Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Αντιμετωπίζω το συγκεκριμένο θέμα εδώ και 4 μήνες περίπου από την αγορά του υπολογιστή μου. Αποτελείται από τα εξής κομμάτια :

Asus Vento TA 863

Corsair CX 430 Non Modular

Asus F2 A55 M LE

AMD A8 6600K Stock Clocks

Radeon 8570d

Gskill RipJaws X 4GB 2X2 1600 Mhz 1.5v

Zalman CNPS5X Performa

Nilox 120MM Case Fan

2x 80MM Case Fans

Αυτό το θέμα συναντάται κυρίως στο Lol και στο Battlefield Bad Company 2. Έχω δηλαδή fps drops στα teamfights στο Lol και στα πιστολίδια και τους καπνούς στο campaign του Battlefield. Lol παίζω σε ανάλυση 1920x1080 Very High, Shadows και Colorblind και Anti Alising κλειστά και το Vsync ανοιχτό. Είτε ανοιχτό είναι είτε κλειστό το Vsync πάλι dropparei. Battlefield παίζω σε ανάλυση 1600x900 Medium, με Shadows Low και Aa/Anisotropic στο x1. 60 fps στο Lol 50 στο Battlefield. Το Battlefield έιναι αγορασμένο και ενημερωμένο.Έτρεξα memtest ένα καθαρό 3ωρο δεν έβγαλε ερρορ, έχω κάνει 4 φορμάτ, απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση οδηγών κάρτας με ddu σε safe mode, ρύθμιση των windows για βέλτιστη απόδοση και υψηλές επιδόσεις, κλείσιμο των προγραμμάτων που δεν χρειάζομαι να τρέχουν background εκτός οτιδήποτε σχετίζεται με την κάρτα γραφικών και ήχου. Γενικώς τίποτα δεν βοήθησε. Η κάρτα γραφικών του apu μου παίζει στα 950 MHz από τα 844, ρυθμισμένο από εμένα και είναι 10 fps πάνω σε κάθε παιχνίδι. Οι μνήμες παίζουν στα 1600 MHz χειροκίνητα. Πραγματικά δεν ξέρω τι παραπάνω να κάνω, χρειάζομαι τα φώτα σας. Λειτουργικό σύστημα που φοράει ο υπολογιστής Windows 7 Ultimate x64 αγορασμένα. Από θερμοκρασίες δεν περνάω τους 58 σε load, ο σκληρός είναι στους 36 και πάει μέχρι 40 όταν κάνει ζέστες.

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

4gb έχω εκ των οποίων τα 768 mb είναι δεσμευμένα από την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, είναι δηλαδή η default μνήμη της γραφικών και 3.20 gb είναι η λοιπή χωρητικότητα των μνημών μου.

Δημοσ.

Νομιζω οτι οι απαιτησεις που εχεις απο το apu ειναι λιγο υψηλες.Δοκιμασε σιγουρα χωρις shadows στο λολ με medium settings και στο bf σιγουρα χωρις aa.Γιατι ομως παιζεις σε διαφορετικες αναλυσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το battlefield κυρίως λόγω ότι θέλω να βρίσκομαι πάνω από 40 fps, από οπτικής πλευράς και ομαλότητας του παιχνιδιού. Βασικά δεν έχω καμία υψηλή απαίτηση από το apu, απλούστατα σε 1080p με τα γραφικά very high και κλειστά τα shadows μπορεί να κρατήσει 120 fps χωρίς να πέφτουν, πέραν των teamfights. Θέλω να πω, πως μπορεί να το υπέρ σηκώσει το παιχνίδι. Εννοείται βέβαια, πως είτε χαμηλώσω τα γραφικά το πρόβλημα παραμένει. Από όσο έχω διαβάσει, εμφανίζεται και σε δυνατότερα συστήματα και η λύση παραμένει άγνωστη. Γενικότερα δεν μασάει στα παιχνίδια χαμηλώνοντας τα γραφικά και την ανάλυση, απλά το λολ θα έπρεπε να το τρώει. Ένα παράδειγμα είναι πως oi φίλοι μου δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και παίζουν λολ με διπύρηνο και κάπως πιο αδύναμη κάρτα στην ίδια ανάλυση. Σκέφτομαι σοβαρά, ότι φταίνε οι drivers αλλά και ο επεξεργαστής, διότι το λολ χρησιμοποιεί 2 πυρήνες και τα μπερδεύει με τους πολυπύρηνους. Βέβαια drivers έχω εγκαταστήσει τόσες φορές και διαφορά δεν είδα, δηλαδή τους ίδιους αφού πρώτα τους απεγκατέστησα σε ασφαλή λειτουργία με το DDU.

Επεξ/σία από Mult1C0r3Cpu
Δημοσ.

Λέτε να φταίνε οι drivers της κάρτας? Πάντως όλο το σύστημα δουλεύει κανονικά χωρίς προβλήματα. Από όσο έχω διαβάσει τα παιχνίδια μπερδεύουν με τις radeon κάρτες κυρίως λόγω drivers. Ισχύει αυτό?

Δημοσ.

Ένα παράδειγμα είναι πως oi φίλοι μου δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και παίζουν λολ με διπύρηνο και κάπως πιο αδύναμη κάρτα στην ίδια ανάλυση. Σκέφτομαι σοβαρά, ότι φταίνε οι drivers αλλά και ο επεξεργαστής, διότι το λολ χρησιμοποιεί 2 πυρήνες και τα μπερδεύει με τους πολυπύρηνους.

Με ένα νήμα τρέχει ουσιαστικά το LOL και δεν μπερδεύει τίποτα,απλά αυτό το ένα νήμα που τρέχει πρέπει να έχει αρκετά γρήγορο πυρήνα για να μην δίνει bottleneck.

Κάνε λίγο oc αν μπορείς γιατί είναι και το μόνο που μπορείς να κάνεις.

Δημοσ.

Δεν βοήθησε το oc, είναι αρκετά δυνατός ο cpu για το λολ, απλά δεν έχει τις τρομερές επιδόσεις σε απόδοση ανά πυρήνα όπως οι αντίστοιχοι ιντελ όμως και πάλι δεν θα έπρεπε να δημιουργεί πρόβλημα. Τι να πώ.

Δημοσ.

για το BF αν παίζεις σε 64αρηδες σέρβερ σε κόβει η κάρτα και ο επεξεργαστής μαζί.

μπουκάλι τρωω και εγω με το σύστημα της υπογραφής λογω την 7770

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται άλλη κάρτα απαραίτητα μπορεί να τρέξει το process explorer παράλληλα με το παιχνίδι σε παράθυρο,το Lol έχει windowed mode στης επιλογές γραφικών,κάνεις διπλό κλικ πάνω στο leagueoflegends.exe μέσα από το processexplorer και στο παράθυρο που βγάζει πας στα thread,αν στα team fight το ένα νήμα πάει κοντά στο 25%, επί του επεξεργαστή, άρα 100% του πυρήνα αφού έχεις 4 πυρήνες,τότε αυτό είναι το πρόβλημα.

post-187287-0-61626300-1409764411_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...