Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέα στο φόρουμ !πηρα νέο λάπτοπ hp 250g2 i3 -3110m /4g και προσπαθώ να περάσω τα xp αλλά ενώ ξεκινάει κ τα περνάει με πετάει σε μπλε οθόνη που λέει να δώ αν εχει ιούς κ να τσεκάρετε τον σκληρό κ μετά να κάνω επανεκκίνησης ! Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει;;;:(

Δημοσ.

υπαρχει μια πιθανότητα να μη μπαίνουν πλεον τα xp σε αυτό το Hardware...

επισης δες αν εχεις ενεργοποιημενο AHCI απο το bios και κλειστο (για την ακριβεια βαλτο σε legacy mode)

Δημοσ.

1ον υπάρχει κάποιος σοβαρος λόγος που πας να περάσεις XP;

2ον το CD των XP το έχεις δοκιμάσει αλλου, λειτουργεί;

3ον δεν υπάρχουν διαθέσιμοι XP drivers για το μοντέλο σου.

Δημοσ.

Βασικά τα έχω αυθεντικά τα xp γιαυτο ήθελα να τα βάλω αλλά άκυρο μιας κ πρέπει να τα αν ενεργοποίηση από το άλλο PC μου πρώτα . Μάλλον θα περάσω 7 άρια σπασμένα αλλά το ζήτημα είναι πως μάλλον πρέπει να κάνω πρώτα διαμόρφωση του δίσκου για να περάσω το οποίο λογισμικό επιλέξω !!!! Κ δεν ξέρω τον τροπο ... ερώτηση στα λάπτοπ freedos δεν υπάρχει συνοδευτικό cd για φόρματ όπως είχαν όλα τα παλαιά λάπτοπ ;;;

Paylidis αυτό που μου λες πως θα το κάνω ; Όταν πατάω esc με πετάει σε μενού επιλογής εγώ πηγαίνω στο boot και μετά επιλέγω το cd και το τρέχω ... Μέχρι εκεί ξέρω :/

Δημοσ.

βάλε σε ένα στικάκι το gparted bootable και κάνε format απο κει αν χρειάζεται. Αν και πιστευω η εγκατάσταση των w7 θα το κάνει αυτόματα.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά είμαι νέα στο φόρουμ !πηρα νέο λάπτοπ hp 250g2 i3 -3110m /4g και προσπαθώ να περάσω τα xp αλλά ενώ ξεκινάει κ τα περνάει με πετάει σε μπλε οθόνη που λέει να δώ αν εχει ιούς κ να τσεκάρετε τον σκληρό κ μετά να κάνω επανεκκίνησης ! Γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει;;; :(

Το laptop ξεκινά με BIOS ή UEFI?

Δημοσ.

Με bios! Αλλά μου βγάζει μπλε οθόνη ... ! Παίζει του κουτιού λάπτοπ να εχει καμένη μητρική ;

Αυτό μου βγάζει !

Δημοσ.

Μπές στο bios και βρές μια επιλογή για τους δίσκους για ahci και ide , αν το βρείς και ειναι ahci βάλε ide και ξανα δοκίμασε με την εγκατάσταση των 7

• Like 1
Δημοσ.

Όντως αυτη η επιλογη στο BIOS εχει λυσει πολλα προβληματα οπως ειπε και ο SPANK
Γιατι να βαλεις XP; Θα εχεις θεματα μετα, ειτε για Malware ειτε για Drivers, δοκιμασε τα 7

Δημοσ.

... ερώτηση στα λάπτοπ freedos δεν υπάρχει συνοδευτικό cd για φόρματ όπως είχαν όλα τα παλαιά λάπτοπ ;;;

Αφού το πήρες με freedos, το οποίο στην ουσία σημαίνει χωρίς λειτουργικό (το freedos είναι λειτουργικό μεν αλλά...) οπότε τι cd ψάχνεις;

Άσε που τα συνοδευτικά cd/dvd έχουν καταργηθεί προ πολλού από τους κατασκευαστές laptop. Τώρα κάνουν partition επαναφοράς στον δίσκο και από εκεί κάνεις το format.

Όσον αφορά την διαφγραφή του δίσκου, το κάνεις από το δισκάκι των 7. Μετά την επιλογή γλώσσας και τη αποδοχή των όρων θα σου βγάλει να πατήσεις σε ένα μεγάλο κουμπί που λέει Εγκατάσταση ή Install (ανάλογα με τη γλώσσα των 7) και από κάτω θα έχει επιλογή για εγκατάσταση για προχωρημένους όπου θα σου βγάλει να διαλέξεις δίσκο. Στην επιλογή δίσκου έχει κάτω δεξιά να πατήσεις για περισσότερες επιλογές δίσκων όπου θα μπορείς να διαγράψεις όλα τα partitions και να δημιουργήσεις ένα νέο και καθαρό για τα 7άρια.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά Ευχαριστω πολύ για την βοήθεια , βρήκα άκρη , μάλλον είχε πρόβλημα το cd που έτρεχα .εβαλα τα 7 άρια prof n και όλα μέχρι στιγμής οκ ...:)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...