Προς το περιεχόμενο

Bottleneck σε 990X OC

vejitto

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ το forum Και περνάω στο ψητό:

είμαι αρχάριος στο θέμα του OC.

Πριν από καιρό αγόρασα έναν 990x και τον τρέχω στα 4 GHz, σε ένα X58 SLI Classified με 24 GB triple channel μνήμη. Ο OS δίσκος είναι Samsung Evo Pro.

Την ψύξη την έχει αναλάβει -με απευθείας ανάθεση έργου-μία Corsair H100i.

Το OC το έχω κάνει κάπως στα κουτουρού, νομίζω απλά έπαιξα με το mutli (133x30).

Το πρόβλημα:

χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για επαγγελματική χρήση και κυρίως για δημιουργία 2D/3D video στο After effects CC.

Υπάρχουν κάτι application specific benchmarks στα οποία δεν πιάνω αντίστοιχους χρόνους με άλλους που χρησιμοποιούν i7 920 για παράδειγμα. Συγκεκριμένα μου ρίχνουν στα αυτιά μέχρι και 60% σε χρόνο ολοκλήρωσης του benchmark project.

Οπότε καταλαβαίνω πως ή κάτι έχω κάνει πολύ λάθος, ή υπάρχει κάποιος bottle neck Που δεν μπορώ να εντοπίσω.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;;

post-137799-0-55593600-1409566266_thumb.jpg

post-137799-0-87157900-1409566271_thumb.jpg

post-137799-0-87356000-1409566277_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Hyphen!

Ναι νομίζω όλα τα άλλα τα άφησα στο auto. 

Memory profile είναι auto στο standard (όχι XMP) και με ρεύματα LLC δεν πείραξα τίποτα απολύτως.

Από που να ξεκινήσω;

Το πρόβλημα είναι ότι όποιο guide και να βρήκα Online αναφέρει όρους που δεν είναι 100% ίδιοι στο Mobo μου και φοβάμαι μην κάνω κάτι και κάψω τίποτα.

Μπορείς να μου πεις ένα rule of thumb;

Π.Χ. αν ανεβάσεις Multi πρέπει να χαμηλώσεις blk και να δώσεις ρεύμα στην ρύθμιση τάδε.

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!

Kοιτα σε ιντελ δεν εχω δοκιμασει oc μεχρι τωρα εχω κανει μερικους fx αλλα πανω κατω ειναι τα ιδια.

Πρεπει να παιξεις με το ρευμα καταρχην.

αυτος ειναι ενας οδηγος που βρηκα στο νετ.

Step one: Enter the BIOS and go to the "Frequency/Voltage control" menu.
Step two: Change the "CPU Host Frequency" to 180. This should be good for 3.6 GHz.
Step three: Make sure the PCI-E frequency is still at 100MHz.
Step four: Set the CPU Vcore up to around 1.35V
Step five: Go into the "Memory Feature" submenu
Step six: Set the memory frequency as close to 1600MHz as you can. With a 180MHz bclk, this will probably be around 1450MHz or so.
Step seven: Make sure the first 4 memory parameters are (in this order) 9-9-9-24. Also set the last memory parameter to 2T if it isn't set to that already.
Step eight: Go back to the main "Frequency/Voltage control" menu, and make sure the DIMM voltage is set to 1.5V.
Step nine: Leave all other voltages on auto, and then go into the "CPU feature" menu. Disable Turbo Mode.
Step ten: Set the "QPI frequency selection" to the lowest option.

Για προσπαθησε για αρχη να κανεις τα πρωτα βηματα

Βρήκα έναν οδηγό με τα απολύτως βασικά βήματα για OC του 990x και έλεγε:

ανέβασε το Mutli και δώσε Vcore στο 1,35.

Δεν είδα καμία διαφορά. Το cpuz Μου δείχνει πως είμαι στα 4 GHz και δεν έχω ούτε stability issues, άλλα εξακολουθώ να πατώνω στο benchmark του after effects.

Μου ρίχνουν με 920 στα 4 GHz το οποίο δεν είναι λογικό.

Στο BIOS δεν βρήκα πουθενά κάποια ρύθμιση για LLC.

όσο για την μνήμη έχω αυτην: Kingston HyperX DDR3 1600 (6x4GB) και έχω γεμίσει και τα 6 DIMM slots, που από ότι διάβασα ζορίζει λίγο το rig σε ότι αφορά το πόσο μπορεί να πάει ο CPU.

Δεν ξέρω τι να κάνω ως επόμενο βήμα.

Μήπως κάνει κανείς κατ'οίκον επίσκεψη και OC?  :P

• 2 μήνες μετά...

Καλημέρα, η μνήμες σου στα πόσα τρέχουν, μήπως είναι memory intensive αυτά τα benchs? Αν είδα καλα τρέχουν στα 1333? Είναι στις σωστές θέσεις για να δουλέψει σωστά το triple. Κανε κανα bench με sandra στις μνήμες να δεις που περίπου ε'ισαι. Με ενδιαφέρει και μενα ο 990x και θα ήθελα να ξέρω αν εξακολουθείς να εχεις προβλήηματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...