giannis2429 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Γεια χαρα.Εχω κατεβασει το iso του mint 17 xfce το περναω σε στικακι με το rufus ολα οκ,κάνω επανεκείνηση και πριν ανοιξει ο υπολογιστης εχει 2 επιλογες Bios setup και boot menu,παταω στο δεύτερο και επιλέγω να bootαρει απο το φλασάκι(verbatim 8gb), ύστερα μου βγάζει μια μαύρη οθόνη και μετα απο 5-10 δευτερα πάνω αρριστερά μου εμφανίζει το μήνυμα "Boot error". Τι δεν κάνω σωστά?Αυτη τη στιγμη εχω windows xp he sp3 και το συστημα μου αποτελείται απο intel core2duo 6600, 2gb ram KIingston,intel mainboard d946gzis
bilakos10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δεν έχει φτιαχτεί σωστά το bootable stick, συνήθως λείπει ο bootloader. Δοκίμασε να περάσεις το .iso με το Unetbootin ή με dd αν χρησιμοποιείς ήδη κάποια διανομή linux.
giannis2429 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δεν έχει φτιαχτεί σωστά το bootable stick, συνήθως λείπει ο bootloader. Δοκίμασε να περάσεις το .iso με το Unetbootin ή με dd αν χρησιμοποιείς ήδη κάποια διανομή linux. Το έκανα και με το unetbootin ολοκληρωθηκε επιτυχως η διαδικασια αλλα μολις επιλεγω να κάνει boot απ το στικακι παλι το ίδιο "Boot error" δυστηχως.Είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να βάλω μια διανομή linux και μ εχει παρει απο κάτω που δεν τα καταφέρνω.Τι άλλο μπορω να δοκιμάσω μηπως δεν κάνω σωστα πριν το περάσω σε dvd και προσπαθήσω ετσι?
giannis2429 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Καμιά βοήθεια κανείς?? Edit : Βασικά μολις δοκιμασα το usb σε ενα λαπτοπ acer και bootαρε κανονικά.Οπότε κατι γινεται με το desktop,μηπως δεν bootαρει απο usb?Αλλά γιατι μου δείχνει το στικακι στο boot menu?Να δοκιμάσω με plop?Η μητρικη μου έχει 6 usb θύρες,απο αυτές οι 3 ειναι κατεστραμένες οι άλλες 3 δουλευουν κανονικά,εννοειτε πως σε αυτες που δουλευουν δοκιμαζω το stick απλα το αναφέρω μήπως παίζει κάποιο ρολο.Επίσης έχω ενα usb hub και εκει το έβαλα αλλα τίποτα.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατι το περνας με το rufus και το unetbootin? Δοκιμασε αυτο http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ Επελεξε το αντιστοιχο linux mint απο την κατηγορια, φορτωσε το iso εκει που το εχεις αποθηκευμενο, τικαρε να κανει φορματ το φλασακι, επελεξε το φλασακι, περασε το και ξαναπες μας. Πιστευω θα εισαι ενταξει
chek2fire Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Σε στικάκι τώρα δύσκολο να γίνει μια σωστή εγκατάσταση. Τον bootloader είσαι σίγουρος ότι τον έβαλες στο usb και όχι σε κάποιον από τους driver που έχεις? Για δοκίμασε να μπουτάρεις με το δίσκο που μπουτάρεις κανονικά και το στικάκι πάνω να δούμε αν γίνει τίποτα
giannis2429 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Να στε καλά παιδια τελικα τα κατάφερα! KoKoPsOpSaRoS ευχαριστώ αδερφε, έφταιγε το προγραμμα, το εκανα με αυτό που είπες και bootαρε κανονικά. Μια ακόμη ερώτηση,εγω εχω βάλει το mint 17 xfce,πως μπορώ να κάνω εναλλαγη της γλώσσας απο αγγλικα σε ελληνικα?
gmouzo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Να στε καλά παιδια τελικα τα κατάφερα! KoKoPsOpSaRoS ευχαριστώ αδερφε, έφταιγε το προγραμμα, το εκανα με αυτό που είπες και bootαρε κανονικά. Μια ακόμη ερώτηση,εγω εχω βάλει το mint 17 xfce,πως μπορώ να κάνω εναλλαγη της γλώσσας απο αγγλικα σε ελληνικα? settings/keyboard προσθετεις το ελληνικο (αν δεν το εκανες ηδη) και προσθετεις στο panel δεξι κλικ ( panel/add new items ) το applet keyboard layouts
giannis2429 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα. Ξεθάβω το θέμα για να μην ανοίγω καινουριο. Έβαλα τα mint 17 xfce τα πάντα μια χαρά εκτος απο 1 πράγμα. Έχω 3 εσωτερικους δισκους οι 2 με αρχεια και ο ενας 2 parition στο ενα το λειτουργικο και στο αλλο πάλι αρχεια,το θέμα είναι οτι δεν μου χει τους δισκους προσαρτημένους,τους εμφανίζει στην επιφάνεια εργασίας αλλα σκιερούς,όταν κάνω άνοιγμα εναν απο αυτους μπορω και τον χρησιμοποιω αλλα μόλις κλείσω το pc η κάνω επανεκείνηση πάλι το ίδιο.Πατώντας δεξι κλικ στον δισκο έχει μια επιλογη προσάρτηση τόμου το πατάω αλλα συνεχίζει το προβλημα,επίσης στη διαχείρηση δίσκων έχω επιλέξει αυτόματη επιλογή προσάρτησης αλλά ούτε αυτο δούλεψε. Καμιά γνώμη?
noa113 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2014 Έπρεπε να αρχίσεις νέο νήμα μιας και η ερώτησή σου δεν έχει καμία σχέση με τον παρόν. Δεν έχω mint ούτε xfce οπότε θα σου δώσω μια λύση μέσω τερματικού που δουλεύει παντού (θεωρητικά). Πρέπει να ανοίξεις το αρχείο "/etc/fstab", μπορείς να το κάνεις ως root με την εντολή: "# nano /etc/fstab" ή ίσως για την περίπτωση του mint αν δεν υπάρχει λογαριασμός root να πρέπει να δώσεις την εντολή "$ sudo nano /etc/fstab" με το δικό σου χρήστη. Μέσα στο αρχείο αυτό θα υπάρχει μια γραμμή για κάθε filesystem που γίνεται mount αυτόματα σε κάθε εκκίνηση του συστήματος. Θα πρέπει λοιπόν να προσθέσεις μια γραμμή για κάθε σκληρό δίσκο ή διαμέρισμα σκληρού δίσκου (partition) που θέλεις να βλέπεις πάντα έτοιμο και χωρίς περαιτέρω ενέργειες. Κάθε γραμμή του αρχείου fstab έχει τη μορφή: "<file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>" για παράδειγμα ορίστε μια γραμμή από το δικό μου fstab: /dev/sdc1 /media/usb0 auto rw,user,noauto 0 0 αυτή η γραμμή λοιπόν λέει ότι θα κάνει mount το "/dev/sdc1" (είναι ένα φλασάκι) στο σημείο "/media/usb0", ο τύπος του filesystem είναι "auto", οι επιλογές που έχουν γίνει για το mounting είναι "rw,user,noauto" το μηδενικό στη συνέχεια λέει στο σύστημα κάτι που ας μην το συζητήσουμε εδώ ενώ το τελευταίο μηδενικό λέει στην εντολή fsck να μην ελέγξει το συγκεκριμένο filesystem (αν θέλαμε να το ελέγξει θα έπρεπε να βάλουμε "2", το filesystem / έχει πάντα το "1"). Στην περίπτωσή σου λοιπόν θα πρέπει στο αρχείο /etc/fstab να προσθέσεις για κάθε ένα δίσκο/partition μια γραμμή. Το πρώτο πεδίο της γραμμή όπως είπαμε είναι για να καθορίσεις ποιο partition θέλεις να κάνεις mount πρέπει λοιπόν να βρεις έναν τρόπο να ξεκαθαρίσεις ποιό είναι το κάθε partition. Αν τα έχεις μόνιμα συνδεδεμένα στη μητρική και δεν κάνεις αλλαγές τότε αρκεί να βρεις τη διεύθυνσή τους στον κατάλογο /dev όπως για παράδειγμα "/dev/sdc1" ή "/dev/hda2" κλπ. Ενναλακτικά (και για πιο ολοκληρωμένη και σωστή λύση) θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Label ή το UUID του partition. Αν δεν ξέρεις πως να το βρεις θα σου πω. Για το δεύτερο πεδίο της γραμμής: πρέπει να καθορίσεις σε ποια σημεία θα γίνεται κάθε φορά η προσάρτηση. Πρέπει λοιπόν για κάθε δίσκο να φτιάξεις ένα φάκελο στο "/media", για παράδειγμα αν θέλεις να φτιάξεις ένα σημείο προσάρτησης για το δίσκο με τα τραγούδια θα μπορούσες να το κάνεις με την εντολή: # mkdir /media/audio-files Θα βάλεις λοιπόν μια γραμμή της μορφής: /dev/hda2 /media/audio-files ext3 defaults 0 2 Προσοχή: θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα "/dev/hda2" και "/media/audio-files" με όσα ισχύουν στη δική σου περίπτωση. Τελευταίο βήμα: θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι ο χρήστης σου μπορεί να γράψει και να διαβάσει αυτά τα partitions. Οπότε θα πρέπει να εκτελέσεις την εντολή: "$ sudo chown -R USERNAME:USERNAME /media/audio-files" Προσοχή: θα πρέπει να αντικαταστήσεις τα "USERNAME" και "/media/audio-files" με όσα ισχύουν στη δική σου περίπτωση. Μια γενικότερη λύση (και πιο σωστή ειδικά αν έχεις περισσότερους από έναν χρήστες) θα ήταν να προσθέσεις το χρήστη που χρησιμοποιείς στο σωστό group που έχει πρόσβαση στις συσκευές. Αυτό για το Debian είναι το "plugdev" group, λογικά έτσι θα είναι και για το Mint αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μπορείς να δεις σε ποια group είναι ήδη γραμμένος ο κάθε χρήστης με την εντολή: "$ groups". Μετά θα πρέπει να εκτελέσεις τις ακόλουθες 3 εντολές ώστε να μπορούν όλοι οι χρήστες του group plugdev να έχουν τα δικαιώματα στους νέους σκληρούς δίσκους: $ sudo chgrp plugdev /media/audio-files $ sudo chmod g+w /media/audio-files $ sudo chmod +t /media/audio-files Περιληπτικά λοιπόν τα βήματα που πρέπει να κάνεις για κάθε partition είναι: * να φτιάξεις τον νέο κατάλογο στο /media * να προσθέσεις τη σωστή γραμμή στο /etc/ftab * να εξασφαλίσεις ότι όλοι οι χρήστες που θέλεις θα έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης στο νέο partition Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις: $ man fstab $ man mount
gmouzo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 επειδη οι διισκοι ειναι usb και πιθανοιν να εχεις προβλημα στις προσαρτησεις με διαφορετιμα name καθε φορα καλυτερα να χρησιμοποιησεις uuid στην προσαρτηση (το βρισκεις με " ls /dev/disk/by-uuid/ -alh " αφου κανεις μια φορα προσαρτηση σε ολους) οποτε σε αυτα που σου γραφουν παραπανω βαζεις (αντι /dev/sdc1) UUID=χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ /media/usb0 auto rw,user,noauto 0 0 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα