Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ειχε βγαλει 78 βαθμους σε ενα alt--tab που ειχα κανει ενω επαιζα bf4.

Τωρα το αφησα 3 ωρες με Prime95 (κατεβασα το vcore σε -0,050) και το max που πηγε ηταν 62,9)

Παρ ολα αυτα το vcore στο μαξιμουμ χτυπησε 1,425

To turbo core το έκλεισες?

Δημοσ.

Μολις το εκλεισα,και μαλλον αυτο ηταν υπευθυνο.....

1.363v μαξιμουμ και σταθερα στους 60 με 4.2ghz

(το μονο που εκανα ηταν να αλλαξω to multiplier σε χ21 δεν ξερω αν εκανα σωστα)

Δημοσ.

Μολις το εκλεισα,και μαλλον αυτο ηταν υπευθυνο.....

1.363v μαξιμουμ και σταθερα στους 60 με 4.2ghz

(το μονο που εκανα ηταν να αλλαξω to multiplier σε χ21 δεν ξερω αν εκανα σωστα)

60 βαθμούς σε full stress (π.χ. prime 95) ή κάτω από gaming κατάσταση?Αν είσαι σταθερός στα 4,2ghz τότε το έχεις κάνει σωστά.Το cool n quiet ενεργοποιημένο να το έχεις.Τώρα δες αν με λιγότερο cpu vcore είσαι σταθερός σε αυτήν την συχνότητα.Θα κατεβάζεις σταδιακά μέχρι να γίνει unstable το σύστημα σου.Δεν χρειάζεται 3ωρο prime για να δεις αν είναι stable το σύστημα.Όταν θα γίνει unstable θα πας στις αμέσως προηγούμενες ρυθμίσεις που ήσουν σταθερός και θα ανεβάζεις σιγά-σιγά vcore&συχνότητα cpu μέχρι να βρείς το max oc με αυτήν την ψύκτρα πάντα  σε normall θερμοκρασιακή κατάσταση (έως 62 βαθμούς max πάντα σε prime).

• Like 1
Δημοσ.

60 βαθμούς σε full stress (π.χ. prime 95) ή κάτω από gaming κατάσταση?Αν είσαι σταθερός στα 4,2ghz τότε το έχεις κάνει σωστά.Το cool n quiet ενεργοποιημένο να το έχεις.Τώρα δες αν με λιγότερο cpu vcore είσαι σταθερός σε αυτήν την συχνότητα.Θα κατεβάζεις σταδιακά μέχρι να γίνει unstable το σύστημα σου.Δεν χρειάζεται 3ωρο prime για να δεις αν είναι stable το σύστημα.Όταν θα γίνει unstable θα πας στις αμέσως προηγούμενες ρυθμίσεις που ήσουν σταθερός και θα ανεβάζεις σιγά-σιγά vcore&συχνότητα cpu μέχρι να βρείς το max oc με αυτήν την ψύκτρα πάντα  σε normall θερμοκρασιακή κατάσταση (έως 62 βαθμούς max πάντα σε prime).

πως γινεται ρε γαμωτο μου στο prime να μαξαρει 60~ και στο bf να ξεφευγει και να πηγαινει 65 τι διαολο....

Δημοσ.

πως γινεται ρε γαμωτο μου στο prime να μαξαρει 60~ και στο bf να ξεφευγει και να πηγαινει 65 τι διαολο....

Πιθανότατα ρίχνει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί η GPU και ψήνει τα πάντα.

Στο prime, ζεσταίνεται μόνο ο επεξεργαστής -άντε και οι μνήμες σε κάποια σενάρια.

Από κυκλοφορία αέρα, πώς είσαι?

• Like 3
Δημοσ.

Πιθανότατα ρίχνει ζεστό αέρα μέσα στο κουτί η GPU και ψήνει τα πάντα.

Στο prime, ζεσταίνεται μόνο ο επεξεργαστής -άντε και οι μνήμες σε κάποια σενάρια.

Από κυκλοφορία αέρα, πώς είσαι?

Χάλια! χαχα ειναι χαοδες και μικρα γεματο καλωδιο οποτε airflow καθολου ....

Παντώς τωρα που αναψα το air και το εχω στους 25,πανω απο 52 δεν εχει παει..... 12 virtual machine στο 100% ο επεξεργαστης...

Θα προσπαθησω να κατεβασω και αλλο τα volt μεχρι εκει που θα ειναι 1 κλικ πριν να γινει ασταθες και μετα θα δω για  OC

Δημοσ.

Εμ και εσύ με τέτοιο airflow και τα VM..

Δεν ειχα εντυπωση οτι θα εχει τετοιο αντίκτυπο!

Δημοσ.

UPDATE !

Stock voltage ~ 1.363v

CPU FREQ:4.5ghz

cpu temp σε prime95:58-61 (λογω δωματιου)

1 πραγμα μονο.....

μερικες φορες στο prime95 βλεπω τις συχνοτητες απο 4.5ghz  να πεφτουν στα 3,7~ghz ( 1.263v core)

και μετα ανεβαινουν παλι....

ειναι ετσι το προγραμμα?δηλαδη σε καποιο σημειο αραζει λιγο η κανονικα πρεπει να Pusharei ΟΛΗ την ωρα την  cpu μου στο 100% και 100 συχνοτητα?

EDIT:ειναι σαν να κανει throttle ....

cool n quiet ανοιχτο

c1e state ανοιχτο

hpc κλειστο

cpu load line ultra high

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...