fermthe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Αυτη ειναι η νεα μου συνδεση απο hol εδω και 2 μερες Εγω δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος ειμαι παραλογος ?
Zapee995 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Λογικά μιλάμε για 24αρα.. Οπότε ναι, είσαι λίγο παράλογος.. Πόσο περίμενες;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Εγω δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος ειμαι παραλογος ? θα μπορούσε και καλύτερα ναι, πχ 3mbps πάνω, αλλά δυστυχώς στην πράξη ο συγχρονισμός διαφέρει από την θεωρία... Λογικά μιλάμε για 24αρα.. Οπότε ναι, είσαι λίγο παράλογος.. Πόσο περίμενες; πιο κοντά στο μέγιστο θεωρητικό της γραμμής του, που βάση των 15db attenuation είναι 22mbps...
zio10 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μια χαρά μου φαίνεται. Πριν είχες άλλη εταιρεία και είχες καλύτερες ταχύτητες?
KenJiNx Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Τώρα νομίζω θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Τώρα νομίζω θα πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. εσύ έχεις λιγότερη χασούρα βάση των 44.4db attenuation που έχεις...
fermthe Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Παλιοτερα στην Hol παλι με adsl τους προτους μηνες απο 20000 μεχρι 22000 κια μετα απο καμια δεκαρια μηνες ειχε πεσει 18000 με 19000. τωρα πριν ερθω παλι στην hol ειχα wind vdsl 2 χρονια, ξεκινησα με 35000 το πρωτο εξαμηνο περιπου ξαφνικα μετα πηγα απο 47500 εως 48000 και μετα απο μερικους μηνες ειχα αρχισει να πεφτω 44,42,40,39,37 κτλ και ετσι τσαντιστηκα και εφυγα με αποτελεσμα να γυρισω στην hol πισω με αυτα τα αποτελεσματα. Σημειοτεον οτι αμα βαλο το ρουτερ που δινει η ετερια το μικρο το zte κουμπωνω με 13000-13500 το πολυ.
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δυστυχώς αυτός είναι περιορισμός της τεχνολογίας xDSL. Τα στοιχεία σου είναι μια χαρά για τα σημερινά δεδομένα. Σε κάθε υπαίθρια καμπίνα έρχονται περίπου 300 ζεύγη τηλεφωνικών καλωδίων. Τον πρώτο καιρό λίγα από αυτά είχαν ενεργές συνδέσεις ΑDSL, οπότε είχαμε υψηλότερο συγχρονισμό. Σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ενεργές συνδέσεις, πολλές εκ των οποίων VDSL και λόγω του αυξημένου crosstalk έχουμε σεβαστή μείωση. Μόνη λύση, η αναβάθμιση των υπαίθριων καμπίνων και η σύνδεση σε αυτές για τον βέλτιστο συγχρονισμό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 δύσκολα τα πράγματα, πρέπει κλασικά να κάνεις πρώτα μερικούς ελέγχους για το αν φταίει η καλωδίωση στο σπίτι και μετά να έρθει τεχνικός για να κάνεις μετρήσεις στο ΚΑΦΑΟΥ σου και στην κολώνα από την οποία έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ για να δεις τι διαφορές έχει ο συγχρονισμός...
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δε νομίζω ότι έχει θέμα η γραμμή του. Άντε να έχει διαφορά 0,3-0,5Mbps, στην καμπίνα και λιγότερο στον κατανεμητή της οικοδομής. Εγώ είμαι με 13 Attenuation και παίζω ~18,5Mbps, ±0,5Mbps ανάλογα πότε θα γίνει συγχρονισμός. 5-6 χρόνια πριν ήμουν στα 22-23Mbps. Μπορεί να ζητήσει να του ρίξουν στο 6 το SNR, αν είναι τυχερός και πέσει σε σχετικό υπάλληλο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 με 30db attenuation συγχρόνιζα 15.5mbps, θεωρείς ότι με τα μισά db (15) που έχει είναι ok τα 16.7mbps όταν θεωρητικά πιάνουν 22mbps?
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Πότε, σήμερα ή last year; Σήμερα με 30dB φυσιολογικά θα είσαι στα 11-12Mbps και με 6 SNR θ' ανέβεις το μέγιστο στα 13-14Mbps. Όλα τα on-line calculators δείχνουν, όπως γράφεις, τον μέγιστο θεωρητικό και υπό ιδανικές συνθήκες συγχρονισμό, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το SNR του παρόχου και τις απώλειες που προέρχονται από διάφορες πηγές. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις, κυρίως σε χωριά της επαρχίας κοντά στο αστικό κέντρο, που ακόμη υπάρχουν υψηλές σχετικά ταχύτητες. Με την ραγδαία εξάπλωση των ενεργών συνδέσεων και λόγω του απαρχαιωμένου δικτύου, ιδιαίτερα στις πόλεις, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα crosstalk που τελευταία με το VDSL έχει αυξηθεί γεωμετρικά. Κάνε μια δοκιμή όταν πέσει η ΔΕΗ για λίγο διάστημα, αν είσαι με UPS, κάνοντας reset την γραμμή και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα (έστω και για λίγο).
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 μέχρι πέρσυ το καλοκαίρι, μετά πέρασα σε VDSL, απλά εδώ Πεντέλη είχα ελάχιστο crosstalk μιας και συγχρόνιζα σχεδόν στο μέγιστο θεωρητικό ναι προφανώς τα calculators δείχνουν το θεωρητικό, αλλά σχεδόν 6mbps χασούρα δεν την λες και μια χαρά...
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Μια χαρά σίγουρα δεν είναι, αλλά μέσα στα τυπικά πλαίσια. Ο TS έχει χασούρα 5,3Mbps (-24,1%) κι εγώ 4,4Mbps (-19,4%). Υπό φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς πρόβλημα στο χάλκινο δίκτυο, σήμερα χοντρικά θα πρέπει με 9 SNR να περιμένουμε μια χασούρα 20%-25% ανάλογα την απόσταση. Ακόμη 0,5Mbps (και παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις) χάνουμε στις τυπικές εσωτερικές εγκαταστάσεις των οικοδομών στη χώρα μας. Κάποιες περιοχές με καλύτερο δίκτυο ή/και μικρότερο crostalk έχουν λιγότερη χασούρα και κάποιες στον αντίποδα, άστα να πάνε. Δεν είναι δικό μας το φαινόμενο, αλλά παρουσιάζεται σε όλες τις χώρες που υπάρχει αντίστοιχη υποδομή. Λύση είναι η αναβάθμιση του δικτύου, μόνο που για διάφορους λόγους έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με την Ευρώπη στην ανάπτυξη του Broadband.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 Super Moderators Δημοσ. 28 Αυγούστου 2014 ναι προφανώς δεν είναι δικό μας φαινόμενο, αλλά από την στιγμή που δεν έχει checkάρει αν είναι όλα ok στην εσωτερική καλωδίωση και χωρίς μέτρηση πχ στον κατανεμητή δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είναι αποδεκτή η χασούρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα