cpttony Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Προς το παρων εχω μια LG @768p (VGA port only)--δεν θελω σχολιο-- και λεω να αγορασω μια καινουρια! Η καρτα γραφικων ειναι η ΑSUS GTX 760. Εχω την εξης ερωτηση 1080p αναλυση ή περισσοτερα καρε? Το ιδανικο θα ητνα και τα δυο αλλα.. Δεν παιζω με ΑΑ, V-Sync και τα συναφη.. ειχα διαβασει στο νετ οτι, αν εχεις χαμηλοτερη αναλυση εχει καλυτερα fps (αυτο το εχω καταλαβει ηδη) αλλα και το προσδοκιμο ζωης, ας πουμε, της καρτας ειναι μεγαλυτερο.. Επεξηγουμε πχ (τυχαια τα νουμερα) 1080ρ->4 χρονια 900ρ -> 5 χρονια 768ρ-> 6 χρονια Ισχυει κατι τετοιο? Τι οθονη μου προτεινετε μεχρι 100Ε για gaming? 1080ρ ή κατι λιγοτερο για καλυτερη αποδοση του υπολοιπου συστηματος? Υ.Γ Δεν παιζει να αλλαξω καρτα γραφικων πριν απο 4 χρονια απο τωρα! (λεφτα βλεπεις) Οποτε..Ευχαριστω
eSATA Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2014 Αν δεν μπορείς να δώσεις πάνω από 100 ευρώ δες καμια μεταχειρισμένη IPS LG 23".Λιγότερο από 1080p μην το σκέφτεσαι καν.
Millennium Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Οθόνη των 100 ευρώ για αυτή τη κάρτα και το σύστημα είναι φάουλ.
cpttony Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Για την ακριβεια ειχα στο μυαλο μου μια απο τις 2 που ειναι στο πρωτο λινκ (ποια θα προτεινατε?) http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/othones.htm?RESOLUTION=1600%20x%20900 Γιατι αναγκαστικα να παρω 1080ρ, για να μην μπορω σε 1,5 χρονο να παιζω τα παιχνιδια σε υψηλα καρε ή και γραφικα? Αυτη που βρηκα σε 1080ρ ειναι καλη? http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/othones/monitor/LG-Othonh-LED-21-5-22M45D-B.htm
cabdik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 κατσε να τα παρουμε με τη σειρα......!! η αναλυση με τα FPS ειναι αντιστροφως αναλογα. Δλδ, οσο ανεβαινει η αναλυση, κατεβαινουν τα FPS. αν βαλεις και φιλτρα-εφε, καταλαβαινεις οτι το βαρος στην καρτα αυξανεται..!! Ομως, απο την αλλη...., ακριβως επειδη καποια φιλτρα (ΑΑ) ειχαν βγει, λογω του οτι παλιοτερα ειχαμε οθονες πολυ χαμηλης αναλυσης (π.χ 1024*768), για να εξομαλυνουν τα "σκαλοπατακια" των μεγαλων πιξελ, και να βελτιωσουν την απεικονιση, τωρα με την 1080p αναλυση δεν τα χρειαζεσαι. αρα μπορεις να τα βγαλεις και να αφαιρεσεις αυτο το βαρος απο την καρτα..!! επειτα πρεπει να υπολογιζεις, οτι καθε νεα γενια παιχνιδου, βγαινει πιο απαιτητικη απο την προηγουμενη, αρα δεν μπορειςς να ξερεις απο σημερα, αν θα μπορεις να παιζεις π.χ. το Crysis 4 με αυτη τη καρτα σε 2 χρονια..!! επισης, μπορεις, αν -στο μελλον- βλεπεις οτι η καρτα ζοριζεται σε καποιο παιχνιδι, μεσα απο τις ρυθμισεις του παιχνιδιου, μπορεις να κατεβασεις λιγο την αναλυση (κι ας εχεις 1080Ρ μονιτορ), ουτως ωστε να παρει ανασα η καρτα..!! βεβαια η 760 ειναι αρκετα δυνατη και πιστευω θα την βγαλεις μια 3ετια, εστω και με καποιες παραχωρησεις σε φιλτρα και εφε..!! αλλα καποια παιχνιδια, ισως να ειναι πολυ πιο βαρια στο μελλον..!! αρα, καταληγοντας...., οθονη θα παρεις 1080ρ, ουτως η αλλως, καθως δεν παιζεις μονο παιχνιδια στο πισι....!!! και καλυτερα να εχεις μεγαλη επιφανεια εργασιας. τωρα το ποια οθονη θα επιλεξεις, ειναι και θεμα μπατζετ..! αλλα σκεψου καλα, οτι δεν αλλαζεις οθονες καθε μηνα...!! αν μπορεις να ανεβεις σε μπατζετ, να το συζητησουμε..!! αλλιως να δουμε τι μπορεις να βρεις..!! θα εβαζα ως κατωτερο οριο αυτη http://www.skroutz.gr/s/4688280/LG-23MP55HQ.html 1
TheELF Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Ομως, απο την αλλη...., ακριβως επειδη καποια φιλτρα (ΑΑ) ειχαν βγει, λογω του οτι παλιοτερα ειχαμε οθονες πολυ χαμηλης αναλυσης (π.χ 1024*768), για να εξομαλυνουν τα "σκαλοπατακια" των μεγαλων πιξελ, και να βελτιωσουν την απεικονιση, τωρα με την 1080p αναλυση δεν τα χρειαζεσαι. αρα μπορεις να τα βγαλεις και να αφαιρεσεις αυτο το βαρος απο την καρτα..!!Δεν βγήκαν περισσότερο επειδή οι LED/LCD κτλ αν κατεβάσεις την ανάλυση κάτω από αυτήν της οθόνης βγαίνουν χοντρά τα Pixel;; Στης CRT οθόνες και στο 800χ600 να πας είναι αρκετά ομαλά τα γραφικά.
cpttony Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Αν ριξω ομως την αναλυση μετα απο 2 χρονια, θα φαινεται χαλια το παιχνιδι (πιξελακια και ετσι) (το ειχα δοκιμασει, επαιζα το ΒΟΙΙ σε λιγοτερο απο 1366*768 για να εχω καλυτερη αποδοση σε καρε-δεν ειχα την 760-) Για μενα το ιδανικο θα ηταν υψηλη αναλυση και πολλα καρε...Αν παρω μια οθονη για φετος & λογικα για τα μεγαθηρια που βγαινουν του χρονου καλυβομαι, μετα τι γινεται? Θα πρεπει να ριξω αναλυσεις, γραφικα για να τρεχει "ομαλα" το παιχνιδι.. Μεχρι τωρα μεχρι 100Ε βγαινω για οθονη (τρεχουν αλλα πραγματα), την κραταμε αυτη, προς το παρον ομως δεν εχω και τοσο μεγαλο γραφειο για να μπει..επιειδη εχω σκοπο να παρω και ενα σοικο γραφειακι..θα δω..Σε πιο φθηνη?
cabdik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Αν ριξω ομως την αναλυση μετα απο 2 χρονια, θα φαινεται χαλια το παιχνιδι (πιξελακια και ετσι) (το ειχα δοκιμασει, επαιζα το ΒΟΙΙ σε λιγοτερο απο 1366*768 για να εχω καλυτερη αποδοση σε καρε-δεν ειχα την 760-) Για μενα το ιδανικο θα ηταν υψηλη αναλυση και πολλα καρε...Αν παρω μια οθονη για φετος & λογικα για τα μεγαθηρια που βγαινουν του χρονου καλυβομαι, μετα τι γινεται? Θα πρεπει να ριξω αναλυσεις, γραφικα για να τρεχει "ομαλα" το παιχνιδι.. Μεχρι τωρα μεχρι 100Ε βγαινω για οθονη (τρεχουν αλλα πραγματα), την κραταμε αυτη, προς το παρον ομως δεν εχω και τοσο μεγαλο γραφειο για να μπει..επιειδη εχω σκοπο να παρω και ενα σοικο γραφειακι..θα δω..Σε πιο φθηνη? ουτως η αλλως, το να κατεβασεις αναλυσεις σε LCD μονιτορς ειδικα, δεν ειναι και το καλυτερο!! η οθονη αποδιδει την καλυτερη εικονα στην μεγιστη αναλυση που εχει. απο εκει και κατω το downscaling εξαρταται απο το ποσο καλο scaler εχει, αλλα και παλι.... δεν θα το προτεινα, παρα μονο σε ακραιες καταστασεις, εκει που δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο..!! σωστα το λες, το ιδανικο ειναι και υψηλες αναλυσεις, αλλα και μπολικα FPS, αλλα.... δυστυχως. δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα..! αρα πρεπει να κανουμε καποιους συμβιβασμους. αν δεν μπορεις να ανεβεις σε μπατζετ για οθονη, εγω θα κοιταζα καποια απο αυτες http://www.skroutz.gr/s/4571467/AOC-i2269Vw.html http://www.skroutz.gr/s/4612682/LG-22M45HQ-B.html ΥΓ. κοιτα να εχει και VGA, και DVI-HDMI. εχεις ψηφιακη συνδεση με τις δευτερες θυρες, ενω η πρωτη ειναι αναλογικη..! 1
Millennium Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Θα χαραμιστεί το σύστημα με οθόνη τέτοιων price range και μικρών ιντσών.Το πιθανότερο είναι αργά ή γρήγορα να λες γιατί δεν πήρα μια πιο σωστή.Για μένα καλύτερα να μαζέψεις κάποια παραπάνω χρήματα.Η οθόνη είναι επένδυση και αρκετοί δεν το αντιλαμβάνονται και παίζουν και με την υγεία των ματιών τους. 1
cpttony Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2014 Θα χαραμιστεί το σύστημα με οθόνη τέτοιων price range και μικρών ιντσών.Το πιθανότερο είναι αργά ή γρήγορα να λες γιατί δεν πήρα μια πιο σωστή.Για μένα καλύτερα να μαζέψεις κάποια παραπάνω χρήματα.Η οθόνη είναι επένδυση και αρκετοί δεν το αντιλαμβάνονται και παίζουν και με την υγεία των ματιών τους. Ναι, συμφωνω απολυτα μαζι σου...Εγω ρωτησα γιατι ειχα την απορια για αν βαλω 1080ρ μονιτορ σε 2 χρονια πρεπει να ριξω πολλα απο τις ρυθμισεις για να παιζω σε πολλα καρε, ενω αν βαλω ενα τσαφ κατω (πχ 900ρ) μηπως εχω περισσοτερα καρε για πιο πολλα χρονια.. Δεν ειμαι hardcore gamer, παιζω απαιτητικα παιχνιδια, αλλα οχι ολα τα φιλτρα ανοιγμενα, προτιμω περισσοτερα καρε σε λιγο μικροτερη αναλυση, παρα να ριχνω ρυθμισεις για να τα αποκτησω.. Πιστευω να καταλαβαινεις τι σκεφτομαι.. Πιος σου ειπε οτι δεν θελω να βαλω 1080ρ μινιτορ και 2,5Κ θελω, αλλα επειδη παντα πριν απο τα 4 χρονια μια καρτα δεν την αλλαζω, θελω να εχω ικανοποιητικες αποδοσεις σε καρε/αναλυσεις!
Millennium Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Την οθόνη πιθανόν να την αλλάξεις πιο αργά βέβαια.
cpttony Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Την οθόνη πιθανόν να την αλλάξεις πιο αργά βέβαια. Tι εννοείς?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα