Προς το περιεχόμενο

[TV] LG 32LB5610 229€ @you [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω ότι την ξαναέβαλαν στην ίδια τιμή (229) στο newsletter για όποιον ενδιαφέρεται...

Edit: Άκυρο, δεν είναι η ίδια!

Δημοσ.

Σήμερα παρέλαβε (η πεθερά).

Παραγγελία 31/8, παραλαβή 12/9, δηλ. σε 9 εργάσιμες (στο site έγραφε 4-7).

Pretty close και ειδοποίησαν και οι ίδιοι (χωρίς δική μου επικοινωνία) ότι θα αργήσει λίγο.

Ξαναευχαριστώ rnd και futureshock.

Δημοσ.

Νομίζω ότι την ξαναέβαλαν στην ίδια τιμή (229) στο newsletter για όποιον ενδιαφέρεται...

Edit: Άκυρο, δεν είναι η ίδια!

Η LG 32LB550B είναι HD Ready και ίσως να άξιζε εάν είχε τιμή κάτω από 200 ευρώ. Στην τιμή που προσφέρεται, αξίζει να δώσεις 20 ευρώ παραπάνω για αυτή του θέματος.

Σήμερα παρέλαβε (η πεθερά).

Παραγγελία 31/8, παραλαβή 12/9, δηλ. σε 9 εργάσιμες (στο site έγραφε 4-7).

Από ό,τι κατάλαβα, αφού τις παρέλαβαν, τις τιμολόγησαν χθες το μεσημέρι και στη συνέχεια τις παρέλαβε η ACS χθες το απόγευμα για να τις παραδώσει από σήμερα το πρωί.

Επιτέλους δεν θα με πρήζει η αδερφή μου που δεν έχει τηλεόραση στο δωμάτιο εδώ και ένα μήνα.

Αύριο θα συγκρίνω πλάι πλάι αυτή της αδερφής μου με την LG 27MA53D που αγόρασα προ εξαμήνου για χρήση Monitor, αλλά ακόμα τη χρησιμοποιώ ως TV, λόγω αποκλειστικής χρήσης laptop. Μέσα στο σαββατοκύριακο θα αναφέρω τις πρώτες εντυπώσεις, κυρίως συγκριτικά μεταξύ των δύο μοντέλων.

Μιας και από ό,τι φαίνεται θα παραλάβουν όλοι άμεσα, ας πουν και αυτοί τις εντυπώσεις τους.

Δημοσ.

φιλε αν μπορεις να τσεκαρεις αν εχει δυνατοτητα εγγραφης σε στικακι θα ημουν υποχρεος

(Ευτυχώς) δε μένω με την πεθερά και μένει και αρκετά μακριά. Οπότε (δυστυχώς) δε μπορώ να σε βοηθήσω.

Θα τη δω (πεθερά και τηλεόραση) την Τρίτη, αλλά από ότι φαίνεται ο rnd μπορεί να σου απαντήσει νωρίτερα. 

Εντυπώσεις από μένα αργότερα στη βδομάδα λοιπόν.

Δημοσ.

rnd τα φωτα σου παρακαλω

εχει λειτουργια pvr να γραφει σε στικακι ?

Δεν την έπιασα ακόμα στα χέρια μου. Αύριο το μεσημέρι υποθέτω θα την πάρω από την αδερφή μου και θα τη βάλω δίπλα στην LG 27MA53D για σύγκριση.

Από ό,τι έχω καταλάβει, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει PVR, και αυτό με χαλάει ιδιαίτερα, μιας και η τηλεόραση είναι της αδερφής μου και πρόκειται να αντικαταστήσει το συνδυασμό CRT και DVD-R.

Μόνο και μόνο για αυτό το λόγο σκέφτηκα να αγοράσω την Turbo-X TXV-3220FH (32" Full HD με PVR) στα 219 ευρώ, αλλά ευτυχώς με πρόλαβε η προσφορά και ούτε καν πήγα στο Πλαίσιο να την δω, μιας και όλοι λένε τα χειρότερα για την ποιότητά της.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι μπορώ να βάλω στην LG έναν εξωτερικό αποκωδικοποιητή με μεγάλα ευκολοδιάβαστα γράμματα μόνο για χρήση PVR, και έτσι δεν θα δεσμεύεται και η τηλεόραση κατά τη διάρκεια της εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ενσωματωμένο media player, υποστήριξη ήχου DTS, υποστηριζόμενες αναλύσεις και backlight bleeding, όταν την πάρω στα χέρια μου.

