Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε σύστημα XP SP3, χθες βράδυ άλλαξα ISP και πήγα στην ΟΤΕΝΕΤ.

Έχω το εξής παλαβό πρόβλημα:

Μετά από κάθε επανεκκίνηση, δεν δουλεύει το web browsing (IE, Firefox, Chrome)  ενώ δουλεύουν:

1. email

2. torrents

3. teamviewer

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το CMD μπορώ να κάνω telnet <site> 80, δηλαδή να δω τον web server, αλλά από browser όχι! 

Λίγες ώρες μετά από το reboot, δε δουλεύει τίποτε απολύτως, δηλαδή ούτε ό,τι ως τώρα δούλευε.

Το θεμα είναι πως στο μηχάνημα αυτό έχω κατά καιρούς συνδέσει διάφορα VPN clients και το πράγμα έχει μάλλον στραπατσαριστεί, οπότε σκέφτομαι να ξαναβάλω την κάρτα από το μηδέν. Ωστόσο ορισμένα adaptors δεν θέλουν να βγούν, βγαίνει μήνυμα ότι, παρότι είναι disabled, δεν μπορούν να βγούν γιατί είναι απαραίτητα για τη λειτουργία. Εννοείται πως έχω βγάλει από το add/remove programs όλα τα clients, αλλά αυτά έχουν αφήσει κατάλοιπα, ένα "SecuRemote minoport" κι ένα "expat shield miniport", που βρίσκονται δίπλα στην Nvidia κάρτα δικτύου μέσα στο device manager. Η κάρτα φαίνεται ομαλά, αυτά με ένα κόκκινο Χ πάνω τους αφού είναι disabled.

Πώς μπορώ να ξεκινήσω από τη μηδέν βάζοντας εκ νέου την κάρτα ΚΑΘΟΛΙΚΑ;

Δοκίμασα νέα εγκατάσταση drivers κάρτας, έγινε ομαλά αλλά δεν βοήθησε.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Γιώργος

Δημοσ.

Δεν βλέπω να υπάρχει τρόπος να ορίσω DNS στον firefox τουλάχιστον... Ούτε στον ΙΕ έχω δει ποτέ τέτοια ρύθμιση. Υπάρχει σίγουρα;

¨Ενα μόνο σετάρισμα ΕΙΧΑ με τον προηγούμενο πάροχο, ένα proxy, και βέβαια το έχω βγάλει τώρα.

Δεν νομίζω πως είναι θέμα browser, αφού το πρόβλημα το έχω με  ΟΛΟΥΣ (και με όπερα έχω δοκιμάσει)

Το πρόβλημά μου πρέπει να είναι συστημικό, network settings

Δεν μπορώ καν να μπω στη σελίδα του router μου, 192.168.1.1, παρότι ΚΑΙ αυτή τη βλέπω με

telnet 192.168.1.1      80

Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ τρελό το πρόβλημα, δεν το έχω ξαναδει ποτέ, 22 χρόνια ασχολούμαι...

Έχω συνδεθεί με Teamviewer με τον υπολογιστή μου στο γραφείο, για να γράψω εδώ... Αν είναι δυνατόν...

Δημοσ.

Ε όχι βέβαια...

Σήμερα έβαλα ασύρματη κάρτα στο PC, ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν δουλεύει, η κάρτα δεν βλέπει καν τον router, ενώ βλέπει άλλους από τη γειτονιά.

Πάει για format, κράτησε κοντά 6 χρόνια...

Δημοσ.

σαν ρυθμισμένος proxy στο browser ακούγεται αφου δεν μπορεις να χτυπησεις εξωτερικη σελίδα. Κοίταξε αν έχεις τέτοιες ρυθμίσεις. Αν είναι οκ εκεί, δήλωσε χειροκίνητο DNS στην κάρτα δικτύου σου το 8.8.8.8

Δημοσ.

Να ξέρεις ότι οι ρυθμίσεις σύνδεσης του ie είναι καθολικές για όλους τους browsers. Πήγαινε Εργαλεία->Επιλογές internet και στην καρτέλα Συνδέσεις φρόντισε να μην έχει τίποτα στο άσπρο κουτάκι. Στην ίδια καρτέλα πάτα στις Ρυθμίσεις LAN και φρόντισε να είναι επιλεγμένο μόνο το Αυτόματος εντοπισμός ρυθμίσεων. Αν είναι τσεκαρισμένο το Διακοσμιστής μεσολάβισης ξετσεκάρισε το.

Πήγαινε και στην καρτέλα Για προχωρημένους και πάτα Επαναφορά... για να μηδενίσει ο ie.

Τέλος, βγάλε την κάρτα δικτύου και βάλτην σε άλλη θέση μήπως βοηθήσει.

Δημοσ.

Τα έχω κάνει αυτά εκτός από το reset, το έκανα και δεν βοήθησε

Μετακίνιση κάρτας δεν παίζει, είναι μέσα στη μητρική

Το πρόβλημά μου πιθανότατα οφείλεται σε υπολείμματα network drivers και κυρίως στο αναθεματισμένο expat shield που έχει ταλαιπωρήσει κι άλους γιατί άμα το βάλεις, δεν το βγάζεις ΄οσο κι αν προσπαθήσεις

Δημοσ.

Παρατήρησα πως όταν μπούταρα σε safe mode,  όλα πήγαν περίφημα, κανένα πρόβλημα.

Αυτό βοηθάει καθόλου στη λύση ;

Δημοσ.

Μήπως εννοείς "Ασφαλή λειτουργία με δίκτυο"; Σε απλό safe mode δεν έχεις δίκτυο.

Σε safe mode δεν φορτώνει σχεδόν τίποτα, μόνο τα απολύτως απαραίτητα γι αυτό μάλλον δουλεύει εκεί.

Δημοσ.

Φαντάζομαι κάποιο driver παρεμβαίνει στα πρωτόκολλα δικτύου και τα μπλέκει. Δοκίμασες να διαγράψεις όλα τα πρωτόκολλα από τις ιδιότητες του προσαρμογέα και να κάνεις επανεκκίνηση για τα ξαναστήσει από την αρχή;

Δημοσ.

Τα drivers που φαίνονταν  ύποπτα δεν έβγαιναν, παρότι τα είχα disabled, έλεγε πως είναι απαραίτητα για την επανεκκίνηση

Τα δοκίμασα όλα, δεν γινόταν τίποτε

Χρησιμοποιώ παρατατικό γιατι πλέον έχω βάλει windows 7

Πριν καν βάλω network drivers, το σύστημα είδε την κάρτα και τον router και μπήκα καρφωτά στο δίκτυο

Τώρα ξαναστήνω τα πάντα από την αρχή

Μετά από σχεδόν 6 χρόνια με τα ΧΡ, νομίζω πως ήμουν απο΄τους παλιότερους χρήστες τους, συνήθως αναγκάζεται κανείς να κάνει format  στα 2-3-4 χρόνια, ειδικά όταν βάζει και βγάζει εφαρμογές με τις ντουζίνες όπως εγώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...