Προς το περιεχόμενο

Dell U2415H (16:10)

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλησπέρα και απο εμένα,

παρέλαβα και εγώ σήμερα την U2415 αλλα δυστυχως αντιμετωπίζω το γνωστό πρόβλημα με τις γραμματοσειρές που δεν γίνονται σωστά render όταν η οθόνη συνδεθεί σε rMBP. Το θέμα αναφέρεται εδώ αλλά δυστυχώς η λύση δεν πιάνει. Μήπως έχετε εμπειρία με το θέμα; 

Άλλοι λένε οτι το πρόβλημα λύθηκε αγοράζοντας αυτό το Link.png Site: καλώδιο  

Υπάρχει περίπτωση να λυθεί έτσι το πρόβλημα; 

Σας ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού το λένε μερικοί άλλοι ότι το display port είναι μία διέξοδος, τι περιμένεις να ακούσεις; και άλλους άλλους;

φαντάζομαι σε hdmi τη συνέδεσες και είχες προβλήματα;

Καλημέρα,

σκεφτομαι να την αγορασω και εγω. Νομιζω θα ειναι ιδανικη για Photo edit. Αυτο που θα ηθελα να γνωριζω ειναι αν ειναι καλιμπραρισμενη ?? η πρεπει να αγορασω και καλιμπραριστηρι ??

ευχαριστω.

Και εγώ σκέφτομαι να την αγοράσω για επεξεργασία φωτογραφιών. Αν έχει κάποιος άποψη για τη χρήση που τη θέλουμε...

Επίσης, έχω Spyder4Elite για καλιμπραρισμα.

• 10 μήνες μετά...

σκέφτομαι να πάρω μια εκ των 2414-2415-2515. Έχω καταλήξει στην 2415 βασικά και την έχω βρει στα 305€ από σκρούτζ. Την θέλω για δουλειά γραφείου με πολλά παράθυρα ανοικτά και πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Ποια η γνώμη σας: αξίζει να δώσω τα παραπάνω από την 2414 ή να δώσω λίγα παραπάνω και να πάω στην 2515; Επίσης πρέπει να κοιτάξω κάτι στην αγορά; Έχει βγει revision;

H U2515H ειναι νεοτερη και με μεγαλυτερη αναλυση, σιγουρα ειναι καλυτερη. Η U2415 μαζι με την U2515H εχουν καλυτερα panels απο την U2414H, οποτε ναι αξιζουν τα παραπανω χρηματα, περα απο την αναλυση. Και οι τρεις ειναι καλες οθονες, αλλα στην κατηγορια τους μονο η U2515H ξεχωριζει. Υπαρχουν εξισου καλες 24" 1200p χωρις frameless casing που μειωνει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου, ενω η U2414H ειναι πολυ ακριβη αφου με λιγοτερο απο 50 ευρω πανω αγοραζεις μια 24" 1200p (η asus vs24ah κοστιζει 260 αν δε σε ενδιαφερει η εργονομικη βαση, αλλιως η ιδια οθονη με καλη βαση και η 1200p της benq κοστιζουν 300 ευρω, οσα η u2415 αλλα με σωστα matte bezels). Ακομη και η S2415Η κοστιζει τα ιδια χρηματα, η οποια χαρη στο glossy coating της εχει καθαροτερη εικονα και ζωντανοτερα χρωματα.

• Like 1

Σκεφτόμουν την 2415 αντί της 2515 λόγω κυρίως του φορματ 16:10 γιατί όλοι αναφέρουν ότι είναι ιδανικότερο για εργασίες γραφείου. Εγώ ταινίες δεν πρόκειται να βλέπω. Και πολλοί αναφέρουν ότι η ανάλυση της 2515 είναι καλύτερη στις 27 ιντσες.

Το 16:10 είναι λίγο καλύτερο από το 16:9 όσον αφορά τις αναλύσεις 1200p και 1080p, διότι ή πρώτη έχει λίγο μεγαλύτερο real estate. Σαφώς και το 1440p 16:9 είναι ανώτερο από το 1200p 16:10, έχει πολύ μεγαλύτερο real estate.

Ναι τα 1440p είναι καλύτερα σε 27αρες, αλλά αυτές κοστίζουν γύρω στα 500 ευρώ. Αν δεν τα δίνεις, η 25αρα 1440p είναι αμέσως καλύτερη επιλογή σου.

Τελικα αποφασισα να προτιμησω την συγκεκριμενη οθονη.Τοσο σε reviews οσο και εδω μεσα βλεπω επι το πλειστον θετικα σχολια για την συγκεκριμενη οθονη,ενω μου ειχε κανει και προσωπικα κλικ απτην αρχη.

Για αρνητικα ολοι αναφερουν οτι εχει δυσχρηστα κουμπια και OSD και οτι τα ports για τα καλωδια ειναι σε δυσβατο σημειο,αρνητικα που συγκεκριμενα σε εμενα μου ειναι τελειως αδιαφορα.Επισης μια μειονοτητα των μοντελων διαβασα οτι εχει καποιο σχετικο backlight bleed,ωστοσο αν προσεξω κατι τετοιο μπορω να ζητησω αντικατασταση της οθονης μεσα σε 1 μηνα απ'οτι διαβασα.

Το μοναδικο σοβαρο παραπονο σας απ'οτι καταλαβα στο forum ειναι οτι για τα λεφτα της συν κατι ακομα υπαρχουν καλυτερες επιλογες,ωστοσο αποφασισα να την προτιμησω εστω και αν ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη  σε σχεση με οσο θελαμε.Τοσο η ομορφη εικονα της οσο και η semi-glossy επιφανεια της με ενθουσιασαν πολυ ομολογω.Ο λογος που απεριψα την U2515H ειναι οτι δε στοχευω αυτη τη στιγμη σε 1440p gaming,οποτε οταν κανω το βημα παραπανω τα επομενα χρονια,μπορει να τσεκαρω της επιλογες μου και να παρω κατι καινουριο σε οθονη

Μιας και προερχομαι απο 4:3,τα black bars σε ταινιες δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα(συνηθησμενα τα χιονια στα βουνα).Ομολογω οτι ο μονος λογος που σκεφτομουν στην αρχη να παρω 16:9 ειναι καθαρα λογω industry standard σε ταινιες και games,αλλα προσωπικα προτιμω και οπτικα αλλα και χρηστικα τις 16:10 καθως οι 16:9 μου φαινονται ηδη αρκετα μακροστενες

Μολις παραλαβω θα ενημερωσω το thread με εντυπωσεις!

Βλεπω οτι υποτιματε το frameless casing, το οποιο κανει μεγαλυτερη (αρνητικη) διαφορα απο πολλα μετρησιμα μεγεθη αποδοσης. Οριστε και φωτογραφια που φαινεται η διαφορα: https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/

Aπο εκει και περα δεν εχω να συμπληρωσω κατι παραπανω, περα απο το οτι δεν εχει semi-glossy coating. Δεν υπαρχει ξκαθαρη ορολογια και καποιοι θα λεγανε το coating semi-glossy διοτι ειναι ελαφρυτερο απο τις φθηνες matte IPS και ακομη περισσοτερο απο τις παλιες grainy IPS οθονες, αλλα η συνηθέστερη ερμηνεια του semi-glossy ειναι grain-free matte coating, το οποιο δε χαρακτηριζει την Dell U2415. Η eizo ev2336w για παραδειγμα εχει semi-glossy coating.

https://www.skroutz.gr/s/4306798/Eizo-FlexScan-EV2336WFS3.html

Βλεπω οτι υποτιματε το frameless casing, το οποιο κανει μεγαλυτερη (αρνητικη) διαφορα απο πολλα μετρησιμα μεγεθη αποδοσης. Οριστε και φωτογραφια που φαινεται η διαφορα: https://www.flickr.com/photos/97364704@N08/15631381856/

Aπο εκει και περα δεν εχω να συμπληρωσω κατι παραπανω, περα απο το οτι δεν εχει semi-glossy coating. Δεν υπαρχει ξκαθαρη ορολογια και καποιοι θα λεγανε το coating semi-glossy διοτι ειναι ελαφρυτερο απο τις φθηνες matte IPS και ακομη περισσοτερο απο τις παλιες grainy IPS οθονες, αλλα η συνηθέστερη ερμηνεια του semi-glossy ειναι grain-free matte coating, το οποιο δε χαρακτηριζει την Dell U2415. Η eizo ev2336w για παραδειγμα εχει semi-glossy coating.

https://www.skroutz.gr/s/4306798/Eizo-FlexScan-EV2336WFS3.html

προσωπικά δεν υποτιμάω τίποτα γιατί δεν πολύ γνωρίζω από αυτά. Απλά ζητάω απόψεις από άτομα που γνωρίζουν γιατί 300€ είναι πολλά λεφτά σήμερα και θέλω να μην μετανιώσω για την επιλογή. Η επίστρωση δεν με πολύ νοιάζει γιατί το παράθυρο είναι πίσω από την οθόνη οπότε δεν έχω θέμα αντανακλάσεων. Η είκονα που επισύναψες γιατί έχει τόσο μεγάλα μαύρα περιθώρια; Λόγω frameless; Τόσο πολύ; Αλλά και πάλι μιλάμε για ταινίες κλπ που εμφανίζεται το φαινόμενο αυτό; Συγγνώμη αν πρήζω λίγο με τις ερωτήσεις αλλά προφανώς είμαι άσχετος με το θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...