Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλος ένας επιτυχόντας στο πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων. Κλαπ, κλαπ, ξέρω, ρίγη συγκίνησης σας διαπέρασαν όλους και καμαρώνετε που ένας νεαρός συμφορουμίτης πέρασε σε σχολή με βάση 12,5κ μόρια. 

Χρείαζομαι λίγη βοήθεια όμως!

Ζω στη Σάμο. Δεν έχω ιδέα από μεγαλούπολη, δεν ξέρω που είναι καλύτερα να ψάξω για σπιτι και θα βρεθώ ξαφνικά μόνος, χωρίς γνωστούς σε μια πόλη που έπρεπε να ψάξω λίγο στον χάρτη για να τη βρω. Σίγουρα, φοιτητική ζωή, γιεα, γιουπι κλπ, αλλά εγώ σε 4 χρόνια πρέπει να την έχω βγάλει τη σχολή. 

Αρχικά λοιπόν, με όριο τα 300€ θέλω ένα σπίτι που να μην έχει το κρεββάτι δίπλα στο κουζινάκι και απέναντι απ το πλυντήριο. Δε ζητάω βίλα, ένα μπαλκόνι που να μην κοιτάει πολυκατοικία θέλω και ξεχωριστό υπνοδωμάτιο. Δεν έχω ιδέα αν συμφέρει το κέντρο, τα περίχωρα, τα προάστια ή ο,τιδήποτε. Για κάποιο λόγο αποστάσεις του στυλ 7χλμ οι συγγενείς που υπάρχουν εκεί τις χαρακτηρίζουν μεγάλες, τη στιγμή που στο δικό μου νησάκι 7χλμ σημαίνουν 5 λεπτά οδήγησης. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στα θεματα περιοχή και τι ακριβώς πρέπει να κοιτάξω σε ένα σπίτι θα του ήμουν εξαιρετικά ευγνώμων. 

Έπειτα. Πόσο δύσκολη ήταν για σας η φάση του καινούργιου χωρίς παρέες; Φαντάζομαι (και θέλω να ελπίζω) πως θα βρεθούν κι άλλοι φοιτητές στην ίδια θέση με μένα οπότε πάνω στην απελπισία μας θα αρχίσουμε να αλληλογνωριζόμαστε. Κάπως έτσι δεν πάει; 

Θα ήθελα να ζητήσω και γενικές συμβουλές για το πανεπιστήμιο αλλά υποθέτω πως είναι αρκετά μεγάλο topic για νέο thread. 

tl:dr? Βλαχαδερό απο το β/α αιγαίο πέρασε φοιτητής στο αει της πάτρας και ψάχνει που να μείνει και πως να ξεκινήσει τη ζωή του εκεί πέρα. βοήθεια. 

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πανεπιστημιο ειναι εκτος πολης, στο Ριο και θα πηγαινεις με τα θρυλικα λεωφορεια της γραμμης 6. Να μεινεις κοντα στο πανεπιστημιο ξεχνα το. Η αστικη συγκοινωνια ειναι απαραδεκτη, ακριβη και ιδιωτικη (=δεν παιζει να μπεις χωρις να πληρωσεις εισητηριο). Εχω χρονια να τη χρησιμοποιησω βεβαια αλλα απο ο,τι ακουω στα ιδια σκατα ειναι. 

Δεν ειναι τοσο μεγαλουπολη οσο νομιζεις, ενα μεγαλο "χωριο" ειναι. Τα 300 ευρω ειναι πολλα για ενοικιο στην πατρα, και με 200 μπορεις να βρεις αυτο που θες. Το μπαλκονι που να μην κοιταει πολυκατοικια δεν καταλαβαινω πώς ακριβως το εννοεις αλλα anyway. Σε συμφερει πιστευω να μεινεις στις οδους Αγιου Νικολαου, Κορινθου (απο Γουναρη μεχρι Γκοτση), Κολοκοτρωνη, Ερμου και Γερμανου (και ολες οι ενδιαμεσες εννοειται αμα βρεις). Αυτο γιατι θα εισαι κεντρο (πιο κεντρο δε γινεται) και παρα πολυ κοντα σε σταση για το 6. Επισης κλασικο μερος που μενουν φοιτητες ειναι στην Αγιας Σοφιας, δεν ειναι τοσο κεντρο οσο οι υπολοιπες αν και εχει αρκετα μαγαζια και εκει (κυριως φαγαδικα) λογω φοιτητων. Απο την Αγιας Σοφιας περναει το 6 και ειναι λιιιιιιιιγο πιο κοντινη στο πανεπιστημιο. 

Στα υπολοιπα δεν μπορω να βοηθησω ιδιαιτερα γιατι μεγαλωσα εδω και περασα εδω οποτε ειμαι σε τελειως αλλη φαση απο οσους ερχονται εδω για σπουδες. Παντως λογικα θα σου αρεσει, οι αποστασεις στο κεντρο ειναι μικρες ειδικα για βολτες πας οπου θες σχεδον με τα ποδια, ειναι ολα μαζεμενα και η πολη ειναι γεματη απο φοιτητες και φοιτητομαγαζα, οποτε για οσους ερχονται απο μικροτερες κοινωνιες ειναι παραδεισος. 

• Like 1
Δημοσ.

Τα πανεπιστήμια όπως σε όλες τις πόλεις πλην Αθήνας-Σαλονίκης είναι κλασσικά εκτός πόλης...και το κλασσικό δίλημμα του κάθε φοιτητή είναι "Σπίτι στο κέντρο" για να είμαι μέσα στα πράγματα (καφέδες-βολτούλες-νυχτερινή ζωή) ή "Σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιο" για να γλυτώνω ώρα στον ύπνο και για να παρακολουθείς πιο εύκολα τα μαθήματα.

Ανέφερες κάτι για αμάξι σε θέμα αποστάσεων....θα έχεις αμάξι ή θα κάνεις την δουλειά σου με τα αστικά? Αν έχεις αμάξι τριπλασιάζονται οι περιοχές που ψάχνεις σπίτι...αν όχι για μένα είναι καλύτερο να μένει κέντρο ο φοιτητής καθώς τα βράδια που θα θες να βγαίνεις δεν θα έχεις έννοια πως θα γυρίσεις...ούτε θα τα στάζεις στους ταρίφες...ούτε θα κανονίζεις τους καφέδες σου ανάλογα με το πότε τελειώνουν τα αστικά το βράδυ.

Για σπίτια και περιοχές θα σου πούνε και τα παιδιά που έχουν σπουδάσει Πάτρα καλύτερα...είχαμε ανοίξει και θέμα για αυτές τις ιδιωτικές εστίες που έχει η πάτρα..εφόσον βάζεις 300 ευρώ το μπάτζετ σου για νοίκι...άρα σημαίνει ότι με ίντερνετ-κοινοχρηστα θα φτάνει άνετα τα 350-360 ευρώ τον μήνα...σε αυτές τις εστίες τα ενοίκια είναι 370 ευρώ και όλα μέσα εκτός ρεύματος....κοινόχρηστα-νερό-ιντερνετ-και η καταπληκτική επίπλωση και οι ηλεκρικές συσκεύες (κουζίνα,40αρα τηλεοραση,ψυγείο) .

http://www.smik.gr/

• Like 1
Δημοσ.

Τα σπίτια Πάτρα έχουν πέσει αρκετά.Βρισκεις άνετα στα 250 καλό σπίτι και με λιγότερο ίσως.Επιπλα και εξοπλισμο μπορείς με λίγο ψάξιμο σε αγγελίες να βρεις σε τιμές σκότωσα απο άτομα που φεύγουν.Αγια σοφία ως περιοχή βολεύει αν δεν έχεις όχημα.Ειναι σε απόσταση περπατήματος απο τα σημεία που σε ενδιαφέρουν .

Οπως είπαν και άλλοι η Πάτρα ειναι ενα μεγάλο χωριό και θα περάσεις μια χαρά. Πιστεύω έχει καλά της μεγάλης αλλά και της μικρής πόλης.Γνωριμιες θα κανείς ,μην ανησυχείς.

Εκτός απο το 6 και 9 λεοφωρεια που πανε πανεπιστήμιο παει και προαστιακός ΟΣΕ.Τα λεωφορεία ειναι λίγο χάλι.Υπομονη.

ΣΤο διοίκησης επιχειρήσεων θα χορτάσεις προκάτ κτήρια.σαν σεισμόπληκτος θα νιώθεις.

Καλη αρχή στις σπουδές σου! :)

Δημοσ.

Τα πανεπιστήμια όπως σε όλες τις πόλεις πλην Αθήνας-Σαλονίκης είναι κλασσικά εκτός πόλης...και το κλασσικό δίλημμα του κάθε φοιτητή είναι "Σπίτι στο κέντρο" για να είμαι μέσα στα πράγματα (καφέδες-βολτούλες-νυχτερινή ζωή) ή "Σπίτι κοντά στο πανεπιστήμιο" για να γλυτώνω ώρα στον ύπνο και για να παρακολουθείς πιο εύκολα τα μαθήματα.

Ανέφερες κάτι για αμάξι σε θέμα αποστάσεων....θα έχεις αμάξι ή θα κάνεις την δουλειά σου με τα αστικά? Αν έχεις αμάξι τριπλασιάζονται οι περιοχές που ψάχνεις σπίτι...αν όχι για μένα είναι καλύτερο να μένει κέντρο ο φοιτητής καθώς τα βράδια που θα θες να βγαίνεις δεν θα έχεις έννοια πως θα γυρίσεις...ούτε θα τα στάζεις στους ταρίφες...ούτε θα κανονίζεις τους καφέδες σου ανάλογα με το πότε τελειώνουν τα αστικά το βράδυ.

Για σπίτια και περιοχές θα σου πούνε και τα παιδιά που έχουν σπουδάσει Πάτρα καλύτερα...είχαμε ανοίξει και θέμα για αυτές τις ιδιωτικές εστίες που έχει η πάτρα..εφόσον βάζεις 300 ευρώ το μπάτζετ σου για νοίκι...άρα σημαίνει ότι με ίντερνετ-κοινοχρηστα θα φτάνει άνετα τα 350-360 ευρώ τον μήνα...σε αυτές τις εστίες τα ενοίκια είναι 370 ευρώ και όλα μέσα εκτός ρεύματος....κοινόχρηστα-νερό-ιντερνετ-και η καταπληκτική επίπλωση και οι ηλεκρικές συσκεύες (κουζίνα,40αρα τηλεοραση,ψυγείο) .

Και κλασσικά οι πιο πολλοί αποφασίζουν κέντρο και αυτοί που αποφάσισαν πανεπιστήμιο ψάχνουν το 2ο χρόνο να βρουν σπίτι στο κέντρο :P

• Like 2
Δημοσ.

Και κλασσικά οι πιο πολλοί αποφασίζουν κέντρο και αυτοί που αποφάσισαν πανεπιστήμιο ψάχνουν το 2ο χρόνο να βρουν σπίτι στο κέντρο :P

EXACTLY!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Να και μερικές φωτογραφίες από τα λεωφορεία της Πάτρας

thumb__DSC5499.jpg

%CE%A61.jpg

Και ο γέρος που βλέπεις στην φωτογραφία θα ελέγχει αν έχεις κάνει καμιά κομπίνα με το πολύ ακριβό εισητήριο

1378460_631627033556085_1934354265_n.jpg

• Like 6
Δημοσ.

EXACTLY!!!!

EXACTLY +1

Αν έχεις κανά σκουτερακι πάντως βολεύει πολυ για Πάτρα.Το φαγητό στη εστία πλέον ειναι καλό.

Δημοσ.

Και ο γέρος που βλέπεις στην φωτογραφία θα ελέγχει αν έχεις κάνει καμιά κομπίνα με το πολύ ακριβό εισητήριο

cult μουρη ο Λευτέρης αχχαχαχχααχαχαχ

κλάμα με αυτά που θυμάμαι ..

μια φορά τον κάνανε τούμπανο στο ξύλο (καμια 7ρια χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά ) 

• Like 1
Δημοσ.

Kαι φώτο απ' τον ελεγκτή.. :confused:   οργανωμένους σας βλέπω.. :huh:   

cult μουρη ο Λευτέρης αχχαχαχχααχαχαχ
κλάμα με αυτά που θυμάμαι ..
μια φορά τον κάνανε τούμπανο στο ξύλο (καμια 7ρια χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά ) 

Γιατί ρε τον άνθρωπα? 

Δημοσ.

1378460_631627033556085_1934354265_n.jpg

Η πιο εμβληματική φιγούρα της Πάτρας...

• Like 2
Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο με το που το είδα και δυστυχώς είναι γεμάτο από πάνω μέχρι κάτω... Έχει βάλει ο πατέρας κάτι μεσίτες να μας στέλνουν φωτογραφίες αλλά δεν με ενθουσιάζει τίποτα... Κακόγουστα κουζινάκια και μπάνια βγαλμένα απ το auswitch. Όποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί μ' όλα αυτά τα site και βρει κάτι καλό θα του κάνω το τραπέζι μόλις έρθω Πάτρα :Ρ

edit: ινφο για ανθουπολη πλιζ. 

Δημοσ.

Kαι φώτο απ' τον ελεγκτή.. :confused:   οργανωμένους σας βλέπω.. :huh:   

Γιατί ρε τον άνθρωπα? 

οπως τον θυμάμαι παλιά ηταν απότομος , αγενής και έκανε το λάθος να απλώνει χέρι να κατεβασει κάποιον κ άλλα πολλά , γενικά αντιπαθέστατος , μέχρι και σε γερόντια με το ένα πόδι στον τάφο/μικρά παιδιά/ανάπηρους συμπεριφερόταν λες κ ηταν σκουπίδια, φωνές και προσβολές μέχρι που μια κοπελίτσα την ειχε κάνει να βάλει τα κλάματα (ειχε ξεχάσει την κάρτα της ). Η συμπεριφορά του δεν ειχε σχέση με το "κάνω σωστά την δουλειά μου" , θα μπορούσε να κόψει απλά κ ωραία πρόστιμο στην τελική να πάει με την κάρτα να το σβήσει ο άλλος/η άλλη .

Ηταν φάση να θέλει να κατεβάσει παιδάκι του δημοτικού γιατι ειχε ξεχάσει την κάρτα για το μειωμένο που παρεμπιπτόντως ειναι πανάκριβο

Επεσε μια μέρα σε ενα τυπο που δεν ειχε όρεξη 7 το πρωί να του γκαρίζει ο άλλος μεσα στα αφτιά κ να κάνει σα να παίζει στο υπολοχαγός Νατάσσα , θα έκανε κ το λάθος να τον πιάσει απ το μπράτσο να τον κατεβάσει κ τις άρπαξε.

μετά άλλαξε κάπως , coolαρε λιγάκι αλλα δεν άλλαξε σαν άνθρωπος.

αλλα γενικά cult μουρη , τον θυμάμαι απο πιτσιρίκι

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...