benign Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά έχω να ομολογήσω πως είμαι ευγνώμων για τον κόπο σας και για τις απαντήσεις σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον benign που μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες για το ζήτημα που αντιμετωπίζω με το pc. Μετά από όλα αυτά, πέραν της συχνότητας των μνημών και της ποιότητας της μητρικής, πιστεύω πως αργότερα με μια αναβάθμιση σε 8gb 1866 mhz θα είμαι οκ. Τόσο από πλευράς ταχύτητας αλλά και μνήμης, καθώς έχω αρχίσει να πιστεύω ότι με κόβουν τα 4gb. Έχω παρατηρήσει ότι όταν παίζω λολ πάει και 90 % μερικές φορές η ραμ χωρίς browser και όταν ανοίγω browser πάει 99 %. Αυτά γίνονται και τώρα που έχω 512 mb στην κάρτα. Σαν δηλαδή να μην μπορεί να αναπνεύσει το σύστημα ένα πράγμα, επειδή έχω μη επαρκή χωρητικότητα μνήμης. Έχω να πω και το εξής άσχετο στο θέμα. Αλλάζοντας το anti virus από avast free σε avg free έχω λιγότερα drops, λιγότερο ram usage, γρηγορότερη απόκριση στο σύστημα αλλά πάνω από όλα καλύτερες επιδόσεις στα cinebench 11.5 και 15 στα fps της κάρτας . Anyway θα περιμένω να σκάσει κάνα πιο γερό από πλευράς τιμής crazy sundays μετά από καιρό για να πάρω άλλες μνήμες. Για την ώρα είμαι εντάξει και μάλιστα θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα ενημερώνω στο θέμα αυτό για κινήσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση με τα 4gb ram που έχω τώρα. Μήπως δηλαδή από θαύμα φτιαχτεί αυτό το ζήτημα. Στο τέλος θα γυρίσω πάλι σε windows 8.1 με razer cortex για να μην έχω drops. Αλλά τα ρημάδια ρουφάνε τον σκληρό στο multitasking σαν βενζίνη (δεν έχω ssd για αυτό) και αυτός ήταν ο λόγος που γύρισα στα παλιά και καλά 7αρια τα οποία λατρεύω σαν λειτουργικό. Δεν εκανα τιποτε.Ισα,ισα που εισαι ενας πολυ εξυπνος και ευγενικος ανθρωπος και ειναι ευχαριστο να συμμετεχει κανεις σε συζητηση μαζι σου.Και αυτο το νημα θα βοηθησει πιθανον πολυ κοσμο με τις πληροφοριες του. Απο antivirus και εγω AVG χρησιμοποιω. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενά σου. Όντως αυτό το θέμα θα βοηθήσει αρκετό κόσμο. Παρόλο που ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση από εμένα, μπορεί κάποιος άλλος στη θέση μου να το καταφέρει. Έτσι και εξάλλου για αυτό υπάρχουν τα forum, για να αλληλοβοηθούμαστε μέσα από μια πληθώρα συζητήσεων για θέματα που χρήζουν επίλυσης. Αλήθεια από τι αποτελείται το σύστημά σου ; Απορία το έχω μιας και δεν είναι στην υπογραφή σου .
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το συστημα μου το εχω βαλει αγγελια γιατι θελω να κανω καποιες αλλαγες.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 AMD ή intel ; Καθαρά για λόγους απορίας και όχι για σχόλια τύπου δεν έπρεπε να πάρεις αυτό τον επεξεργαστή αλλά άλλον. Αυτή η ερώτηση μου βγαίνει αυθόρμητα όταν μου λέει κάποιος κάτι για τον υπολογιστή του.
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 AMD ή intel ; Καθαρά για λόγους απορίας και όχι για σχόλια τύπου δεν έπρεπε να πάρεις αυτό τον επεξεργαστή αλλά άλλον. Αυτή η ερώτηση μου βγαίνει αυθόρμητα όταν μου λέει κάποιος κάτι για τον υπολογιστή του. Δεν σημαινει οτι επειδη βγαινει αυθορμητα οτι ειναι και σωστη. Καθενας εχει την φιλοσοφια του και για να αναλυσω την δικη μου θελει πολυ γραψιμο και τα εχω ξαναπει και βαριεμαι.Συνοπτικα,εγω αγοραζω παντα το φτηνοτερο για την αξια του.Γιατι λογω χαρακτηρα θελω καθε εναμισι χρονο το πολυ να δοκιμασω το καινουργιο,μερικες φορες και νωριτερα.Αρα αυτη την στιγμη,για παραδειγμα δεν προκειται να εδινα περισσοτερα χρηματα για να παρω ενα τρφοδοτικο με 5αετη εγγυηση που προτεινουν καποιοι εδω,πολυ απλα γιατι ενα τροφοδοτικο μετα απο 3 χρονια ,οσο ακριβα και να το πηρες αν θελεις να δοκιμασεις την τελευταια εξελιξη της τεχνολογιας πρεπει να το σκοτωσεις.Χανεις πολυ χρημα.Οι εταιριες το ξερουν αυτο και για αυτο βαζουν αυτα τα τροφοδοτικα ακριβοτερα και τα παιρνουν απο τους αφελεις. Εγω θα επαιρνα καποιο vfm που να εχει αποδειχτει μεσα απο την χρηση χιλιαδων χρηστων αξιοπιστο και ας εχει 3 χρονια εγγυηση(αυτη την περιοδο βασιλευει σε αυτην την κατηγορια η thermaltake με την σειρα Germany)και επειδη εδωσα λιγα για κατι καλο θα χασω και λιγα οταν το μεταπωλησω εδω στο ινσομνια για να αγορασω καποιο αλλο παλι με τα ιδια κριτηρια,αλλα που μεσα σε 2 χρονια θα εχει κατι τι καλυτερο να μου δωσει τεχνολογικα συν οτι θα ειναι φρεσκο και μη καταπονημενο. Συμπερασματικα στην ερωτηση σου το φτηνοτερο που να μου κανει την δουλεια μου,ουτε cent παραπανω. Μεχρι πριν 3 χρονια, στους επεξεργαστες αυτο σημαινε amd ξεκαθαρα αλλα τωρα τελευταια η intel με μητρικες φτηνες και τετραπυρηνους εξαιρετικους και πολυ πιο προσιτους απο οτι παλια εχει αρπαξει και αυτο το segment της αγορας απο την amd.Οποτε εκτος και αν καποιος εχει τεραστια οικονομικα προβληματα,αυτη την περιοδο τον στελνω σε intel γιατι δεν μου επιτρεπουν οι αρχες μου να καθοδηγω καποιον λαθος,μονο και μονο επειδη συμπαθω περισσοτερο και δικαια για οσα μου προσφερε στο παρελθον,την AMD. 2
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και μάλιστα τόνισα ότι μου βγαίνει αυθόρμητα αυτή η ερώτηση αποκλειστικά και μόνο για να δω την άποψή σου πάνω στο θέμα. Είναι ενδιαφέρον τουλάχιστον σε εμένα σε μια συζήτηση για υπολογιστές να ακούω την γνώμη του άλλου σχετικά με κάποιο κομμάτι. Συμπέρανα ότι δεν έχεις προκαταλήψεις σχετικά με τις εταιρίες και αυτό δείχνει την σωστή σκέψη σου πάνω στην ενασχόληση με το hardware των υπολογιστών γενικότερα. Έχω να ομολογήσω πως η άποψή σου πάνω στο θέμα μου αρέσει. Εγώ για παράδειγμα πήγα σε amd apu λόγω του ποσού που έδινα. Σύγκρινα κάθε πιθανή εκδοχή σε αυτά τα χρήματα και το καλύτερο ήταν ο apu. Σου δίνει έναν ικανοποιητικό τετραπύρηνο και μια φοβερή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αν αναλογιστείς το κόστος του. Αν για παράδειγμα έδινα περισσότερα χρήματα θα έπαιρνα άλλο επεξεργαστή με ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Το λιγότερο που με νοιάζει είναι αν είναι amd ή intel. Πάντα ήθελα να έχω έναν επεξεργαστή amd καθώς μια ζωή είχα intel επεξεργαστές. Συγκεκριμένα pentium 4 3ghz prescott socket 478 στο desktop και atom n455 στο netbook. Παρόλο που η δύναμη των παλιών μου επεξεργαστών είναι σαφώς λιγότερη, πάντα ήθελα να δοκιμάσω και το αντίπαλο στρατόπεδο. Δεν με έχει αφήσει ούτε μια φορά απογοητευμένο και έχω να πω πως ο ανταγωνιστής core i3 θα ζήλευε κάποια πράγματα όπως πολλά προγράμματα ανοιχτά. Το τονίζω αυτό, είχα ρίξει αρκετό ψάξιμο επειδή με ενδιέφερε το multitasking και ήταν αρκετά καλύτερος και με λιγότερα χρήματα ο apu παρόλο που στα benchmarks βγαίνει αρκετά πιο αργός. Θέλω να καταλήξω, πως τα benchmarks είναι κάτι το ανώφελο αν κοιτάς την καθημερινή χρήση (η δική μου άποψη πάνω στο θέμα, καθένας έχει διαφορετική άποψη και είναι σεβαστή από πλευράς μου).
cabdik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 φιλε Mult1C0r3cpu, αν και δεν θελω να βγω Ο.Τ, πανω σε αυτο το θεμα (=σωστης επιλογης CPU), ο καθενας σιγουρα εχει τις προτιμησεις του. ενας αντικειμενικος ανθρωπος, θα ψαξει να αγορασει συμφωνα με τις αναγκες του. επειδη τον προηγουμενο καιρο, εψαχνα τι θα παρω για να αναβαθμισω το PC της δουλειας, μετα απο συζητησεις, κατεληξα σε ενα συστηματακι με: μητρικη ASUS H81M-C + Pentium G3220 + G.Skill 4GB DDR3 1600mhz + Hitachi Deskstar 500gb Sata 3. το εστησα χτες, και σημερα εκανα εγκαταστασεις σε Win (Ultimate 7-64bit) και προγραμματα που συνηθως χρειαζονται σε ενα γραφειο (office, winrar, adobe reader, κλπ). τιποτα βαρυ, δλδ..!! απο ολο το πρωινο που δουλευα με το πισι, ναι μεν, παει πολυ καλα για τα μετρα του, αλλα οι πρωτες εντυπωσεις μου (και το τονιζω...!!!), δεν μπορω να πω οτι ηταν αναλογες με αυτα που περιμενα (και διαβαζα....) απο εναν haswell...!!! δλδ, τον εβλεπα κατα την διαρκεια των εγκαταστασεων των προγραμματων - drivers - utilities, να χτυπαει 90-100%...!! και αυτα χωρις SSD, και μονο με 4 gb ram..!! δλδ αν βαλω μπολικη ram, και εναν γρηγορο SSD, που θα τροφοδοτει-διαβαζει-γραφει πολυ πιο γρηγορα τα δεδομενα, τι θα κανει ο G3220? θα μπουκωνει...? αναρωτιεμαι....!! μου φαινεται, οτι (δυστυχως) η intel συνεχιζει την παραδοση με τα μεγαλα σκαλοπατια στις αποδοσεις των Celeron (σκουπιδια) - Pentium(φτηνοκατασταση) - i3/i5(οι καλοι επεξεργαστες). βεβαια, οπως ειπα, ειναι οι πρωτες - πρωτες εντυπωσεις...! θα δω τις επομενες μερες που θα στηθει το συστημα, πως συμπεριφερεται σε περιβαλλον γραφειου..! επειδη εχω δουλεψει και i3-2120, επισης σε περιβαλλον γραφειου, εχω να πω οτι ειναι πολυ πιο ανετος...!! ΥΓ mul1iC0r3cpu, μην γραφεις μονοκομματα...!! κοψε παραγραφους. διαβαζετε πιο ευκολα το κειμενο..!! 1
benign Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ναι συμφωνω μαζι σου Mult1C0r3Cpu,ο apu που αγορασες κανει την δουλεια του για light gaming.Η διαφορα στο απολυτο vfm αν πηγαινες σε intel με ενα τετραπυρηνο θα ηταν γυρω στα 110 ευρω καθοτι υπαρχουν μητρικες intel με το απλο τσιπ H81 που κανουν την δουλεια,βαλε και 150 ευρω μια καλη gtx 750 ti γυρω στα 260 ευρω για να εισαι απολυτα ικανοποιημενος για ανετο mid gaming. Αν τα ειχες ,εκανες λαθος επιλογη all round,αν δεν τα ειχες, καλως επραξες. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Benign δεν τα είχα για αυτό πήγα σε apu. Έτσι και εξάλλου το αναφέρω και πιο πάνω, πως αν είχα μεγαλύτερο budget θα έπαιρνα κάτι δυνατότερο το οποίο δεν θα ήταν apu . Αν έδινα αυτό το παραπάνω budget, ένας οποιοσδήποτε μεταχειρισμένος i5 sand ή ivy με μια φθηνή h77 ή b75 θα ήταν ζάχαρη. Αν έβρισκα στα ίδια λεφτά με έναν sandy/ivy haswell i5 με μια καινούρια b85 λόγω των περισσότερων features από μια h81 θα ήμουν εντάξει. Γενικώς επιλογές υπάρχουν, απλά ήθελα καινούρια κομμάτια στο pc. Κοίτα να δεις δεν τους λες σκουπίδια, απλά το usage ήταν τόσο υψηλό γιατί οι εγκαταστάσεις που έκανες χρειάζονταν αρκετή επεξεργαστική ισχύ. Σε κανονική χρήση δεν θα έχεις θέμα. Ένα διάστημα είχα δοκιμάσει τον επεξεργαστή μου σαν dual core, κλείνοντας τους 2 πυρήνες από το bios. Για απλή χρήση δεν είχε θέμα, αλλά για multiasking με το σύνολο των chrome, skype, lol, youtube βάραγε 65%-75% για πλάκα. Είχα συνηθήσει στους 4 πυρήνες και κατάλαβα πως αν πήγαινα σε pentium με ξεχωριστή κάρτα θα είχα θέμα (γιατί τότε θα πήγαινα σε g3220 για να στρίμωχνα μια 6670) σε κάτι multi-βλακείες που κάνω. Οπότε ο apu μου κάλυψε το κενό γραφικά και πυρήνες. Λέω και πυρήνες γιατί κάνω και καμιά επεξεργασία video με το format factory που και που. Φυσικά καθένας όπως αναφέρατε και οι δύο σας παραπάνω επιλέγει cpu με διαφορετικά κριτήρια και τα δικά μου με οδήγησαν στον apu . 2
cabdik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Κοίτα να δεις δεν τους λες σκουπίδια, απλά το usage ήταν τόσο υψηλό γιατί οι εγκαταστάσεις που έκανες χρειάζονταν αρκετή επεξεργαστική ισχύ. Σε κανονική χρήση δεν θα έχεις θέμα. Ένα διάστημα είχα δοκιμάσει τον επεξεργαστή μου σαν dual core, κλείνοντας τους 2 πυρήνες από το bios. Για απλή χρήση δεν είχε θέμα, αλλά για multiasking με το σύνολο των chrome, skype, lol, youtube βάραγε 65%-75% για πλάκα. Είχα συνηθήσει στους 4 πυρήνες και κατάλαβα πως αν πήγαινα σε pentium με ξεχωριστή κάρτα θα είχα θέμα (γιατί τότε θα πήγαινα σε g3220 για να στρίμωχνα μια 6670) σε κάτι multi-βλακείες που κάνω. Οπότε ο apu μου κάλυψε το κενό γραφικά και πυρήνες. Φυσικά καθένας όπως αναφέρατε και οι δύο σας παραπάνω επιλέγει cpu με διαφορετικά κριτήρια και τα δικά μου με οδήγησαν στον apu . ειδικα τους Celeron τους ελεγα παντα σκουπιδια, και ποτε δεν με διεψευσαν....!! οι pentium ομως, κατι παει κι ερχεται...!! θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου, οσον αφορα το multitasking. θα διαφωνησω λιγο, ομως, στην επεξεργαστικη ισχυ. δεν του εβαλα να κανει και video rendering, audio editing, και δεν ξερω τι αλλο, που θελει πραγματικα μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ..!! η εγκαταστασεις των διαφορων προγραμματων, τοσο πολυ ισχυ χρειαζονται? διευκρινιζω δε, οτι δεν λεω πως ειναι κακος επεξεργαστης και δεν θα με καλυψει. αλλα.., με βαση τα οσα διαβαζα, που αρκετοι τον προτεινουν ακομα και για παιχνιδια....., περιμενα κατι πιο δυνατο....!! τι να πω, ισως με εχει κακομαθει ο 720ΒΕ...!! 1
TheELF Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 θα διαφωνησω λιγο, ομως, στην επεξεργαστικη ισχυ. δεν του εβαλα να κανει και video rendering, audio editing, και δεν ξερω τι αλλο, που θελει πραγματικα μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ..!! η εγκαταστασεις των διαφορων προγραμματων, τοσο πολυ ισχυ χρειαζονται? Το κάθε νήμα μιας εγκατάστασης τρέχει όσο ποιο γρήγορα του το επιτρέπει ο πυρήνας, δεν έχει σχέση αυτό με μπούκωμα ή οτιδήποτε άλλο. Αφού υπάρχει η ταχύτητα του πυρήνα, για ποιόν λόγο να μην την εκμεταλλευτεί; Θα ήταν χαζό να έτρεχε μόνο με μισή ταχύτητα, μόνο και μόνο για να μην βλέπεις μεγάλα ποσοστά χρήσης. 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ναι όντως και εμένα μου κάνει εντύπωση αυτό που λες cabdik. Το έχω συμπεράνει και σε συστήματα φίλων με pentium (haswell) αυτό. Πως γίνεται ένας Θεός ξέρει. Έχω καταλάβει, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, ότι οι intel αποδίδουν σωστά κάνοντας ένα πράγμα αφιερώνοντας εκεί την επεξεργαστική τους δύναμη παρά πολλά μαζί ταυτόχρονα, καθώς τα προγράμματα και τα παιχνίδια εκμεταλλεύονται σωστά όλη την δύναμή τους. 1
cabdik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το κάθε νήμα μιας εγκατάστασης τρέχει όσο ποιο γρήγορα του το επιτρέπει ο πυρήνας, δεν έχει σχέση αυτό με μπούκωμα ή οτιδήποτε άλλο. Αφού υπάρχει η ταχύτητα του πυρήνα, για ποιόν λόγο να μην την εκμεταλλευτεί; Θα ήταν χαζό να έτρεχε μόνο με μισή ταχύτητα, μόνο και μόνο για να μην βλέπεις μεγάλα ποσοστά χρήσης. αυτο εννοειται, φιλε μου..! δεν γινεται αλλιως! αλλα η ταχυτητα επεξεργασιας εχει σχεση και με το μεσο που βρισκονται τα δεδομενα. στην συγκεκριμενη περιπτωση εναν κλασσικο HDD sata3. ο οποιος για τα δεδομενα των συγχρονων επεξεργαστων, ειναι "λιγος"..! οταν λοιπον βλεπω να τερματιζει ο G3220 διαβαζοντας - γραφοντας σε εναν κλασσικο δισκο, αυτο με κανει να αναρωτιεμαι τι θα γινει αν μπει ενας Sata 3 SSD...! που οι ταχυτητες ειναι πολλαπλασιες..!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Στο PC2 της υπογραφης παντως, σε fast boot εχει μπει desktop πριν προλαβει να αναψει η οθονη!!!! Σε απλη χρηση (ιντερνετ, μερικες καρτελες youtube, κανα ελαφρυ 3d game τυπου Sims 4) αδυνατω να καταλαβω τη διαφορα απο τον i5-2500K μου. 1
cabdik Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Στο PC2 της υπογραφης παντα, σε fast boot εχει μπει desktop πριν προλαβει να αναψει η οθονη!!!! Σε απλη χρηση (ιντερνετ, μερικες καρτελες youtube, κανα ελαφρυ 3d game τυπου Sims 4) αδυνατω να καταλαβω τη διαφορα απο τον i5-2500K μου. φιλε μου, δεν μπορω να σου πω ακομα τιποτα πολυ συγκεκριμενο. οπως ειπα ειμαι στο στησιμο ακομα..!! θα δω το τελικο αποτελεσμα οταν τελειωσω, και το δουλεψω καμποσο καιρο. αυτες ειναι οι πρωτες μου εντυπωσεις, οι οποιες μπορει να αποδειχθουν και λανθασμενες...!!! ιδωμεν σε λιγες μερες...!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα