stelios18120 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Προβολείς με φωτοκύτταρο (15€ έκαστος) Κάμερες (50€ έκαστη) Πτυσσόμενα κάγκελα στα παράθυρα - 150€ το τετραγωνικό περίπου Συναγερμός - Από 500€ Σειρήνα με διακόπτη για χρήση πανικού - από 50€ Καραμπίνα - απο 500€ Κλειδαριά ασφαλείας σε υπάρχουσα πόρτα ασφαλείας - 300€ Πόρτα ασφαλέιας με κλειδαριά ασφαλείας - 1000€ Συναγερμός που συνδέεται με όλα τα παραπάνω και με απομακρυσμένη διαχείριση απο οποιδήποτε δίκτυο - 1500 Καλα ολα αυτα ειναι το πληρες πακετο αλλα θα χρειαστει προστασιοδανειο Το παλικαρι στην αρχη του τοπικ ειπε οτι δεν εχει πολλα χρηματα για συναγερμους και τα υπολοιπα και ψαχναμε για φθηνες και αξιοπιστες λυσεις ισα ισα να τρομαξει ο κλεφτης η να τον αποτρεψει εστω!! Αν ηταν να του πω για ενα πακετο πληρης προστασιας με 5000€ θα του το ελεγα και εγω εξαρχης....
sphinxgr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Παίρνει ότι έχει ο τύπος!!! Αφού δεν ξέρουμε αν έχει 10, 100 ή 100.000€ Δεν ξέρουμε ούτε πως είναι το σπίτι ή αν έχει κήπο κλπ Οπότε παίρνει μια πλήρη λίστα και επιλέγει ότι γουστάρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1
stelios18120 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Παίρνει ότι έχει ο τύπος!!! Αφού δεν ξέρουμε αν έχει 10, 100 ή 100.000€ Δεν ξέρουμε ούτε πως είναι το σπίτι ή αν έχει κήπο κλπ Οπότε παίρνει μια πλήρη λίστα και επιλέγει ότι γουστάρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sorry δεν καταλαβα οτι ηταν καταλογος νομιζα του ελεγες παρε ολα αυτα ε ναι ετσι επιλεγει και παιρνει αναλογως τα φραγκα του.
Lucifer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Αυτό με τους ηλεκτροφόρους φράχτες για γελάδια (επιμένω) γιατί δε μπορεί να μονταριστεί σε κλειδαριές/αλουμίνια;
kalogeros Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Άσχημη περίοδο επιλέξατε να ανοίξετε τέτοιο θέμα. Ξύνετε πληγή. Τη Δευτέρα το βράδυ μπηκαν στο σπίτι μου. Ευτυχώς δεν ήμασταν μέσα και ευτυχώς είχαν βάλει το σύρτη και δεν ήρθαμε face to face. 2
sphinxgr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Αυτό με τους ηλεκτροφόρους φράχτες για γελάδια (επιμένω) γιατί δε μπορεί να μονταριστεί σε κλειδαριές/αλουμίνια; Χαμηλή τάση και έχει ουσία μόνο σε ζώα. Αν φοράς παπούτσια για παράδειγμα και είσαι ουσιαστικά μονωμένος δεν παθαίνεις τίποτα.
liopyr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 To ερώτημα είναι, τι ακριβώς θα μπουν να πάρουν από κάποιον που δεν έχει λεφτά να αγοράσει κανονική κάμερα και κοιτάει για εικονική; Την παρθενιά του;
Danbo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 <p>Αυτό με τους ηλεκτροφόρους φράχτες για γελάδια (επιμένω) γιατί δε μπορεί να μονταριστεί σε κλειδαριές/αλουμίνια;</p> Δεν χρειάζεται ειδική άδεια αυτό? Ή νομίζω ότι είναι εντελώς παράνομο.. Φαντάσου ο ληστής να έχει πρόβλημα με καμια καρδιά και να τον στείλεις. Θα πας μεσα για φονο
zio10 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Σιδεριές στα παράθυρα και καμιά μπάρα πίσω από την πόρτα. Το πιο σημαντικό (κατά τη γνώμη μου) είναι να μη μπορούν να μπουν ενώ είσαι μέσα. Αυτά τα δύο μπορεί να τους αποτρέψουν. 1
nicoc89 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 μόνο αν ειναι εκπαιδευμένο για sneak attack και ολες τις ώρες εκτός της στιγμής που θα χρειαστεί να ειναι passive αν ειναι φασαριόζικο και κάνει αισθητη την παρουσία του και θα σε κλέψουν κ θα στο σκοτώσουν γιατι ακόμα κ αν δεν τρώει απο αγνώστους υπάρχουν πολλοί τρόποι να το φάνε λάχανο και κρίμα κ ο σκύλος. ελπίζω πως ποτέ δεν θα μπει κάποιος στο σπίτι μου , ειμαι προετοιμασμένος kill or be killed , έχω σε απόσταση κοντινή ρόπαλο με καρφιά και κάτω απ το μαξιλάρι μου δίκοπο μαχαίρι αλλα οτι κ να εισαι, πιστόλι να έχει ο άλλος σε έφαγε εκτός αν τον πάρεις χαμπάρι νωρίς κ τον αιφνιδιάσεις Πάντως σκεφτόμουν πρόσφατα την λύση του panic button να το πατάς να ανάβουν ολα τα φώτα στο σπίτι και να αρχίζουν σειρήνες απο κρυμμένα μεγάφωνα που να σηκώνουν το τετράγωνο στο πόδι + bonus να βαράει call στους μπάτσους ή κάτι τέτοιο πιστευω θα ηταν 100% αποτελεσματικό γιατι αν ειναι κρυμένα και δεν έχει και συναγερμό το σπίτι σου δεν έχουν λόγο να μπουν στην διαδικασία να κόψουν το ρευμα , αλλα κ έτσι να ειναι θα μπορούσαν να συνδέονται με ξεχωριστό κύκλωμα Δεν ξέρω κατα πόσο ειναι εφικτό αλλα δεν νομίζω να ειναι κ αδύνατο 1
cuspid Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Αγαπητέ Johnconstantine δυστυχώς η ασφάλεια κοστίζει, θα πρέπει να ξοδέψεις κάποια χρήματα για παθητικά μέτρα ασφάλειας, όπως: Συναγερμός: Δυστυχώς είναι το Νο 1 που πρέπει να κάνεις, όσο καλύτερος/ακριβότερος, τόσο πιο αξιόπιστος. Κάγκελα σε παράθυρα και πόρτα ασφαλείας ή μπάρα πίσω από την πόρτα ή και τα δύο. Φώτα (όσα περισσότερα, τόσο το καλύτερο) στους εξωτερικούς χώρους της οικοδομής (αυτά με τα φωτοκύτταρα είναι πολύ καλά αφού αιφνιδιάζουν τον επίδοξο εισβολέα). Κάμερες με καταγραφικό σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (βεράντες – μπαλκόνια – αυλές). Οι κάμερες δεν πρέπει να καταγράφουν δημόσιους χώρους, επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο για ταυτοποίηση προσώπων, αλλά όλα αυτά ισχύουν μόνο στην θεωρία. Τα στοιχεία που προκύπτουν από τις καταγραφές μπορούν να αξιοποιηθούν με ποικίλους – όχι παράνομους - τρόπους (ο νοών, νοείτω...) . Πολύ καλό gadget είναι η κάμερα που αντικαθιστά το “ματάκι” στην πόρτα και με τον ευρυγώνιο φακό της δίνει πολύ καλή θέαση ακόμα και χωρίς φως. Μπορείς να πάρεις έναν σκύλο. Εκτός από την συντροφιά, θα έχεις και έναν πρώτης τάξεως συναγερμό. Δεν χρειάζεται να είναι ράτσας ή μεγάλος. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν συμφωνώ προσωπικά με την ιδέα σκύλος – φύλακας. Ο σκύλος – σύντροφος θα πρέπει να είναι ΜΕΣΑ στο οίκημα με σκοπό να μας αφυπνήσει και όχι να μας προστατέψει (αν και θα το κάνει από ένστικτο και αυτό...). Τώρα αν κατέχεις αντικείμενα μεγάλης αξίας, ένα χρηματοκιβώτιο δεν είναι καθόλου κακή ιδέα... Φυσικά υπάρχουν και πολλά μέτρα ενεργητικής ασφάλειας που μπορείς να ακολουθείς: Να έχεις πάντα τα μάτια σου ανοιχτά, να προσέξεις αν κάποιος σε ακολουθεί όταν φτάνεις σπίτι, να είσαι επιφυλακτικός όταν κάποιος χτυπά την πόρτα, μην θυμηθείς όταν φτάσεις στην εξώπορτα να ψάξεις που έχεις βάλει τα κλειδιά σου αλλά να τα έχεις έτοιμα...κ.α. Πιο... ενεργητικά μέτρα... ενεργητικής ασφάλειας δεν θα σου συνιστούσα καθώς θα κινήσαι στα όρια της νομιμότητας, επειδή όμως κανένας δεν μπορεί να σε εμποδίσει να κάνεις τα... κουμάντα σου, ένα έχω να σου πω: Το σενάριο “ έχω το δίκαννο γεμάτο πάνω στην ντουλάπα και αν μπει κάποιος θα του δείξω εγώ...” είναι ένα σενάριο αποτυχίας – αυτοτραυματισμού – τραυματισμού φιλικού προσώπου....κ.α. Αν θες να μπεις στον κόσμο των πυροβόλων όπλων, κάντο γιατί θα σου αρέσει και θα ασχολείσαι - εξασκείσαι για πάντα και όχι για την “κακιά στιγμή”. Όλα τα παραπάνω έχουν έναν σκοπό: Οι εισβολείς να προτιμήσουν να χτυπήσουν το σπίτι του διπλανού σου και όχι το δικό σου. Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ο νόμος της ζούγκλας: Ο θάνατος σου (μεταφορικά, αλλά κάποιες φορές και κυριολεκτικά), η ζωή μου. Να ξέρεις ότι ο μέσος κακοποιός δεν είναι ούτε πνευματική διάνοια ούτε ιδιαίτερα εργατικός – επιμελής, αλλιώς δεν θα γινόταν.... κακοποιός. Αν του δυσκολέψεις έστω και λίγο την... δουλειά του, θα προτιμήσει έναν πιο εύκολο στόχο. Για να... αμπελοφιλοσοφίσουμε και λίγο, καλώς ή κακώς εκεί μας έχουν φτάσει: Εμείς να είμαστε κλειδωμένοι – φυλακισμένοι μέσα στα σπίτια μας και οι κακοποιοί να αλωνίζουν ελεύθεροι. Αντί να βλέπουν αυτοί τον κόσμο πίσω από κάγκελα, να τον βλέπουμε εμείς – από τα κάγκελα που βάλαμε στα παράθυρά μας . 6
defacer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 cuspid ήμουν έτοιμος να σχολιάσω πόσο τέλεια τα είπες μέχρι που έφτασα στην τελευταία παράγραφο. Όπως και να 'χει, για το μη-φιλοσοφικό μέρος +++.
cuspid Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 cuspid ήμουν έτοιμος να σχολιάσω πόσο τέλεια τα είπες μέχρι που έφτασα στην τελευταία παράγραφο. Όπως και να 'χει, για το μη-φιλοσοφικό μέρος +++. Μα το είπα: Είναι αμπελοφιλοσοφίες! Σοβαρά πάντως, είτε μας αρέσει είτε όχι, η μορφή του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα μας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, εγώ είμαι 44 και θυμάμαι πολύ καλά τις εποχές που στις γειτονιές της Αθήνας οι πόρτες ήταν όλη μέρα ανοιχτές και τα καλοκαιρινά βράδια κοιμόμαστε στις βεράντες και τα μπαλκόνια. Θυμάμαι που πηγαίναμε μετά τα μεσάνυχτα περιπάτους πέριξ της πλατείας Ομονοίας για να πάρουμε από τα κεντρικά περίπτερα τις απογευματινές εφημερίδες της επομένης (τις διένειμαν πρώτα σε αυτά - ώρες πριν την υπόλοιπη Αθήνα). Η έννοια "εισβολή σε σπίτι ενώ οι κάτοικοι του είναι μέσα" ήταν άγνωστη. Το έγκλημα σήμερα έχει γίνει πολύ πιο σκληρό και η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει την αξία της σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει αντίστοιχα και οι κανόνες εμπλοκής (ξανά... ο νοών, νοείτω... ). 3
Pantelwolf Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μα το είπα: Είναι αμπελοφιλοσοφίες! Σοβαρά πάντως, είτε μας αρέσει είτε όχι, η μορφή του οργανωμένου εγκλήματος στην χώρα μας έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Δεν ξέρω πόσων χρονών είσαι, εγώ είμαι 44 και θυμάμαι πολύ καλά τις εποχές που στις γειτονιές της Αθήνας οι πόρτες ήταν όλη μέρα ανοιχτές και τα καλοκαιρινά βράδια κοιμόμαστε στις βεράντες και τα μπαλκόνια. Θυμάμαι που πηγαίναμε μετά τα μεσάνυχτα περιπάτους πέριξ της πλατείας Ομονοίας για να πάρουμε από τα κεντρικά περίπτερα τις απογευματινές εφημερίδες της επομένης (τις διένειμαν πρώτα σε αυτά - ώρες πριν την υπόλοιπη Αθήνα). Η έννοια "εισβολή σε σπίτι ενώ οι κάτοικοι του είναι μέσα" ήταν άγνωστη. Το έγκλημα σήμερα έχει γίνει πολύ πιο σκληρό και η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει την αξία της σε πολύ μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα να έχουν αλλάξει αντίστοιχα και οι κανόνες εμπλοκής (ξανά... ο νοών, νοείτω... ). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα