Προς το περιεχόμενο

Samsung Galaxy S4 mini vs Galaxy S5 mini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παιδιά,

Ήρθε η ώρα να αλλάξω το κινητό μου αφού το πιστό εδώ και χρόνια Samsung Galaxy Y πλεον δεν καλύπτει τις ανάγκες μου.

Ψάχνοντας λοιπόν και αφού έχω μείνει ικανοποιημένος απ' τα όσα προσφέρουν τα κινητά της Samsung αποφάσισα να κινηθώ ανάμεσα στα δύο τελευταία μοντέλα της εταιρίας, στις mini εκδόσεις όμως μιας και οι 4.3 και 4.5 ίντσες αντίστοιχα μου είναι υπεραρκετές.

Το ερώτημα είναι απλό...Ποιο από τα 2 θα επιλέγατε και γιατί; Έχω εξετάσει λεπτομερώς τις διαφορές τους και το s5 σίγουρα υπερέχει σε αρκετά. Στον επεξεργαστή, στην εσωτερική μνήμη, ανάλυση, κλπ.

Αξίζει όμως κατα τη γνώμη σας να κάνω την επιλογή του s5 δίνοντας φυσικά και τα επιπλέον χρήματα που απαιτεί;

Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τα βρω δίπλα δίπλα και να τα συγκρίνω δουλεύοντας μαζί τους για κάποια ώρα τρέχοντας και τις εφαρμογές που με ενδιαφέρουν.

Αν διευκολύνει σε κάτι, χρησιμοποιώ το smartphone για τηλέφωνα και sms, skype και mail. πολύ συχνή σύνδεση στο ίντερνετ. χάρτες και gps. ημερολόγιο, και κάποιες επιπλέον εφαρμογές που τρέχω λόγω σχολής και δουλειάς. Επιπλέον με ενδιαφέρει και η κάμερα για φωτογραφίες. Τόσο καιρο ήταν αρκετά ενοχλητική η απουσία φλας από το κινητό μου, οπότε πλέον είναι από τις βασικές μου απαιτήσεις. Μία κάμερα ικανοποιητικής ανάλυσης με φλας. Για παιχνίδια δεν ενδιαφέρομαι. Όπως και για μουσική μιας και σε αυτό τον τομέα εκτελεί χρέη το ipod. Στις απαιτήσεις είναι επίσης και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια της μπαταρία.

Αυτά πάνω κάτω. Σαν εναλλακτική έχω στο μυαλό μου και το HTC mini 2 που επίσης με καλύπτει και μου άρεσε και η σχεδίασή του.

Φυσικά ακούω και επιπλέον προτάσεις μόνο που βάζω σαν περιορισμό την ύπαρξη λειτουργικού Android καθώς έχω μάθει και έχω συνηθίσει σε αυτό.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.

Θα την εξετάσω και αυτή την περίπτωση για να δω χαρακτηριστικά κλπ.

Δημοσ.

Το s5 mini ειναι στα ~350€.

Tα lg g2 / nexus 5 ειναι στα ~290€ και ειναι αισθητα ταχυτερα, με καλυτερη οθονη κλπ.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε κατι ακριβοτερο και χειροτερο.

Δημοσ.

Το s5 mini ειναι στα ~350€.

Tα lg g2 / nexus 5 ειναι στα ~290€ και ειναι αισθητα ταχυτερα, με καλυτερη οθονη κλπ.

Δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε κατι ακριβοτερο και χειροτερο.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτά τα δύο κινητά ξεπερνούν σε μέγεθος οθόνης το επιθυμητό. Ειναι στις 5" αν δεν κάνω λάθος και το 4.5" για μένα είναι το όριο. Και φυσικά έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα η σύγκριση. Ίσως με τα S4 και S5 αντίστοιχα ναι.

Το lg g2 mini πάντως συγκριτικά με το s5 mini δεν υπερτερούσε σε κάτι απ ότι είδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Αυτά τα δύο κινητά ξεπερνούν σε μέγεθος οθόνης το επιθυμητό. Ειναι στις 5" αν δεν κάνω λάθος και το 4.5" για μένα είναι το όριο. Και φυσικά έχουν καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα η σύγκριση. Ίσως με τα S4 και S5 αντίστοιχα ναι.

Το lg g2 mini πάντως συγκριτικά με το s5 mini δεν υπερτερούσε σε κάτι απ ότι είδα.

Μην κοιτας μονο το μεγεθος της οθονης , οταν θελεις να κρινεις το συνολικο μεγεθος της συσκευης.

Το nexus 5 ειναι 4.95" αλλα εχει πολυ μικρα bezels και ετσι δεν απεχει πολυ σε συνολικο μεγεθος συσκευης απο το s5 mini.

Δες εδω τις διαστασεις:

w9gr5h.jpg

Aνεφερες μαλιστα και το htc mini 2, το οποιο παρολο που ειναι 4.5" εχει ιδιες διαστασεις με το nexus 5:

5wjf6a.jpg

Αν τωρα σου φαινεται μεγαλο το nexus 5 (αρα και το htc mini 2), τοτε κοιτα για το z1 compact:

Μικροτερο απο το s5 mini, αισθητα ταχυτερο, φθηνοτερο.

Δες εδω τις διαστασεις:

1191q9u.jpg

Υ.Γ.: Και φυσικα δεν ειναι ακυρη η συγκριση του s5 mini με τα κορυφαια nexus 5/lg g2,  απλα επειδη εχουν πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα.

Απο την στιγμη που εχουν παρομοιες τιμες, με αυτα πρεπει να συγκρινεις.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Υ.Γ.: Και φυσικα δεν ειναι ακυρη η συγκριση του s5 mini με τα κορυφαια nexus 5/lg g2,  απλα επειδη εχουν πολυ καλυτερα χαρακτηριστικα.

Απο την στιγμη που εχουν παρομοιες τιμες, με αυτα πρεπει να συγκρινεις.

Εδώ έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ για την αναλυτική σου απάντηση. Το Nexus δεν το έχω δει απο κοντά, όπως και το HTC, το οποίο παρεπιπτόντως νόμιζα ότι έχει μικρότερες διαστάσεις. Προφανώς αν ήταν να διαλέξω εκ των δύο, νομίζω με βάση τα χαρακτηριστικά θα κέρδιζε το Nexus.

Θα προσπαθήσω να δω το Nexus απο κοντά κι αν είμαι τυχερός θα το συγκρίνω και με το s5 να δω διαφορές κυρίως στο χέρι λόγω μεγέθους.

Για τα sony δεν είχα ψάξει ιδιαίτερα αν και μετά από σύντομη έρευνα είδα ότι προτείνουν αρκετοί το Z1. Οπότε μπαίνει και αυτό στην λίστα.

Απ τις μέχρι τώρα απαντήσεις πάντως να θεωρήσω ότι ειδικά για το S4 mini δεν το συζητάμε καν έτσι;

Δημοσ.

μακρυα απο τα mini...  τουλαχιστον απο αυτα που ανεφερες..

το μεγεθος θα το συνηθισεις με το καιρο.. να εισαι σιγουρος... φαντασου εμεις που ειμασταν καποτε με οθονες 4 γραμμων να παμε μετα απο μια 6ετια σε 5 ιντσα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...