Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο θα πέσει;

Το να πας σήμερα οπουδήποτε κοντά στα 300€ για quad intel είναι fail

Ε δεν ξέρω κατα πόσο fail ειναι (εξαρτάται και τα λεφτά που μπορεί να δώσει ο καθένας και το κατα πόσο θα τα στερηθεί... ) Άν κάνει 380-400€ (που τόσο θα κάνει στην ελλάδα)  ο 5820 + 200€ χαλαρά η μητρική + 300 για για DDR4 16GB(μητρική και ράμ έβαλα τις "φθηνές"  εκδοχές) 

σύνολο πάμε κοντά στο χιλιάρι (880 στην καλύτερη) και δεν τελειώσαμε το pc καλά καλά...  ο 4770k ΤΩΡΑ την στιγμή που μιλάμε ειναι 300 ντάν...

ΤΟΤΕ (όταν κυκλοφορήσουν μαζικά οι 5xxx) πιστεύω άνετα θα πάει 250...αλλά πές ότι πέφτει μόνο στα 280 

με 70 άνετα βρίσκεις μια αξιοπρεπή μητρική με socket 1150 + 120€ για 16GB DDR3 και είσαι 470...

470€ (ME αλλά χωρίς μεγάλη οικονομία στα parts) απο 880€ (και αυτό με μεγάλη οικονομία) έχει διαφορά... 

Δημοσ.

Παιδια,καλο χρυσο αλλα δεν.......μπορει να ειναι ο καλητερος cpu που θα βγαλει αλλα την σημερον ημερα,μονο οσοι θα εχουν λεφτα περισευμα θα παρουν,οσοι δεν εχουν θα κατσουν με το παλιο μηχανημα.

Δημοσ.

Πάντα δεν ίσχυε αυτό;

προ κρίσης όχι... 

γιατί εκτός οτι οι περισσότεροι μπορούσαν να πάρουν highend μηχάνημα (όχι μόνο αυτόι με μπαμπά που έχει μερσεντές και μαγαζί ...) και αυτοί που δεν μπορούσαν να τα σκάσουν μπορούσαν σίγουρα να βρούν τρόπο να τα πάρουν με δόσεις ή γραμμάτια 

Δημοσ.

Ε δεν ξέρω κατα πόσο fail ειναι (εξαρτάται και τα λεφτά που μπορεί να δώσει ο καθένας και το κατα πόσο θα τα στερηθεί... ) Άν κάνει 380-400€ (που τόσο θα κάνει στην ελλάδα)  ο 5820 + 200€ χαλαρά η μητρική + 300 για για DDR4 16GB(μητρική και ράμ έβαλα τις "φθηνές"  εκδοχές) 

σύνολο πάμε κοντά στο χιλιάρι (880 στην καλύτερη) και δεν τελειώσαμε το pc καλά καλά...  ο 4770k ΤΩΡΑ την στιγμή που μιλάμε ειναι 300 ντάν...

ΤΟΤΕ (όταν κυκλοφορήσουν μαζικά οι 5xxx) πιστεύω άνετα θα πάει 250...αλλά πές ότι πέφτει μόνο στα 280 

με 70 άνετα βρίσκεις μια αξιοπρεπή μητρική με socket 1150 + 120€ για 16GB DDR3 και είσαι 470...

470€ (ME αλλά χωρίς μεγάλη οικονομία στα parts) απο 880€ (και αυτό με μεγάλη οικονομία) έχει διαφορά... 

Νομιζω τα εχεις μπερδεψει λιγουλακι και δεν ξερω πως εβγαλες μονο 440 ευρω το μηχανημα με τον 4770κ και πως επισης μπορεις να το συγκρινεις με τους νεους εξαπυρηνους οσον αφορα την αποδοση.

Πρωτον αν αποφασισεις να φτιαξεις pc σε 1150 socket θα πας για τον 4790κ ο οποιος βρισκεται στα 310 περιπου σημερα και μαζι με αυτον για να τον "εκμεταλλευτεις" πληρως πρεπει να παρεις και μια μητρικη με Ζ97 chipset που οι ποιοτικες ξεκινανε απο το 100ρικο.Οι μνημες τωρα ddr3 16 giga οι φτηνοτερες κανουν γυρω στα 150 ευρω παλι αν θες να πας σε ποιοτικες για μεγιστο overlock και μεγαλες ταχυτητες ( διοτι απο τον επομενο χρονο που σιγα σιγα θα αρχισουν να καθιερονονται οι ddr4 σε ολες τις πλατφορμες το θεωρω λαθος καποιος που θα παρει pc σημερα με ddr3 να κολησει στα 1600mhz) πρεπει λοιπον να δωσεις καπου στα 175. Οποτε με ενα προχειρο υπολογισμο ειμαστε στα 585 ευρω εχοντας υπολογισει της πιο φτηνες motheboards με Z97 chipset.

Τωρα εγω προσωπικα πιστευω οτι εχουμε μια επαναληψη του socket 1366 εναντι του 1156 καποιο παλιο καλο καιρο . Οντας κατοχος ι7 920 θυμαμαι να μου λεγανε ολοι "γιατι να πας σε tripple channel ?"  η "γιατι να δωσεις τα extra 100  για τον ι7 και δεν πας στον ι5 τον τετραπυρηνο" . Ομως εχοντας το μηχανημα 6 ολοκληρα χρονια  κλοκαρισμενο φυσικα στα 4ghz και με νεα καρτα γραφικων τωρα δεν ξερουν τι να πουν.Αν υπηρχε λοιπον περιπτωση να παρει καποιος pc τωρα θα του ελεγα να το καθυστερησει ενα μηνα και να παει full  για το νεο socket και ας ειναι στα 800 που θα πεσουν οι τιμες ειδικα σε μητρικες και μνημες ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος . Τωρα δεν μπορουμε να καταλαβουμε πληρως τι σημαινουν οι 6 πυρηνες και τα 12 threads αλλα σε 2-3 χρονια θα αλλαξουν τα πραγματα , μην σου πω οτι βγαζει 5ετια στο χαλαρο ακομα και ο φτηνοτερος εξαπυρηνος στη σειρα γιατι απο πηγες μου ξερω οτι clockarete στα 4 για ΠΛΑΚΑ ,μεχρι 4,4 εχω ακουσει.

Δημοσ.

Νομιζω τα εχεις μπερδεψει λιγουλακι και δεν ξερω πως εβγαλες μονο 440 ευρω το μηχανημα με τον 4770κ και πως επισης μπορεις να το συγκρινεις με τους νεους εξαπυρηνους οσον αφορα την αποδοση.

Πρωτον αν σημερα αποφασισεις να φτιαξεις pc σε 1150 socket θα πας για τον 4790κ ο οποιος βρισκεται στα 310 περιπου σημερα και μαζι με αυτον για να τον "εκμεταλλευτεις" πληρως πρεπει να παρεις και μια μητρικη με Ζ97 chipset που οι ποιοτικες ξεκινανε απο το 100ρικο.Οι μνημες τωρα ddr3 16 giga οι φτηνοτερες κανουν γυρω στα 150 ευρω παλι αν θες να πας σε ποιοτικες για μεγιστο overlock και μεγαλες ταχυτητες ( διοτι απο τον επομενο χρονο που σιγα σιγα θα αρχισουν να καθιερονονται οι ddr4 σε ολες τις πλατφορμες το θεωρω λαθος καποιος που θα παρει pc σημερα με ddr3 να κολησει στα 1600mhz) πρεπει λοιπον να δωσεις καπου στα 175. Οποτε με ενα προχειρο υπολογισμο ειμαστε στα 585 ευρω εχοντας υπολογισει της πιο φτηνες motheboards με Z97 chipset.

Τωρα εγω προσωπικα πιστευω οτι εχουμε μια επαναληψη του socket 1366 εναντι του 1156 καποιο παλιο καλο καιρο . Ωντας κατοχος ι7 920 θυμαμαι να μου λεγανε ολοι "γιατι να πας σε tripple channel ?"  η "γιατι να δωσεις τα extra 100  για τον ι7 και δεν πας στον ι5 τον τετραπυρηνο" . Ομως εχοντας το μηχανημα 6 ολοκληρα χρονια  κλοκαρισμενο φυσικα στα 4ghz και με νεα καρτα γραφικων , αν υπηρχε περιπτωση να παρεις καποιος pc τωρα θα του ελεγα να το καθιστερησει ενα μηνα και να παει full  για το νεο socket και ας ειναι στα 800 που θα πεσουν οι τιμες ειδικα σε μητρικες και μνημες ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος . Τωρα δεν μπορουμε να καταλαβουμε πληρως τι σημαινουν οι 6 πυρηνες και τα 12 threads αλλα σε 2-3 χρονια θα αλλαξουν τα πραγματα , μην σου πω οτι βγαζει 5ετια στο χαλαρο ακομα και ο φτηνοτερος εξαπυρηνος στη σειρα γιατι απο πηγες μου ξερω οτι clockarete στα 4 για ΠΛΑΚΑ ,μεχρι 4,4 εχω ακουσει.

71€ μητρική https://www.skroutz.gr/s/3426586/Asrock-H87-Pro4.html

125€ μνήμες http://www.bestprice.gr/item/2153832097/crucial-ballistix-sport-16gb-ddr3-1600mhz.html?qid=2_wDqvPkomD_78af7&seq=4

Και είπαμε 280 ο 4770κ σύνολο 476€ να πως τα έβγαλα... your argument? 

Δημοσ.

Θα βάζεις μητρική με το Η87 που δεν επιτρέπει overclocking, με τον 4770κ που είναι για overclocking γιατί έτσι, για να σου βγεί η σούμα χαμηλά. :wacko:

Δημοσ.

σαν επεξεργαστής vs επεξεργαστή μιλούσα αυτό φαίνεται και απο την συμβουλή μου να αναβαθμίσει κάρτα γραφικών αν έχει θέμα με τις επιδόσεις στα games... δηλαδή λίγο μυαλό...

Nαι και εγω σαν cpu vs cpu μιλαω και λεω οτι σε μεγαλες αναλυσεις θα εχει διαφορες ο πχ 920 απο τον 5xxx ..Tωρα αυτο με το μυαλο τραβα πες το εκει που σε παιρνει και φυσικα οχι απο το πληκτρολογιο  και αν δεν μπορεις να μιλας καλυτερα θα σου απαντησω την επομενη φορα πιο ακομψα ...

Δημοσ.

71€ μητρική https://www.skroutz.gr/s/3426586/Asrock-H87-Pro4.html

125€ μνήμες http://www.bestprice.gr/item/2153832097/crucial-ballistix-sport-16gb-ddr3-1600mhz.html?qid=2_wDqvPkomD_78af7&seq=4

Και είπαμε 280 ο 4770κ σύνολο 476€ να πως τα έβγαλα... your argumenent

Η μητρικη που μου εδειξες ειναι socket H87 που σε καμια περιπτωση δεν ελπιζεις overclock με τετοιες μητρικες. Αυτες πανε μαζι με τα non K μοντελα που δεν σε νοιαζει να τα κλοκαρεις ( και δεν μπορεις κιολας) οποτε δεν σε καταλαβαινω . Επαναλαμβανω λοιπον για τα μοντελα Κ πας σε Ζ97 socket και μαλιστα σε οσο μπορεις πιο ποιοτικες μητρικες για να επιτυχεις το μεγαλυτερο δυνατο overlock αλλιως μην τον παρεις καθολου , παρε το to non K η καλυτερα πηγαινε σε i5 non K  που παλι τα ιδια ισχυουν και εκει.

Οσον αφορα τις μνημες μου εστειλες μαλλον τις πιο φτηνες που υπαρχουν στα 1600mhz που παλι δεν πας να κανεις overlock τετοιους επεξεργαστες με τετοιες ταχυτητες στις μνημες σου , ποσο μαλλον με τις συγκεκριμμενες. Και οπως ειπα στο ποστ μου το να πας σε 1600 mhz αυτη τη στιγμη που ξεκινανε να καθιερονονται οι DDR4 ειναι λαθος κινηση .

Δημοσ.

Θα βάζεις μητρική με το Η87 που δεν επιτρέπει overclocking, με τον 4770κ που είναι για overclocking γιατί έτσι, για να σου βγεί η σούμα χαμηλά. :wacko:

ε αφού θές Z87 να... https://www.skroutz.gr/s/3517753/MSI-Z87-G41-PC-Mate.html

Το OC δεν έχει και καμιά τεράστια διαφορά... δες εδώ για 4770k @ 4,7GHz  vs 4770k stock....  http://www.bit-tech.net/hardware/2013/06/01/intel-core-i7-4770k-cpu-review/5

Η επιλογές γίνανε για να κάνεις ενα low budget δυνατό όμως pc...

Δημοσ.

Nαι και εγω σαν cpu vs cpu μιλαω και λεω οτι σε μεγαλες αναλυσεις θα εχει διαφορες ο πχ 920 απο τον 5xxx ..Tωρα αυτο με το μυαλο τραβα πες το εκει που σε παιρνει και φυσικα οχι απο το πληκτρολογιο  και αν δεν μπορεις να μιλας καλυτερα θα σου απαντησω την επομενη φορα πιο ακομψα ...

Ε γιαυτό λέω λίγο μυαλό...στο ξεκαθάρισα και πάλι δεν καταλαβαίνεις... ποιος σου είπε απλά για να παίζεις 4k βίντεο ή games  (αν και εκεί υπάρχει το θέμα του botleneck που ανέφερα πιο πριν)

Σαν επιδόσεις επεξεργαστή vs επιδόσεις του άλλου επεξεργαστή μιλάω τι δεν καταλαβαίνεις ποιος θα κάνει πιο γρήγορα encoding decoding rendering ποιος θα συμπιέσει πιο γρήγορα ενα zip αρχείο ποιός σηκώνει περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές να δουλεύουν παράλληλα (προγράμματα antivirus) κτλ...

Δημοσ.

ε αφού θές Z87 να... https://www.skroutz.gr/s/3517753/MSI-Z87-G41-PC-Mate.html

Το OC δεν έχει και καμιά τεράστια διαφορά... δες εδώ για 4770k @ 4,7GHz  vs 4770k stock.... 

Η επιλογές γίνανε για να κάνεις ενα low budget δυνατό όμως pc...

Σαν να λεμε παμε να φτιαξουμε ενα αυτοκινητο βαζοντας μεσα μηχανη BMW και ολα τα υπολοιπα κομματια ΚΙΑ ?

Δημοσ.

Σαν να λεμε παμε να φτιαξουμε ενα αυτοκινητο βαζοντας μεσα μηχανη BMW και ολα τα υπολοιπα κομματια ΚΙΑ ?

καμία σχέση.... τι διαφορά στην καθημερινή χρήση θα έχει η mobo που έβαλα; έχει USB3, SLi, και 4 slots DDR3.... ή οι μνήμες 16 GB Crucial ballistix sta 1600Mhz απο πιο ακριβές... οι άλλες θα κάνουν pew pew pawn pawn?

Δημοσ.

Ε γιαυτό λέω λίγο μυαλό...στο ξεκαθάρισα και πάλι δεν καταλαβαίνεις... ποιος σου είπε απλά για να παίζεις 4k βίντεο ή games  (αν και εκεί υπάρχει το θέμα του botleneck που ανέφερα πιο πριν)

Σαν επιδόσεις επεξεργαστή vs επιδόσεις του άλλου επεξεργαστή μιλάω τι δεν καταλαβαίνεις ποιος θα κάνει πιο γρήγορα encoding decoding rendering ποιος θα συμπιέσει πιο γρήγορα ενα zip αρχείο ποιός σηκώνει περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές να δουλεύουν παράλληλα (προγράμματα antivirus) κτλ...

Απαντησες στον Syma που εγραψε αυτο ,και εγω φυσικα αναφερομουν στο gaming οπως ρωτησε και το παιδι ...Τωρα αν εσυ εννοουσες αλλα δικο σου προβλημα ...

μια ερωτηση .αξιζει η μεταβαση απο i7 920  σε i7 5930k?

το pc ειναι καθαρα για gaming καθως και 3δ σχεδιο. θα δω καμμια διαφορα η "να κατσω στα αυγα μου"?

To χερακι αφηνε το λοιπον μονο πανω στο πληκτρολογιο ή πηγαινε καμια βολτα να σε χτυπησει καθαρος αερας ...:)

Δημοσ.

http://el.wikipedia.org/wiki/Smart_(%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1)

Λες και δεν έγινε και αυτό....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...