Προς το περιεχόμενο

Boost your post in Facebook

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανένας αν αξίζει τον κόπο και τα λεφτά του.

Θέλω να προωθήσω ένα site μέσω του Facebook. Κάνω μερικά δοκιμαστικά και μου λεει ότι με 150 ευρώ το Post στο profile μου θα το δουν 90.000 άνθρωποι περίπου. Είναι αληθινά αυτά τα νούμερα ή μπαρούφες. Το έχει δοκιμάσει κανένας?

Thanks.

Δημοσ.

Εχω ακούσει ότι μπορείς να αγοράσεις "likes" και "tweets"/ "followers". Πολλοί το κάνουν αυτό. Κυρίως εταιρίες και επώνυμοι που περιμένουν ένα κέρδος απο την προώθηση. Το αν αξίζει ή όχι θα το κρίνεις εσύ... Τι περιεχόμενο έχει η συγκεκριμένη σελίδα; υπάρχει πιθανότητα να κερδίσεις κάτι αν την προωθήσεις; αυτοί νομίζω είναι βασικοί παράγοντες.

θα σου πρότεινα να κάνεις μία έρευνα για την εν λόγω υπηρεσία/εταιρεία που σου έκανε την προσφορά να δεις κατα πόσο κάνει αυτό που υπόσχεται ή είναι απάτη. και αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις, ψάξε και για εναλλακτικές...

Δημοσ.

Βασικά γίνεται έμμεσα αλλά το 90.000 ειναι εικονικό νουμερο, γιατί το πραγματικό θα ειναι κατα πάρα πολύ μικρότερο. Πως γίνεται το κόλπο. Εστω οτι ειμαι διαχειριστής σε καμια 50αρια profiles τύπου like farming (π.χ. οσοι είστε εναντίον του πολέμου κάντε Like, fake profiles από γκομενες, rip μητροπάνο καντε like, κάντε like για να δειτε το ταδε τρομερο βιντεο, κλπ μπουρδες). 

Μου δίνεις λοιπον 150 ευρω και βάζω στα profiles μου κείμενο με παραπομπή στο δικό σου Profile. Άρα στους τοίχους των κορόιδων που εχουν κανει Like στα δικά μου profiles, θα αναρτηθεί το κείμενο. Το αν θα το δουν ειναι αλλο θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Για άλλο πράγμα αναφέρεται ο topic starter... To boost your post που λέει το facebook είναι ότι θα  παρεμβάλλει το post σου σε timeline χρηστών σαν promoted post, έτσι ώστε να το δουν περισσότεροι. Εννοείται το νούμερο 90000 είναι πραγματικό (αντικειμενικά περίπου πραγματικό, σου δίνει ένα range πχ 50000-90000, τόσοι είναι οι πιθανοί χρήστες που μπορεί να φτάσει).

Πρακτικά αξίζει, γιατί σίγουρα θα φαίνεται παντού το post, απλά πρέπει να αποφασίσεις αν όντως αυτό που προμοτάρεις θα το πατήσει ο κόσμος. Μπορείς να δοκιμάσεις με μικρό ποσό αρχικά για να δεις τι conversion rate θα έχει η προώθηση.

• Like 2
Δημοσ.

Για άλλο πράγμα αναφέρεται ο topic starter... To boost your post που λέει το facebook είναι ότι θα  παρεμβάλλει το post σου σε timeline χρηστών σαν promoted post, έτσι ώστε να το δουν περισσότεροι. Εννοείται το νούμερο 90000 είναι πραγματικό (αντικειμενικά περίπου πραγματικό, σου δίνει ένα range πχ 50000-90000, τόσοι είναι οι πιθανοί χρήστες που μπορεί να φτάσει).

Πρακτικά αξίζει, γιατί σίγουρα θα φαίνεται παντού το post, απλά πρέπει να αποφασίσεις αν όντως αυτό που προμοτάρεις θα το πατήσει ο κόσμος. Μπορείς να δοκιμάσεις με μικρό ποσό αρχικά για να δεις τι conversion rate θα έχει η προώθηση.

Συμφωνώ απόλυτα... Έχω κάνει αρκετές Καμπάνιες και τα νούμερα είναι αληθινά...

Το θέμα είναι το τι θες όπως λέει και ο thanasis;

Θες απλά να εμφανιστεί 90.000 φορές ή θες να πατήσουν click για να μπουν αυτοί που πραγματικά θέλουν να μάθουν για το περιεχόμενο που προσφέρεις;

Νομίζω εδώ πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο τύπους Promo. O ένας είναι cost per impression (CPI) και ο άλλος είναι cost per click (CPC)

διαλέγεις και πέρνεις.. Να τονίσω ο,τι έχω κάνει και τα δύο το CPC είναι πιο αποτελεσματικό....

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θέλω να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, έτσι ώστε εχουμε όλο το πακέτο μπροστά μας. Μάλλον έπρεπε να το κάνω από την αρχή, αλλά απλά δεν περίμενα τόσο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Έχω ένα site. Ας πουμε το www.αβγ.com. Σε αυτό το site διαφημίζω κάποια προιόντα τα οποία γνωρίζω ότι ενδιαφέρουν τις αγορές σε συγκεκριμένες χώρες. Για να το πποωθήσω άνοιξα και 1 προφίλ στο FB. Το FB μου δίνει την δυνατότητα να προωθήσω συγκεκριμένα μυνήματα ¨boost post¨ το λέει. Εκεί, εάν επιλέξω μια συγκεκριμένη χώρα και με Budget 150 ευρώ, μου λέει ότι το συγκεκριμένο post θα το δούνε από 160.000 έως 240.000 άνθρωποι. Καταλαβαίνω ότι το traffic είναι τεράστιο. Ας υποθέσουμε ότι τελικά 200.000 άνθρωποι θα δούνε το post. Εγώ μέσα σε αυτό το πόστ θα έχω Link που οδηγεί στο site Μου. Πόσοι νομίζετε ότι θα κάνουν κλικ το λινκ αυτό?

Επίσης, μου δίνει τη δυνατότητα να βάλω συγκεκριμένα keywords για να είναι η διαφήμιση στοχευμένη. Ισχύει αυτό?

Διαβάζω σε ξένο Forum ότι αν κάνει ο άλλος Like, το FB σε χρεώνει γι αυτό, οπότε σου ροκανίζει το budget έτσι για πλάκα. Ισχύει αυτό ρε παιδία? Γιατί αν οι πρώτοι 100 κάνουν Like, μετά δεν θα μείνει τίποτα για τους άλλους.

Τέλος, αν συγκρίνω αυτόν τον τύπο διαφήμισης με το google adwords, τι νομίζετε ότι είναι καλύτερο από τα 2.

Το CPC (Cost per click) πόσο χρεώνει το άθε κλικ? Το ρωτάω γιατί δεν το βλέπω πουθενά αυτό.

Ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη αν σας κουράζω.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θέλω να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος, έτσι ώστε εχουμε όλο το πακέτο μπροστά μας. Μάλλον έπρεπε να το κάνω από την αρχή, αλλά απλά δεν περίμενα τόσο συγκεκριμένες απαντήσεις.

Έχω ένα site. Ας πουμε το www.αβγ.com. Σε αυτό το site διαφημίζω κάποια προιόντα τα οποία γνωρίζω ότι ενδιαφέρουν τις αγορές σε συγκεκριμένες χώρες. Για να το πποωθήσω άνοιξα και 1 προφίλ στο FB. Το FB μου δίνει την δυνατότητα να προωθήσω συγκεκριμένα μυνήματα ¨boost post¨ το λέει. Εκεί, εάν επιλέξω μια συγκεκριμένη χώρα και με Budget 150 ευρώ, μου λέει ότι το συγκεκριμένο post θα το δούνε από 160.000 έως 240.000 άνθρωποι. Καταλαβαίνω ότι το traffic είναι τεράστιο. Ας υποθέσουμε ότι τελικά 200.000 άνθρωποι θα δούνε το post. Εγώ μέσα σε αυτό το πόστ θα έχω Link που οδηγεί στο site Μου. Πόσοι νομίζετε ότι θα κάνουν κλικ το λινκ αυτό?

Επίσης, μου δίνει τη δυνατότητα να βάλω συγκεκριμένα keywords για να είναι η διαφήμιση στοχευμένη. Ισχύει αυτό?

Διαβάζω σε ξένο Forum ότι αν κάνει ο άλλος Like, το FB σε χρεώνει γι αυτό, οπότε σου ροκανίζει το budget έτσι για πλάκα. Ισχύει αυτό ρε παιδία? Γιατί αν οι πρώτοι 100 κάνουν Like, μετά δεν θα μείνει τίποτα για τους άλλους.

Τέλος, αν συγκρίνω αυτόν τον τύπο διαφήμισης με το google adwords, τι νομίζετε ότι είναι καλύτερο από τα 2.

Το CPC (Cost per click) πόσο χρεώνει το άθε κλικ? Το ρωτάω γιατί δεν το βλέπω πουθενά αυτό.

Ευχαριστώ πολύ, και συγνώμη αν σας κουράζω.

1ον : Αν περάσει από τον τοίχο 220.000 ανθρώπων τότε μπορεί να κάνει click από 0 έως και 220.000

τα click που θα πάρεις δεν είναι στάνταρ καθώς παίζουν πολλά ρόλο από ηλικίες, φύλο μέχρι και το από ποια ώρα θα τρέξεις την καμπάνια και πια μέρα.

2ον: Για να καταλάβεις λίγο καλύτερα το CPC σε χρεώνει ανά πραγματικό κλικ ενω το CPI σε χρεώνει ανά 1000 εμφανίσεις (1.20 euro νομίζω είναι το auto του FB).

3ον: όταν λένε ότι σου χρεώνει για τα Like ή δεν καταλαβαίνεις εσύ καλά τι θέλουν να πουν ή λένε μ....ες ή εγώ δεν ξέρω τι μου γίνετε.

Έτσι λοιπόν αν κάνεις ένα Promo μιας σελίδας ας πούμε κάνεις μια καμπάνια δίνεις 150 ευρώ και ορίζεις το κλικ στα 0.05euro..

Εδώ θα έχεις περίπου 100 με 300 click και τα Likes θα είναι από 0 έως 300... Ας πούμε οτι στο τέλος πήρες 200 clicks και 100 likes 

αν τώρα κάνουμε κάποιους υπολογισμούς τότε μπορούμε να βρούμε αν τα Like που πήραμε μας κόστησαν φθηνά ή ακριβά. Γενικά από την εμπειρία μου τα Like μού έβγαιναν από 0.14/like μέχρι και 0.31/like σε καμπάνιες  CPC τών 80 ευρώ με το κλικ να το έχω από 0.05/click έως και 0.15/click...Με τις CPΙ το κόστος του Like έβγαινε και 0.50 κάποιες φορές αλλά κάποιες και 0,09...

4ον: Χρησιμοποιείς CPI όταν θες  να προωθήσεις ένα μουσικό album, ένα Set Καλυντικών, μια προσφορά η οποία θα λήξει σε μερικές μέρες ή γενικά για πράγματα που θες απλά να τα δει ο κόσμος και δεν σε νοιάζει για το πόσα κλικ θα πάρεις. Από την άλλη το CPC είναι πιο αποτελεσματικό αλλά δεν θα έχεις τις προβολές που θα είχες με το CPI, θα έχεις όμως τους επισκέπτες για τους οποίους έχεις πληρώσει γι'αυτους. 

Γενικά αν θες το περιεχόμενο σου να διαβάζετε τότε πήγαινε σε CPC.. Αν θeς τώρα να υπάρχεις μέσα στο FB και με ένα Logo/Banner αυτός που θα σε δει θα συγκρατήσει αυτό που θες να προσφέρεις τότε πήγαινε σε CPI...

Εγώ στην θέση σου θα έκανα ένα Test πρώτα την ίδια στιγμή θα έτρεχα ένα 10 ευρω CPI και ένα 10 ευρω CPC.. Θα έβλεπα τι με συμφέρει καλύτερα και θα συνέχιζα με αυτό.

Facebook Ads vs Adsense εδώ θέλει μεγάλη κουβέντα.

Ποιος θα σταματήσει να μπαίνει στο FB αλλά ποιος θα σταματήσει να κάνει την χρήση του Google?

Για να μην τα πολυλογώ ξεκίνα με λίγο Facebook και αν πραγματικά θες να προωθήσεις το Site και το προιόν σου πήγαινε και σε Adsense.

Αλλά την δεύτερη φορά (για το Adsesnse) θα σε συμβούλευα να μην ρωτήσεις σε Φόρουμ αλλά να πας σε έναν επαγγελματία ο οποίος θα κάνει σοβαρή δουλειά (το Adsense θα έλεγα ότι έιναι μία επιστήμη από μόνο του). Προσοχή όμως σε ποιον επαγγελματία θα καταλήξεις (Σοβαρά τώρα τα λεφτά που ίσως να δώσεις δεν θες να πάνε σε καλαμπόκι και κάστανα). 

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω κάτι δοκιμαστικά με μικρό budget και μετά θα επαναξιολογήσω την κατάσταση. Για το adsense μίλησα με μια εταιρεία από την Αγγλία, καθώς το site μου είναι αγγλόφωνο και απευθύνεται στο εξωτερικό, και μου έδωσαν κάποιες τιμές πέρα από τις δυνατότητές μου.

Ευχαριστώ πολύ για όλα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Θα κάνω κάτι δοκιμαστικά με μικρό budget και μετά θα επαναξιολογήσω την κατάσταση. Για το adsense μίλησα με μια εταιρεία από την Αγγλία, καθώς το site μου είναι αγγλόφωνο και απευθύνεται στο εξωτερικό, και μου έδωσαν κάποιες τιμές πέρα από τις δυνατότητές μου.

Ευχαριστώ πολύ για όλα.

Να φανταστώ 500 ευρώ σε μηνιαία βάση για τους πρώτους 6 μήνες τουλάχιστον.

Ψάξε και Ελλάδα....Υπάρχουν εταιρίες που ξέρουν τι κάνουν και πως να το κάνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...