Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σε κάνει να το πιστεύεις αυτό? Αναφέρεσαι στην χωρητικότητα ή στην ταχύτητα? Θα σου πω το εξής. Οι amd γνωρίζω έχουν χειρότερο memory controller, δηλαδή οι intel με 1600αρες αποδίδουν σαφώς καλύτερα από τους amd με 1600αρες. Αυτό το λέω γενικά για την συμπεριφορά του συστήματος. Τώρα, από πλευράς κάρτας με τις 1600αρες πως γίνεται να πέφτω χαρτί από πολλά fps και ειδικά από τα 100? Και 1866MHz να είχα θα είχα σαφώς περισσότερα fps αλλά πιστεύω πως τα drops δεν θα τα γλύτωνα. Δεν νομίζω να φταίει το γεγονός ότι έχω 4gb, αν ήταν θα την έτρωγε αμέσως την ραμ το λολ και το σύστημα θα κόλλαγε. Επίσης ξέρω ότι μια οποιαδήποτε κάρτα γραφικών στα teamfights θα ρίξει κάποια fps, αλλά δεν νομίζω η κάρτα μου κανονικά να πρέπει στο λολ να πέφτει μέχρι 47. Ξέρω ότι δεν έχω το καλύτερο single core performance, ξέρω ότι έχω apu απλά με ξενερώνει το γεγονός που οι hd 4600 των i3/i5/i7 desktop τρέχουν το παιχνίδι στο τέρμα με κλειστές σκιές 1080p και έχουν 60 fps και ίσως λίγο περισσότερα χωρίς vsync και στα teamfights μένουν σταθερά και ακούνητα. Το τονίζω αυτό, παίζω με φίλο με 4570. hd 4600 512mb και 4gb ram και στα γραφικά που προανέφερα με ανάλυση 1440χ900 όμως έχει 90 fps και κάτω από 59 δεν πέφτει. Έχω δει στο internet πως η 4600 το έχει το λολ αέρα 1080p, έπειτα από πολύ ψάξιμο. Ξέρω ότι έχω δυνατότερα γραφικά, αλλά δεν καταλαβαίνω την αιτία του drop. TheELF σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου, αλλά να χαρείς μην μου πεις πάλι για νήματα, cpuboss και single core performance, ξέρω ότι έχω amd και όχι intel και ποια είναι τα αρνητικά των amd και ποια τα θετικά τους. 

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου φαίνεται πως κάτι σχετικό με εξοικονόμηση ενέργειας μου κάνει τα drops. Όταν ήμουν σε w8.1 με το razer cortex δεν είχα ούτε ένα drop όταν έβαζα το razer power plan. Τώρα πια στα windows 7 το cortex δεν κάνει την δουλειά που έκανε στα 8.1 και επίσης από εκεί που αρχίζει το teamfight και έχω σταθερά 60 τώρα πέφτει και 40, σαν κάτι να τα κόβει ένα πράγμα. Παίζω με cnq ανοιχτό, c6 mode ανοιχτό, turbo off, κάρτα στοκ, epu κλειστό. Έχω δοκιμάσει να κλείσω τα παραπάνω features εξοικονόμησης ενέργειας και η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα. Είτε παίξω με ανοιχτό skype και chrome με ένα tab ανοιχτό που εκεί η ραμ παίζει 87% και είτε με κλειστά skype chrome που η ραμ παίζει 70% έχω drop. Κάτι έκανε το razer power plan δεν ξέρω πως και σταμάταγε τα drops. Ακόμα και το high performance mode των windows δεν έκανε τίποτα και παρατήρησα πως είχε τα ίδια settings με το razer power plan  :wacko:. Περίεργα πράγματα. Πολύ απλά δεν είναι ούτε η ραμ, ούτε ο επεξεργαστής, ούτε η κάρτα αλλά ούτε και ο σκληρός. Ένας Θεός ξέρει μόνο και το κρατά μυστικό.

Δημοσ.

Ναι η εξοικονομηση ενεργειας εχει ενα θεμα με stuttering.Το παθαινω εγω τωρα.Αλλα ειναι και δικοπο μαχαιρι.Δεν θελω να παιζω λολ η pro και η καρτα να ειναι 100%.Δεν υπαρχει νοημα,θα εχω και coil whine θα μου παιρνει τα αφτια.

Δημοσ.

Σάκη να σε ρωτήσω, επειδή βλέπω ότι έχεις 8gb, όταν παίζεις και έχεις ανοιχτό μόνο το λολ πόση ραμ σου τρώει ; Αν παίζεις έχοντας ανοιχτό chrome και άλλα διάφορα θυμάσαι πόση τρώει τότε ; Θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν με κόβει η ραμ. Εμένα και να θέλω δεν μου έχει κάποια ρύθμιση να δουλέψει η κάρτα 100% στο λολ ώστε να πάρω σταθερά fps.

Δημοσ.

Πρεπει να παιζει ρολο και το τσιπ της μητρικης και η ποιοτητα της κατασκευης.Οι λεξεις LE υποδηλωνουν οτι φτηνοτερο υπαρχει σε υλικο.Τα 3 συστηματα που σου ειπα σε αλλο νημα οτι εχω φτιαξει σε φιλους μου με τον επεξεργαστη σου,ηταν ολα με αυτη τη μητρικη και δεν εχουν προβλημα σε LOL που ρωτησα 2 απο τους τρεις χτες.  http://www.e-shop.gr/gigabyte-ga-f2a88xm-hd3-retail-p-PER.526953

Το κουτι και στις 3 περιπτωσεις ηταν αυτο που το airflow ειναι εξαιρετικο και η τιμη εκπληκτικη για αυτα που δινει : http://www.e-shop.gr/coolermaster-nse-200-kkn1-n200-black-p-PER.807699

Δημοσ.

και δεν εχουν προβλημα σε LOL που ρωτησα 2 απο τους τρεις χτες

Είναι άτομα που παρακολουθούν τα FPS τους;

Γιατί όταν παίζει κάποιος σιγά μην το καταλάβει σαν πρόβλημα όταν παει στιγμιαία στα 50fps. 

Πρέπει να παρακολουθείς τα fps αντί για το παιχνίδι για να το καταλάβεις.

Δημοσ.

Είναι άτομα που παρακολουθούν τα FPS τους;

Γιατί όταν παίζει κάποιος σιγά μην το καταλάβει σαν πρόβλημα όταν παει στιγμιαία στα 50fps. 

Πρέπει να παρακολουθείς τα fps αντί για το παιχνίδι για να το καταλάβεις.

Οχι δεν τα μετρουν απλα τους αρκει το παιχνιδι να μην ''κολλαει'' να παιζουν ομαλα και ευχαριστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άρα με κόβει η μητρική σωστά  :-( ; Εγώ παρακολουθώ τα fps μέχρι αηδίας και πέφτουν από τα 60 σαν βόμβες στα 40. Και να φανταστείς benign είδα διαφορά αλλάζοντας πάστα στο northbridge, αφού πριν είχα και 35αρια drops. Λες να μην επαρκεί η τροφοδοσία της μητρικής, η ποιότητα ή το τσιπ ; Με αυτό που μου είπες με ψιλο-άγχωσες γιατί λέω ωχ πήρα μάπα μητρική. Και να φανταστείς επειδή έδινα περιορισμένο budget αυτή ήταν καλύτερη από την gigabyte f2 a55m ds2. Μόνο ομαλά και ευχάριστα δεν κυλάει το παιχνίδι στα teamfights. Στο map γενικά δεν έχει κανένα απολύτως θέμα.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

Νομιζω ναι,το τσιπ ειναι υποδεεστερο.Αυτη η μητρικη που σου προτεινα πιστευω οτι θα σου αυξανε τις επιδοσεις και ισως να μην ειχες καν θεμα. Τωρα κοστιζει 65 ευρω πριν τις γιορτες 55,οποτε περιμενε τις εκπτωσεις και παρτη πιο φτηνα,εννοειται οτι το A88Χ ειναι πολυ καλυτερο για gaming απο αυτο της δικης σου.

http://www.gamersnexus.net/guides/1442-amd-apu-chipset-comparison-a88-a85-a78

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω, τα συστήματα των φίλων τι συχνότητας και χωρητικότητας μνήμες έχουν ; Θέλω να δω αν για παράδειγμα κάνουν τη διαφορά οι μνήμες και ότι δεν φταίει τελικά η μητρική. Έβαλα το asus ai suite, έβαλα προφίλ high performance μέσα από το suite, από το digi+vrm έβαλα το cpu/nb llc extreme (βάζοντας το extreme αναφέρει δίπλα το suite πως ανεβαίνουν οι επιδόσεις) και το cpu power phase ultra fast. Εκεί που νόμιζα ότι το θέμα με τα drops θα λυθεί λόγω ότι δεν θα υπάρχει περιορισμός στις επιδόσεις του dram controller και στην παροχή ρεύματος τα drops υπήρχαν πάλι. Δοκίμασα και με cpu power duty control σε t probe και extreme και δεν υπήρχε διαφορά. Επίσης έπαιξα και με το dynamic power management (δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς, θα ήθελα μια διευκρίνιση) τόσο σε enabled όσο και σε disabled. Αποτέλεσμα καμία διαφορά. Πρόσφατα καθάρισα και έβαλα προληπτικά πάστα στο northbridge (μικρό μπιζελάκι απλωμένο με το στόμιο του σωληναρίου της arctic mx-4 αποκλειστικά στο die χωρίς να στάξει τριγύρω) και πάλι τίποτα. Θα εκτιμούσα το γεγονός να μου πεις λεπτομέρειες για τις μνήμες, ώστε να εξετάσω κάθε πιθανή περίπτωση που δημιουργεί θέμα. Είναι φυσιολογικό το λολ να τρώει λιγότερα από 200mb vram όταν παίζω ; Σε κάποια team fights η κάρτα δεν είναι 99% αλλά πέφτει και 20% (msi afterburner ανοιχτό καθώς έπαιζα). Παίζει να φταίει η τροφοδοσία της μητρικής που είναι 3+1, θέλω να πω επαρκεί για αυτό τον apu ; 

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι αθροιστικο,καλυτερο τσιπσετ,καλυτερη και γρηγοροτερη μνημη που βοηθα το apu,καλυτερο κουτι με τουλαχιστον 3 δωδεκαρηδες ανεμιστηρες για καλυτερο airflow. Αυτες τις μνημες τους εβαλα : http://www.e-shop.gr/gskill-f3-17000cl11d-8gbxl-8gb-2x4gb-ddr3-pc3-17000-2133mhz-ripjawsx-dual-channel-kit-p-PER.556234

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά έχω να ομολογήσω πως είμαι ευγνώμων για τον κόπο σας και για τις απαντήσεις σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον benign που μοιράστηκε χρήσιμες πληροφορίες για το ζήτημα που αντιμετωπίζω με το pc. Μετά από όλα αυτά, πέραν της συχνότητας των μνημών και της ποιότητας της μητρικής, πιστεύω πως αργότερα με μια αναβάθμιση σε 8gb 1866 mhz θα είμαι οκ. Τόσο από πλευράς ταχύτητας αλλά και μνήμης, καθώς έχω αρχίσει να πιστεύω ότι με κόβουν τα 4gb. Έχω παρατηρήσει ότι όταν παίζω λολ πάει και 90 % μερικές φορές η ραμ χωρίς browser και όταν ανοίγω browser πάει 99 %. Αυτά γίνονται και τώρα που έχω 512 mb στην κάρτα. Σαν δηλαδή να μην μπορεί να αναπνεύσει το σύστημα ένα πράγμα, επειδή έχω μη επαρκή χωρητικότητα μνήμης. Έχω να πω και το εξής άσχετο στο θέμα. Αλλάζοντας το anti virus από avast free σε avg free έχω λιγότερα drops, λιγότερο ram usage, γρηγορότερη απόκριση στο σύστημα αλλά πάνω από όλα καλύτερες επιδόσεις στα cinebench 11.5 και 15 στα fps της κάρτας  :-D. Anyway θα περιμένω να σκάσει κάνα πιο γερό από πλευράς τιμής crazy sundays μετά από καιρό για να πάρω άλλες μνήμες. Για την ώρα είμαι εντάξει και μάλιστα θα συνεχίσω το ψάξιμο και θα ενημερώνω στο θέμα αυτό για κινήσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση με τα 4gb ram που έχω τώρα. Μήπως δηλαδή από θαύμα φτιαχτεί αυτό το ζήτημα. Στο τέλος θα γυρίσω πάλι σε windows 8.1 με razer cortex για να μην έχω drops. Αλλά τα ρημάδια ρουφάνε τον σκληρό στο multitasking σαν βενζίνη (δεν έχω ssd για αυτό) και αυτός ήταν ο λόγος που γύρισα στα παλιά και καλά 7αρια τα οποία λατρεύω σαν λειτουργικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...