Δημοσ.

ειναι ευκολο καποιος κατοχος να μου πει την διασταση της βασης γιατι κοιταω αυτη την τηλεοραση αλλα δεν ξερω αν το πλατος της βασης ειναι ικανο να χωρεσαι πανω στο ραφι οπου θα τοποθετηθει η τηλεοραση.

ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

η τηλεοραση εχει πλατος 80 ποντους, ακριβως στις γωνιες ειναι τα ποδαρακια οποτε υπολογιζεις 80-85cm , επι ~23cm σε βαθος το καθε ποδαρακι

Δημοσ.

rnd τα φωτα σου παρακαλω

εχει λειτουργια pvr να γραφει σε στικακι ?

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς επιτυχώς λειτουργία TimeShift και PVR σε οποιαδήποτε τηλεόραση LG;

Η LG 32LB5610 δείχνει να υποστηρίζει κάποιο είδος LG Time Machine και Record, αλλά δεν αναγνωρίζει το USB Flash Drive 32GB ως κατάλληλο USB HDD, ενώ ο ενσωματωμένος media player το αναγνωρίζει κανονικά ως συσκευή USB.

Από ότι κατάλαβα μετά από αρκετό ψάξιμο σε πολλά forum, σε θέματα της τελευταίας πενταετίας, φαίνεται ότι απαιτείται σκληρός δίσκος (Local Disk και όχι Removable Disk) που πρέπει να φορμαριστεί από την τηλεόραση (είτε χειρωνακτικά) σε ειδική μορφή που χρησιμοποιεί μόνο η τηλεόραση. Στην πραγματικότητα η τηλεόραση σβήνει τα πάντα από το USB HDD και δημιουργεί δύο partitions, ένα μεγάλο JFS και ένα μικρό EXT3, και τα δύο όμως με Partition ID A2.

Φημολογείται ότι εάν ένα USB Flash Drive δηλώνεται ως Local Disk και όχι Removable Disk μπορεί να λειτουργήσει κανονικά ως κατάλληλο USB HDD, δηλαδή το κριτήριο καταλληλότητας δεν είναι εάν η συσκευή είναι USB HDD ή USB Flash Drive, αλλά να μην δηλώνεται ως αφαιρούμενη συσκευή.

Δημοσ.

Λοιπόν , πρώτες εντυπώσεις.

Εμφάνιση όμορφη , με μικρο πλαίσιο γύρω-γύρω.

Εικόνα συμπαθητική και αξιοπρεπής.

Η ωφέλιμη γωνία θέασης θα μπορούσε να είναι και καλύτερη .Αν και σαν κάτοχος πλάσμα δεν έχω συνηθίσει αυτή την ιδιαιτερότητα των LCD.

Δεν "παίζει" DTS

Στα 229 € είναι καλή αγορά , τιμή κοντά στις no name αλλά σαφώς ανώτερη ποιότητα και εικόνα.

Δημοσ.

Να γράψω κι εγώ 2 πραγματάκια, την έχω παραλάβει από 2 ή 3 Σεπτ.

- Έχω δοκιμάσει εγγραφή αλλά ενώ την προγραμμάτισε δεν την έκανε, έβγαλε ένα περίεργο μήνυμα ότι ο δίσκος δεν έχει προγραμματιστεί. Δεν το έψαξα περαιτέρω, αλλά έφτιαξε φακέλους στο δισκάκι για DVR και σχετικές επιλογές έχει στο μενού, εγγραφή δεν έκανε. Ίσως να είναι αυτό που έγραψε ο rnd παραπάνω, θα το ψάξω με πρώτη ευκαιρία αλλά δεν βρήκα τέτοιες επιλογές στο μενού.

- Σε σύγκριση με μια Sony Bravia που έχω χρησιμοποιήσει αρκετά (BX300, στις ίδιες ίντσες και με τις ίδιες δυνατότητες περίπου) η διαφορά είναι τεράστια. Ταχύτερη αλλαγή καναλιών, καλύτερο από όλες τις απόψεις μενού, καλύτερος ήχος, ευκολότερες ρυθμίσεις, ασύγκριτα καλύτερο media player.

- Έχει αρκετά καλούδια που δεν περίμενα. Π.χ. με την αλλαγή καναλιών φορτώνει αμέσως και τις πληροφορίες προγράμματος, έχει τρομερή ευκολία πλοήγησης στα μενού, λειτουργούν τα πάντα στα τυφλά με το ΟΚ και τα βελάκια (δεν χρειάζεται να ψάχνεις το ειδικό κουμπί που κάνει κάθε ρύθμιση), ευκολία στην παρακολούθηση ταινίας από το εξωτερικό δισκάκι (πανεύκολο γύρισμα μπρος-πίσω, δυνατότητα συγχρονισμού υπότιτλων σε περίπτωση προβλήματος, αλλαγή μεγέθους υπότιτλων, ενώ υποστηρίζει όλα όσα δοκίμασα εκτός από χύμα δομή dvd).

- Έχω την αίσθηση ότι έχει πολλές κρυφές λειτουργίες στο μενού. Π.χ. δεν βρήκα (ούτε δοκιμάζοντας στα τυφλά ούτε με το manual) πώς αλλάζει ο χρόνος εμφάνισης των πληροφοριών προγράμματος, η διαφάνεια των μενού [πολλά θέλω, ε;], η διάταξη όταν εμφανίζει πολλά αρχεία για να φαίνεται ολόκληρο το όνομα του καθενός και να μη χρειάζεται να περιμένω. 

-  Για τα ποδαράκια, τα μπροστινά φτάνουν σε όλο το πλάτος της τηλεόρασης (73 και κάτι εκ., όχι 80 που αναφέρθηκε), και εξέχουν 7 εκ. προς τα εμπρός από την πρόσοψη της TV, ενώ τα πίσω είναι λίγο πιο μέσα και εξέχουν περισσότερο. Συνολική επιφάνεια που θέλει για να κάτσει σταθερά είναι 74 x 21, αλλά θέλει προσοχή να μην είναι τα μπροστινά στην άκρη-άκρη του επίπλου και φάει καμία και πέσει.

Αν κάποιος θέλει κάτι συγκεκριμένο, ας ρωτήσει.

• Like 1
Δημοσ.

Σύγκριση του TV/Monitor LG 27MA53D με την τηλεόραση LG 32LB5610.

Η LG 27MA53D έχει οθόνη 27", που είναι οριακό μέγεθος για δωμάτιο και κουζίνα, ενώ η LG 32LB5610 έχει οθόνη 32" και η διαφορά της διάστασης είναι εμφανής.

Η LG 27MA53D έχει εξαιρετική ματ επιφάνεια, στην οποία δεν φαίνονται καθόλου αντανακλάσεις αντικειμένων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, ενώ η LG 32LB5610 έχει γυαλιστερή επιφάνεια που καθρεφτίζει το χώρο, δυστυχώς ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι ανοιχτή και προβάλλει σκούρες σκηνές. Η επιφάνεια έχει μια αμυδρή ματ επίστρωση, που απλώς θολώνει ελάχιστα τον αντικατοπτρισμό. Εάν θεωρήσουμε μια υποθετική κλίμακα από το 0 έως το 100, όπου η ματ επιφάνεια βρίσκεται στο 0 και η γυαλιστερή στο 100, τότε η συγκεκριμένη οθόνη βρίσκεται περίπου στο 90. Επειδή λοιπόν η οθόνη είναι γυαλιστερή, όταν υπάρχει έντονος φωτισμός τα χρώματα φαίνονται αρκετά πιο ξεθωριασμένα σε σχέση με την ματ οθόνη. Σε τελείως σκοτεινό χώρο όμως έχει καλύτερη εικόνα.

Η LG 27MA53D έχει κεντρική βάση, αρκετά σταθερή, με δυνατότητα περιστροφής και ρύθμισης της κλίσης της οθόνης, ενώ η LG 32LB5610 έχει δυο μικρά πόδια στα άκρα, τα οποία είναι λίγο ελαστικά και δεν εμπνέουν μεγάλη εμπιστοσύνη. Αυτό όμως δεν είναι μεγάλο πρόβλημα εάν η τηλεόραση τοποθετηθεί σε σημείο που δεν κινδυνεύει να χτυπηθεί. Το αρνητικό είναι ότι λόγω της χρήσης σταθερών ποδιών, δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της κλίσης της οθόνης.

Η LG 27MA53D έχει γενικότερα ελαφρώς κίτρινη χροιά, ενώ η LG 32LB5610 έχει γενικότερα ελαφρώς μπλε χροιά.

Η LG 27MA53D έχει λίγο φτωχό ήχο, ενώ η LG 32LB5610 έχει αρκετά πιο βαθύ ήχο, που θυμίζει μικρό σύστημα εξωτερικών ηχείων, αρκετά ικανοποιητικό για τηλεόραση.

Η LG 27MA53D έχει μαύρη γυαλιστερή πλαστική πλάτη με αρκετά ωραίο φινίρισμα με γραμμικό σχέδιο, μαύρο γυαλιστερό bezel και μεγάλη μαύρη γυαλιστερή κεντρική βάση, ενώ η LG 32LB5610 έχει μαύρη ματ πλαστική πλάτη, λεπτό γκρι μεταλλικό bezel και μικρά γκρι μεταλλικά ακριανά πόδια (μεταλλικό χρώμα όχι υλικό).

Η LG 27MA53D έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, και χρησιμοποιεί καλώδιο με απλό διπολικό φις, ενώ η LG 32LB5610 δεν έχει εξωτερικό τροφοδοτικό, παίρνει απευθείας 220V, και χρησιμοποιεί καλώδιο με φις σούκο.

Η LG 27MA53D έχει επιπρόσθετα είσοδο VGA και PC audio, ενώ η LG 32LB5610 έχει οπτική έξοδο ήχου. Και τα δυο μοντέλα έχουν επίσης είσοδο HDMI1, είσοδο HDMI2/MHL, είσοδο component, είσοδο composite, είσοδο/έξοδο SCART, έξοδο ακουστικών, PCMCIA CARD SLOT και μια θύρα USB.

Η LG 27MA53D έχει το τηλεχειριστήριο AKB73715650, ενώ η LG 32LB5610 έχει το τηλεχειριστήριο AKB73715679. Τα τηλεχειριστήρια είναι παραπλήσια, έχουν μόνο 2-3 διαφορετικά κουμπιά.

Η LG 27MA53D δηλώνει ως native ανάλυση μέσω HDMI την 1280x720 60Hz progressive, ενώ η LG 32LB5610 δηλώνει ως native ανάλυση μέσω HDMI την 1920x1080 50Hz progressive. Και τα δυο μοντέλα αναγνωρίζουν μέσω HDMI κάθε είδους σήμα μέχρι και 1080p 24,25,30,50,60Hz.

Και τα δυο μοντέλα έχουν παραπλήσιο μενού και λειτουργία. Η χρήση του μενού είναι πάρα πολύ εύκολη. Ο media player και των δύο μοντέλων υποστηρίζει ήχο Dolby Digital (όχι Dolby TrueHD) αλλά όχι όμως ήχο DTS. Όμως, ο media player της LG 27MA53D παίζει όλες τις εγγραφές του Crystal Audio Premium-HD και του Ferguson Ariva T650i, ενώ ο media player της LG 32LB5610 παίζει μόνο τις εγγραφές και των δύο εξωτερικών αποκωδικοποιητών από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ, ενώ στις εγγραφές από όλα τα υπόλοιπα κανάλια βγάζει μήνυμα λάθους, γεγονός αρκετά περίεργο.

• Moderators
Δημοσ.

ενώ ο media player της LG 32LB5610 παίζει μόνο τις εγγραφές και των δύο εξωτερικών αποκωδικοποιητών από το κανάλι της ΝΕΡΙΤ, ενώ στις εγγραφές από όλα τα υπόλοιπα κανάλια βγάζει μήνυμα λάθους, γεγονός αρκετά περίεργο.

Καθολου περιεργο, προφανως το ιδιο απαραδεκτο media player με τις φετινες πλασμα lg  οι οποιες οπως εχω γραψει εδω και καιρο στα δυο σχετικα τοπικς, επισης δεν παιζουν καμια εγγραφη απο δεκτες dvb-t, βγαζουν μηνυμα οτι δεν υποστηριζεται το αρχειο.

Δημοσ.

Την πήρα και γω...τώρα παίζω λίγο μαζί της. Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος! Ρε παιδιά, γνωρίζετε τί είναι αυτό το σήμα του wifi στο info που βγάζει στα κανάλια?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...