Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παίδες.

Μάλλον μια θήκη τύπου sleeve θα πάρω για τις μεταφορές.

Τα υπόλοιπα τα θεωρώ λίγο υπερβολικά... 

• Like 1
Δημοσ.

Καλορίζικο το μηχάνημά σου! Παιδιά να επαναφέρω εγώ λίγο το θέμα με τη φοιτητική έκπτωση και το τιμολόγιο;; Το δέχτηκαν τελικά;; Εγώ όταν πήρα το δικό μου το γενάρη από istorm Θεσ/νικης, τους εξηγούσα πόση ώρα ότι έχω και φοιτητική ιδιότητα (υποψ. διδακτωρ) και επαγγελματικη (μηχανικός) αλλά δεν δέχτηκαν με τίποτα το συνδυασμό των εκπτώσεων γιατί "δεν θα μπορούν να το δικαιολογήσουν στην επίσημη Apple"...  Και φυσικά είναι τεράστια η χρηματική διαφορά... Υπάρχει κάτι επίσημο;

Δημοσ.

Αυτό τους ελεγα και εγώ αλλα δεν το δέχονταν..μαλιστα ρώτησα και στα δυο τους καταστήματα (τσιμισκή & cosmos) και ειχα πάρει την ίδια απαντηση! Δυστυχώς φαίνεται ότι την πατησα! Απαράδεκτοι!!

Δημοσ.

Καλορίζικο το μηχάνημά σου! Παιδιά να επαναφέρω εγώ λίγο το θέμα με τη φοιτητική έκπτωση και το τιμολόγιο;; Το δέχτηκαν τελικά;; Εγώ όταν πήρα το δικό μου το γενάρη από istorm Θεσ/νικης, τους εξηγούσα πόση ώρα ότι έχω και φοιτητική ιδιότητα (υποψ. διδακτωρ) και επαγγελματικη (μηχανικός) αλλά δεν δέχτηκαν με τίποτα το συνδυασμό των εκπτώσεων γιατί "δεν θα μπορούν να το δικαιολογήσουν στην επίσημη Apple"...  Και φυσικά είναι τεράστια η χρηματική διαφορά... Υπάρχει κάτι επίσημο;

Σε φοιτητή χορηγείται η έκπτωση και κόβεται απόδειξη λιανικής.

Σε επαγγελματίες κόβεται τιμολόγιο, εκπίπτεται ο ΦΠΑ ενώ η καθαρή αξία του τιμολογίου λογίζεται ως δαπάνη.

Έχω την αίσθηση λοιπόν ότι κάπου πρέπει κανείς να αποφασίσει τι συμφέρει τελικά, δεν μπορεί  να πάρει και έκπτωση σαν φοιτητής και τιμολόγιο σαν επαγγελματίας. 

Δημοσ.

Ο ΦΠΑ δεν εκπίπτεται (εκτός εξαιρέσεων όπως αγορές από άλλη χώρα), συμψηφίζεται με τον πιστωτικό ΦΠΑ και πληρώνεις ή εισπράτεις τη διαφορά. Δεν αφορά ούτε στην Apple ούτε στο κατάστημα. Κανονικά θα έπρεπε να το δεχθούν εκτός αν η έκπτωση αφορά σε "μη επαγγελματίες φοιτητές".

• Like 4
Δημοσ.

Ο ΦΠΑ δεν εκπίπτεται (εκτός εξαιρέσεων όπως αγορές από άλλη χώρα), συμψηφίζεται με τον πιστωτικό ΦΠΑ και πληρώνεις ή εισπράτεις τη διαφορά. Δεν αφορά ούτε στην Apple ούτε στο κατάστημα. Κανονικά θα έπρεπε να το δεχθούν εκτός αν η έκπτωση αφορά σε "μη επαγγελματίες φοιτητές".

Ο ΦΠΑ σε συναλλαγές επαγγελματιών με έδρα σε διαφορετικές χώρες της Ένωσης είναι άλλη ιστορία. Στο τιμολόγιο πώλησης δεν χρεώνεται ΦΠΑ, ενώ η καταχώρηση της πώλησης/αγοράς ελέγχεται από τις κατά χώρα υπηρεσίες μέσω της δήλωσης Intrastat που υποβάλλουν προμηθευτής/πελάτης.

Όσο αφορά στην εσωτερική αγορά μας υποθέτω ότι εννοείς ότι ο ΦΠΑ αγοράς (εισροών) συμψηφίζεται με τον ΦΠΑ πώλησης (εκροών) του πελάτη. 

Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

λοιπόν το μηχάνημα ήρθε και τα σπάει! :)

Στα διαδικαστικά τώρα:

καθώς είμαι και φοιτητής και ελεύθερος επαγγελματίας, πήρα κανονικά την φοιτητική έκπτωση, και έκοψα τον φορητό σε τιμολόγιο.

Εννοείται ότι πλήρωσα κανονικά το ποσό με τον ΦΠΑ, και στην επόμενη περιοδική δήλωση, θα συμψηφήσω τον ΦΠΑ του φορητού με αυτόν από τα έσοδά μου (άρα και θα πληρώσω μειωμένο ΦΠΑ)

και πάλι ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! 

Ψάχνομαι και εγώ για αγορά καινούριου laptop, και κατέληξα να κάνω το μεγάλο βήμα προς MacBook Pro 13 Retina. 
Η χρήση που θα κάνω δε θα είναι για games, αλλά κυρίως browsing και κάποια προγραμματιστικά simulations.

Έχω κάποιες ερωτήσεις: 
1) Αν κάνω χρήση της φοιτητικής έκπτωσης, μπορεί να συνδυαστεί με τιμολόγιο σε ΑΦΜ επιχείρησης που δεν είναι στο όνομα μου? 
2) Το ίδιο MacBook Pro το βρήκα 300 ε χαμηλότερα σε κατάστημα στο skroutz. Γιατί να επιλέξω να αγοράσω από Premium reseller? 
   (Ακόμη και με την έκπτωση 12% βγαίνει ακριβότερα κατά ~150€)
3) Πόσο απαραίτητα θεωρείται τα 16GB RAM?  
Φυσικά όχι για τώρα, αλλά για 4 χρόνια μετά, αν αναλογιστούμε ότι θα τρέχω και Windows 7, για κάποια IDE που δεν υπάρχουν για OSX.
5) Πόσο αισθητή είναι η διαφορά i5 vs i7 ? 

Αναμένω τις απαντήσεις σας!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ.

1) Το πιθανότερο είναι όχι

2) Όλα το ίδιο είναι αφού η εγγύηση της Apple είναι παγκόσμια. Απλά να έχεις υπόψη ότι πολλά σκρουτζομάγαζα φέρνουν us/uk models οπότε αντίστοιχα και το μοντέλο που θα αγοράσεις δεν θα έχει ελληνικό πληκτρολόγιο, ενώ θα χρειαστείς και κάποιους αντάπτορες για το τροφοδοτικό.

3) Θεωρώ ότι τα 8GB RAM μπορούν να καλύψουν άνετα το 95% των αναγκών κάθε χρήστη 

4-5) Όχι κάτι το ιδιαίτερο....και οι δύο είναι dual core, οπότε δεν θα δεις σημαντική διαφορά.

Το καλύτερο VFM  σε MBP13 στην παρούσα φάση είναι το μοντέλο με 8gb/256gb ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...