defacer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Βρίσκω το θέμα πολύ ενδιαφέρον για συζήτηση αλλά... offtopic. Είμαι 35. Ξέρω τι λες, μικρός το καλοκαίρι στάνταρ οι μπαλκονόπορτες ορθάνοιχτες στο πατρικό (1ος, αλλά μπορείς να ανέβεις άνετα από το δρόμο -- το έκανα αρκετές φορές και με μάλωναν γι' αυτό) και συ μέσα να κοιμάσαι. Δεν ξέρω αν θα έκανα το ίδιο τώρα. Μπορεί και να το έκανα αλλά όχι σε οποιαδήποτε περιοχή. Δε μου αρέσει βέβαια ότι σήμερα υπάρχει περισσότερη εγκληματικότητα, ότι το έγκλημα (όπως και όλα) έχει γίνει πιο "επαγγελματικό" και βέβαια ότι η ζωή έχει χάσει την αξία της. Αλλά να σου πω κάτι; Όταν η αντίδραση στο ενδεχόμενο να μπουν κλέφτες είναι "θα πάρω το δίκαννο", δε φταίνε μόνο οι εγκληματίες και οι εξτρεμιστές που η ζωή έχει χάσει την αξία της. Για την ακρίβεια δε θα μπορούσαν να φταίνε αυτοί μιας και ακόμα και στις χειρότερες των ημερών παραμένουν μειοψηφία. Η ζωή χάνει την αξία της όταν αρχίζει να φαίνεται λογικό σε σένα και σε μένα το να πυροβολήσεις κάποιον επειδή μπήκε στο σπίτι σου να κλέψει. Κι αν θες να δεις στο μέλλον για μια ιδέα του πού οδηγεί αυτό το μονοπάτι, μπορείς να δεις όπως πάντα τι γίνεται @usa. Trayvon Martin, Renisha McBride. Google them αν δεν έχεις ακούσει. Κάποιος θα πει "καλά, Αμερική". Έγιναν κι εδώ. Δεν αναφέρεται στο άρθρο, αλλά νομίζω θυμόμαστε όλοι πως έγιναν τα πράγματα. 1
gatokoritso Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Πάντως σκεφτόμουν πρόσφατα την λύση του panic button να το πατάς να ανάβουν ολα τα φώτα στο σπίτι και να αρχίζουν σειρήνες απο κρυμμένα μεγάφωνα που να σηκώνουν το τετράγωνο στο πόδι + bonus να βαράει call στους μπάτσους ή κάτι τέτοιο πιστευω θα ηταν 100% αποτελεσματικό γιατι αν ειναι κρυμένα και δεν έχει και συναγερμό το σπίτι σου δεν έχουν λόγο να μπουν στην διαδικασία να κόψουν το ρευμα , αλλα κ έτσι να ειναι θα μπορούσαν να συνδέονται με ξεχωριστό κύκλωμα Δεν ξέρω κατα πόσο ειναι εφικτό αλλα δεν νομίζω να ειναι κ αδύνατο κοιτα για φωτα δεν ξερω αν τα αναβει αλλα υπαρχουν αρκετοι συναγερμοι που δεχονται εντολες μεσω μικροσκοπικου κοντρολ και φυσικα μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις με τη δυνατοτητα panic. τωρα αν εσυ θες να το κανεις χωρις συναγερμο η ποιο ευκολη επιλογη που μπορω να σκεφτω ειναι να παρεις φωτα που λειτουργουν με κοντρολ,να περασεις στο ηχοσυστημα samples απο σιρηνες και με ενα universal κοντρολ να εχεις panic button.για να περνει αυτοματα τους μπατσους βαζεις φωνητικη εντολη τη σειρήνα και μολις ακουσει τη βαβουρα το κινητο κανει δουλεια δεν εχω ιδεα αν θα πιασει ολο αυτο... 1
captain-nik Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 κοιτα για φωτα δεν ξερω αν τα αναβει αλλα υπαρχουν αρκετοι συναγερμοι που δεχονται εντολες μεσω μικροσκοπικου κοντρολ και φυσικα μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις με τη δυνατοτητα panic. τωρα αν εσυ θες να το κανεις χωρις συναγερμο η ποιο ευκολη επιλογη που μπορω να σκεφτω ειναι να παρεις φωτα που λειτουργουν με κοντρολ,να περασεις στο ηχοσυστημα samples απο σιρηνες και με ενα universal κοντρολ να εχεις panic button.