπογραφής ,πριν να πάρω την dedicated χτυπούσε 250 με τα πάντα τερματισμένα +AA το οποίο γινόταν ~160 στα tfs .

Πάντως διαισθητικά ,εμένα με φοβίζει αρκετά η ram σε περίπτωση onboard graphics (να φανταστείς στο σύστημα της υπογραφής έχω κάνει disable τα onboard αφου έβαλα την 970 για παν ενδεχόμενο :D) οπότε πρως τα 4gb σου κλίνω ως πρόβλημα !

Δημοσ.

Αποκλείεται να παίζει 100fps όλα φουλ, φίλος με τα ίδια specs με το laptop σου έχει με την hd 4600 60 fps στα high με 1600αρες μνήμες και κλειστά shadows/aa σε ανάλυση 1366x768. Και τονίζω πως και χωρίς vsync παίζει 59-60, δεν μπορεί να δώσει παραπάνω η κάρτα. Αν τα βάλει very high είναι κάτω από 60 στο map. Να σου πω και εγώ προς την ραμ στρέφω τις αμφιβολίες μου. Βασικά οι amd δεν είναι κακοί επεξεργαστές, απλά έχουν μείνει πίσω τεχνολογικά. Το single core επαρκεί για το λολ, είναι ελαφρύ παιχνίδι. Την μητρική την αποκλείω, γιατί έχω διαβάσει και άλλους με a10-a8 με καλύτερες μητρικές που έχουν παρόμοιο θέμα μιλώντας αποκλειστικά για fm2 socket apu's. Τώρα με την ενσωματωμένη, όλα φουλ με τον i7 και 250 δεν γίνεται απλά, εκτός αν παίζεις σε 1024x768. Ξέρω ότι το βαρβάτο single core του 4790κ είναι ένα μεγάλο συν για το παιχνίδι στα fps, απλά μου φαίνεται απίστευτο να βγάζει τόσα fps η 4600 :blink:.

Δημοσ.

μπορώ να τραβήξω screenshot αν θες :D Είναι 4790k χρονισμένος στα 4.4 σταθερά και η ανάλυση είναι 1680χ1050

και για το λάπτοπ ίδια κατάσταση ,οτι σου λέω .

Δημοσ.

Φιλαρακι! Αδικα ψαχνεις! Επαιζα λολακι με 480 fps  full γραφικα και μετα απο τα upadates τους παιζω με 150 κ στην μαχη πεφτω στα 60 και στα 30 !Με αλλα παιχνιδια δν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα οπως  Aion και Guildwars!!  ΚΑποια Λαλακια εχουν κανει οι τυπαδες εκει κ δν ξερουν πως να το φτιαξουν και τους στελνεις μαιλ και σου λενε οτι εχεις πολυ καλο pc και δν μπορεις να τρεξεις με παρπανω fps και αν δν εχεις καλο pc σου λενε οτι φταιει π δεν εχεις καλο pc! ΟΤΙ λαπαρχιδια σκεφτουν τα παλικαρια π ειναι στο service του ΛΟΛ θα στην πουν! Κ ξερεις πολυ καλα οτι βλεπουν τι pc εχεις ζητωντας σου καποια αρχεια TXT! Αστο σου λεω τραβιομουν μια βδομαδα καθε μερα μιλουσα με τεχνικους του ΛΟΛ κ τα ΣΚ μου ηθελαν και ρεπο...

• Like 2
Δημοσ.

http://i.imgur.com/12W9bY4.jpg (πρέπει να σβήσεις ένα κενό που βάζει στο τέλος)

Εδώ σε έχω... στο λάπτοπ δεν το έχω εγκατεστημένο ,καθώς ένα linux bash project δεν πήγε καλά και αναγκάστηκα να κάνω format ,οπότε δεν κάθομαι τώρα να το κάνω install . GPU δεν έχω πάνω μιας και την 970 την έστειλα rma για coil whine και πέραν αυτού όπως φαντάζεσαι με τέτοιο setup η 970 έφτανε 700 fps ολα τερματισμένα .

• Like 1
Δημοσ.

Τα fps είναι τόσα πολλά γιατί είσαι ένα μοναδικό άτομο στο map και στο πρώτο οκτάλεπτο του παιχνιδιού. Όταν μπεις σε 5v5 θα έχεις και είσαι στο εικοσπεντάλεπτο ας πούμε θα έχεις σαφώς λιγότερα. Προβάδισμα σου δίνουν οι gskill στα 2400 και το single core του i7. Έχω να ομολογήσω βρε μπαγάσα πως το σύστημά σου είναι απίστευτο, gj ;) .

Δημοσ.

Τα fps είναι τόσα πολλά γιατί είσαι ένα μοναδικό άτομο στο map και στο πρώτο οκτάλεπτο του παιχνιδιού.

Δεν αλλάζει πολλά αυτό,από και κλείεται να είναι από hd 4600 αυτά τα fps,ψάξε σε φόρα και στο youtube να δεις ότι δεν βγάζει τόσα fps με την καμία.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...