Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις. Θέλει 50 ένσημα στο 2013

ή

50 ένσημα το τελευταίο 15άμηνο, αφαιρόντας αυτά του τελευταίου τριμήνου.

Αν ξεκίνησε να δουλεύει πρώτη φορά στη ζωή του πριν ένα μήνα ας πούμε, δε συμπληρώνει.

Αν έχει 5 μήνες που δουλεύει με πλήρη (25 ένσημα το μήνα) δικαιούται. Διότι αφαιρούνται αυτά των τριών τελευταίων μηνών (75) και μένουν 50. Κατάλαβες πως πάει;

Βέβαια, είναι θέμα τριών λεπτών να ρωτήσει στο ΙΚΑ για να μην παιδεύεσαι. Επίσης, θα σου πρότεινα να τον αφήσεις να το ψάξει μόνος του :P

Καταλαβα περιπου ...Για καποιον που ξεκινησε για παράδειγμα πριν 2-3 μερες για πρωτη φορα ποτε μπορει να βγαλει βιβλιαριο ΙΚΑ ?

Για να ψαξει μονος του με ωραριο 9-5 δυσκολο ....Μακαρι να αποδωσει η επικοινωνια με το ΙΚΑ που αναγκαστικα θα κανω εγω .

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σου το γράφω στην παράθεση που έκανες.

Αν ασφαλίζεται με 25 ασφαλιστικά το μήνα, χρειάζεται πέντε μήνες, ώστε να αφαιρεθούν οι τρεις τελευταίοι και να μείνουν οι δύο πρώτοι με τα 50 ένσημα.

• Like 1
Δημοσ.

Σου το γράφω στην παράθεση που έκανες.

Αν ασφαλίζεται με 25 ασφαλιστικά το μήνα, χρειάζεται πέντε μήνες, ώστε να αφαιρεθούν οι τρεις τελευταίοι και να μείνουν οι δύο πρώτοι με τα 50 ένσημα.

Μαλιστα....5 μηνες εργασια αλλα χωρις ασφαλιση αν κοψω εγω αυτή που εχει από μενα ....Κι αν του συμβει κατι τι κανει ? Εστω και αν λογω ηλικιας εκτος από ατυχημα είναι μαλλον απιθανο να παθει κατι .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά το ανανέωσα το βιβλιάριο όμως μου είπαν πως δεν ισχύει για 12 μήνες αλλά μέχρι τον Μάρτιο του 2015 και τότε θα πρέπει να ξανακάνω ανανέωση.

Η σύμβασή μου έληξε και τα ένσημα μου (πάνω από το όριο που θέτουν) είναι μέχρι Δεκέμβριο 2015.
Όταν πάω τον Μάρτιο θα μπορώ να κάνω ανανέωση με αυτά τα ένσημα ή θα πρέπει να έχω και εντός του 2015??

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για θεωρηση βιβλιαριου ισχυει το εξης 50 ενσημα και να περασουν 2 μηνες. Οσον αφορα τα 50 ενσημα μην το δενετε κομπο ορισμενοι επειδη εγινε 4 χρονια τωρα μπορει απο φετος να πουν 100 και τελος.... εξαλλου αλλοι αποφασιζουν για εμας ( βλ. ΤΡΟΙΚΑ ).

Οσον αφορα στο αλλο ερωτημα αν θα πρεπει να διακοψει την ασφαλεια του παιδιου του καποιος επειδη ανελαβε εργασια ο νομος λεει οτι μονο εφοσον καποιος δικαιουται ασφαλεια σε αλλον φορεα σταματαει να ειναι ασφαλισμενος ως εμμεσα μελος εκτος αν ειναι ανεργος κατω των 29 η μακροχρονια απο 29 ετων και ανω..

Αυτα .

να ρωτήσω κάτι:

Πριν γίνει αυτό με τα 50 ήταν 100; ή περισσότερα;

και το πόσα θα χρειάζονται για την περίοδο 3/2016-2/2017 θα το μάθουμε στο τέλος αυτού του χρόνου;

Για το 2015 έχω μαζέψει 143 και αναρωτιέμαι αν θα έχω ασφάλιση όντας άνεργος και του χρόνου (μην το πάνε π.χ. από 150 ένσημα και πάνω και την "πατήσω")

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...