για να περνει αυτοματα τους μπατσους βαζεις φωνητικη εντολη τη σειρήνα και μολις ακουσει τη βαβουρα το κινητο κανει δουλεια δεν εχω ιδεα αν θα πιασει ολο αυτο... κοιτα για φωτα δεν ξερω αν τα αναβει αλλα υπαρχουν αρκετοι συναγερμοι που δεχονται εντολες μεσω μικροσκοπικου κοντρολ και φυσικα μπορεις να τα χρησιμοποιήσεις με τη δυνατοτητα panic. τωρα αν εσυ θες να το κανεις χωρις συναγερμο η ποιο ευκολη επιλογη που μπορω να σκεφτω ειναι να παρεις φωτα που λειτουργουν με κοντρολ,να περασεις στο ηχοσυστημα samples απο σιρηνες και με ενα universal κοντρολ να εχεις panic button.για να περνει αυτοματα τους μπατσους βαζεις φωνητικη εντολη τη σειρήνα και μολις ακουσει τη βαβουρα το κινητο κανει δουλεια δεν εχω ιδεα αν θα πιασει ολο αυτο.. Τα συστήματα ομίχλης ασφαλείας είναι μια πολύ καλή λύση. Με το που θα παραβιαστεί ο προστατευόμενος χώρος η ορατότητα μηδενίζεται σε 15-20 δευτερόλεπτα και ο κλέφτης φεύγει αμέσως. Δείτε το site της εταιρίας http://www.fogshield.gr/ Έχει αναρτημένα πραγματικά βίντεο αποτροπής διαρρήξεων καταγεγραμμένα από κάμερες ασφαλείας. Φοβερό σύστημα!
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Αλλά να σου πω κάτι; Όταν η αντίδραση στο ενδεχόμενο να μπουν κλέφτες είναι "θα πάρω το δίκαννο", δε φταίνε μόνο οι εγκληματίες και οι εξτρεμιστές που η ζωή έχει χάσει την αξία της. Για την ακρίβεια δε θα μπορούσαν να φταίνε αυτοί μιας και ακόμα και στις χειρότερες των ημερών παραμένουν μειοψηφία. Η ζωή χάνει την αξία της όταν αρχίζει να φαίνεται λογικό σε σένα και σε μένα το να πυροβολήσεις κάποιον επειδή μπήκε στο σπίτι σου να κλέψει. Defacer, πόσες φορές σε έχουν κλέψει; Γιατί από αυτό και μόνο συμπεραίνω ότι μάλλον δεν έχουν εισβάλλει ποτέ στο σπίτι σου ή σε οτιδήποτε δικό σου. Επειδή, όπως προείπα, τη Δευτέρα το βράδυ μπήκαν σπίτι μου και ήταν η πέμπτη φορά που με κλέβουν, θα σου πω πώς έχει η κατάσταση κατά την άποψή μου. Το θέμα δεν είναι ούτε τα λεφτά ούτε τα υλικά αγαθά τα οποία θα σου κλέψουν. Ουτέ καν η αναστάτωση που θα προκαλέσουν στο χώρο σου, μιας που θα τα ανακατέψουν όλα. Το θέμα είναι ότι εισβάλλουν στον χώρο σου. Εκεί που ζεις εσύ και η οικογένεια σου. Η πράξη αυτή δίχνει ότι δεν σέβονται τίποτα δικό σου και πιθανόν ούτε την ίδια σου τη ζωή. Και δεν είμαι διατεθιμένος να περιμένω να δω αν οπλοφορούν ή όχι. Από τη στιγμή που μπήκες σπίτι μου, σημαίνει ότι είσαι ικανός να κάνει οτιδήποτε για να σώσεις το τομάρι σου. Το ίδιο θα κάνω και εγώ και εάν χρειαστεί θα πυροβολήσω κιόλας. Πλέον, έχω οργή για αυτούς τους ανθρώπους. Τρεις μέρες η αρραβωνιαστικιά μου δεν κοιμήθηκε από το φόβο της μην τυχόν και ξαναμπούν. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ζουν ή αν πέθαναν. Είναι κυριολεκτικά παράσιτα, μιας που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, και ποτέ μου δεν ενδιαφέρθηκα για παράσιτα. Εχθές διάβασα μια είδηση ότι κάπου στην Αθήνα η αστυνομία σκότωσε έναν ληστή που είχε ληστέψει ένα κρεοπωλείο. Η σκέψη μου ήταν "κακό ψόφο να έχει και να μην τον κλάψει ούτε η μάνα του". Γι' αυτό αγαπητέ defacer, όταν θα μπουν στο σπίτι σου, να μην πάρεις το δίκαννο. Να πάρεις τα φλιτζανάκια του καφε να τους κεράσεις τσαγάκι να τα πείτε. Θα ήθελα, όμως, να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση μετά την πέμπτη σου φορά. 5
zio10 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 ^Ακριβώς αυτό. Με έχουν κλέψει 2 φορές, τον αδερφό μου το ίδιο. Νιώθω και γω ακριβώς όπως και συ. Ψόφος. Είναι γελοίο να υπερασπίζεσαι το σπίτι σου, την οικογένειά σου, τη ζωή σου και να βρεθείς και μπλεγμένος. 2
liopyr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Γι' αυτό αγαπητέ defacer, όταν θα μπουν στο σπίτι σου, να μην πάρεις το δίκαννο. Να πάρεις τα φλιτζανάκια του καφε να τους κεράσεις τσαγάκι να τα πείτε. Θα ήθελα, όμως, να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση μετά την πέμπτη σου φορά. Καταλαβαίνω περίπου την ψυχολογία κάποιου που περνάει ή έχει περάσει τέτοια περιστατικά. Αλλά δεδομένου πως ο τύπος που θα μπει να σε κλέψει, πιθανόν είναι προετοιμασμένος και έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα, αν βγεις με το δίκαννο παραμάσχαλα, το πιο πιθανό σενάριο είναι τα φλιτζανάκια να γεμίσουν με σκέτο καφέ στην κηδεία σου. Το λιγότερο πιθανό, είναι να τον σκοτώσεις και να πας φυλακή. Νομίζω δεν σε συμφέρει τίποτα από τα δύο. Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, πρακτικά ξέρω πως αυτές τις στιγμές η αδρεναλίνη παίζει ύπουλα παιχνίδια, ακόμα κι εγώ που τα γράφω, σε περιστατικό που πήγαν να μου σηκώσουν την μηχανή βρέθηκα ημίγυμνος στις 4 το πρωί να κόβω βόλτες στο τετράγωνο με ένα σφυρί στο χέρι. Γνωρίζοντας το ενδεχόμενο αυτό το σφυρί να καταλήξει στον κώλο μου, απλά αντέδρασα χωρίς καμία ψυχραιμία. Αλλά αυτό ήταν λάθος μου, μαλακία μέγιστη, και έχει διαφορά το να τύχει να αντιδράσω λάθος, με το να υποστηρίζω την λάθος αντίδραση. 4
ZAFIRIOSNT Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 δες για καμιά maverick στα 300 ευρουλάκια και βρές κάποιον να σου γεμίσει κανα 2-3 "αλατισμένα" και βάρα στο ψαχνό
cuspid Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Φίλε Kalogeros σε καταλαβαίνω, είμαι ομοιοπαθής (4 φορές) και θυμάμαι πόσο οργισμένος ήμουν τις πρώτες εβδομάδες μετά τα συμβάντα. Θα σου "ξεφουσκώσει" η οργή με τον καιρό και δεν θα λες τόσο σκληρά λόγια... Το "δίκαννο" δεν είναι λύση, ειδικά αν στο σπίτι έχεις την οικογένεια σου. Δεν θα αναφερθώ στις ηθικές και νομικές συνέπειες, άλλωστε και οι δύο παρακάμπτονται ή αξιολογούνται και ο καθένας παίρνει υπεύθυνα τις αποφάσεις του για το πως θα αντιδράσει όταν απειλείται ο ίδιος ή η οικογένεια του. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι έχουν κάτι "κακό - διαβολικό -επιλήψιμο" τα λειόκαννα ή γενικά τα πυροβόλα όπλα, αντίθετα είμαι ένθερμος υποστηρικτής της οπλοκατοχής και της οπλασκίας. Αν όμως μπεις σε αυτόν τον δρόμο πρέπει να εκπαιδεύεις συνεχώς τον εαυτό σου και την οικογένεια σου πάνω στο αντικείμενο: Όπλο στο σπίτι. Εξηγούμαι: Εσύ πρέπει να εκπαιδευτείς από επαγγελματίες στην σωστή χρήση του όπλου (ναι, ακόμα και δίκαννο!) και να συνεχίσεις την εξάσκηση για όσο κατέχεις το όπλο και η οικογένεια σου (ειδικά τα παιδιά) να εκπαιδευτεί για το πως να ζουν με όπλο στο σπίτι και πως να αντιδράσουν όταν θα χρειαστεί να είναι γύρω σου όταν το χρησιμοποιείς... Το είπα και σε παραπάνω ποστ μου: Το να ξυπνήσεις αιφνιδιαστικά μέσα στην νύχτα και να πάρεις την παλιά και σκονισμένη - παράνομη - καραμπίνα του παππού, που έχει μείνει για μήνες ή και χρόνια γεμάτη στην ντουλάπα (και με την οποία έχεις ρίξει 3 - 4 φορές στο βουνό) και προσπαθήσεις να σταματήσεις κάποιον / κάποιους που έχουν εισβάλει στο σπίτι σου ενώ ξέρουν ότι είσαι μέσα (άρα είναι αποφασισμένοι για όλα), μες το σκοτάδι και με το άγχος - στρες της επικείμενης συμπλοκής να σε κυριεύει και την οικογένεια σου να περιφέρεται στα δωμάτια του σπιτιού, το πιο πιθανό είναι η κατάληξη να είναι δυσάρεστη. Θα αυτοτραυματιστείς ή θα τραυματίσεις οικείο πρόσωπο ή θα αποτύχεις - αστοχήσεις και θα υποστείς τις συνέπειες... Σκέψου καλύτερα και πάρε την νόμιμη και υπεύθυνη οδό αν θες να διατηρείς όπλο στο σπίτι, κάνε πρώτα όλα τα άλλα ( συναγερμοί, φώτα, κάγκελα, σκυλιά κ.τ.λ.) και άσε το όπλο σαν τελευταία γραμμή άμυνας, η χρήση του θα σε οδηγήσει σε μέρη χωρίς γυρισμό (όπως λέμε και εμείς: " Το βλήμα όταν φύγει από την κάννη δεν γυρίζει πίσω"). 5
sphinxgr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 ¨οπως τα λένε οι απο πάνω. Το όπλο είναι η τελευταία λύση και όχι η πρώτη. Να βάλει κάποιος όλα τα προβλεπόμενα συστήματα ώστε να αποτρέψει τον κλέφτη. Έπειτα απο αυτό δεν θεωρώ πως θα υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί κανείς να σε κλέψει - φυσικά όσο είσαι μέσα. Παράδειγμα: Κάγκελα πτυσσόμενα, συναγερμός, προβολείς, σειρήνα και ρολόι της ΔΕΗ προστατευμένο απο επιτήδειους που θέλουν να κόψουν το Ρευμα . Έρχεται ο κλέφτης και θέλει να σε κλέψει. Εφόσον πλησιάσει κάποιο παράθυρο κλπ Ενεργοποιούνται οι προβολείς και η σειρήνα. Ε ρε φίλε, τι θα κάνει ο τύπος? θα μείνει να σε κλέψει? ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Την επόμενη μέρα θα είσαι χαρούμενος και ασφαλής. Με την εναλλακτική της καραμπίνας, μπαίνει ο κλέφτης και α) τον σκοτώνεις β) τον διώχνεις - Τα πιθανά αποτέλεσμα είναι α) να φας μια ωραία φυλακή για κάποια χρόνια β) να σκοτώσεις κάποιον άλλο/ο ίδιος, και αν τελικά τον απωθήσεις, να φοβάσαι μια ζωή μην επιστρέψει για εκδίκηση Υπάρχουν περιπτώσεις που είτε ο κλέφτης σκοτώθηκε ή διώχθηκε και έπειτα η οικογένεια ζει ένα δράμα για πάντα. Γνωστοί / συγγενείς του κλέφτη θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω δίχως κανένα δισταγμό / ειδικά στην περίπτωση γύφτων και η οικογένεια τελικά πρέπει να μετακομίζει συνεχώς για να ζήσουν μια άδικα κυνηγημένη ζωή και όλα αυτά γιατί? Γιατί είδαν πολλές ταινίες Ράμπο και ήθελαν όπλο στο σπίτι.... σχετική ιστορία: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63667311 http://www.dimokratianews.gr/content/7593/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AE όσο και γαμάτο και δίκαιο να ακούγεται σαν σκηνικό η οικογένεια καταστράφηκε για πάντα. Έχουν μετακομίσει σε άγνωστο μέρος απο το σπίτι τους και προσπαθούν να αρχίσουν μια νέα ζωή. Είσαστε έτοιμοι να πάρετε τέτοιο ρίσκο?! 3
defacer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 kalogeros, θα σου απαντήσω ευθέως και σταράτα. Μη παρεξηγήσεις την ευθύτητά μου για έλλειψη σεβασμού. Defacer, πόσες φορές σε έχουν κλέψει; Γιατί από αυτό και μόνο συμπεραίνω ότι μάλλον δεν έχουν εισβάλλει ποτέ στο σπίτι σου ή σε οτιδήποτε δικό σου. Μία φορά μπήκαν στο σπίτι (λείπαμε). Μία φορά μου κλέψαν το ποδήλατο (δεν ξέρω αν μετράει). Δύο φορές μου την έπεσαν στο δρόμο, τη μία μόνο μου και την άλλη είμασταν 2 και μας την πέσαν 3. Και τις δυο φορές απεμπλακήκαμε μόνο στο μιλητό, τη δεύτερη μαζί με λίγο τσαμπουκά.Έχουν σημασία όλα αυτά; Όχι. Έχω το δικαίωμα να διατηρώ την άποψή μου όπως και συ τη δική σου, η οποία δεν είναι "καλύτερη" επειδή σ' έχουν κλέψει 5, 15, ή 125 φορές. Αν δούλευε έτσι η κοινωνία (και θα παρατήρησες ελπίζω ότι η άποψή μου βασίζεται σε κοινωνικά και όχι προσωπικά κριτήρια -- το να κρίνει κανείς με βάση τον εαυτό του είναι το μόνο εύκολο) τότε θα έπρεπε να βρούμε αυτόν που έχει πέσει θύμα κλοπής περισσότερες φορές να μας πει τι πρέπει να γίνει και όλοι οι υπόλοιποι (εσύ και γω μέσα σ' αυτούς) να κάνουμε τουμπεκί. Επειδή, όπως προείπα, τη Δευτέρα το βράδυ μπήκαν σπίτι μου και ήταν η πέμπτη φορά που με κλέβουν, θα σου πω πώς έχει η κατάσταση κατά την άποψή μου. Έχεις κάθε δικαίωμα να διατηρείς την άποψή σου, αλλά πριν ανοίξεις το στόμα σου σκέψου τι θέλεις να πετύχεις. Αν πιστεύεις ότι θα μου πεις κάτι που δεν έχω σκεφτεί και μπορεί να μου είναι χρήσιμο προχώρα. Αν πιστεύεις ότι μπορεί ν' ακούσεις από μένα κάτι που δεν έχεις σκεφτεί πάλι προχώρα (αυτό έκανα και γω στο σχόλιό μου που πήρες σαν αφορμή). Αν δε συμβαίνει τίποτα απ' τα δύο... τι φάση; Someone is wrong on the internet? Το θέμα δεν είναι ούτε τα λεφτά ούτε τα υλικά αγαθά τα οποία θα σου κλέψουν. Ουτέ καν η αναστάτωση που θα προκαλέσουν στο χώρο σου, μιας που θα τα ανακατέψουν όλα. Το θέμα είναι ότι εισβάλλουν στον χώρο σου. Εκεί που ζεις εσύ και η οικογένεια σου. Η πράξη αυτή δίχνει ότι δεν σέβονται τίποτα δικό σου και πιθανόν ούτε την ίδια σου τη ζωή. Και δεν είμαι διατεθιμένος να περιμένω να δω αν οπλοφορούν ή όχι. Από τη στιγμή που μπήκες σπίτι μου, σημαίνει ότι είσαι ικανός να κάνει οτιδήποτε για να σώσεις το τομάρι σου. Το ίδιο θα κάνω και εγώ και εάν χρειαστεί θα πυροβολήσω κιόλας. Κοίτα, καταλαβαίνω ότι το θέμα είναι λεπτό και ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τέτοιου είδους έντονες εμπειρίες η λογική περνάει τις περισσότερες φορές έξω από το παράθυρο. Γι' αυτό δεν πρόκειται να σου πω (και δεν έχω πει σε κανέναν) τι να κάνεις και τι να μην κάνεις μέσα στο σπίτι σου -- εφόσον δε συμφωνείς με κάποιες γενικές αρχές που έχω τότε προφανώς δε θα συμφωνήσεις και στις λεπτομέρειες.Θα σου πω όμως τα σημεία στα οποία βγάζεις με το μυαλό σου συμπεράσματα που δεν προκύπτουν λογικά. Είναι κακό να το κάνεις αυτό; Όχι, το κάνουν πάρα μα πάρα πολλοί άνθρωποι και είναι εξίσου άξιοι με κείνους που δεν το κάνουν. Αλλά εγώ δε λειτουργώ έτσι οπότε θα κάνω το κομμάτι μου.Λες "Η πράξη αυτή δείχνει ότι δε σέβονται τίποτα δικό σου, και πιθανόν ούτε την ίδια σου τη ζωή". Δεν προκύπτει από το ότι δε σέβονται την περιουσία μου και τον ιδιωτικό μου χώρο το ότι πιθανόν δε σέβονται τη ζωή μου. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν το παραμικρό γκαϊλέ για τη ζωή μου, και ότι περισσότερο κινδυνεύω να σκοτωθώ από μαλάκα πιωμένο οδηγό που δε σέβεται τη ζωή κανενός μας παρά από διαρρήκτη. Για την ακρίβεια έχει χαθεί συγγενικό μου πρόσωπο από μαλάκα πιωμένο οδηγό. Θα σου φαινόταν σωστό ν' αρχίσω να λέω τώρα ότι όποιος πιάσει τιμόνι πιωμένος πρέπει να του κόψουμε τα χέρια; Εμένα πάντως δε μου φαίνεται σωστό να λέμε για καραμπίνες και διαρρήκτες."Δεν είμαι διατεθειμένος να περιμένω να δω αν οπλοφορούν ή όχι". Αν κάποιος αστυνομικός πυροβολούσε το παιδί σου επειδή έπεσε πάνω του καταδιώκοντας εγκληματίες και στα σκοτεινά του φάνηκε πως κάτι πάει να κάνει και δεν ήταν διατεθειμένος να περιμένει να δει αν οπλοφορεί ή όχι, θα ήσουν ΟΚ μ' αυτό; Αν η Renisha McBride (την έκανες google?) ήταν κόρη σου θα ήσουν ΟΚ μ' αυτό; Ή μήπως θα απαιτούσες να περιμένει ο καριόλης και δέκα λεπτά με το ρολόι αν χρειαστεί για να σιγουρευτεί πρώτα; Βάλε την απάντησή σου δίπλα δίπλα με την πρόταση που σχολίασα και σκέψου πώς συνδυάζονται."Από τη στιγμή που μπήκες σπίτι μου, σημαίνει ότι είσαι ικανός να κάνει οτιδήποτε για να σώσεις το τομάρι σου". Όχι, δε σημαίνει τίποτα τέτοιο και αν πραγματικά το πιστεύεις αυτό κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Δικαίωμά σου να το κάνεις, αλλά το ότι μπήκα σπίτι σου σημαίνει πως είμαι ικανός να σε κλέψω και τίποτα παραπάνω. Και το χειρότερο δεν είναι ότι βγάζεις αυτό το εντελώς παράλογο συμπέρασμα, αλλά ότι..."Το ίδιο θα κάνω και εγώ και εάν χρειαστεί θα πυροβολήσω κιόλας"... το χρησιμοποιείς στη συνέχεια για να δικαιολογήσεις τη χρήση θανάσιμης βίας. Ναι, αν πρόκειται για το τομάρι σου να πυροβολήσεις κιόλας. Το ίδιο θα κάνω και γω. Αλλά τομάρι μου δεν είναι ούτε το ρολόι μου, ούτε το PC μου, ούτε η τηλεόρασή μου. Αυτά είναι καταναλωτικά αγαθά που χρησιμοποιώ επειδή με βολεύει. Δε θα έπεφτα στις γραμμές του τρένου για να σώσω το ρολόι μου, και δε θα έβγαζα όπλο για να κάνω το ίδιο. Πρώτον δε μου αρέσει να γίνομαι μάγκας επειδή μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή του άλλου αντί για τη δική μου και δεύτερον υπάρχουν κάποιες γραμμές που όταν τις περάσεις το τι θα γίνει στη συνέχεια μπορεί να σε εκπλήξει δυσάρεστα.Έχεις πέσει 5 φορές θύμα κλοπής και βράζεις από αγανάκτηση και θυμό. Έχεις φανταστεί το ενδεχόμενο να βγάλεις όπλο και σαν αποτέλεσμα στη συμπλοκή να τραυματιστεί ή χτύπα ξύλο να σκοτωθεί οικείο σου πρόσωπο; Πώς θα αισθανόσουν τότε; Ή το ενδεχόμενο να σκοτώσεις κάποιον και να αποδειχτεί στη συνέχεια πως ήταν ένα 18χρονο παιδί που δεν ήθελε να βλάψει κανέναν αλλά πήρε τον κακό δρόμο και βρέθηκε σπίτι σου για οποιοδήποτε λόγο; Τι θα έλεγες στους γονείς του; Αν ήταν κάποιος με ανήλικα παιδιά τι θα έλεγες σ' αυτά; Πλέον, έχω οργή για αυτούς τους ανθρώπους. Τρεις μέρες η αρραβωνιαστικιά μου δεν κοιμήθηκε από το φόβο της μην τυχόν και ξαναμπούν. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ζουν ή αν πέθαναν. Είναι κυριολεκτικά παράσιτα, μιας που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, και ποτέ μου δεν ενδιαφέρθηκα για παράσιτα. Εχθές διάβασα μια είδηση ότι κάπου στην Αθήνα η αστυνομία σκότωσε έναν ληστή που είχε ληστέψει ένα κρεοπωλείο. Η σκέψη μου ήταν "κακό ψόφο να έχει και να μην τον κλάψει ούτε η μάνα του". Καταλαβαίνω ότι για πολλούς ανθρώπους, πιθανόν και για σένα ανάμεσα σ' αυτούς, ένα σενάριο που έχουν ζήσει μετράει 10000 φορές παραπάνω από κάτι υποθετικό όπως αυτά που είπα παραπάνω. Και πάλι έχεις κάθε δικαίωμα στην άποψή σου. Και ξέρω ότι αυτό που θα πω δε θα μετρήσει για σένα αλλά πρέπει να το πώ:Ας φέρουμε στο μυαλό μας έναν υποθετικό χρυσαυγίτη... Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ζουν ή αν πέθαναν. Είναι κυριολεκτικά παράσιτα, μιας που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία, και ποτέ μου δεν ενδιαφέρθηκα για παράσιτα. Εχθές διάβασα μια είδηση ότι κάπου στην Αθήνα η αστυνομία σκότωσε έναν πακιστανό που είχε ληστέψει ένα κρεοπωλείο. Η σκέψη μου ήταν "κακό ψόφο να έχει και να μην τον κλάψει ούτε η μάνα του". Σε προβληματίζει το γεγονός ότι άλλαξα μία λέξη μόνο σε 4 προτάσεις και αν δεν ήξερες ποιός το είπε θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε στον Κασιδιάρη; Αν ναι, ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς κάποια πράγματα. Το "εγώ έχω πραγματικό λόγο" δε μετράει -- κι αυτός πιστεύει ότι έχει πραγματικό λόγο. Και μάλιστα καλύτερο και ευγενέστερο από το δικό σου, γιατί αυτός θέλει μ' αυτό τον τρόπο να σώσει όλη την Ελλάδα. Γι' αυτό αγαπητέ defacer, όταν θα μπουν στο σπίτι σου, να μην πάρεις το δίκαννο. Να πάρεις τα φλιτζανάκια του καφε να τους κεράσεις τσαγάκι να τα πείτε. Θα ήθελα, όμως, να ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση μετά την πέμπτη σου φορά. Με τη σειρά μου αγαπητέ καλόγερε, σου απάντησα (θέλω να ελπίζω) με σεβασμό παρά το γεγονός ότι η θέση σου μου φαίνεται τόσο εξωφρενική όσο υποθέτω και η δική μου σε σένα. Και σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να διατηρήσεις αυτή τη θέση και να κάνεις ο,τι νομίζεις αν ξαναμπεί κάποιος σπίτι σου.Αλλά αν πιστέψω πως υπαινίσσεσαι ότι επειδή δε με λήστεψαν πέντε φορές δε μετράει η γνώμη μου θα χάσω την υπομονή που χρειάζεται για να το κάνω αυτό. Κι αν ξανακούσω μαλακίες για κουλουράκια θα βγάλω το συμπέρασμα ότι το κάνεις επίτηδες. 2
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Φίλε cuspid, συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα λες, αλλά μάλλον τα λεγόμενά μου παρεξηγήθηκαν. Σε καμία περίπτωση δεν είπα ότι έχω ή ότι σκοπεύω να αγοράσω δίκαννο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν απειληθεί η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα η δική μου ή μέλους της οικογένειάς μου, τότε θα αμυνθώ με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και εάν χρειαστεί να ρίξω και με RPG. Και με δίκαννο θα σημαδέψω αν χρειαστεί και ναρκοπέδιο θα στήσω και τα σκυλιά θα αμολήσω. Αλλά αμπελοφιλοσοφίες του στυλ "η ζωή έχει χάσει την αξία της γιατί πιάσαμε το δίκαννο για να προστατευθούμε" δεν νομίζω ότι χωράνε σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως είπες και εσύ, η αδρεναλίνη εκείνη τη στιγμή έχει βαρέσει κόκκινα και η κατάσταση είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Ειλικρινά δεν θέλω να πυροβολήσω ποτέ κανέναν. Αλλά πολύ άνετα θα σακάτευα έναν από δαύτους στο ξύλο, σε σημείο να μην ξαναπερπατήσει ποτέ. Και defacer, μην αρχίσεις πάλι τις μαλακίες περί αξίας της σωματικής ακεραιότητας και λοιπές πίπες. 1
defacer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Και defacer, μην αρχίσεις πάλι τις μαλακίες περί αξίας της σωματικής ακεραιότητας και λοιπές πίπες. ΟΚ. Τώρα λοιπόν που ξεμπερδέψαμε με τις ευγένειες... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εάν απειληθεί η ζωή ή η σωματική ακεραιότητα η δική μου ή μέλους της οικογένειάς μου, τότε θα αμυνθώ με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και εάν χρειαστεί να ρίξω και με RPG. Και με δίκαννο θα σημαδέψω αν χρειαστεί και ναρκοπέδιο θα στήσω και τα σκυλιά θα αμολήσω. Αλλά αμπελοφιλοσοφίες του στυλ "η ζωή έχει χάσει την αξία της γιατί πιάσαμε το δίκαννο για να προστατευθούμε" δεν νομίζω ότι χωράνε σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως είπες και εσύ, η αδρεναλίνη εκείνη τη στιγμή έχει βαρέσει κόκκινα και η κατάσταση είναι ο θάνατος σου η ζωή μου. Ειλικρινά δεν θέλω να πυροβολήσω ποτέ κανέναν. Αλλά πολύ άνετα θα σακάτευα έναν από δαύτους στο ξύλο, σε σημείο να μην ξαναπερπατήσει ποτέ. Εκείνη τη στιγμή βαράει κόκκινα η αδρεναλίνη. Αυτή τη στιγμή που γράφουμε στο φόρουμ βαράει κόκκινα η μαλακία. Το είπε ο liopyr όσον αφορά το διαφορά του να αντιδράσει κανείς λάθος με το να υποστηρίζει τη λάθος αντίδραση, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. 1
zio10 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Η αντίδραση είναι λάθος, σίγουρα θα το μετανιώσει όποιος αντιδράσει έτσι. Αυτό που δε συμφωνώ και δε μπορώ να καταλάβω είναι να έχει ο "εισβολέας" περισσότερα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού! Να βρεθείς και μπλεγμένος δηλαδή! Και δε μιλάω για ακραίες αντιδράσεις, όπως πυροβολισμούς κλπ 1
defacer Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 zio ρε συ απο που κι ως που έχει περισσότερα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη; 1
kalogeros Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2014 ... ... ... Ή το ενδεχόμενο να σκοτώσεις κάποιον και να αποδειχτεί στη συνέχεια πως ήταν ένα 18χρονο παιδί που δεν ήθελε να βλάψει κανέναν αλλά πήρε τον κακό δρόμο και βρέθηκε σπίτι σου για οποιοδήποτε λόγο; Τι θα έλεγες στους γονείς του; Αν ήταν κάποιος με ανήλικα παιδιά τι θα έλεγες σ' αυτά; ... ... ... Τώρα σοβαρά θες απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις ή είναι ρητορικές; Αν πραγματικά θες απαντήσεις, άνοιξε να σπόιλερ. Ή το ενδεχόμενο να σκοτώσεις κάποιον και να αποδειχτεί στη συνέχεια πως ήταν ένα 18χρονο παιδί που δεν ήθελε να βλάψει κανέναν αλλά πήρε τον κακό δρόμο και βρέθηκε σπίτι σου για οποιοδήποτε λόγο; Ειλικρινά, στ' @ρχίδια μου. Δεν με σέβεσαι, δε σε σέβομαι. Τόσο απλά. Έκανε τις επιλογές του και πρέπει να υποστεί τις συνέπειες αυτών. Εφόσον ο κάκος δρόμος που έχει επιλέξει περνάει μέσα από το σπίτι μου, οι συνέπειες θα είναι kalogeros style. Δεν είμαι κανένα ίδρυμα για να βάζω τους άμυαλους δεκαοχτάχρονους στον ίσιο δρόμο. Και αυτό με το 18χρονο δεν το κατάλαβα. Το ότι είναι δεκαοχτώ χρονών τον κάνει λιγότερο ένοχο; Αλλάζει τη φύση της πράξης του; Ή μήπως θα πρέπει να ζητάω ταυτότητα προτού αμυνθώ; Τι θα έλεγες στους γονείς του; Ότι κανονικά θα έπρεπε να πυροβολήσω και αυτούς που ανέθρεψαν τέτοιο καθίκι. Έτσι, για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα αναθρέψουν και δεύτερο. Αν ήταν κάποιος με ανήλικα παιδιά τι θα έλεγες σ' αυτά; Ότι αν κάνουν τις ίδιες μαλ@κίες με τον πατέρα τους θα έχουν την ίδια κατάληξη. ... ... ... Το είπε ο liopyr όσον αφορά το διαφορά του να αντιδράσει κανείς λάθος με το να υποστηρίζει τη λάθος αντίδραση, αλλά πέρασε και δεν ακούμπησε. Το να θεωρείς λάθος ότι με το να υπερασπίζομαι το δικαίωμα στην αυτοάμυνα με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και εάν αυτός περιλαμβάνει χρήση όπλων, υπερασπίζομαι τη λάθος αντίδαση, αποδεικνύει ότι η μαλακία έχει ξεπεράσει τα κόκκινα. Έχει πιάσει πλέον μαύρα. Edit: Αυτό με τον χρυσαυγίτη και τον πακιστανό δεν το κατάλαβα. Αν θες, κάν' το λίγο πιο λιανά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα