giostau Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους, είμαι σε διαδικασία να αλλάξω το 15άρι macbook pro μου με ένα 13άρι retina (κυρίως για λόγους φορητότητας) Σκεφτόμουνα να το πάρω με 16GB RAM, αλλά λόγω του ότι θέλω να εκμεταλλευτώ την φοιτητική έκπτωση, βγαίνει λίγο οριακά, καθώς μίλησα χθες με iStorm και μου είπαν ότι θέλει ~5-6 εβδομάδες για να έρθει το BTO, οπότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην προλάβουμε την προθεσμία για την φοιτητική έκπτωση που λήγει ~15/10 Επίσης να τονίσω ότι θα αγοραστεί από Ελλάδα, οπότε προτάσεις για παραγγελία από το εξωτερικό, απορρίπτονται! Ερωτήσεις: με 8GB RAM, και με δεδομένο ότι θα τρέχω Parallels για τη δουλειά, πιστεύετε ότι θα είμαι καλυμμένος για μερικά χρόνια; Να σημειώσω ότι στο τωρινό μου macbook έχω βάλει 8GB RAM και SSD και δεν έχει κανένα πρόβλημα επιδόσεων με τα parallels (win7) σε Maveriks, αλλά τι γίνεται στο μέλλον; Έχει δοκιμάσει κανείς με Yosemite & Parallels να μου πει πώς πάει; Αξίζει το ρίσκο να παραγγείλω BTO και να το πληρώσω αρκετά πιο ακριβά; Ευχαριστώ πολύ, Γιώργος
CheOnWeb Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Να κάνεις ό,τι μπορείς για να έχεις 16GB RAM. Μίλα με Document ή iSystem. 2
Deargr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Η Document νομιζω οτι εχει ετοιμοπαραδοτο . Αλλα πολυ ακριβο βρε παιδακι μου για 2πυρινο
ozelot Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αξίζει το ρίσκο να παραγγείλω BTO και να το πληρώσω αρκετά πιο ακριβά; Και βέβαια αξίζει, αφού παίρνεις ένα μηχάνημα που υποστηρίζεται από τα ετήσια OS X upgrades για τουλάχιστον 7 χρόνια. Απ' ότι, προς το παρόν τουλάχιστον φαίνεται, με την έλευση του Yosemite δεν αλλάζει κάτι όσο αφορά στις απαιτήσεις για μνήμη. Όμως δεν μπορεί να προδικάσει κανείς τι θα προκύψει στα επόμενα χρόνια. Δαγκωτή λοιπόν 16GB RAM !.
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Προσωπικα πιστευω πως δεν αξιζεις να δωσεις σχεδον 500€ παραπανω(33% πιο πανω) για να πας σε 16gb ram. Το 8gb ram με 256gb ssd στα 1400€ ειναι μια χαρα. Αντι να δωσεις 33% περισσοτερα χρηματα, ας αλλαξεις 33% νωριτερα το λαπτοπ, πχ αντι να το κρατησεις 4 χρονια, κρατησε το 3 χρονια. 2
giostau Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 haHa αυτό το configuration είχα στο νου μου. Βασικά η τελική τιμή θα μου βγει €1180 με 8GB RAM και €1340 για τα 16. Άρα η διαφορά είναι "μόλις" €160...Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρω την φοιτητική έκπτωση! Αν δεν την πάρω η διαφορά πάει εκεί που λες εσύ, εξ' ου και το δίλημμα! Αν η Document το έχει όντως ετοιμοπαράδοτο, τότε πάω για τα 16 χωρίς δεύτερη σκέψη...
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 haHa αυτό το configuration είχα στο νου μου. Βασικά η τελική τιμή θα μου βγει €1180 με 8GB RAM και €1340 για τα 16. Άρα η διαφορά είναι "μόλις" €160... Αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα πάρω την φοιτητική έκπτωση! Αν δεν την πάρω η διαφορά πάει εκεί που λες εσύ, εξ' ου και το δίλημμα! Αν η Document το έχει όντως ετοιμοπαράδοτο, τότε πάω για τα 16 χωρίς δεύτερη σκέψη... Εισαι σιγουρος οτι θα παρεις το retina 13" 2.6GHz/256GB/16GB ram με 1340€ ;; Γιατι κανονικα κανει 1870€ χωρις την εκπτωση. Δεν νομιζω να εχεις 30% εκπτωση για να παει στα 1340€.
leonidas_fs Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Εισαι σιγουρος οτι θα παρεις το retina 13" 2.6GHz/256GB/16GB ram με 1340€ ;; Γιατι κανονικα κανει 1870€ χωρις την εκπτωση. Δεν νομιζω να εχεις 30% εκπτωση για να παει στα 1340€. Ακριβώς αυτο. Κάποιο λάθος θα κάνεις μάλλον!
giostau Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 σχεδόν σίγουρος... 1870 αρχική, -12% φοιτητική ~ 1645 - 23% ΦΠΑ (τιμολόγιο) ~ 1340 Κάνω κάπου λάθος;
haHa Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 σχεδόν σίγουρος... 1870 αρχική, -12% φοιτητική ~ 1645 - 23% ΦΠΑ (τιμολόγιο) ~ 1340 Κάνω κάπου λάθος; Δεν ειχες αναφερει οτι θα γλυτωσεις το ΦΠΑ. (να ξερεις οτι μπορει να μην ειναι τοσο ευκολο να συνδυαστουν αυτα, κανουν νερα οι εταιριες, γιατι λενε πως εισαι φοιτητης και γλυτωνεις και το ΦΠΑ; Παρε τηλεφωνο καλυτερα να το επιβεβαιωσεις οτι γινεται.) Αντιστοιχα , θα γλυτωσεις βεβαια και το ΦΠΑ στην 8GB Ram εκδοση και απο 1400€, θα σου ερθει 1140€, χωρις να χρειαζεται να παρεις καν φοιτητικη εκπτωση. Δηλαδη 200€ διαφορα σε σχεση με τα 16gb ram, γυρω στο 18%. Οριακα ειναι αν αξιζει, ειδικα απο την στιγμη που θα το παρεις 1.5μηνα μετα. (πρεπει να υπολογιστει και αυτο σαν παραγοντας, μιας και θα παρεις ουσιαστικα παλιοτερα μηχανημα κατα 1.5 μηνα) 1
iobelika Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 τα 16GB με χίλια , εμένα δεν μου φτάνουν πλέον ούτε τα 8GB όταν ανοίγω vmware με linux, απλά δες αν μπορείς να πληρώσεις μπροστά τα χρήματα ... 1
zio10 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι αν αργήσει να έρθει χάνεις την προθεσμία της έκπτωσης? Δεν μπορείς να την κατοχυρώσεις κάπως? Έστω να το προπληρώσεις, να φανεί ότι το έχεις αγοράσει ήδη
Palp Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Είναι κοινή γνώση όταν έχεις επιχείρηση (ατομική / εμπορική) αλλά επειδή θα πάρεις φοιτητική έκπτωση και ίσως να μην το γνωρίζεις (πχ χρησιμοποιείς ΑΦΜ γνωστού σου): το ΦΠΑ θα το πληρώσεις όταν κάνεις την αγορά και θα το "πάρεις" πίσω αν είσαι πιστωτικός στην περιοδική δήλωση του ΦΠΑ.
giostau Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αν γινόταν παραγγελία και αργούσε, ναι έχανα το δικαίωμα έκπτωσης! Αλλά μίλησα με document, όντως το έχουν, οπότε δόθηκε ήδη η παραγγελία! Σε μερικές μέρες θα έχω στα χέρια μου το θεριό!!!! Palp ναι γνωρίζω τι παίζει. Δικό μου ΑΦΜ χρησιμοποιώ... Δεν υπάρχει πρόβλημα να συνδυαστούν και τα δύο (φοιτητική έκπτωση και τιμολόγιο) Ευχαριστώ όλους για τις γνώμες, και κυρίως τον/την Deargr που με έκανε να κοιτάξω και στην Document!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα