XMorsX Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Το χαρακτηριστικο της εικονας ειναι οτι το μαυρο της οθονης ειναι πιο ανοιχτο χρωμα απο το μαυρο του πλαισιου, με αποτελεσμα να φαινεται ριχο και ξεβαμμενο. Για αυτο το λογο λεω οτι εφοσον μπορειτε να αγορασετε εξισου καλη οθονη με την Dell U2415 αλλα χωρις frameless casing, καλο ειναι να το κανετε. Οριστε οι δυο που προτεινω, η Asus ειναι λιγο καλυτερη αλλα για οποιον θεωρει οτι η BenQ θα εχει καλυτερο service, ειναι και αυτη πολυ καλη. https://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?keyphrase=asus+vs24ahl https://www.skroutz.gr/s/3751588/BenQ-BL2411PT.html
Alastor192 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Βλεπω οτι υποτιματε το frameless casing, το οποιο κανει μεγαλυτερη (αρνητικη) διαφορα απο πολλα μετρησιμα μεγεθη αποδοσης. Οριστε και φωτογραφια που φαινεται η διαφορα: https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/ Aπο εκει και περα δεν εχω να συμπληρωσω κατι παραπανω, περα απο το οτι δεν εχει semi-glossy coating. Δεν υπαρχει ξκαθαρη ορολογια και καποιοι θα λεγανε το coating semi-glossy διοτι ειναι ελαφρυτερο απο τις φθηνες matte IPS και ακομη περισσοτερο απο τις παλιες grainy IPS οθονες, αλλα η συνηθέστερη ερμηνεια του semi-glossy ειναι grain-free matte coating, το οποιο δε χαρακτηριζει την Dell U2415. Η eizo ev2336w για παραδειγμα εχει semi-glossy coating. https://www.skroutz.gr/s/4306798/Eizo-FlexScan-EV2336WFS3.html Εγω παντως δε καταλαβα ποιο ειναι το αρνητικο.στο οτι ειναι μεγαλα τα black bars γυρω απτην οθονη η οτι φαινεται το contrast του πραγματικου μαυρου? Μιας και παρελαβα σημερα το μεσημερι την U2415,οσον αφορα το παραπανω θεμα μπορω να πω πως τα black bars που ειναι μες την οθονη,ετσι οπως τα βλεπω με το ματι ειναι το πολυ ενα εκατοστο του μετρου σε παχος και ουσιαστικα φαινονται σαν προεκταση του πολυ λεπτου πλαστικου frame που καλυπτει την οθονη,οποτε απο αποψη παχους των black bars ειναι πραγματικα μηδαμινο,ουτε καν το ειχα προσεξει να σου πω την αληθεια μεχρι που το ανεφερες.Συγκεκριμενα,στην εικονα του λινκ,τα black bars ειναι 2μιση φορες πιο μεγαλα απ'οτι στην U2415. Απο κει και περα αν το προβλημα ειναι το contrast με το πραγματικο μαυρο των black bars της οθονης,εβαλα full screen το Hobbit με κλειστα τα φωτα για να τεσταρω αν ξεχωριζεις frame/black bars/ταινια και δεν υφισταται κανενα προβλημα.Ουσιαστικα εκει που τελειωνει η ταινια στις ακρες τις οθονης νομιζεις οτι ξεκιναει το πλαστικο οπως θα ταν σε μια κανονικη οθονη. Οποτε δεν υφισταται κανενα προβλημα για τις παραπανω 2 περιπτωσεις,εκτος αν εννοουσες κατι αλλο που δεν καταλαβε το ματι μου στην εικονα του link Anyway, ειμαι παρα πολυ ικανονοποιημενος με την οθονη,φορτωσα Witcher 3 και Shadow of Mordor και η εικονα και τα χρωματα φαινονται ολοζωντανα,πραγματικα εχω παθει πλακα Επισης τσεκαρα σε pitch black εικονα και δωματιο για backlight bleed και υπαρχει μονο λιγο στην κατω αριστερη γωνια που δεν ενοχλει καθολου,απλα το κανα καθαρα για λογους testing για να το μοιραστω μαζι σας Αυτα γενικα μετα απο χρηση 6 ωρων περιπου,ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος.Στα αρνητικα οντως ειναι οτι τα κουμπια τις μισες φορες ειναι unresponsive και επισης αν ειναι σκοτεινα στο δωματιο,πατας στα τυφλα μεχρι να τα βρεις διοτι ειναι αφης και δεν εχουν κανενα indicator για το που ακριβως βρισκονται.Αν συνδεετε και ξεσυνδεετε καλωδια συχνα στην οθονη,μπορει να ζοριστειτε ενα κλικ παραπανω γτ ειναι τελειως καθετα με το εδαφος οι θυρες,ωστοσο το setup της ηταν ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ σε σημειο που με εξεπληξε. Αν θελετε μπορω να ανεβασω μερικες εικονες απο κανα game,ωστοσο δεν ξερω κατα ποσο μεταφερεται απο οθονη σε καμερα η ποιοτητα της εικονας του παιχνιδιου. Αυτα που λετε Α,και for the record,πηρα το A01 revision της οθονης που αν δε κανω λαθος βαλανε υποστηριξη 16:9 σε σχεση με τα πρωτα μοντελα Cheers! 2
makisser Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα.. Ενδιαφερομαι και εγω για μια οθονη με τα χαρακτηριστικα της 2415.. (Pivot aspect ratio 16:10 1200p). 1. Υπαρχουν αλλες οθονες με καλυτερες κριτικες αν εξεραισεις το pivot(την asus την αποριπτω λογο ανυπαρκτου service και η benq δεν μου γεμιζει το ματι)? 2. Υπαρχει καποιο αξιοπιστο καταστημα που να την εχει ετοιμοπαραδοτη?
Amaretos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2015 Το msystems την εχει. Τους εστειλα mail και εγω γιατι ειμαι μεταξυ u2414 & u2515 για να τις εβλεπα ανοιχτες. Μου απαντησαν οτι εχουν την u2414 και μπορω να την δω.
XMorsX Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Καλημερα.. Ενδιαφερομαι και εγω για μια οθονη με τα χαρακτηριστικα της 2415.. (Pivot aspect ratio 16:10 1200p). 1. Υπαρχουν αλλες οθονες με καλυτερες κριτικες αν εξεραισεις το pivot(την asus την αποριπτω λογο ανυπαρκτου service και η benq δεν μου γεμιζει το ματι)? Tι υποτιθεται οτι σημαινει αυτο? 2. Υπαρχει καποιο αξιοπιστο καταστημα που να την εχει ετοιμοπαραδοτη?
makisser Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Χωρις να εχω τις τεραστιες γνωσεις σε οθόνες θα απεφευγα να κανω μια αγορα με μεγαλο κοστος απο μια εταιρεια της οποιας δεν εχω δοκιμασει κανένα προϊόν.. Να ξεκαθαρισω πως δεν εχω κανενα παραπονο απο την BenQ (αντιθετα εχω παραπονο απο το ανυπαρκτο service της Asus) αλλα η τιμη της δεν ειναι ιδιαιτερα ανταγωνιστική σε σχεση με την Dell η ακομα και με την Asus για να μου δωσει κίνητρο να την αγορασω!Δεν ειμαι power user αλλα παντα προσπαθω να διαλεγω ποιοτικα προΪοντα απο κατασκευαστες που εχω δοκίμασει ή εχουν καθιερωθεί στην αγορα για την ποιοτητα τους. Φιλε XMorsX θα εκτιμουσα πολυ αν θα μπορουσες να βοηθησεις στην πρωτη μου ερώτηση, αν δηλαδη υπαρχει καποιος αλλος κατασκευαστης (πχ lg η samsung με χαρακτηριστικα 16:10, ips) που να εχει καλυτερες κριτικες απο την dell...Απο αναζητηση που εκανα για κριτικες για την dell 2415 ακομα και οι διεθνεις ειναι παρα πολυ καλες και μιλούν για μια απο τις πιο ποιοτικες 16:10 οθονες!!
XMorsX Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Ποιότητα κατασκευής και εικόνας έχουν παρόμοια και οι τρεις, με την Asus να εχει μικρο πλεονέκτημα συγκρίνοντας μετρήσεις σε reviews (ξεχωρίζει λόγω ελάχιστου ghosting στη σωστή ρύθμιση overdrive). Η dell έχει το καλύτερο service και η Asus το χειροτερο, για την benQ δεν διαβαζω άσχημα λόγια επίσης. Αν όμως παραλαβεις ελλατωματικο προϊόν το αντικαθιστάς αμεσα χωρίς τη διαμεσολάβηση της αντιπροσωπείας, οποτε εφόσον η αγορά δε γίνει από περίεργο κατάστημά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα. Η dell έχει το μείον του frameless casing, που δεν έχουν οι άλλες δύο. Αυτα ειναι τα δεδομένα και για αυτό εγώ συνήθως προτείνω την Asus αλλά για όσους έχουν θέμα με την εγγύηση θεωρώ την benQ καλή εναλλακτική. Την dell την απορρίπτω λόγω frameless casing, αλλά αν εκτιμάς ιδιαίτερα το service της αγόρασε τη και βάλε ένα δυνατό λευκό φως πίσω της για να μεγαλώσεις την αντιλαμβανομενη αντιθεση (google bias lighting). Για reviews δες tftcentral και prad.de.
Amaretos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Γιατι θεωρεις το frameless casing μειονεκτημα? Γιατι εμενα μου αρεσει οπτικα
makisser Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Γιατι θεωρεις το frameless casing μειονεκτημα? Γιατι εμενα μου αρεσει οπτικα Προχωρησες στην αγορα καποιας απο τις δυο?
Amaretos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Οχι ακομα αλλα ειναι θεμα ημερων. Εχεις κατι να με συμβουλεψεις? Δεν εχω προλάβει ακομα να παω απο το μαγαζί
makisser Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2015 Και εγω ψαχνομαι ακομα... Εδω θεσσαλονικη δεν την εχει κανενας στημμενη.. Φυσικα ουτε καν ετοιμοπαραδωτη..!!! Αλλα προς dell μερια πηγαινω.. Δυστυχως το 16:10 ειναι ενα χαρακτηριστικο που περιοριζει πολυ τις επιλογες..
XMorsX Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γιατι θεωρεις το frameless casing μειονεκτημα? Γιατι εμενα μου αρεσει οπτικα Διοτι μειωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, καθως το μαυρο της οθονης φαινεται ρηχο σε σχεση με το μαυρο του bezel. Η διαφορα φαινεται καλα στην φωτογραφια που ποσταρα σε προηγουμενο post μου.
Amaretos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Διοτι μειωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, καθως το μαυρο της οθονης φαινεται ρηχο σε σχεση με το μαυρο του bezel. Η διαφορα φαινεται καλα στην φωτογραφια που ποσταρα σε προηγουμενο post μου. Α μάλιστα, οκ σε ευχαριστώ, αλλα μάλλον εμένα δεν με πολυ ενδιαφέρει αυτο, γιατι ουτε ταινιες θα βλέπω εκει, ουτε gaming με τις ωρες θα κανω οποτε ειμαστε κομπλε.
makisser Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 ψαχνοντας για εναλλακτικες της dell βρηκα και αυτη την lg. http://www.skroutz.gr/s/4771958/LG-24MB65PY.html?keyphrase=LG+24MB65PY-B απο χαρακτηριστικά υστερει στο οτι δεν εχει HDMI και εχει μονο Display port και εχει χαμηλοτερη φωτεινότητα (250cd/m2).. Την εχει κανενας να μας πει εντυπωσεις;
XMorsX Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Ex ψαχνοντας για εναλλακτικες της dell βρηκα και αυτη την lg. http://www.skroutz.gr/s/4771958/LG-24MB65PY.html?keyphrase=LG+24MB65PY-B απο χαρακτηριστικά υστερει στο οτι δεν εχει HDMI και εχει μονο Display port και εχει χαμηλοτερη φωτεινότητα (250cd/m2).. Την εχει κανενας να μας πει εντυπωσεις; Eχει review o prad για αυτη την οθονη. http://www.prad.de/new/monitore/test/2014/test-lg-24mb65py-b.html#Einleitung Γενικα ειναι μετρια οθονη, με οχι καλα color presets και μεγαλυτερο input lag απο τις ανταγωνιστκες της. Η Asus VS24AH αλλα και οι αντιστοιχες benQ και Dell ειναι καλυτερες οθονες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα