Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα παιδες!

Εχω τα παρακατω specs:

1)Gigabyte 990XA-UD3

2)AMD FX-8350 x8 Core Black Edition

3)Kingston 8GB HyperX black 1600MHz CL9

4)ASUS 280x

5)700w PSU

Ξέρω οτι για να γινει σωστο το overclock πρεπει να λιωσεις στο τεσταρισμα κλπ απλα ζηταω την βοηθεια σας γιατι σιγουρα υπαρχουν ατομα πολυ πιο εμπειρα απο εμενα στο OC.

Έχω μια aftermarket ψυκτρα (hyper 212 evo)

και θελω να το παω γυρω στα 4,5-4,6 ghz και θα ηθελα την βοηθεια σας....

Θελω αν γινεται να εχω το underclock που γινεται στο idle...να μην ειναι 24/7 στα 4,6 ghz

(και νομιζω για το σωστο OC θελει να απενεργοποιησουμε καποια c1 states/cool n quiet κλπ).

Επισης με τις ραμ τι παιζει?ανεβαινουν αναλογα με το ποσο ανεβαινει το cpu clock?η πρεπει να τις

πειραξω manually?(xmp???)

Ευχαριστω ολους σας εκ των προτερων....

Δημοσ.

To cool n' quiet το κρατάς ενεργοποιημένο για να πέφτει η συχνότητα.

Επίσης το voltage θα πρέπει να είναι σε offset mode και όχι χειροκίνητα.Δές το συγκεκριμένο thread, με τον fx8320 μέν άλλα με αρκετές πληροφορίες πάνω στην μητρική σου.

Η Hyper 212 Evo εκτιμώ οτι είναι ανεπαρκής για την συχνότητα που θέλεις να παίξεις,τουλάχιστον το καλοκαίρι.Την είχα,αξιοπρεπέστατη,άλλα ζορίζεται όταν έχεις θερμοκρασία δωματίου 30°C.

Δημοσ.

To cool n' quiet το κρατάς ενεργοποιημένο για να πέφτει η συχνότητα.

Επίσης το voltage θα πρέπει να είναι σε offset mode και όχι χειροκίνητα.Δές το συγκεκριμένο thread, με τον fx8320 μέν άλλα με αρκετές πληροφορίες πάνω στην μητρική σου.

Η Hyper 212 Evo εκτιμώ οτι είναι ανεπαρκής για την συχνότητα που θέλεις να παίξεις,τουλάχιστον το καλοκαίρι.Την είχα,αξιοπρεπέστατη,άλλα ζορίζεται όταν έχεις θερμοκρασία δωματίου 30°C.

Κομπλε....μεχρι 60 ειναι καλες οι θερμοκρασιες?

Δημοσ.

http://www.insomnia.gr/topic/515795-5ghz-club-%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/  Όπως θα δείς έχει πολλά παιδιά που ξεκίνησαν από 4.4 και ανέβηκαν, οπότε θα βρείς πολλά παραδείγματα και πολύ troubleshooting ειδικά από τον Πέτρος.

• Like 1
Δημοσ.

Κομπλε....μεχρι 60 ειναι καλες οι θερμοκρασιες?

Max 61-63 στα cores βάση με τα λεγόμενα της Amd πάντα.Βασικά εγώ δεν θέλω να βλέπω ποτέ πάνω από 58 καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Δημοσ.

με  212 evo πιανει 63 με 10 virtual machines ανοιχτα και στο bf4 που ειχα ανοιξει ειχε (μετα το game) σαν maximum temp:78 

Λετε να μην εχει κατσει καλα στην cpu η ψυκτρα?

edit:tj. max παντως λεει 80 βαθμοι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με  212 evo πιανει 63 με 10 virtual machines ανοιχτα και στο bf4 που ειχα ανοιξει ειχε (μετα το game) σαν maximum temp:78 

Λετε να μην εχει κατσει καλα στην cpu η ψυκτρα?

edit:tj. max παντως λεει 80 βαθμοι

80 βαθμοί για αυτό το chip είναι υπερβολικά πολλοί.Για τι συχνότητα μιλάμε?Έλεγξε cpu vcore κάτω από full stress και δες και την ψύκτρα αν έχει κουμπώσει καλά.

Επεξ/σία από BabisTs
Δημοσ.

80 βαθμοί για αυτό το chip είναι υπρβολικά πολλοί.Για τι συχνότητα μιλάμε?Έλεγξε cpu vcore κάτω από full stress και δες και την ψύκτρα αν έχει κουμπώσει καλά.

οι τιμες που ανεφερα ειναι σε full load Κυριως και σε στοκ συχνοτητα 4.1ghz ~

edit:θα τα κανω αυριο το πρωι και θα επανελθω!ευχαριστω

Δημοσ.

:(καμια ιδεα? (εβαλα και τα votlages που μου ειπε ο φιλος απο πανω)

Πήγαινε στα bios settings και άλλαξε το vcore,είσαι πολύ ψηλά για 4,1ghz (είσαι σχεδόν 1,43).Πρέπει να το κατεβάσεις τουλάχιστον to cpu vcore στο 1,38 για αυτήν την συχνότητα.Απενεργοποίησε και το turbo core και δώσε χειροκίνητα 200(fsb) x 21 (multiplier).

Δημοσ.

Απλα δεν ειναι περιεργο που ειναι ετσι τα stock settings?

Thanks, θα το κανω και θα ξαναγραψω

Δημοσ.

Πολλές φορές τα default settings επειδή είναι στο auto τράβανε λίγο περισσότερη τάση.Επίσης τσέκαρες την ποσότητα της πάστας (δεν νομίζω να έχεις βάλει πάρα πολύ)?Είδες αν η ψύκτρα εφαρμόζει σωστά με το cpu?Πάντως οι 80 βαθμοί είναι πάρα πολύ μεγάλη θερμοκρασία.Στο screen που ανέβασες 70 βαθμούς λέει για max temp,80 βαθμούς πότε τους έβγαλε?

Δημοσ.

Μου ειχε βγαλει 78 βαθμους σε ενα alt--tab που ειχα κανει ενω επαιζα bf4.

Τωρα το αφησα 3 ωρες με Prime95 (κατεβασα το vcore σε -0,050) και το max που πηγε ηταν 62,9)

Παρ ολα αυτα το vcore στο μαξιμουμ χτυπησε 1,425

Δημοσ.

Το turbo ευθύνεται για το vcore σου. Εισαι αρκετά ψηλά εγω με 1.34 παίζω στα 4.4.. Δοκίμασε να κλείσεις το turbo να δεις τι max vcore σου παει και μετα ανοιξε το παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...