Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από πτώση έσπασε η οθόνη σε ένα laptop Dell Inspiron M5040, την οποία και αντικατέστησα με καινούργια. Τώρα όμως δεν μπαίνει στα windows και μου βγάζει αυτά που φαίνονται στην εικόνα που έχω επισυνάψει. Καμιά ιδέα;

*να σημειώσω ότι πριν την πτώση το laptop έπαιζε μουσική μέσω ραδιοφωνικού σταθμού από το ιντερνετ και μετά την πτώση και το σπάσιμο της οθόνης συνέχιζε να παίζει κανονικά.

post-52872-0-32735800-1409423668_thumb.jpg

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ παρα πολύ και τους δύο! Και πίστεψα ότι δεν θα έπαθε κάτι ο δίσκος λόγω του ότι συνέχισε το laptop να παίζει μουσική μετά την πτώση. Στο bios μου βγάζει 0gb όπως φαίνεται και στην εικόνα. Ξέρουμε πως ανοίγει για να δω αν έχει ξεκουμπώσει ο δίσκος;

post-52872-0-74189100-1409425759_thumb.jpg

Δημοσ.

Δες εδώ, ως συνήθως για dell πρέπει να λύσεις όλο το λάπτοπ για να φτάσεις στο δίσκο :P

http://www.youtube.com/watch?v=lurxEeZkBhg

Σε ξαναευχαριστώ πολύ! Αν υποθέσουμε ότι έχει χαλάσει ο δίσκος, υπάρχει κάποια καλή οικονομική πρόταση για αντικατάστασή του;

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι φοράει από τη μάνα του αλλά τα περισσότερα dell νομίζω έχουν δίσκους στις 5400 στροφές. Αν χρειαστεί αλλαγή καλό είναι να πάρεις κάποιον στις 7200 στροφές όπως πχ αυτόν

http://www.e-shop.gr/western-digital-wd5000bpkx-500gb-black-sata-p-PER.304722

υπάρχει βέβαια και η λύση του ssd αλλά ανεβαίνεις σε κόστος και πέφτεις σε χωρητικότητα (αλλά κερδίζεις πολύ σε ταχύτητα)

Δημοσ.

βγαλε το δισκο ,συνδεσε τον σε ενα σταθερο και τρεξε ενα hd sentinel να δεις την υγεια του και  αν σου δειξει οτι ειναι καλα(παρε και back up τα αρχεια που θελεις) ξανασυνδεσε το στο φορητο και φορμαρησε το και φτιαξτο απο την αρχη,χωρις να πεταξεις ευρω τζαμπα.Αλλιως παρε ενα μηχανικο οπως ειπε ο zio10

Δημοσ.

Πραγματικά ήταν πολύτιμες οι συμβουλές όλων σας και σας ευχαριστώ. Έβγαλα τον δίσκο και είναι ο παρακάτω wd scorpio blue. Τον σύνδεσα σε ένα σταθερό pc και δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζει ενώ έχω την εντύπωση ότι κάνει και περίεργο θόρυβο κατα την "λειτουργία" του. Αν βάλω τον δίσκο στις 7200rpm που μου προτείνει ο zio10 δεν θα ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες το laptop και θα κάνει πολύ θόρυβο;

έχω δει και τον παρακάτω που είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με τον δίσκο του laptop αλλά 750gb στα 45€

http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Scorpio-Bl-WD7500BPVT-750GB-HDD2-5-8MB-5400rpm-SATA-3-Gbs-w-Adv.htm

post-52872-0-48336000-1409443227_thumb.jpg

Δημοσ.

Πραγματικά ήταν πολύτιμες οι συμβουλές όλων σας και σας ευχαριστώ. Έβγαλα τον δίσκο και είναι ο παρακάτω wd scorpio blue. Τον σύνδεσα σε ένα σταθερό pc και δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζει ενώ έχω την εντύπωση ότι κάνει και περίεργο θόρυβο κατα την "λειτουργία" του. Αν βάλω τον δίσκο στις 7200rpm που μου προτείνει ο zio10 δεν θα ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες το laptop και θα κάνει πολύ θόρυβο;

έχω δει και το παρακάτω που είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο με τον δίσκο του laptop αλλά 750gb στα 45€

http://www.plaisio.gr/laptop-tablet/laptop-hardware/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Western-Digital-Scorpio-Bl-WD7500BPVT-750GB-HDD2-5-8MB-5400rpm-SATA-3-Gbs-w-Adv.htm

Όχι δεν θα έχεις θέμα με θερμοκρασίες και θόρυβο αν βάλεις δίσκο στις 7200. Απλά θα έχεις καλύτερη ταχύτητα. Με την ευκαιρία που το άνοιξες κάντου και ένα καθάρισμα τουλάχιστον από τις σκόνες στο ανεμιστηράκι και στην εξαγωγή του αέρα (αν θες του αλλάζεις και πάστα)

Ελπίζω να είχες backup αν είχες αρχεία που τα χρειαζόσουν στο δίσκο

Δημοσ.

Όχι δεν θα έχεις θέμα με θερμοκρασίες και θόρυβο αν βάλεις δίσκο στις 7200. Απλά θα έχεις καλύτερη ταχύτητα. Με την ευκαιρία που το άνοιξες κάντου και ένα καθάρισμα τουλάχιστον από τις σκόνες στο ανεμιστηράκι και στην εξαγωγή του αέρα (αν θες του αλλάζεις και πάστα)

Ελπίζω να είχες backup αν είχες αρχεία που τα χρειαζόσουν στο δίσκο

Αν δεν έχει τα παραπάνω θέματα τότε θα πάω με κλειστά μάτια στον δίσκο που μου προτείνεις, γιατί εκτός των 7200rpm έχει και 16mb cache. Θα κάνω και έναν καθαρισμό με σπρέι αέρα, αν και δεν βλέπω να έχει πολύ σκόνη. Δυστυχώς backup δεν έχει γίνει μιας και το laptop είναι της ξαδέρφης μου και δεν έχει ιδέα από αυτά.

Δημοσ.

Αγόρασα τον δίσκο που μου πρότεινε ο φίλος zio10, πέρασα τα windows 7 αλλά ενώ δουλεύουν όλα δεν δουλεύει το wifi. Πατάω fn+f2 που ενεργοποιεί το wifi, ανάβει για λίγα δευτερόλεπτα το λαμπάκι του wifi και μετά σβήνει. Στην διαχειριση συσκευών μου εμφανίζει την παρακάτω εικόνα. Δοκίμασα κάποιους drivers από την dell και το io booster αλλά τίποτα. Με καλώδιο δικτύου συνδέεται κανονικά στο ιντερνετ.

post-52872-0-40142800-1409774866_thumb.jpg

Δημοσ.

μηπως κουνησες καταλαθος την ασυρματη καρτα δικτυου και ξεσυνδεθηκαν τα καλωδια της ,καθως τοποθετουσες τον δισκο...........και για αυτο δεν σου λειτουργει;(συνηθως εκει διπλα ειναι)

Δημοσ.

Μόλις ξανανοιξα το laptop και η κάρτα είναι στην θέση της. Δοκίμασα τους drivers: Dell Wireless 1701 WiFi+ Bluetooth Driver από την κατηγορία network στο παρακάτω link.

http://www.dell.com/support/home/us/en/04/product-support/product/inspiron-15-amd-m5040/drivers

Τελικά βρέθηκε η λύση έστω και με "παράδοξο" τρόπο. Έβαλα τους drivers με ονομασία Dell Wireless 1704 WiFi + Bluetooth Driver και πλέον δουλεύει το wifi.

post-52872-0-42708600-1409784478_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...