Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλhσπέρα παιδιά

Προσφατα το αδερφάκι μου αγορασε μια 24 led tv-monitor οθονη. ολα ήταν μια χαρά μεχρι που προέκυψε ενα πρόβλημα. οταν πηγε να ρυθμίσει την αναλυση, αντι να του βγάζει την αναμενόμενη μέγιστη αναλυση (1980*1020) του εβγαλε την 1600*1200. Δοκιμάσε να κανει τους drivers update, αλλά και παλι τίποτα... νομίζω πως είναι θέμα κάρτας γραφικών αλλα η καρτα ειναι καινουρια... αν μπορουσατε να βοηθήσετε, εσείς που τα ξέρετε ολα αυτα τα πραματα, και να δώσετε μία λυση θα το εκτιμούσα βαθύτατα :D

Υ.Γ: η κάρτα γραφικων ειναι AMD HD 7700

thank you :)

Δημοσ.

Καλhσπέρα παιδιά

Προσφατα το αδερφάκι μου αγορασε μια 24 led tv-monitor οθονη. ολα ήταν μια χαρά μεχρι που προέκυψε ενα πρόβλημα. οταν πηγε να ρυθμίσει την αναλυση, αντι να του βγάζει την αναμενόμενη μέγιστη αναλυση (1980*1020) του εβγαλε την 1600*1200. Δοκιμάσε να κανει τους drivers update, αλλά και παλι τίποτα... νομίζω πως είναι θέμα κάρτας γραφικών αλλα η καρτα ειναι καινουρια... αν μπορουσατε να βοηθήσετε, εσείς που τα ξέρετε ολα αυτα τα πραματα, και να δώσετε μία λυση θα το εκτιμούσα βαθύτατα :D

Υ.Γ: η κάρτα γραφικων ειναι AMD HD 7700

thank you :)

Φαντάζομαι εννοείς 1920χ1080. Μήπως η οθόνη είναι 1920χ1200;

Δημοσ.

Δες τι επιλογή έχει στο Aspect Ratio για την είσοδο HDMI η οθόνη. Θα πρέπει να είναι 16:9 ή καλύτερα Just Scan.

Καλέ μου ανθρωπε επειδη δεν σκαμπάζω απο αυτα το μονο που μπορω να σου πω ειναι οτι η δυναμικη αντιθεση ειναι 5000000:1, οπως εχω δώσει το link απο πάνω... 

καμία ιδέα?

Δημοσ.

εννοουν να πατησεις  τα κουμπια στην οθονη ή μεσα από το μενου τηλεχειριστηριου μεχρι να βρεις τα παραπανω...(αν υπαρχουν)

Δημοσ.

Ναι, με συγχωρείς, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα. Αφού επιλέξεις την είσοδο HDMI πατάς το Q. MENU (αυτό ισχύει στις LG τηλεοράσεις, φαντάζομαι θα είναι το ίδιο και για τα monitor) και εκεί θα βρεις το μενού για το Aspect Ratio. Καλό είναι να δηλώσεις και την είσοδο HDMI που χρησιμοποιείς ως PC. Αυτό γίνεται από το μενού που επιλέγεις input (κεραία, HDMI, κ.λπ.) πατώντας το κουμπί που σου γράφει στο κάτω μέρος (νομίζω το γράφει 'ετικέτα εισαγωγής', χωρίς να είμαι σίγουρος). Αν επιμένει το πρόβλημα, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις για κάποια ρύθμιση στο Control Panel της κάρτας γραφικών.

Δημοσ.

Ναι, με συγχωρείς, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω αναλυτικότερα. Αφού επιλέξεις την είσοδο HDMI πατάς το Q. MENU (αυτό ισχύει στις LG τηλεοράσεις, φαντάζομαι θα είναι το ίδιο και για τα monitor) και εκεί θα βρεις το μενού για το Aspect Ratio. Καλό είναι να δηλώσεις και την είσοδο HDMI που χρησιμοποιείς ως PC. Αυτό γίνεται από το μενού που επιλέγεις input (κεραία, HDMI, κ.λπ.) πατώντας το κουμπί που σου γράφει στο κάτω μέρος (νομίζω το γράφει 'ετικέτα εισαγωγής', χωρίς να είμαι σίγουρος). Αν επιμένει το πρόβλημα, μάλλον θα πρέπει να ψάξεις για κάποια ρύθμιση στο Control Panel της κάρτας γραφικών.

Το aspect ratio που μου ζήτας ειναι 16:9. ελπιζω να σε βοηθησε.. :D

Δημοσ.

βασικη ερωτηση.

με τι την εχεις συνδεσει?

H τηλεοραση ειναι συνδεδεμένη με hdmi. http://www.plaisio.gr/ProductImages/1000x1000/2160951_5.JPG

ελπίζω η hdmi ναι ειναι η υποδοχη με τις βιδες στα ακρα της.

τελικα βρήκα τροπο να φτιάξω την ανάλυση. Ηταν θλεμα κάρτας γραφικων. αλλα δυστυχως προέκυψε ενα αλλο προβλημα. στα πλαινα της τηλεορασης μου εμφανιζει μαυρες καθετες και οριζοντιες γραμμες. καμία πως μπορουμε να το φιξαρουμε;

Υ.Γ: η καρτα γραφικων ειναι  AMD HD 7770.

Δημοσ.

Η υποδοχή με τις βίδες είναι VGA. Τι ανάλυση έχεις βάλει στην κάρτα;

η αναλυση που εχω  βάλει στη κάρτα γραφικών ειναι 1920*1080, οπως και της τηλεόρασης.

Δημοσ.

Δες αν σε αφήνει να αλλάξεις το ratio στην τηλεόραση σε «Μόνο Σκανάρισμα» ή/και όρισε την VGA είσοδο ως PC (ούτως ή άλλως βοηθάει σε αρκετά πράγματα όταν έχεις συνδεδεμένο υπολογιστή σε TV-monitor) όπως είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα (βέβαια τότε νόμιζα ότι η σύνδεση γινόταν με HDMI, κάνε το ίδιο απλά για την είσοδο VGA, εκεί που έχεις το PC συνδεδεμένο). Αν δε βοηθήσει τίποτα από αυτά, ψάξε αν υπάρχει κάποια επιλογή για Overscan/Underscan στο control panel της κάρτας γραφικών (δεν ξέρω πώς μπορεί να το γράφει ή πού ακριβώς υπάρχει στο Catalyst).

Δημοσ.

Δες αν σε αφήνει να αλλάξεις το ratio στην τηλεόραση σε «Μόνο Σκανάρισμα» ή/και όρισε την VGA είσοδο ως PC (ούτως ή άλλως βοηθάει σε αρκετά πράγματα όταν έχεις συνδεδεμένο υπολογιστή σε TV-monitor) όπως είχα γράψει σε προηγούμενο μήνυμα (βέβαια τότε νόμιζα ότι η σύνδεση γινόταν με HDMI, κάνε το ίδιο απλά για την είσοδο VGA, εκεί που έχεις το PC συνδεδεμένο). Αν δε βοηθήσει τίποτα από αυτά, ψάξε αν υπάρχει κάποια επιλογή για Overscan/Underscan στο control panel της κάρτας γραφικών (δεν ξέρω πώς μπορεί να το γράφει ή πού ακριβώς υπάρχει στο Catalyst).

Δυστυχώς δεν με αφήνει να αλλάξω το ratio στη tv σε just scan. επισης έχω ορισει την VGA εισοδο ως pc.

Το μόνο πρόβλημα ειναι οτι στο catalyst  (το οποιο έχω κανει update πρν απο δύο μερες) δεν εχει την επιλογή ''scaling options'' οπως την έχω δει σε αλλα pc. επομενως το  Overscan/Underscan, για μένα δεν υπάρχει ως επιλογή. ισως αυτη η photo να βοηθησει. ελπιζω να ειναι αυτο που μου ζητατε περι Overscan/Underscan...  :-D

[link=file:///C:/Users/shadowjack/Desktop/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.png][/link]

post-308916-0-43877400-1409516410_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...