Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

zio ρε συ απο που κι ως που έχει περισσότερα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη;

Εννοώ αυτό που λένε, ότι αν πχ μπει κάποιος σπίτι σου και τον χτυπήσεις μπορεί να σου κάνει μετά μήνυση για σωματικές βλάβες κλπ. Το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ή αν είναι μύθος. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάω

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλογερος, θεωρείς αυτοάμυνα το να την μπουμπουνίσεις σε κάποιον επειδή απλά βρίσκεται στον χώρο σου;

Εννοώ αυτό που λένε, ότι αν πχ μπει κάποιος σπίτι σου και τον χτυπήσεις μπορεί να σου κάνει μετά μήνυση για σωματικές βλάβες κλπ. Το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω αν ισχύει ή αν είναι μύθος. Για τέτοιες περιπτώσεις μιλάω

Προφανώς και ισχύει, και πολύ καλά κάνει και ισχύει.

• Like 2
Δημοσ.

Καλογερος, θεωρείς αυτοάμυνα το να την μπουμπουνίσεις σε κάποιον επειδή απλά βρίσκεται στον χώρο σου;

Όπως το βλέπει ο καθένας :-)

Διευκρινίζω ότι είμαι γενικά κατά της βίας και δεν χρησιμοποιώ ποτέ βία. Θεωρώ όμως πολύ πιο βίαιο να εισβάλλει κάποιος σπίτι σου από το να τον χτυπήσεις για να αμυνθείς

Δημοσ.

Δεν είναι όπως το βλέπει ο καθένας, είναι η διαφορά ανάμεσα σε δύο σαφείς έννοιες, αυτή της αυτοάμυνας και αυτή της αυτοδικίας.

Δημοσ.

Ειχα ρωτησει για ip cam και μου λενε απο 100κατι ευρω και ανω για μια καλη λεω πολλα ρε παιδια. Και ειχα σκεφτει και καλα να αγορασω 4 φτηνες και να τις βιδωσω ψηλα με ενα φωτοκυτταρο και ετσι αν ανεβαινει καποιος να φωτιζουνε και αυτες. Που ξερει ο αλλος τι ειναι η τι δεν ειναι? Μια τρομαρα την παιρνει. τουλαχιστον ετσι νομιζω.

http://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis.html?keyphrase=%CF%88%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7+%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1

Δεν υπαρχει λογος να βαλεις κανονικες.

Δημοσ.

Δεν είναι όπως το βλέπει ο καθένας, είναι η διαφορά ανάμεσα σε δύο σαφείς έννοιες, αυτή της αυτοάμυνας και αυτή της αυτοδικίας.

Δεν είναι καθόλου σαφές. Σε περίπτωση που μπει κάποιος σπίτι σου τι περίπτωση έχουμε? Και πως ορίζεται η αυτοάμυνα και πως η αυτοδικία δε αυτή την περίπτωση?

Δημοσ.

Χοντρικά:

Αυτοάμυνα = απειλείται άμεσα η ζωή μου. (π.χ με σημαδεύουν με όπλο - με κυνηγάνε με μαχαίρι κλπ.)

Αυτοδικία = τον βλέπω στο σαλόνι μου και διακοσμώ τον καναπέ με τα μυαλά του γιατί είμαι ο Ντέρτι Χάρρυ και ας πρόσεχε που έμπαινε.

Στην μία περίπτωση, η βία είναι δικαιολογημένη.

Δημοσ.

Χοντρικά:

Αυτοάμυνα = απειλείται άμεσα η ζωή μου. (π.χ με σημαδεύουν με όπλο - με κυνηγάνε με μαχαίρι κλπ.)

Αυτοδικία = τον βλέπω στο σαλόνι μου και διακοσμώ τον καναπέ με τα μυαλά του γιατί είμαι ο Ντέρτι Χάρρυ και ας πρόσεχε που έμπαινε.

Στην μία περίπτωση, η βία είναι δικαιολογημένη.

πάλι το ίδιο θα απαντήσω, όπως το βλέπει κανείς και προφανώς το βλέπουμε διαφορετικά :-)

(και όπως είπα δεν μιλάω για ακραίες συμπεριφορές όπως πυροβολισμούς κλπ, αν και ακόμα και τότε θα έπρεπε ο δράστης να έχει πολλά ελαφρυντικά που δεν ξέρω αν τα έχει και τι ισχύει νομικά)

Δημοσ.

Μάλλον έχουν παρεξηγηθεί τα λεγόμενά μου. Θεωρώ αυτοάμυνα το να την μπουμπουνίσω σε κάποιον όχι απλά και μόνο επειδή βρίσκεται στον χόρο μου, αλλά επειδή θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα της οικογένειάς μου ή της δικής μου. Αν κρατάω όπλο και αυτός μαχαίρι και κάνει καμιά απότομη κίνηση προς το μέρος μου, θα του την μπουμπουνίσω. Αν, όμως κάτσει όμορφα και ωραία στα αβγουλάκια του και περιμένει να έρθει η αστυνομία για τα περαιτέρω, τότε κανείς δε θα πάθει τίποτα. Επίσης, όταν λέω να την μπουμπουνίσω, δεν εννοώ να σκοτώσω, αλλά να ακινητοποιήσω.

Όταν μπουν σπίτι σου και τους δεις μπροστά σου, ακινητοποίησέ τους με τα λόγια. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν κατανόηση.

Δημοσ.

Αλήθεια, αν βάλεις μια παγίδα στο σπίτι σου και σκοτωθεί ένα κλέφτης, αυτό θεωρείται αυτοάμυνα ή φόνος; Με άλλα λόγια τιμωρείται;

Δημοσ.

Όταν μπουν σπίτι σου και τους δεις μπροστά σου, ακινητοποίησέ τους με τα λόγια. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουν κατανόηση.

οχι φυσικά, όταν μπουν θα τους διαβάζει τι προβλέπετε σύμφωνα με τον ποινικό κωδικά για τις πράξεις τους, και μετά και τα δικαιώματα τους, αντί να προστατέψει κάποιος την οικογένεια του με οποιοδήποτε τρόπο.

Δημοσ.

Ξυπνας στις 3 το πρωι για κατουρημα, και βλεπεις στο σαλονι τον τυπα, παραμασχαλα με το λαπτοπ σου.

Τι ακριβως κινησεις πρεπει να κανεις για να εισαι "νομιμος";

Δημοσ.

Ξυπνας στις 3 το πρωι για κατουρημα, και βλεπεις στο σαλονι τον τυπα, παραμασχαλα με το λαπτοπ σου.

Τι ακριβως κινησεις πρεπει να κανεις για να εισαι "νομιμος";

να του δώσεις  φορτιστή και τσαντα.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...