Προς το περιεχόμενο

PellesC Access Violation Error?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρετε γιατί μου βγάζει συνέχεια αυτό το Error όταν πάω να κάνω Debug? "Acess Violation". Κολλάει και πρέπει να το kick-άρω από τις διεργασίες :/ 

Windows 8.1

PellesC 8

Δημοσ.

Δεν μας δίνεις αρκετές πληροφορίες για να βοηθήσουμε.

Δοκίμασε όμως να απεγκαταστήσεις την Pelles-C, να κάνεις reset τα Windows και μετά να την εγκαταστήσεις ξανά, αλλά αυτή τη φορά τρέξε τον installer της με δικαιώματα διαχειριστή.

Αν την έχεις ήδη εγκαταστήσει με δικαιώματα διαχειριστή, δώσε μας περισσότερες πληροφορίες (αν και προσωπικά δεν έχω εύκολη πρόσβαση σε Windows 8).

Μια άλλη πιθανότητα πάντως είναι να κρασάρει το πρόγραμμά σου μέσα στον debugger και να τον κολλάει. Έχεις δοκιμάσεις να βάλεις break-point π.χ. στην 1η γραμμή της main() πριν καλέσεις τον debugger; (υποθέτω πως η γραμμή 1 της main() έχει ελάχιστες πιθανότητες να σου κρασάρει το πρόγραμμα, για αυτό και είπα για αυτήν ... λογικά θα  είναι ο ορισμός κάποιας μεταβλητής).

Δημοσ.

Από αυτά που σου πρότεινα στο προηγούμενο ποστ έκανες τίποτα;

ΥΓ. Σου ξανά-λέω, δεν μας δίνεις αρκετές πληροφορίες για να βοηθήσουμε. Δοκίμασε να τρέξεις τον debugger με ένα απλό hello.c πρόγραμμα και πες μας αν και που σου κολλάει. Ιδανικά πόσταρε και screenshots από τις ρυθμίσεις που έχεις (π.χ. έχεις ενεργοποιήσει τον debugger τόσο στην καρτέλα του compiler όσο και στην καρτέλα του linker; )

Δημοσ.

Κώδικας

#include <stdio.h>

int Add(int x, int y);
int Sub(int x, int y);
int Mul(int x, int y);
int Div(int x, int y);

int main()
{
	printf("%d\n", Add(10, 20));
	printf("%d\n", Sub(20, 10));
	printf("%d\n", Mul(10, 20));
	printf("%d\n", Div(20, 10));

return 0;
}

int Add(int x, int y) 
{
	return (x + y);
}

int Sub(int x, int y) 
{
	return (x - y);
}

int Mul(int x, int y) 
{
	return (x * y);
}

int Div(int x, int y) 
{
	return (x / y);
}

Όταν πάω να κάνω Debug μου βγάζει το παρακάτω Error

screenshot_33.png

screenshot_34.png

Όσες φορές και να πατήσω OK δεν εξαφανίζεται. Αναγκάζομαι να το Kick-άρω από τις διεργασίες.

Projct Options 1 (Μου βγάζει "No Debug Information & Acess Violation")

screenshot_35.png

screenshot_36.png

Projct Options 2 (εδώ μου βγάζει κατευθείαν Access Violation)

screenshot_37.png

screenshot_38.png

Δημοσ.

Στην καρτέλα του Linker δοκίμασε να βάλεις μονάχα Codeview (αντί Codeview & COFF format). Στην καρτέλα του compiler το θέλεις Full (όπως το έχεις δλδ στο 2ο ss).

ΥΓ. Στην καρτέλα του assembler άσε None στον debugger.

EDIT:

Τελικά την έχεις εγκαταστήσει με δικαιώματα διαχειριστή την Pelles C ή όχι; Αν όχι, κάνε το.

Δημοσ.

Στην καρτέλα του Linker δοκίμασε να βάλεις μονάχα Codeview (αντί Codeview & COFF format). Στην καρτέλα του compiler το θέλεις Full (όπως το έχεις δλδ στο 2ο ss).

ΥΓ. Στην καρτέλα του assembler άσε None στον debugger.

EDIT:

Τελικά την έχεις εγκαταστήσει με δικαιώματα διαχειριστή την Pelles C ή όχι; Αν όχι, κάνε το.

Έκανα αυτό που μου είπες, επίσης το πέρασα πάλι με δικαιώματα διαχειριστή (αν και έτσι πρέπει να το είχα περάσει) ΑΛΛΑ το πρόβλημα παραμένει.

Δεν νομίζω ότι θα μου χρειαστεί το Debug αλλά καλού κακού θέλω να το έχω στο PellesC.

Χρησιμοποιώ PellesC γιατί υποστηρίζει C99 που είναι το πρότυπο που αφήνουν στο IEEEXtreme. To VS δυστυχώς δεν πρέπει να υποστηρίζει C99, μόνο C11. :(

Δημοσ.

Έκανα αυτό που μου είπες, επίσης το πέρασα πάλι με δικαιώματα διαχειριστή (αν και έτσι πρέπει να το είχα περάσει) ΑΛΛΑ το πρόβλημα παραμένει.

Δεν νομίζω ότι θα μου χρειαστεί το Debug αλλά καλού κακού θέλω να το έχω στο PellesC.

Περίεργο, θα έπρεπε να σου δουλεύει (υποθέτω πως έκανες re-built το project μετά από τις αλλαγές των ρυθμίσεων, σωστά; ). Σε μένα δουλεύει μια χαρά τόσο σε WinXP SP3 όσο και σε Win7.

Εκτός αν πρόκειται για κάποια ιδιαιτερότητα συγκεκριμένα στα Win 8 (δεν μπορώ να το τεστάρω γιατί δεν έχω Win 8 εδώ). Μπορείς να ποστάρεις και στο φόρουμ της Pelles-C για περαιτέρω βοήθεια.

Χρησιμοποιώ PellesC γιατί υποστηρίζει C99 που είναι το πρότυπο που αφήνουν στο IEEEXtreme. To VS δυστυχώς δεν πρέπει να υποστηρίζει C99, μόνο C11. :(

Νομίζω πως ούτε C11 υποστηρίζει το VS.

Αν δεν βγάλεις άκρη, μπορείς να δοκιμάσεις με Code::Blocks... κατέβασε το αν είναι είτε από το 2ο είτε από το 3ο link, για να σου εγκαταστήσει και το mingw tool-chain. Στην περιγραφή λέει πως είναι μέχρι Win7 αλλά δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις σε Win8.

Δημοσ.

[rant]

Θα βγω εκτός θέματος αλλά μόνο εγώ βρίσκω θλιβερό ότι εν έτει 2014 δεν μπορούμε να προτείνουμε μια σοβαρή - ολοκληρωμένη πλατφόρμα σε Windows ? Δεν μιλάμε για την Go αλλά για την C, μια γλώσσα που υπάρχει από το 1970.

Όπως άφοβα προτείνουμε το βιβλίο του King, να έρθει κάποιος και να πει θέλω να δουλέψω C και να του πούμε "θα βάλεις αυτό το IDE με κλειστά μάτια". Για όνομα του Joe Pesci δηλαδή.

[/rant]

• Like 1
Δημοσ.

[rant]

Θα βγω εκτός θέματος αλλά μόνο εγώ βρίσκω θλιβερό ότι εν έτει 2014 δεν μπορούμε να προτείνουμε μια σοβαρή - ολοκληρωμένη πλατφόρμα σε Windows ? Δεν μιλάμε για την Go αλλά για την C, μια γλώσσα που υπάρχει από το 1970.

Όπως άφοβα προτείνουμε το βιβλίο του King, να έρθει κάποιος και να πει θέλω να δουλέψω C και να του πούμε "θα βάλεις αυτό το IDE με κλειστά μάτια". Για όνομα του Joe Pesci δηλαδή.

[/rant]

Εγώ αν έχεις παρατηρήσει κατά κανόνα προτείνω Pelles-C για ξεκίνημα και Code::Blocks για πιο προχωρημένα projects.

Δεν το κάνω τυχαία!

Από προσωπική πείρα έχω διαπιστώσει μακρόχρονα πως η μεν Pelles-C είναι από τα πιο φιλικά και σταθερά περιβάλλοντα για C (αν όχι το πιο φιλικό, αλλά προφανώς με limitations) και το δε Code::Blocks είναι από τα πιο πλήρη περιβάλλοντα για C (αν όχι το πιο πλήρες, αλλά προφανώς με επιπρόσθετη πολυπλοκότητα).

Το όποιο πρόβλημα προκύπτει με οποιαδήποτε από τα δυο, νομίζω πως έχει να κάνει πολύ περισσότερο με το φυσιολογικό "πελάγωμα" όσων κάνουν τα πρώτα τους βήματα, παρά με bugs των 2 προτάσεων (τα οποία προφανώς και υπάρχουν, περισσότερα ή λιγότερα κατά καιρούς).

Αν πάρω αυτολεξί το "σοβαρή, ολοκληρωμένη πλατφόρμα σε Windows για C" που γράφεις, τότε νομίζω πως το Code::Blocks είναι overall αρκετά (έως πολύ) hard to beat.

ΥΓ. Θετικότατες εντυπώσεις μου έχει αφήσει και το Netbeans version για C/C++ αλλά αφενός πάει καιρός από την τελευταία φορά που το δοκίμασα (1-1.5 χρόνος) και αφετέρου έχει κι αυτό σχετικά ανεβασμένο learning-curve για κάποιον που ξεκινάει για 1η φορά.

Δημοσ.

Ρε παιδιά!, αν δεν υπήρχε το limit του C99 δεν θα είχα κανένα θέμα, υπάρχουν αρκετά IDE (DevC++/VS/CodeBlock)!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να το έχει μόνο σε W8 γιατί παλιά(αρκετούς μήνες) είχα Pelles σε W7 και ήταν όλα καλά. 

Κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω σε Windows 7.

Δημοσ.

Ρε παιδιά!, αν δεν υπήρχε το limit του C99 δεν θα είχα κανένα θέμα, υπάρχουν αρκετά IDE (DevC++/VS/CodeBlock)!

Το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να το έχει μόνο σε W8 γιατί παλιά(αρκετούς μήνες) είχα Pelles σε W7 και ήταν όλα καλά. 

Το mingw tool-chain (και άρα όλα τα IDE που το χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένων των Code::Blocks & Orwell Dev-C++ που αναφέρεις) υποστηρίζει όλες τις αναθεωρήσεις της C (C89/C90, C99, C11).

ΥΓ. Διάβαζα στο φόρουμ της Pelles-C πως δεν έχει πρόβλημα με τα Win8, αλλά δε την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Δημοσ.

Το mingw tool-chain (και άρα όλα τα IDE που το χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένων των Code::Blocks & Orwell Dev-C++ που αναφέρεις) υποστηρίζει όλες τις αναθεωρήσεις της C (C89/C90, C99, C11).

ΥΓ. Διάβαζα στο φόρουμ της Pelles-C πως δεν έχει πρόβλημα με τα Win8, αλλά δε την έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Δεν έχω μπει στην διαδικασία να πάω στο Forum τους να ρωτήσω γιατί βαριέμαι να περιμένω απάντηση.

Δημοσ.

Στις screenshots που έδωσες βλέπω ένα πεδίο "Machine" με τιμή X86. Δεν ξέρω αν κάνει αυτό που φαντάζομαι αλλά μου έφερε στο μυαλό να σε ρωτήσω αν τρέχεις 64bitα W8 και ποια έκδοση της Pelles C χρησιμοποιείς.

Αν χρησιμοποιείς την 64bitη, δοκίμασε να παράξεις κώδικα 64bit (ίσως αλλάζοντας το παραπάνω πεδίο σε X64) και να δεις αν γίνεται debug εκείνος.

Δημοσ.

Το PellesC Γερμανοί το έχουν φτιάξει? ... εμ! για αυτό είναι τόσο τρύπιο!, πιο τρύπιο και από την Ελένη.

Παιδιά το βρήκα!

Είναι τόσο μπουρδέλο που ήθελε να αλλάξω και Machince σε x64... τι να πω! υποτίθεται ότι τα 64bit Windows τρέχουν και 32bit εφαρμογές...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...